Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Trading Zone > Health, Beauty, Wellness Products

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,423
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,145
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,311
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 12-10-2011, 12:37 PM
kedai_rals kedai_rals is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 98
Poster Rank: #14371
Thanked 0 Times
Active Level
Default [SLIMMING]Korset Zirana 5 in 1, Bamboo 2 in 1, Bamboo 3 in 1, For Men, Slimming Suit

E-mail: funz.universe@gmail.com

SMS: 013-3023882


Rals Shoppe is part of Rals Dynamic (SSM=001983158-A) We sell Health & Beauty Products like Zirana Corset (For Women & Men), Flourish Slimming Herbal Cream, Mistine BB Cream & Compact Powder, Lavandre Skin Care, Natural Bamboo Slimming Suit and many many more


HOW TO BUY

SMS : 013-3023882
Email : funz.universe@gmail.com

1. Browse and pick your choice.
2. Confirm the availability of items by send sms or email to us as below:
(Name) (Items Code) (Location)
E.g.: Saliza RS01 Kuala Lumpur

3. We will reply to inform items status, price & postage cost.
4. If you want continue to purchase, make payment to any of below accounts.

Payment can made to any of these accounts:

CIMB: 14370000488102 (RALS DYNAMIC)

MAYBANK: 164810016913 (SALIZAWATI BT. SAHARUDIN)

PUBLIC BANK: 4882988804 (SALIZAWATI BT. SAHARUDIN)

BSN: 1400641000019109 (SALIZAWATI BT. SAHARUDIN)


ABOUT DELIVERY


1. Items will be deliver by Pos Laju - one day after payment received (Except for Sunday, Public Holiday & seller is on leave)

2. Because of time constraint, no COD can be made.


KORSET


RS10 – ZIRANA 5 In 1 Slimming Undergarment




Harga:

Semenanjung:


1 Set : RM70. Percuma Pos Laju + 3 pcs Slimming & Firming Soap

2 Set : RM135. Percuma Pos Laju + 6 pcs Slimming & Firming Soap

Sabah & Sarawak:

1 Set : RM75. Percuma Pos Laju + 3 pcs Slimming & Firming Soap

2 Set : RM145. Percuma Pos Laju + 6 pcs Slimming & Firming Soap



RS14 – ZIRANA Bamboo Charcoal Slimming Lingerie



Harga:

Semenanjung:


1 Set : RM80. Percuma Pos Laju + 3 pcs Slimming & Firming Soap

2 Set : RM155. Percuma Pos Laju + 6 pcs Slimming & Firming Soap

Sabah & Sarawak:

1 Set : RM85. Percuma Pos Laju + 3 pcs Slimming & Firming Soap

2 Set : RM165. Percuma Pos Laju + 6 pcs Slimming & Firming Soap



RS27 - Slim'N Lift Slimming Shirt For Men

Harga:



1 piece: RM40
2 piece: RM74
PERCUMA Pos Laju Untuk Semenanjung. Ke Sarawak tambah RM3, Sabah tambah RM4.



RS28 - Zirana Bamboo Charcoal 3 in 1



Harga:
Semenanjung:

1 set : RM90
2 set : RM175

Sarawak:
1 set : RM93
2 set : RM178

Sabah:
1set : RM94
2 set : RM179

Harga termasuk Pos Laju. Percuma 3 pcs slimming soap untuk setiap set.



RS40 - Zirana Bamboo Charcoal Men 3 in 1 Suit



Harga:

Semenanjung:

1 set : RM90
2 set : RM175

Sarawak:
1 set : RM93
2 set : RM178

Sabah:
1set : RM94
2 set : RM179

Harga termasuk Pos Laju.



RS41 – Natural Bamboo Slimming Suit



Harga:

Semenanjung:

1 set : RM35
2 set : RM64

Sarawak / Sabah:
1 set : RM40
2 set : RM69

Harga termasuk pos laju. Jika ingin tambah Slimming & Firming Soap, hanya RM5 untuk 3 pcs.



RS51 - 4 Steps Shape Waist Trimmer



Harga:

1 unit: RM30
2 unit: RM54

FREE Pos Laju Ke Semenanjung Malaysia. Ke Sarawak tambah RM3, Sabah tambah RM4.
FREE 1 pcs Slimming & Firming Soap



RS52 - Upper Arm Shape (Bengkung Lengan)



Harga:

1 Pasang : RM12
2 Pasang : RM22
3 Pasang : RM30
Sila tambah RM3 untuk postage.

Last edited by kedai_rals; 07-06-2013 at 10:40 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 12-10-2011, 01:29 PM
kedai_rals kedai_rals is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 98
Poster Rank: #14371
Thanked 0 Times
Active Level
Default

RS10 ZIRANA 5 In 1 Slimming Undergarment

√ Japan Technology

√ Infra-Red

√ Magnetic-Wave Massage

√ Anti-Germs Fibre



Bahan-bahan:

- 20% Magnetic Powder of Far Infrared Ray

- 20% LYCRA

- 60% Polyamide


Warna: Brown / Black


Sinar far infrared (Inframerah Jauh) sangat sesuai dengan tubuh manusia. Ia menghasilkan getaran resonan bagi membantu meningkatkan kesihatan tubuh manusia.


Kebaikan menggunakan set ini:

- Membaiki peredaran darah

- Mengaktifkan sel dalam badan

- Mempercepatkan metabolisme.

- Membakar lemak berlebihan

- Memberikan bentuk badan yang menarik.


Set ini terdiri dari:

- Set Pembentukan Kontur Payudara (Camisole)




Untuk melangsingkan tubuh dan memberi struktur payudara yang lebih menarik


- Set Pembentukan Kontur Pinggang dan Abdomen (Short Pants)



Mengurangkan saiz pinggang dan seterusnya menjadikan bahagian abdomen kelihatan lebih kempis.


- Set Pembentukan Kontur Punggung (Panties)



Selain bertindak membentuk kontur punggung yang menarik, ia juga boleh mengempiskan bahagian abdomen.


-Set Pembentukan Lengan atau Betis (Sock)



Set ini boleh digunakan di bahagian lengan atau betis bagi menjadikan bahagian berkenaan lebih kemas dan tidak menggelebar.


Cara Pemakaian:

- Gunakan pada waktu siang atau malam selama 8 jam.

- Minum air mencukupi bagi mendapatkan kesan yang lebih baik.


Beza antara Zirana 5 in 1 dengan Bamboo Charcoal.

1. Zirana 5 in 1 ada 5 pieces (camisole, short pant, panties, 2 x sock). Bamboo charcoal ada 2 pieces saja (camisole, short pant)

2. Zirana 5 in 1 infrared di luar, bamboo charcoal infrared di dalam. Jadi yang bamboo ni lebih 'hangat' bila dipakai - sesuai pakai waktu malam. Yang 5 in 1 sesuai pakai waktu siang.

3. Selain bentukkan badan & slim, yang bamboo juga boleh kurangkan bau badan sebab fabriknya diperbuat dari arang buluh :-)

4. Zirana 5 in 1 disarankan untuk mereka yang tak pernah pakai korset sebab kain lebih fleksibel. Jadi tak rasa sendat sangat. Kalau dah biasa pakai korset, dicadangkan pakai Zirana Bamboo sebab tubuh dah biasa dengan korset. Jadi nak pakai untuk kali pertama pun tak rasa sukar sangat.

5. Bagi wanita yang menyusukan anak, disarankan pakai Zirana Bamboo sebab camisole-nya tak menutup bahagian breast. Jadi mudah nak susukan anak kalau di luar rumah.

6. Antara kedua-duanya, zirana bamboo memberikan kesan pelangsingan yang lebih cepat dan ketara. Dengan penggunaan slimming cream, tubuh akan lebih langsing dengan cepat.

7. Bagi yang bersalin secara normal, boleh gunakan zirana bamboo selepas sebulan bersalin. Jika bersalin secara pembedahan, boleh gunakan zirana 5 in 1 selepas dua bulan bersalin.

8. Untuk mereka yang mempunyai BMI 30 ke atas, disarankan guna Zirana 5 in 1 jika menggunakan korset pertama kali.

Cara Untuk Kira BMI: Berat (kg) / Tinggi (Meter x Meter)
Reply With Quote
  #3  
Old 12-10-2011, 01:34 PM
kedai_rals kedai_rals is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 98
Poster Rank: #14371
Thanked 0 Times
Active Level
Default

TESTIMONI KORSET ZIRANA 5 IN 1

Selesa dipakai walaupun mula2 nak pakai memang susah. Bila pakai, lambat rasa lapar, perut nampak kempis. Memang best pakai dengan sabun slimming. Nanti nak try guna dengan slimming cream pulak. (Berat 63kg)


Tq dik sebab bagi diskaun akak beli banyak. Macam nilah seller yang akak suka :-) Set zirana memang best pakai. Akak guna sabun slimming masa mandi. Lepas tu sapu krim slimming tu dan pakai zirana. Fuh!! Best & selesa. Memang banyak kerja tapi nak slim, ok je. Pagi2 rasa nak membuang. Agaknya sebab krim tu. Tapi dah 2 minggu guna ni, adalah turun 1 kilo lebih. Lepas tu seluar baju confirmlah longgar skit. Seronok...


Mula2 pakai macam susah skit. Tapi dah pakai, rasa selesa je. Tak ketat sangat sebab kain fleksibel. Oklah utk saya yg berat 57kg. Perut nampak kempis dan pinggang curvy skit. Pakai siang & malam pun rasa selesa.


Selesa dipakai, tak ketat sangat. Tapi tetap ada perubahan. Body lebih slim & perut tak buncit sangat. Memang sesuai pakai dengan slimming cream. Kalau pergi jalan2, memang sesuai pakai yang panties saja.


Lepas pakai, kawan2 tegur body nampak slim & tak nampak spare tyre. Oklah.... Nanti boleh beli sepasang lagi.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-10-2011, 09:45 PM
kedai_rals kedai_rals is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 98
Poster Rank: #14371
Thanked 0 Times
Active Level
Default

RS14 ZIRANA Bamboo Charcoal Slimming Lingerie 2 in 1

Set ini diperbuat dari fabrik yang menggabungkan arang buluh (bamboo charcoal) dengan perak menggunakan nanoteknologi.


Ianya mempunyai banyak kebaikan seperti:

- Memperbaiki peredaran darah

- Mempercepatkan metabolisme

- Membakar lemak berlebihan

- Mengurangkan bau badan


Kelebihannya ialah:

- Sangat elastik (Boleh dipakai oleh mereka yang mempunyai berat 40kg - 90kg)

- Fabrik anti bakteria

- Mempunyai sinar infra jauh (Far Infrared)

- Gelombang magnetik

- Boleh digunakan bagi mereka yang mempunyai berat antara 40kg hingga 90kg.


Set ini terdiri dari:

- Set Pembentukan Kontur Payudara (Camisole)



Untuk melangsingkan tubuh dan memberi struktur payudara yang lebih menarik


- Set Pembentukan Kontur Pinggang dan Abdomen (Short Pants)



Mengurangkan saiz pinggang dan seterusnya menjadikan bahagian abdomen kelihatan lebih kempis.


Fakta Tentang Arang Buluh (Bamboo Charcoal)

Arang buluh dihasilkan dari potongan buluh yang diambil dari pokok berusia 5 tahun ke atas dan dibakar dalam ketuhar dengan suhu melebihi 800 darjah celsius. Ia mempunyai sifat resapan yang sangat berkesan.


Kelebihan Arang Buluh:

- Mengurangkan Tekanan : Membebaskan ion negatif untuk menyeimbangkan ion positif dari keadaan sekeliling. Ini boleh mengurangkan tekanan, kegelisahan, membantu tubuh menjadi lebih tenang dan menyegarkan badan.

- Menyahbau : Arang buluh boleh menyerap bauan yang kurang menyenangkan dan seterusnya menghalang pembentukan bakteria.

- Kesan Sinar Far-Infrared: Arang buluh mengeluarkan sinar far infrared secara semulajadi yang boleh memanaskan tubuh bagi memperbaiki peredaran darah, mempercepatkan metabolisme dan menggalakkan pertumbuhan sel.


Beza antara Zirana 5 in 1 dengan Bamboo Charcoal.

1. Zirana 5 in 1 ada 5 pieces (camisole, short pant, panties, 2 x sock). Bamboo charcoal ada 2 pieces saja (camisole, short pant)

2. Zirana 5 in 1 infrared di luar, bamboo charcoal infrared di dalam. Jadi yang bamboo ni lebih 'hangat' bila dipakai - sesuai pakai waktu malam. Yang 5 in 1 sesuai pakai waktu siang.

3. Selain bentukkan badan & slim, yang bamboo juga boleh kurangkan bau badan sebab fabriknya diperbuat dari arang buluh :-)

4. Zirana 5 in 1 disarankan untuk mereka yang tak pernah pakai korset sebab kain lebih fleksibel. Jadi tak rasa sendat sangat. Kalau dah biasa pakai korset, dicadangkan pakai Zirana Bamboo sebab tubuh dah biasa dengan korset. Jadi nak pakai untuk kali pertama pun tak rasa sukar sangat.

5. Bagi wanita yang menyusukan anak, disarankan pakai Zirana Bamboo sebab camisole-nya tak menutup bahagian breast. Jadi mudah nak susukan anak kalau di luar rumah.

6. Antara kedua-duanya, zirana bamboo memberikan kesan pelangsingan yang lebih cepat dan ketara. Dengan penggunaan slimming cream, tubuh akan lebih langsing dengan cepat.

7. Bagi yang bersalin secara normal, boleh gunakan zirana bamboo selepas sebulan bersalin. Jika bersalin secara pembedahan, boleh gunakan zirana 5 in 1 selepas dua bulan bersalin.

8. Untuk mereka yang mempunyai BMI 30 ke atas, disarankan guna Zirana 5 in 1 jika menggunakan korset pertama kali.

Cara Untuk Kira BMI: Berat (kg) / Tinggi (Meter x Meter)
Reply With Quote
  #5  
Old 13-10-2011, 12:46 PM
kedai_rals kedai_rals is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 98
Poster Rank: #14371
Thanked 0 Times
Active Level
Default

RS28 - Zirana Bamboo Charcoal 3 in 1

Set ini diperbuat dari fabrik yang menggabungkan arang buluh (bamboo charcoal) dengan perak menggunakan nanoteknologi.

Ianya mempunyai banyak kebaikan seperti:
- Memperbaiki peredaran darah
- Mempercepatkan metabolisme
- Membakar lemak berlebihan
- Mengurangkan bau badan
- Mengecilkan saiz pinggang dan seterusnya melangsingkan tubuh

Kelebihannya ialah:
- Sangat elastik
- Fabrik anti bakteria
- Mempunyai sinar infra jauh (Far Infrared)
- Gelombang magnetik
- Boleh digunakan bagi mereka yang mempunyai berat antara 40kg hingga 90kg.

Set ini terdiri dari:
- Set Pembentukan Kontur Payudara (Camisole)




Untuk melangsingkan tubuh dan memberi struktur payudara yang lebih menarik

- Set Pembentukan Kontur Pinggul Dan Peha (Short Pants)



Membaiki struktur pinggul dan mengecilkan peha

- Set Pelangsingan Pinggang Dan Abdomen (Waist Trimmer)



Mengurangkan saiz pinggang dan seterusnya menjadikan bahagian abdomen kelihatan lebih kempis.

Fakta Tentang Arang Buluh (Bamboo Charcoal)
Arang buluh dihasilkan dari potongan buluh yang diambil dari pokok berusia 5 tahun ke atas dan dibakar dalam ketuhar dengan suhu melebihi 800 darjah celsius. Ia mempunyai sifat resapan yang sangat berkesan.

Kelebihan Arang Buluh:

- Mengurangkan Tekanan : Membebaskan ion negatif untuk menyeimbangkan ion positif dari keadaan sekeliling. Ini boleh mengurangkan tekanan, kegelisahan, membantu tubuh menjadi lebih tenang dan menyegarkan badan.
- Menyahbau : Arang buluh boleh menyerap bauan yang kurang menyenangkan dan seterusnya menghalang pembentukan bakteria.
- Kesan Sinar Far-Infrared: Arang buluh mengeluarkan sinar far infrared secara semulajadi yang boleh memanaskan tubuh bagi memperbaiki peredaran darah, mempercepatkan metabolisme dan menggalakkan pertumbuhan sel.

Perbezaan Zirana Bamboo 2 in 1 & 3 in 1
- Zirana 3 in 1 mempunyai tambahan waist trimmer bagi kesan pelangsingan yang lebih ketara dan cepat.
- Bahagian camisole mempunyai ruang payudara yang lebih selesa bagi membentuk payudara yang lebih montok dan tegang.

Last edited by kedai_rals; 17-03-2012 at 09:03 PM..
Reply With Quote
  #6  
Old 14-10-2011, 09:40 AM
kedai_rals kedai_rals is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 98
Poster Rank: #14371
Thanked 0 Times
Active Level
Default

RS16 Flourish Spa & Slim Herbal Hot Cream



Harga:

1 Unit : RM40

2 Unit : RM75


Pembelian Dengan Set Zirana 5 In 1 atau Set Zirana Bamboo Charcoal 2 in 1 dan 3 in 1 : RM37 Seunit.

* Pos Laju percuma untuk Semenanjung. Sabah tambah RM4 & Sarawak, perlu tambah RM3.

Spa and Slim herbal hot cream ini diformulakan dengan campuran kunyit, royal jelly, Vitamin E dan minyak Evening Primrose. Ia menjadikan kulit lebih cerah dan lembut disamping dapat memberikan tubuh yang langsing.

Krim panas ini membantu membakar lemak di bahagian pinggang, paha, punggung dan abdomen. Hanya sapukan pada kulit setiap kali mandi, sekurang-kurangnya dua kali sehari. Rasa panas akan berpanjangan sehingga 8 jam.

Bahan-bahan Asas: Natural Milk, Royal Jelly, Evening Primrose Oil, Vitamin E, Lanolin, Pelembab Semulajadi, Pewangi.

Kandungan : 500 ml

Terdapat dua jenis:

A Chilli Oil and Green Tea (Extra Hot)

B Ginger and Sunflower Oil
Reply With Quote
  #7  
Old 17-03-2012, 10:34 PM
kedai_rals kedai_rals is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 98
Poster Rank: #14371
Thanked 0 Times
Active Level
Default

RS40 - Zirana Bamboo Charcoal Men 3 in 1 Suit

Set dengan teknologi Jepun ini diperbuat dari fabrik yang menggabungkan arang buluh (bamboo charcoal) dengan perak menggunakan nanoteknologi.

Ianya mempunyai banyak kebaikan seperti:
- Memperbaiki peredaran darah
- Mempercepatkan metabolisme
- Membakar lemak berlebihan
- Mengurangkan bau badan
- Mengecilkan saiz pinggang dan seterusnya menjadikan tubuh kelihatan lebih tegap dan sempurna.

Kelebihannya ialah:
- Sangat elastik
- Fabrik anti bakteria
- Mempunyai sinar infra jauh (Far Infrared)
- Gelombang magnetik
- Boleh digunakan bagi mereka yang mempunyai berat antara 50kg hingga 100kg.

Set ini terdiri dari:

- Pembentukan Tubuh (Singlet)

Menjadikan tubuh lebih tegap, pinggang lebih kecil dan abdomen yang lebih rata.



- Pembentukan Peha, Punggung & Abdomen (Short Boxer)

Mengecilkan bahagian peha dan membetulkan struktur punggung supaya lebih seimbang dengan tubuh. Ia juga memberikan tumpuan tambahan pada bahagian abdomen.



- Set Pelangsingan Pinggang & Abdomen (Brief Boxer)
Memberi tumpuan yang lebih bagi mengecilkan bahagian pinggang dan menjadikan abdomen lebih rata dan kelihatan tegap.



Fakta Tentang Arang Buluh (Bamboo Charcoal)
Arang buluh dihasilkan dari potongan buluh yang diambil dari pokok berusia 5 tahun ke atas dan dibakar dalam ketuhar dengan suhu melebihi 800 darjah celsius. Ia mempunyai sifat resapan yang sangat berkesan.

Kelebihan Arang Buluh:

- Mengurangkan Tekanan : Membebaskan ion negatif untuk menyeimbangkan ion positif dari keadaan sekeliling. Ini boleh mengurangkan tekanan, kegelisahan, membantu tubuh menjadi lebih tenang dan menyegarkan badan.
- Menyahbau : Arang buluh boleh menyerap bauan yang kurang menyenangkan dan seterusnya menghalang pembentukan bakteria.
- Kesan Sinar Far-Infrared: Arang buluh mengeluarkan sinar far infrared secara semulajadi yang boleh memanaskan tubuh bagi memperbaiki peredaran darah, mempercepatkan metabolisme dan menggalakkan pertumbuhan sel.

Cara Digunakan:

1. Sarung dari bawah ke atas.
2. Pakai sehingga 8 jam sehari.
3. Minum air sekurang-kurangnya 8 gelas sehari untuk kesan yang lebih baik.
Reply With Quote
  #8  
Old 17-03-2012, 10:50 PM
kedai_rals kedai_rals is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 98
Poster Rank: #14371
Thanked 0 Times
Active Level
Default

RS41 Natural Bamboo Slimming Suit

Terdapat dalam 2 saiz:

S M (Pinggang = 62-76 cm, Pinggul = 84-98 cm, Berat = 45-65 kg) - Tiada Stok Untuk Sementara Waktu

L XL (Pinggang = 76-86 cm, Pinggul = 98-110 cm, Berat = 65 95 kg)

Set ini diperbuat dari fabrik yang menggabungkan arang buluh (bamboo charcoal) dengan perak menggunakan nanoteknologi. Ia merupakan fabrik anti-bakteria yang dapat memberi kelebihan dari segi pembentukan payudara yang sempurna, punggung yang lebih montok, peha yang lebih kecil, pinggang yang lebih langsing dan sebagainya. Ia juga meningkatkan metabolisme tubuh bagi memudahkan tubuh menjadi lebih langsing dengan cepat.

Fungsi utama set ini:

1. Menaikkan payudara yang jatuh dan membentuknya agar kelihatan lebih montok dan tegang.

Set ini akan menjadikan bahagian belakang pemakainya lebih tegak dan ini dapat memberi sokongan yang baik pada payudara. Payudara akan dinaikkan dan menjadikannya kelihatan sempurna secara semulajadi.



2. Mengempiskan perut dan melangsingkan pinggang.

Dengan fabrik elastik, ia dapat memberi tumpuan yang sempurna pada bahagian perut dan pinggang dengan menekan lemak-lemak berlebihan dan seterusnya memecahkan lemak berkenaan. Jadi tubuh akan kelihatan lebih sempurna tanpa penonjolan lemak berlebihan.



3. Menaikkan dan membaiki struktur punggung.


Sambil menjadikan perut lebih kempis dan pinggang lebih langsing, set ini memberi ruang untuk bahagian punggung dinaikkan dan kelihatan sesuai dengan bentuk tubuh anda.



4. Memecah lemak supaya peha lebih kecil dan terbentuk dengan baik

Bahagian hujung set ini yang lebih tebal dapat membantu memecahkan lemak di bahagian peha dan membetuknya agar lebih rata tanpa kesan lemak yang baru timbul. Ini menjadikan peha lebih rata dan licin.



Fakta Tentang Arang Buluh (Bamboo Charcoal)
Arang buluh dihasilkan dari potongan buluh yang diambil dari pokok berusia 5 tahun ke atas dan dibakar dalam ketuhar dengan suhu melebihi 800 darjah celsius. Ia mempunyai sifat resapan yang sangat berkesan.

Kelebihan Arang Buluh:

- Mengurangkan Tekanan : Membebaskan ion negatif untuk menyeimbangkan ion positif dari keadaan sekeliling. Ini boleh mengurangkan tekanan, kegelisahan, membantu tubuh menjadi lebih tenang dan menyegarkan badan.
- Menyahbau : Arang buluh boleh menyerap bauan yang kurang menyenangkan dan seterusnya menghalang pembentukan bakteria.
- Kesan Sinar Far-Infrared: Arang buluh mengeluarkan sinar far infrared secara semulajadi yang boleh memanaskan tubuh bagi memperbaiki peredaran darah, mempercepatkan metabolisme dan menggalakkan pertumbuhan sel.

Cara Digunakan:

1. Sarung dari bawah ke atas.
2. Pakai sehingga 8 jam sehari.
3. Minum air sekurang-kurangnya 8 gelas sehari untuk kesan yang lebih baik.

Set ini disarankan untuk:

1. Mereka yang sentiasa sibuk, selalu berada di luar rumah atau sukar untuk sentiasa memakai korset biasa. Ia mempunyai ruang untuk memudahkan pemakainya ke tandas. Jadi anda tidak perlu membuka korset apabila ingin ke tandas.
2. Pemakaian harian walaupun anda sudah puas hati dengan berat sekarang. Ini kerana set ini dapat menjadikan tubuh anda kelihatan lebih sempurna tanpa bahagian-bahagian yang sudah jatuh atau kendur.
Reply With Quote
  #9  
Old 20-05-2013, 09:39 PM
kedai_rals kedai_rals is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 98
Poster Rank: #14371
Thanked 0 Times
Active Level
Default

HOW TO BUY

SMS : 013-3023882
Email : funz.universe@gmail.com

1. Browse and pick your choice.
2. Confirm the availability of items by send sms or email to us as below:
(Name) (Items Code) (Location)
E.g.: Saliza RS01 Kuala Lumpur

3. We will reply to inform items status, price & postage cost.
4. If you want continue to purchase, make payment to any of below accounts.

Payment can made to any of these accounts:

CIMB: 14370000488102 (RALS DYNAMIC)

MAYBANK: 164810016913 (SALIZAWATI BT. SAHARUDIN)

PUBLIC BANK: 4882988804 (SALIZAWATI BT. SAHARUDIN)

BSN: 1400641000019109 (SALIZAWATI BT. SAHARUDIN)
Reply With Quote
  #10  
Old 20-05-2013, 09:49 PM
shirleyhbl50 shirleyhbl50 is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2013
Posts: 20
Poster Rank: #27613
Thanked 0 Times
Active Level
Default

boleh cuci selalu? kalau tak berpeluh macam mana??
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 01:58 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE