Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Banking, Payment Processors > Debit Cards

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-11-2011, 04:45 PM
reez reez is offline
Regular

reez's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2008
Location: under tempurung hujung village
Posts: 146
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Thumbs up Tukar kad Touch 'N Go ke Plus Miles

Just nak share satu pengalaman sendiri.
Beberapa bulan lepas saya ada terbaca yang "Plus Miles" telah turunkan had minima dari pengunaan RM200.00 ke RM100.00 kegunaan bulanan untuk dapat rebet 5% ,Mungkin tak banyak tapi better then nothing kan.. Travel dari rumah di Klang ke PJ sehari total RM4.20 so sebulan lebih kurang seratus lebih je guna monthly.

Pada 10-09-2011 saya singah kios Touch "N Go,niat asal nak topup kad tu, Then awek yang jaga kaunter tu tanya nak tebus rebet? saya pun tebuslah rebet tu,baru sebulan tukar ke Kad Plus miles so mesti tak banyak rebetnya,tapi terkejut beruk saya bila rebat yang ditebus sebanyak RM197.70.

Dalam keadaan terkejut stay buat cool and cover macho depan awek tersebut then topup lagi untuk kegunaan bulan ini.

So satu tips yang saya nak kongsi kat sini, jangan beli kad Touch 'N Go "plus miles" tetapi tukar kad Touch 'N Go anda yang sedia ada ke Touch 'N Go Plus Miles.

Changer RM10 dikenakan untuk penukaran kad ini,dan baki yang sedia ada pada kad lama akan di transfer ke kad yang baru, siap on the dot gak



More Info about plus miles here

Sekian

Last edited by reez; 11-11-2011 at 04:55 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 11-11-2011, 04:53 PM
PedangSetiawan PedangSetiawan is offline
Super Active

 
Trader Rating: (15)
Join Date: May 2010
Posts: 8,199
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 5
Active Level
Default

oo so 5% ni dia kira sejak dari azali kot time tt pakai TnGO lagi. tu yang jadi rm197 rebet tu.

so betolla better tukar daripada beli baru. tq for info
Reply With Quote
  #3  
Old 11-11-2011, 04:54 PM
Hidier Hidier is offline
Legendary Member

Hidier's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2010
Location: Johor
Posts: 11,676
Thanks (Received): 903
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

fuh....byk gak dapat tu... best best!!!
__________________
AIA PUBLIC TAKAFUL

Takaful & Medical Kad

012-7796200
Reply With Quote
  #4  
Old 11-11-2011, 04:56 PM
reez reez is offline
Regular

reez's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2008
Location: under tempurung hujung village
Posts: 146
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by PedangSetiawan View Post
oo so 5% ni dia kira sejak dari azali kot time tt pakai TnGO lagi. tu yang jadi rm197 rebet tu.

so betolla better tukar daripada beli baru. tq for info
Rasa nyer macam tu la
Reply With Quote
  #5  
Old 11-11-2011, 04:58 PM
reez reez is offline
Regular

reez's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2008
Location: under tempurung hujung village
Posts: 146
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Hidier View Post
fuh....byk gak dapat tu... best best!!!
Memang best 2 bulan lebih tak payah topup
Reply With Quote
  #6  
Old 11-11-2011, 04:59 PM
matt70 matt70 is offline
Regular

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2011
Posts: 315
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Wau bestnya kalau betul.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-11-2011, 05:00 PM
VertiLo VertiLo is offline
Active Plus

VertiLo's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2009
Location: DepaN Pc!!!!!!!!!
Posts: 3,612
Thanks (Received): 31
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

waa... bnyk betul dpt rebet...
Reply With Quote
  #8  
Old 11-11-2011, 05:05 PM
PainKiller PainKiller is offline
Super Active

PainKiller's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jan 2008
Location: Dok tenet dlm lokap 404
Posts: 7,911
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

TT..kat mana nak tukar?
Reply With Quote
  #9  
Old 11-11-2011, 05:06 PM
reez reez is offline
Regular

reez's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2008
Location: under tempurung hujung village
Posts: 146
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by matt70 View Post
Wau bestnya kalau betul.
try luck la..
Reply With Quote
  #10  
Old 11-11-2011, 05:08 PM
reez reez is offline
Regular

reez's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2008
Location: under tempurung hujung village
Posts: 146
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by PainKiller View Post
TT..kat mana nak tukar?
Saya tukar kat hentian lepas tol tu,tak tau nak panggil RnR or x,alaaa perhentian yg cun2 lepas tol.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump