Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 15-11-2011, 06:08 PM
hafizan78 hafizan78 is offline
Legendary Member

hafizan78's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Apr 2009
Posts: 12,735
Thanks (Received): 145
Likes (Received): 9
Active Level
Thumbs up Info - Tapak Ekspo / Jualan / Booth Perniagaan.

Assalamualaikum....

Saya perhatikan ramai warga CG yang berniaga samaada secara part time ataupun full time.

Mungkin boleh disenaraikan tempat2 Jualan atau ekspo (kaunter jualan, hari kantin, hari keluarga, hari sukan, ceramah perdana, jom heboh, karnival, kempen kemasyarakatan etc...) terkini yang akan dibuat di tempat anda untuk kemudahan warga CG berniaga... mungkin kita boleh sama-sama buat jualan atas tiket CG..boleh kita sama-sama berniaga bila ada function...calling calling...

caranya camni, bila ader ekspo etc, post kat sini dan kemudian calling2, pm etc sape yang nak join same...mungkin ada antara kita nak jual barangan dan promosi produk, tapi sewa mahal, jadi bolehla share dengan 2@3 orang peniaga jika dibenarkan...

dalam masa yang sama bolehla mempromosi Carigold sebagai platform ilmu keusahawanan masakini....

So, kita ader rangkaian peniaga Jutawan Senyap yang akan senantiasa mengambil peluang yang ada....dalam masa yang sama, kita boleh selalu berjumpa dan saling mempromosi ... dan food testing!


Format terpulang at least ada info2 seperti di bawah...:

Tempat :
Sewa (RM) / free :
Tarikh :
Ekspo/konsep :
Contact No penganjur :

Last edited by hafizan78; 15-11-2011 at 06:20 PM..
Reply With Quote
Thanks pajamada, ambreebt4t thanked for this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 15-11-2011, 06:27 PM
hafizan78 hafizan78 is offline
Legendary Member

hafizan78's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Apr 2009
Posts: 12,735
Thanks (Received): 145
Likes (Received): 9
Active Level
Default Booth Niaga di Mega Mall Kuantan - Tarikh 9 Dec - 25 Dec 2011

Quote:
Originally Posted by Yantie View Post
[INFO TERKINI]

Assalamualaikum semua...

Sempena cuti sekolah yang akan datang, pihak Success Event Management akan menganjurkan “Christmas Fair & Back To School” dan menawarkan Booth untuk jualan kepada para peniaga di Mega Mall Kuantan pada 09 Dec 2011 - 25 Dec'2011 (17 hari).

Kadar bayaran untuk satu booth ialah RM4500 (17 Hari)... Saiz booth : 8 X 10 ... Walau bagaimanapun pihak penganjur telah bersetuju untuk memberikan harga diskaun kepada saya iaitu RM3000 (17 hari)... Saya ingin mencari rakan niaga kerana saya hanya dapat berada di sana pada hari sabtu & ahad sahaja... Selain pengiklanan di suratkhabar dan lain-lain, pelbagai aktiviti menarik yang akan diadakan oleh pihak penganjur...

Saya ingin mencari sekurang-kurangnya 8 - 10 orang rakan niaga yang berminat... bagi saya, lagi ramai, lagi meriah & bayarannya pun pasti lagi murah... tapi semua pihak haruslah bersetuju... Jika ada yang berminat, saya akan merangka satu jadual bagi memastikan segalanya berjalan dengan lancar... Seterusnya kita akan mengadakan satu perbincangan bagi mengatur strategi pemasaran agar semua pihak berpuashati... Setiap dari kita akan menjaga booth mengikut giliran yang akan ditetapkan...

Sekiranya ada yang berminat untuk berkongsi booth dengan saya, sila email kepada saya di nssfuture@ymail.com atau SMS dengan menaip : MegaMall Booth/nama anda/produk jualan anda ke 013-928 8882 atau anda boleh reply di sini untuk perbincangan selanjutnya...

Untuk makluman, selain menjual produk kesihatan dan beberapa produk lain, saya akan memperkenalkan Bisnes EdyMart di mana menerusi platform yang disediakan oleh pihak EdyMart, kita sebagai usahawan/bakal usahawan dapat memajukan lagi perniagaan kita sama ada secara online ataupun offline.

Tempat adalah terhad dan mereka yang berminat dinasihatkan membuat tempahan awal dengan kadar segera. Hanya tempahan dengan bayaran penuh dianggap sah.

Sekian, terima kasih...
Nie aku quote dari rumah sebelah...
Reply With Quote
  #3  
Old 15-11-2011, 08:07 PM
asyar76 asyar76 is offline
Active Member

asyar76's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,283
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

bagus ni. aku pun nak cari pushcart/ekspo nak letak barang.
Reply With Quote
Thanks hafizan78 thanked for this post
  #4  
Old 15-11-2011, 09:59 PM
magnesium magnesium is offline
Super Active

magnesium's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2010
Posts: 9,784
Thanks (Received): 158
Likes (Received): 56
Active Level
Default

sabtu dan ahad ni karnival utusan kat teluk batik, karnival gegaria harian metro
hari ni sampai 5/1 karnival kat cameron
tengah bulan 12 konvo jururawat kat ipoh
tengah bulan 12 karnival felda kat sg siput
monsoon cup, pesta penang...

banyak sangat lah
Reply With Quote
Thanks hafizan78 thanked for this post
  #5  
Old 15-11-2011, 10:37 PM
hafizan78 hafizan78 is offline
Legendary Member

hafizan78's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Apr 2009
Posts: 12,735
Thanks (Received): 145
Likes (Received): 9
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by magnesium View Post
sabtu dan ahad ni karnival utusan kat teluk batik, karnival gegaria harian metro
hari ni sampai 5/1 karnival kat cameron
tengah bulan 12 konvo jururawat kat ipoh
tengah bulan 12 karnival felda kat sg siput
monsoon cup, pesta penang...

banyak sangat lah
sesiapa yang dah ada tapak, dan nak berkongsi pun boleh juga... at least boleh share kos sewa tapak sama2...
Reply With Quote
  #6  
Old 15-11-2011, 11:40 PM
Sang Ratu Sang Ratu is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2011
Posts: 84
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Smile

Quote:
Originally Posted by magnesium View Post
sabtu dan ahad ni karnival utusan kat teluk batik, karnival gegaria harian metro
hari ni sampai 5/1 karnival kat cameron
tengah bulan 12 konvo jururawat kat ipoh
tengah bulan 12 karnival felda kat sg siput
monsoon cup, pesta penang...

banyak sangat lah
kat sg siput ade felda ke?wat kat area mn ye?details plz.. tq
Reply With Quote
Thanks hafizan78 thanked for this post
  #7  
Old 16-11-2011, 08:06 PM
magnesium magnesium is offline
Super Active

magnesium's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2010
Posts: 9,784
Thanks (Received): 158
Likes (Received): 56
Active Level
Default

sapa nak kongsi tapak kat cameron?

rm30 sehari sehingga 5/1.

pekerja leh kongsi gak.

keutamaan kepada yang berniaga menggunakan meja.

call 019-7559059
Reply With Quote
Thanks hafizan78 thanked for this post
  #8  
Old 16-11-2011, 08:07 PM
magnesium magnesium is offline
Super Active

magnesium's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2010
Posts: 9,784
Thanks (Received): 158
Likes (Received): 56
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Sang Ratu View Post
kat sg siput ade felda ke?wat kat area mn ye?details plz.. tq
karnival kat sg siput under kementerian.

details lum tahu lg sebab belum dapat borang.
Reply With Quote
Thanks hafizan78 thanked for this post
  #9  
Old 16-11-2011, 10:12 PM
hafizan78 hafizan78 is offline
Legendary Member

hafizan78's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Apr 2009
Posts: 12,735
Thanks (Received): 145
Likes (Received): 9
Active Level
Default

alhamdulillah, platform nie dapat menemukan usahawan melayu islam mengembangkan perniagaan dan bertukar2 pendapat dan peluang...
Reply With Quote
  #10  
Old 18-11-2011, 10:01 AM
hafizan78 hafizan78 is offline
Legendary Member

hafizan78's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Apr 2009
Posts: 12,735
Thanks (Received): 145
Likes (Received): 9
Active Level
Default

mari kita kongsi peluang2 perniagaan atau booth yg menarik untuk menjana pendapatan bersama...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:43 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you