Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 31-10-2011, 08:48 AM
helmisaman helmisaman is offline
Legendary Member

helmisaman's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jul 2011
Posts: 11,108
Thanks (Received): 70
Likes (Received): 194
Active Level
My Mood:
Default Peroleh ijazah sarjana, tiada kenaikan pangkat

Peroleh ijazah sarjana, tiada kenaikan pangkat


2011/10/31
RAMAI pegawai kerajaan memperoleh ijazah Sarjana hasil usaha dan penat lelah mereka belajar. Selepas memperoleh ijazah sarjana itu, tiada kelebihan diperoleh sama ada dari segi kewangan mahu pun kenaikan pangkat.

Ramai juga yang berkhidmat di jabatan tertutup dan tidak ada banyak peluang kenaikan pangkat. Terpaksa tunggu sehingga seseorang pegawai itu pencen, baru berpeluang naik pangkat, itu pun kalau bernasib baik.

Saya mewakili rakan lain yang memperoleh ijazah sarjana lebih tujuh tahun tetapi tiada apa kelebihan yang diberikan. Malah ada rakan yang lebih rendah kelulusan mereka mendahului kami dinaikkan pangkat.

Saya mencadangkan supaya kerajaan memberi sedikit imbuhan kepada pemegang ijazah sarjana sebagai menghargai pengorbanan mereka, contohnya memberi satu atau dua kenaikan mata gaji.

Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) sepatutnya mewujudkan peraturan apabila seseorang penjawat awam memperoleh ijazah sarjana atau Ijazah Sarjana Kedoktoran (PhD), beliau diberi kenaikan pangkat secara Khas Untuk Penyandang (KUP) atau setidak-tidaknya memberi satu atau dua kenaikan mata gaji sebagai ganjaran dan insentif.

Ini akan memberi lebih semangat atau rangsangan kepada pegawai berkenaan untuk berkhidmat dengan lebih cemerlang. Kalau itu dapat dilakukan adalah amat baik sekali. JPA diminta memberi perhatian serius.

PENJAWAT AWAM SETIA, Segambut, Kuala Lumpur.

http://www.bharian.com.my/bharian/ar...angkat/Article
__________________
UNTUK DAPATKAN PRODUK SHAKLEE..HUBUNGI SEGERA 0193403787
Reply With Quote
Thanks eday84, shamputra thanked for this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 31-10-2011, 08:54 AM
Ussf Ussf is offline
Super Active

Ussf's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Location: lipis-kelana jaya
Posts: 6,933
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 3
Active Level
Default

Sekarang nih apa matlamat sambung belajar tu?? Utk naik pangkat atau tambah ilmu?? Hehehe....
Reply With Quote
  #3  
Old 31-10-2011, 08:59 AM
biisnesman biisnesman is offline
Active Plus

biisnesman's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2010
Posts: 3,440
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Ussf View Post
Sekarang nih apa matlamat sambung belajar tu?? Utk naik pangkat atau tambah ilmu?? Hehehe....
untuk dapat gaji ribu-ribu la bro...
Reply With Quote
  #4  
Old 31-10-2011, 09:00 AM
3gunHell 3gunHell is offline
Active Member

3gunHell's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,370
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 16
Active Level
My Mood:
Default

biasa untuk naik pangkat la....
Reply With Quote
  #5  
Old 31-10-2011, 09:01 AM
gombakman gombakman is offline
Active Plus

gombakman's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: May 2009
Location: SRI GOMBAK
Posts: 3,544
Thanks (Received): 508
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Sape kate dapat Masters boleh naik pangkat.....ada sape2 kate ke????
Reply With Quote
  #6  
Old 31-10-2011, 09:02 AM
Niyang Niyang is offline
CG Top Poster Club

Niyang's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2009
Posts: 36,039
Thanks (Received): 72
Likes (Received): 249
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Ussf View Post
Sekarang nih apa matlamat sambung belajar tu?? Utk naik pangkat atau tambah ilmu?? Hehehe....
pendapatan akan meningkat jika ilmu bertambah....

Aku setuju sgt cadangan ituh... pasal... Aku salah sorang darinya.....
__________________
"Jika inginkan tempat di sisi Matahari, bersedialah utk terbakar"

"Kita memerlukan kegelapan untuk melihat Bintang"
Reply With Quote
  #7  
Old 31-10-2011, 09:02 AM
Duffayoi14 Duffayoi14 is offline
Legendary Member

Duffayoi14's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jul 2010
Location: Di Alam Fana Cintamu
Posts: 10,449
Thanks (Received): 136
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

mmg xkn naik pangkat kalo tambah sijil etc...

cuma cv cantik dan ada kelebihan sket
Reply With Quote
  #8  
Old 31-10-2011, 09:04 AM
faizk faizk is offline
Super Active

faizk's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2010
Location: shah alam
Posts: 7,145
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

klo gomen die lbh kpd senioriti..
klo senioriti yg ade master & phd tu,kire bonus la.
lg mudah naik pgkat kot
Reply With Quote
  #9  
Old 31-10-2011, 09:04 AM
gombakman gombakman is offline
Active Plus

gombakman's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: May 2009
Location: SRI GOMBAK
Posts: 3,544
Thanks (Received): 508
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Niyang View Post
pendapatan akan meningkat jika ilmu bertambah....

Aku setuju sgt cadangan ituh... pasal... Aku salah sorang darinya.....
Masters tu hanya paper qualification sahaja.....aku kenal ramai yg ada Ph.D tapi kerja cam @#$%^^&*
Reply With Quote
  #10  
Old 31-10-2011, 09:06 AM
mamataro mamataro is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2011
Posts: 649
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku keje dekat swasta, kalau ada master pun, gaji mcm degree je. Tapi, nak kisah apa. Praktikaliti lagi penting. Nanti kalau setakat ada master atau phd atau degree sekalipun tak tau buat kerja buat apa..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump