Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Chatting, Social & Networking > CG Members Gathering & Activities

CG Members Gathering & Activities Start build your own networking online/offline by joining gatherings and activities organized by members. Posts are not counting within this section.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Removal of User Title Status & Subforum
Last Post: Dann
Posted On: 02-02-2015
Replies: 0
Views: 1,688
0 ISIS - Topik Yang Tidak Dibenarkan
Last Post: haQ
Posted On: 28-11-2014
Replies: 0
Views: 5,551
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 30,377
More...
  #1  
Old 22-11-2014, 10:47 AM
arzaraza arzaraza is offline
Well-Known
Member

arzaraza's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Sep 2010
Location: Jln Pak Abu Bworth
Posts: 5,803
Poster Rank: #635
Thanked 26 Times
Active Level
Default Anda Kehausan Nak Donlod Data, Laa.. Awat Tak Bagitau

Semua lobang dah kena tutup, yang dok jual trik pun kaki kencing,
jual simkad jgn cakap la, tokey bavi pun boleh jual kandang,
kalau dengar cakap depa.

kalau ada trik pun, lebih baik hampa duduk diam saja jgn bagi tau
org atau nak jual. kalau jual pun paling lama 1minggu bertahan.
sebenarnya ada banyak trik yang masih terbuka, kalau bijak boleh la cari.

yang ni bukan trik tapi jalan mudah dan nak save duit,
kalau Xcukup budget jangan dok gatai tangan coba.
pi dekat pasaraya yg ada free wifi, modal dia 1 bungkus berteh goreng
dgn air kotak. settle.


Nak yg paling murah dan ulimited boleh pakai Unify, streamyx @ YES FIZ
Kalau unifi kat utara ni aku jumpa speed dia 4M dgn harga kurang dari RM90 utk 1bulan,
dlm ni pun ada ejen dia.Ni utk kaki donload la.

Kalau nak laju lagi lebih drp 10MB kena belanja lebih la jugak.
Speed laju ni utk IPTV saja, tengok gambar pun Xsangkut
Yg untung pakai TM punya servis, ID & P'word boleh pakai kat TM Wifi.
Kalau hampa ambik 4M punya pakej, dkt TM wifi pun boleh dapat 4M jugak.

Kalau nak yg boleh jalan2 pun boleh jugak, pakai no time limit punya
Chat Pack RM5 utk 50MB @ Social Pack RM10 utk 150MB
Kita jln bukan nak donlod apa2 cuma nak wassup & FB saja.
kalau donlod kita buat kat rumah guna Streamyx.
__________________
Spanish Timbrado breeder
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 22-11-2014, 10:49 AM
-RIZUAN- -RIZUAN- is offline
Legendary Member

-RIZUAN-'s Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Mar 2008
Location: Galaxy............................................
Posts: 18,708
Poster Rank: #103
Thanked 618 Times
Active Level
My Mood:
Default

ermmmmm...
Reply With Quote
  #3  
Old 22-11-2014, 10:49 AM
arzaraza arzaraza is offline
Well-Known
Member

arzaraza's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Sep 2010
Location: Jln Pak Abu Bworth
Posts: 5,803
Poster Rank: #635
Thanked 26 Times
Active Level
Default

Kalau cara diatas tu pun Xmau boleh pakai cara ni, aku test dkt Cline
aku Xdak apa2 problem, data pun Xmakan, line pun cantek tengok TV pun
Xnaik scramble.

Aku pakai NET2 dia bagi 200MB utk 1hari, selkom amek RM2 saja.
kalau kita pakai selkom hotspot dia bagi 4G Volume ( aku Xtau la sebab belum try)

Number: celcom
Content:
RM0 Select CelcomWiFi 2Surf@CelcomWiFi hotspots.UserID: 019549xxxx n
Psswd:13xxxx. Vol 4000MB expires 2014-11-23 10:26:58 Send WIFI STATUS to 22188 for status


kalau pakai kat HP boleh streaming youtube , no problem.
kalau dah gatai nak donlod boleh jugak tapi kena bayar RM10 utk 1G.
Boleh le tu, dari pakai pakej kena bayar RM30 utk 1.5G.
Donlod pakai pakej ni memang cepat, aku biasa dpt 9MB masa donlod.

Cara dia mudah saja, bila dah dkt nak sampai kouta selkom akan hantar msj.
msj mula dia bagi tau 70% kuota dah kita pakai
msj kedua dia kata kita dah utilized 100%
msj ketiga dia kata nak chrgs 50sen/50kb, yg ni kena disconect cepat2 kalau tidak
dia telan kredit.
Kalau nak sambung donlod kita tambah lg RM2 dgn hantar NET2 ke 28882.
msj nanti dtg kata kita ada plan yg belum tamat tmpoh sah pelan terdahulu akan lupus
kalau kita hantar NET YES ke 28882. kalau nak donlod lagi sambung lagi.

Donlod sampai lebam, poket sampai rabak.

Ni pakej dia

RM5 = 600MB
RM50 = 60000MB = 6GB
MONTLY RM58 = 4GB ( 30 HARI)

RM2 = 200MB
RM20 = 2000MB = 2GB (10 HARI)
RM60 = 4000MB = 4GB (30 HARI)
MONTLY RM58 = 4GB (30 HARI)

bOleh la kalau nak try,
Kalau hampa ada trik PM la aku sama...
__________________
Spanish Timbrado breeder
Reply With Quote
  #4  
Old 11-12-2014, 11:01 AM
Print_Screen Print_Screen is offline
Super Active Member

Print_Screen's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2010
Posts: 3,487
Poster Rank: #1132
Thanked 196 Times
Active Level
Default

salah tempat ni bro...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:03 PM.


Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE