Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Seram, Misteri, Hantu, Ngeri, Pelik

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 20-11-2011, 06:58 AM
fazarudin fazarudin is offline
Legendary Member

fazarudin's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jan 2006
Location: K L A N G
Posts: 10,698
Thanks (Received): 211
Likes (Received): 17
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default Ibu Mertua Bela Pelesit

Aku ni kan taknak percaya benda-benda ni semua dan memang tak sangka betul bila dapat tahu ibu mertua ( ibu tiri bini ) aku ni bela pelesit.

Ini bukan fitnah ! memang real berlaku terhadap diri aku sendiri.

Selepas raya haji yg lepas , aku singgah bermalam dekat rumah mertua.Malam tu aku tak dapat tidur dari pukul 12 malam sampai pukul 6 pagi, aku rasa sakit dibahagian perut dan seluruh badan.

Aku ingatkan mungkin penat drive dari pantai timur.

Aku turun ke bawah untuk pergi toilet - masa nak buka lampu dapur , aku rasa macam ada " sesuatu " melintas disebelah kiri aku.Masa tu , bulu roma meremang.

Keesokan harinya, isteri aku call ayah aku dan citer pasal kejadian malam sebelumnya.

Aku dapat call dari ayah aku masa tengahari - ayah aku dah jumpa jiran sebelah ( pakcik ni memang terer bab perubatan ghaib ni ) , dia kata ada sesuatu yang kurang baik dekat rumah mertua.Pakcik tu tengok - rumah tu kelam , kotor dan ada pelesit dalam rumah.

Pakcik tu muntah sebab tgk keadaan rumah yang busuk. Menurut pakcik tu , amalan kotor ibu mertua aku ni masa dok memasak. ( korang faham2lah , amalan kotor camni).

Masa dok berubat tu , pelesit tu datang dan marah pakcik tu sebab kacau kerja dia.Pelesit tu cakap , dia nak kenakan untuk buat kami suami isteri ni tunduk dekat ibu mertua tiri kami tu.

Masa kami nak balik lepas zuhur tu , ibu mertua aku dah gelabah dan macam tak sedap badan.Dia sempat bungkuskan daging yang dia masak dan bagi kat kami. Tapi kami buang daging tu sebab takut terkena lagi!

So , aku bagitau bini aku ... since kami ada baby , tak perlulah kerap balik rumah mertua. Takut tersampuk dekat baby. Risau bila aku fikir bab ni.

Pak cik tu cakap cuba tengok dekat jari manis ibu mertua aku tu.. Sebab ada benda dok bergantung kat situ.. Oleh sebab ilmu tak tinggi , maka tak nampak lah benda tu..

Tapi bini aku cakap , ibu jari kaki dia lebam.. so , nak tanya korang semua , orang yang bela pelesit ni jamu hantu dia dengan darah dia sendiri ke ??

Aku find out yg ibu mertua aku ni pernah menuntut ilmu bomoh. no wonder lah dia terer bab ni!
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 20-11-2011, 07:05 AM
Kimie Kimie is offline
Super Active

 
Trader Rating: (8)
Join Date: Apr 2007
Location: http://carigold.com/
Posts: 6,751
Thanks (Received): 115
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

dalam kepala aku selama ni dok pikir pelesit tu menatang macam belalang tu..

rupenye hantu ek..
Reply With Quote
  #3  
Old 20-11-2011, 07:08 AM
wak man wak man is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 890
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Salam
kalau saudara kena juga balik rumah mertua banyak banyak lah baca surah surah yang boleh melindugi diri kita macam surah/ayat kursi, surah 3 Qul, mulakan dengan surah fatihah dan tutup juga dengan surah fatihah. Banyak banyaklah baca Al Quraan semasa di sana. banyak2 lah berdoa memohon perlindungan dpd Allah.
Salam
wak man
Reply With Quote
  #4  
Old 20-11-2011, 07:11 AM
fazarudin fazarudin is offline
Legendary Member

fazarudin's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jan 2006
Location: K L A N G
Posts: 10,698
Thanks (Received): 211
Likes (Received): 17
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by wak man View Post
Salam
kalau saudara kena juga balik rumah mertua banyak banyak lah baca surah surah yang boleh melindugi diri kita macam surah/ayat kursi, surah 3 Qul, mulakan dengan surah fatihah dan tutup juga dengan surah fatihah. Banyak banyaklah baca Al Quraan semasa di sana. banyak2 lah berdoa memohon perlindungan dpd Allah.
Salam
wak man
terima kasih wak man .. ilmu berguna utk kita semua.
Reply With Quote
  #5  
Old 20-11-2011, 07:13 AM
bandela_razak bandela_razak is offline
Active Member

bandela_razak's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,024
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by wak man View Post
Salam
kalau saudara kena juga balik rumah mertua banyak banyak lah baca surah surah yang boleh melindugi diri kita macam surah/ayat kursi, surah 3 Qul, mulakan dengan surah fatihah dan tutup juga dengan surah fatihah. Banyak banyaklah baca Al Quraan semasa di sana. banyak2 lah berdoa memohon perlindungan dpd Allah.
Salam
wak man

satu amalan yang berguna untuk kita semua. semoga tt dilindungi oleh ALLAH yg maha berkuasa.
Reply With Quote
  #6  
Old 20-11-2011, 07:14 AM
fazarudin fazarudin is offline
Legendary Member

fazarudin's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jan 2006
Location: K L A N G
Posts: 10,698
Thanks (Received): 211
Likes (Received): 17
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by bandela_razak View Post
satu amalan yang berguna untuk kita semua. semoga tt dilindungi oleh ALLAH yg maha berkuasa.
Amin... rumah kami di klang ni pun dah dipagar..
Reply With Quote
  #7  
Old 20-11-2011, 07:16 AM
Al-Hafiz Al-Hafiz is offline
Active Member

Al-Hafiz's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2010
Location: Bumi ALLAH
Posts: 1,801
Thanks (Received): 33
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Bro

beli cd ruqyah

masa duk umah mertua

pasang cd tu
mengamuk la selruh syaitan engan mertua bro sekali

tapi time nak buat camtu

jangan la bawak baby
Reply With Quote
  #8  
Old 20-11-2011, 07:24 AM
green_maskman green_maskman is offline
Active Plus

green_maskman's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2010
Posts: 4,851
Thanks (Received): 165
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

smoga dipermudahkan......
Reply With Quote
  #9  
Old 20-11-2011, 07:35 AM
azlalchedin azlalchedin is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2006
Posts: 2,438
Thanks (Received): 229
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

jaga solat bro ........
Reply With Quote
  #10  
Old 20-11-2011, 07:36 AM
zahiruddin zahiruddin is offline
Super Active

zahiruddin's Avatar
 
Trader Rating: (25)
Join Date: Mar 2006
Location: ampang,selangor
Posts: 6,127
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
Default

jgn kerap sgt balik ke sana,bykkan baca ayat kursi bila disana dan jgn sesekali takut
__________________

Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold