Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 30-01-2008, 02:24 PM
tirani tirani is offline
Active Plus

tirani's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2007
Posts: 2,637
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Post Mana Baguih Minyak Petronas atau Shell

Bagi sapa2 yg ada pengalaman tentang penggunaan minyak ni.. bolehlah kita kongsi minyak mana paling best dan baguih..
Attached Images
File Type: jpg petronas 800SM.jpg (12.4 KB, 1152 views)
File Type: jpg petronas 1000SM.jpg (12.1 KB, 1144 views)
File Type: jpg petronas 3000SM.jpg (12.0 KB, 1132 views)
File Type: jpg shell plus 7000.jpg (6.6 KB, 1131 views)
File Type: jpg shell super 5000.jpg (6.1 KB, 1129 views)
File Type: jpg shell ultra 10000.jpg (7.4 KB, 1127 views)
__________________
http://www.e-solat.gov.my/ <--Waktu Solat Kita


ThE SeLePoT Jr.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 30-01-2008, 02:25 PM
mugger mugger is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 48
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

bro nak bincang minyak enjin je ke. minyak petrol tak nak ker??
Reply With Quote
  #3  
Old 30-01-2008, 02:33 PM
Jijan Jijan is offline
Active Plus

Jijan's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Dec 2005
Location: Wangsa Maju, Kuala Lumpur
Posts: 2,884
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

aku pakai petronas syntium... bagus.!!
Reply With Quote
  #4  
Old 30-01-2008, 02:35 PM
tirani tirani is offline
Active Plus

tirani's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2007
Posts: 2,637
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mugger View Post
bro nak bincang minyak enjin je ke. minyak petrol tak nak ker??
minyak apa pun bleh..janji kita pakat compare 2 syarikat ni.. pasai la ni aku dok tukaq pakai minyak petronas..mai opis hari ni shell plak buat promosi minyak depa.. tu yg nak tanya hanpa semua yg guna minyak hitam selain petronas..
__________________
http://www.e-solat.gov.my/ <--Waktu Solat Kita


ThE SeLePoT Jr.
Reply With Quote
  #5  
Old 30-01-2008, 02:36 PM
mugger mugger is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 48
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tirani View Post
minyak apa pun bleh..janji kita pakat compare 2 syarikat ni.. pasai la ni aku dok tukaq pakai minyak petronas..mai opis hari ni shell plak buat promosi minyak depa.. tu yg nak tanya hanpa semua yg guna minyak hitam selain petronas..
kalau nak beli minyak hitam jangan beli kat petrol pam. mahal.. beli kat kedai spare part..
Reply With Quote
  #6  
Old 30-01-2008, 02:37 PM
dablues79 dablues79 is offline
Active Member

dablues79's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2007
Posts: 1,512
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kalau dari segi performance..mana leh lawan shell..tapi kalau dari segi natinalisma..aku tetap sokong petronas...kalau nak control harga minyak antarabangsa...pakai je la petronas product...biar shell kurang demand..so bila diorang kurang demand dan nak jadi kompetetif..then barula harga minyak akan turun sikit...petronas pun mesti kena ikut turun pastu....so...hidup petronas..
Reply With Quote
  #7  
Old 30-01-2008, 02:42 PM
ilham ilham is offline
Regular

ilham's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2008
Location: =antartika=
Posts: 575
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

pokcik pun pakai petronas semi-sent..
baguish..bedesoap keto pokcik.............mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm mmmmmmpeeeeeeeeeehhhhhhhhhhhhhhh............
Reply With Quote
  #8  
Old 30-01-2008, 02:45 PM
ameant ameant is offline
Super Active

ameant's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Mar 2007
Posts: 5,843
Thanks (Received): 28
Likes (Received): 36
Active Level
My Mood:
Default

penah pakai shell helix...bunyi engine agak kasar.
aku maintain pakai castrol magnatec
Reply With Quote
  #9  
Old 30-01-2008, 02:45 PM
mugger mugger is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 48
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ilham View Post
pokcik pun pakai petronas semi-sent..
baguish..bedesoap keto pokcik.............mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm mmmmmmpeeeeeeeeeehhhhhhhhhhhhhhh............
vrrrooooooooooooooommmmmmmmmmmm
Reply With Quote
  #10  
Old 30-01-2008, 02:49 PM
shamriz shamriz is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 20
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Bagi aku pula aku prefer petronas gak la..tapi klu minyak petrol lebih suka shell
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold