Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 1,660
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 10,378
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 19,556
More...
View Poll Results: Dimanakah tempat yang selesa untuk si Isteri yang sedang mengandung?
Klinik Kerajaan 28 38.89%
Klinik Swasta 44 61.11%
Voters: 72. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 22-09-2011, 02:15 PM
Aura Dhuha Aura Dhuha is offline
Active Member

Aura Dhuha's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2011
Posts: 2,322
Thanks (Received): 95
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Soalan bagi Suami yang Mithali.

Assalamualaikum. tak pasti lah section ni betul ke tak betul, aku main redah je. memandangkan ada ruangan untuk tujukan pertanyaan dan pertolongan, jadi aku tujukan soalan aku kat sini je lah. hehehe.

Untuk isteri yang mengandung, tempat mana yang selesa untuk buka buku mengandung?

1 : Klinik Kerajaan.
2 : Klinik Swasta.

Mana satu pilihan korang? Untuk kos pulak, yang mana berbaloi dari segi layanan, keprihatinan diorang terhadap isteri yang mengandung?

Berapa kos untuk Klinik Kerajaan, dan berapa pulak kos untuk Klinik Swasta? Terima kase.
__________________
Subhanallah (Maha Suci Allah)
Alhamdulillah (Segala Puji Bagi Allah)
Allahuakbar (Allah Maha Besar)
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #2  
Old 22-09-2011, 02:18 PM
MalayanTiger MalayanTiger is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2011
Location: :D
Posts: 3,403
Thanks (Received): 61
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku nak jawap,tapi tak kawen lagi....
__________________
[B][I][FONT="Georgia"][COLOR="navy"]My Way.
[/COLOR][/FONT][/I][I][FONT="Palatino Linotype"]Cybergate inside yours.
A for A
E for E.[/FONT][/I][/B]
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #3  
Old 22-09-2011, 02:20 PM
krusader krusader is offline
Active Plus

krusader's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Sep 2010
Posts: 4,235
Thanks (Received): 98
Likes (Received): 3
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

i'am first....
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #4  
Old 22-09-2011, 02:22 PM
mosat_network mosat_network is offline
Active Plus

mosat_network's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jan 2011
Location: Sebuah Kampung Di N9
Posts: 3,600
Thanks (Received): 397
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

tempat yg selesa bila ada bersama2 suami...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #5  
Old 22-09-2011, 02:25 PM
car_they car_they is offline
Super Active

car_they's Avatar
 
Trader Rating: (21)
Join Date: Nov 2009
Location: peneng~~~~kelate~~~~ganu~~~~usd~~~~eur~~~~gu~~~chf
Posts: 8,066
Thanks (Received): 21
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

2 orang anak aku buka buku kat kerajaan...
layanan ok jer...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #6  
Old 22-09-2011, 02:28 PM
tati tati is offline
Active Member

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Feb 2008
Posts: 1,208
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Aku kat swasta
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #7  
Old 22-09-2011, 02:30 PM
anuarul anuarul is offline
CG Top Poster Club

anuarul's Avatar
 
Trader Rating: (55)
Join Date: Jan 2009
Posts: 25,896
Thanks (Received): 76
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Active Level
Send a message via Yahoo to anuarul
Default

pengalaman tengok akak ako..

kalau isteri jenis ade sakit, mmg ade sejarah dr keturunan susah bersalin, atau akan hadapi masalah semasa mengandung & bersalin, baik p hospital kerajaan.

kalau isteri tu sihat, mengandung takde maslah, rasa boleh bersalin mudah, dan ade duit sikit, pergi la swata kalau nak.

sebab kalau dah pergi swasta, tetibe ade masalah mase nak bersalin, masa tu baru nak hantar p hospital kerajaan sebab hospital swata takmo sambut anak tu, masak la.

hospital kerajaan amik juga mase tu, tapi siap la kene maki. hehehe
__________________
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #8  
Old 22-09-2011, 02:38 PM
Aura Dhuha Aura Dhuha is offline
Active Member

Aura Dhuha's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2011
Posts: 2,322
Thanks (Received): 95
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

wah, ramai dah poll dah ni. tapi korang tak jawab untuk costing pembukaan buku untuk si ibu mengandung. baik kerajaan ataupun swasta.
__________________
Subhanallah (Maha Suci Allah)
Alhamdulillah (Segala Puji Bagi Allah)
Allahuakbar (Allah Maha Besar)
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #9  
Old 22-09-2011, 02:40 PM
mydesk mydesk is offline
Active Plus

mydesk's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2007
Posts: 4,993
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to mydesk
Default

Quote:
Originally Posted by Aura Dhuha View Post
Assalamualaikum. tak pasti lah section ni betul ke tak betul, aku main redah je. memandangkan ada ruangan untuk tujukan pertanyaan dan pertolongan, jadi aku tujukan soalan aku kat sini je lah. hehehe.

Untuk isteri yang mengandung, tempat mana yang selesa untuk buka buku mengandung?

1 : Klinik Kerajaan.
2 : Klinik Swasta.

Mana satu pilihan korang? Untuk kos pulak, yang mana berbaloi dari segi layanan, keprihatinan diorang terhadap isteri yang mengandung?

Berapa kos untuk Klinik Kerajaan, dan berapa pulak kos untuk Klinik Swasta? Terima kase.
Semua anak hamba lahir kat hospital gomen... kos nya, majikan yg tanggung...

Hospital dah bagus sekarang ni...
__________________
Exora Untuk Full-Time Uber/GrabCar KL/Sel- 013-3607095- Sebuah aje ada...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #10  
Old 22-09-2011, 02:42 PM
padeq padeq is offline
Regular

padeq's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2011
Location: BUTTERWORTH
Posts: 419
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

hehe..TT,lau ikut tgk pada poket kita la..lau mampu pg je swasta layanan privacy,tp kat kerajaan pon ok dh skang..smua staff dh terlatih...servis pun memuaskan...
__________________
saLAH toLONG beTULKAN......

BINA NETWORK & JANA PENDAPATAN DENGAN TONEEXCEL.. DUDUK RILEKS DAPAT 20%.. DUDUK RILEKS AUTO TOPUP MODAL 5%.. SEMUA NI HANYA DI WWW.JJPTR.COM ws: 012-6786491
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 04:28 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you