Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, riadah, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,198
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 55,935
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,096
More...
View Poll Results: Dimanakah tempat yang selesa untuk si Isteri yang sedang mengandung?
Klinik Kerajaan 28 38.89%
Klinik Swasta 44 61.11%
Voters: 72. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 22-09-2011, 02:15 PM
Aura Dhuha Aura Dhuha is offline
Active Member

Aura Dhuha's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2011
Posts: 2,124
Poster Rank: #1862
Thanked 95 Times
Active Level
My Mood:
Default Soalan bagi Suami yang Mithali.

Assalamualaikum. tak pasti lah section ni betul ke tak betul, aku main redah je. memandangkan ada ruangan untuk tujukan pertanyaan dan pertolongan, jadi aku tujukan soalan aku kat sini je lah. hehehe.

Untuk isteri yang mengandung, tempat mana yang selesa untuk buka buku mengandung?

1 : Klinik Kerajaan.
2 : Klinik Swasta.

Mana satu pilihan korang? Untuk kos pulak, yang mana berbaloi dari segi layanan, keprihatinan diorang terhadap isteri yang mengandung?

Berapa kos untuk Klinik Kerajaan, dan berapa pulak kos untuk Klinik Swasta? Terima kase.
__________________
Allahuakbar! La ila ha ilallah!
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 22-09-2011, 02:18 PM
MalayanTiger MalayanTiger is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2011
Location: :D
Posts: 3,403
Poster Rank: #1124
Thanked 61 Times
Active Level
My Mood:
Default

aku nak jawap,tapi tak kawen lagi....
__________________
[B][I][FONT="Georgia"][COLOR="navy"]My Way.
[/COLOR][/FONT][/I][I][FONT="Palatino Linotype"]Cybergate inside yours.
A for A
E for E.[/FONT][/I][/B]
Reply With Quote
  #3  
Old 22-09-2011, 02:20 PM
krusader krusader is offline
Well-Known
Member

krusader's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Sep 2010
Posts: 6,376
Poster Rank: #571
Thanked 98 Times
Active Level
My Mood:
Default

i'am first....
Reply With Quote
  #4  
Old 22-09-2011, 02:22 PM
mosat_network mosat_network is offline
Super Active Member

mosat_network's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jan 2011
Location: Sebuah Kampung Di N9
Posts: 3,602
Poster Rank: #1053
Thanked 393 Times
Active Level
My Mood:
Default

tempat yg selesa bila ada bersama2 suami...
Reply With Quote
  #5  
Old 22-09-2011, 02:25 PM
car_they car_they is offline
Well-Known
Member

car_they's Avatar
 
Trader Rating: (21)
Join Date: Nov 2009
Location: peneng~~~~kelate~~~~ganu~~~~usd~~~~eur~~~~gu~~~chf
Posts: 7,877
Poster Rank: #404
Thanked 21 Times
Active Level
My Mood:
Default

2 orang anak aku buka buku kat kerajaan...
layanan ok jer...
Reply With Quote
  #6  
Old 22-09-2011, 02:28 PM
tati tati is offline
Active Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2008
Posts: 1,516
Poster Rank: #2511
Thanked 5 Times
Active Level
My Mood:
Default

Aku kat swasta
Reply With Quote
  #7  
Old 22-09-2011, 02:30 PM
anuarul anuarul is offline
CG Top Poster Club

anuarul's Avatar
 
Trader Rating: (54)
Join Date: Jan 2009
Posts: 22,063
Poster Rank: #75
Thanked 76 Times
Active Level
Default

pengalaman tengok akak ako..

kalau isteri jenis ade sakit, mmg ade sejarah dr keturunan susah bersalin, atau akan hadapi masalah semasa mengandung & bersalin, baik p hospital kerajaan.

kalau isteri tu sihat, mengandung takde maslah, rasa boleh bersalin mudah, dan ade duit sikit, pergi la swata kalau nak.

sebab kalau dah pergi swasta, tetibe ade masalah mase nak bersalin, masa tu baru nak hantar p hospital kerajaan sebab hospital swata takmo sambut anak tu, masak la.

hospital kerajaan amik juga mase tu, tapi siap la kene maki. hehehe
Reply With Quote
  #8  
Old 22-09-2011, 02:38 PM
Aura Dhuha Aura Dhuha is offline
Active Member

Aura Dhuha's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2011
Posts: 2,124
Poster Rank: #1862
Thanked 95 Times
Active Level
My Mood:
Default

wah, ramai dah poll dah ni. tapi korang tak jawab untuk costing pembukaan buku untuk si ibu mengandung. baik kerajaan ataupun swasta.
__________________
Allahuakbar! La ila ha ilallah!
Reply With Quote
  #9  
Old 22-09-2011, 02:40 PM
mydesk mydesk is offline
Super Active Member

mydesk's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2007
Posts: 4,876
Poster Rank: #754
Thanked 15 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Aura Dhuha View Post
Assalamualaikum. tak pasti lah section ni betul ke tak betul, aku main redah je. memandangkan ada ruangan untuk tujukan pertanyaan dan pertolongan, jadi aku tujukan soalan aku kat sini je lah. hehehe.

Untuk isteri yang mengandung, tempat mana yang selesa untuk buka buku mengandung?

1 : Klinik Kerajaan.
2 : Klinik Swasta.

Mana satu pilihan korang? Untuk kos pulak, yang mana berbaloi dari segi layanan, keprihatinan diorang terhadap isteri yang mengandung?

Berapa kos untuk Klinik Kerajaan, dan berapa pulak kos untuk Klinik Swasta? Terima kase.
Semua anak hamba lahir kat hospital gomen... kos nya, majikan yg tanggung...

Hospital dah bagus sekarang ni...
__________________
Sekali-sekala tukar selera ke Wan Hassan Tomyam Antarabangsa.
Trusted Perodua/Proton Sales Agent - Hamizun 017-3840763
[20.100] Barang siapa berpaling daripada Al Qur'an maka sesungguhnya ia akan memikul dosa yang besar di hari kiamat,
Reply With Quote
  #10  
Old 22-09-2011, 02:42 PM
padeq padeq is offline
Normal Member

padeq's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2011
Location: BUTTERWORTH
Posts: 384
Poster Rank: #6775
Thanked 2 Times
Active Level
Default

hehe..TT,lau ikut tgk pada poket kita la..lau mampu pg je swasta layanan privacy,tp kat kerajaan pon ok dh skang..smua staff dh terlatih...servis pun memuaskan...
__________________
saLAH toLONG beTULKAN......

BINA NETWORK & JANA PENDAPATAN DENGAN TONEEXCEL..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:14 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE