Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Webmaster, Blogger Discussion > Programming, Web Development

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #91  
Old 13-01-2012, 09:58 AM
kartikel kartikel is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 15
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

nak buat app iphone atau android perlu kuat dalam OOP.
dan jangan putus asa. banyak tengok SO(stackoverflow.com)

p/s: pengalam bekerja di salah sebuah top kampeni iphone developer Malaysia
__________________
Kartikel - Ping blog anda disini!
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #92  
Old 16-01-2012, 09:12 PM
jibam jibam is offline
Regular

jibam's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Aug 2008
Posts: 873
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kartikel View Post
nak buat app iphone atau android perlu kuat dalam OOP.
dan jangan putus asa. banyak tengok SO(stackoverflow.com)

p/s: pengalam bekerja di salah sebuah top kampeni iphone developer Malaysia
Pergh terror nie... Bole buat class ka
Reply With Quote
  #93  
Old 26-01-2012, 10:19 AM
doladoli doladoli is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2010
Posts: 67
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kartikel View Post
nak buat app iphone atau android perlu kuat dalam OOP.
dan jangan putus asa. banyak tengok SO(stackoverflow.com)

p/s: pengalam bekerja di salah sebuah top kampeni iphone developer Malaysia
IOS - perlu tau objective-C
Android - JAVA based..

pilih2
Reply With Quote
  #94  
Old 01-02-2012, 02:25 AM
hamtaro77 hamtaro77 is offline
Active Member

hamtaro77's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Oct 2008
Location: di kerusi meja
Posts: 2,265
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Aku suka thread nie
__________________
Simkad Mesin Duit
"Bergerak,Berfikir & Mengatur Langkah Untuk Visi & Misi Seterusnya"
Reply With Quote
  #95  
Old 01-02-2012, 02:28 AM
piJimR piJimR is offline
Active Plus

piJimR's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Dec 2006
Location: Barcelona
Posts: 3,012
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

buat la application android untuk forum cg ni..cam babypips tu..
__________________
Reply With Quote
  #96  
Old 08-02-2012, 09:58 AM
masterji masterji is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2010
Posts: 32
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Bro...kat mana kita boleh belajar nak buat simple app utk android/apple seperti bila kita touch icon video akan play..
Reply With Quote
  #97  
Old 08-02-2012, 10:35 AM
lalamms lalamms is offline
Regular

lalamms's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Posts: 174
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by darkkiller View Post
Salam,
aku nak tahulah kalau nak buat application Android atau Apple tu guna bahasa programming apa ye??Ada yg susah dan ada yg mudah ke?
biasanye untuk android, gune java sdk.. boleh gunakan software eclipes dan download sdk untuk buat apps untuk android..

dan untuk iOS ataupun apple apps, biasanye pengguna apple produk sperti macbook dan mac os je yg boleh develop.. kalu kat windows x sure la ade ke x software yg boleh buat iphone apps.
__________________
Networking Student
Reply With Quote
  #98  
Old 08-02-2012, 10:51 AM
shah_reza02 shah_reza02 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (19)
Join Date: Nov 2008
Posts: 1,150
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by zalnet View Post
Buat aplikasi memang berbaloi, penyumbang terbesar trafik ke website aku setakat ni, ni salah satu apps yang aku buat akhir 2010.

uihhh mantobb ni beb.....
Reply With Quote
  #99  
Old 21-03-2012, 11:31 AM
syarif syarif is offline
Active Member

syarif's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2008
Posts: 1,997
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

AKu sekarang ni tengah research and belajar pasal Xcode.
Ada la beberapa rujukan yang aku jumpa and compilekan tuk rujukan aku sendiri.

Kalau setakat program basic tu da menjadi.Sekarang nak buat app yang berkaitan dengan database plak.
Reply With Quote
  #100  
Old 04-07-2012, 03:29 PM
jibam jibam is offline
Regular

jibam's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Aug 2008
Posts: 873
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default

last 2 week baru beli imac.. tgk duk mengaji xcode 4.3.3 ...
sapa2 yg terrror nak tumpang mengaji sama..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold