Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-01-2008, 10:18 PM
M.Scofield M.Scofield is offline
Junior

M.Scofield's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2007
Posts: 72
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default sport rim 2nd hand made in japan

aku sebenornya taktau sgt pasal keter2 ni..tp semenjak aku ade keter baru..aku dah awal2 letak budget utk tukar sport rim aku yg stended tuh..
biasa yg kita tgk kat keter tayar ngan kedai sport rim mostly sume tu made in taiwan..dan materialnya ialah aluminium..so skang aku mencarik sport rim yg ringan & tahan lasak iaitu made in japan sbb member aku kate yg japan punye diperbuat drp titanium (besi yg terkeras di dunia)..pastu besi nih pon ringan lak..
selalunya range rege utk sport rim cam gini yg baru konpem dalam 5k-13k (huhuhuh)..tak mampu lagi aku weh..so aku target nak amik yg second pon dah ok agaknye kot..

cuma skang ni aku nak tanye sesaper yg tau kat mana aku nak carik sport rim made in japan yg 2nd hand kat area shah alam ke..puchong ke..batu caves ke..setapak ke..

sesape leh tolong?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 07-01-2008, 10:26 PM
ajax932 ajax932 is offline
Super Active

ajax932's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2007
Location: Sebelah Situ
Posts: 7,706
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

M.scofield ni sejak pecah penjara dah pandai pakai sport rim pulak ye..
Reply With Quote
  #3  
Old 07-01-2008, 11:08 PM
irsaffy irsaffy is offline
CG Top Poster Club

irsaffy's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: May 2007
Posts: 42,975
Thanks (Received): 252
Likes (Received): 15
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by M.Scofield View Post
aku sebenornya taktau sgt pasal keter2 ni..tp semenjak aku ade keter baru..aku dah awal2 letak budget utk tukar sport rim aku yg stended tuh..
biasa yg kita tgk kat keter tayar ngan kedai sport rim mostly sume tu made in taiwan..dan materialnya ialah aluminium..so skang aku mencarik sport rim yg ringan & tahan lasak iaitu made in japan sbb member aku kate yg japan punye diperbuat drp titanium (besi yg terkeras di dunia)..pastu besi nih pon ringan lak..
selalunya range rege utk sport rim cam gini yg baru konpem dalam 5k-13k (huhuhuh)..tak mampu lagi aku weh..so aku target nak amik yg second pon dah ok agaknye kot..

cuma skang ni aku nak tanye sesaper yg tau kat mana aku nak carik sport rim made in japan yg 2nd hand kat area shah alam ke..puchong ke..batu caves ke..setapak ke..

sesape leh tolong?
cuba survey kt zerotohundred.com check kt link nih:
http://www.zerotohundred.com/newforu...is-and-wheels/

Last edited by irsaffy; 07-01-2008 at 11:12 PM..
Reply With Quote
  #4  
Old 07-01-2008, 11:26 PM
PaRaNoRMaL PaRaNoRMaL is offline
Super Active

PaRaNoRMaL's Avatar

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Nov 2007
Location: Bermuda Triangle
Posts: 7,151
Thanks (Received): 77
Likes (Received): 3
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

kalau kat pochong tu... ko pergi kat mun lee autopart.. kedai potong kat sbelah tractor malaysia. kalau kat subang tu... ko tengok kat jalan yang blakang maideen tu sampai usj 1... banyak kedai jual rim jepon 2nd murah.... dan kalau kat klang ko pegilaa kedai papan tu....tp skarang nie dah jadi kedai oren 3pintu... kat shah alam aku tak jumpe lagi kedai yang menarik...
__________________
*Kome nak tambah pendapatan melalui FOREX?? Anda boleh!!
*Hubungi saya..(Single Candle Pure NAKED) InsyaAllah sekadar mampu..
*Register JustForex klik sini: goo.gl/7v1WrR
*Register LiteForex Jom ECN!!
*Langgani servis server disini: VPS Malaysia
Reply With Quote
  #5  
Old 07-01-2008, 11:30 PM
SedBen SedBen is offline
Super Active

SedBen's Avatar
 
Trader Rating: (16)
Join Date: Sep 2006
Location: Territory of Silent Trader
Posts: 6,935
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by PaRaNoRMaL View Post
kalau kat pochong tu... ko pergi kat mun lee autopart.. kedai potong kat sbelah tractor malaysia.
mun lee tak bole pakai
Reply With Quote
  #6  
Old 08-01-2008, 12:04 AM
M.Scofield M.Scofield is offline
Junior

M.Scofield's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2007
Posts: 72
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by irsaffy View Post
cuba survey kt zerotohundred.com check kt link nih:
http://www.zerotohundred.com/newforu...is-and-wheels/

tq bro aku gi tgk2 dulu k..



Quote:
Originally Posted by PaRaNoRMaL View Post
kalau kat pochong tu... ko pergi kat mun lee autopart.. kedai potong kat sbelah tractor malaysia. kalau kat subang tu... ko tengok kat jalan yang blakang maideen tu sampai usj 1... banyak kedai jual rim jepon 2nd murah.... dan kalau kat klang ko pegilaa kedai papan tu....tp skarang nie dah jadi kedai oren 3pintu... kat shah alam aku tak jumpe lagi kedai yang menarik...
ooo..nila kot kedai yg membe aku bgtau arituh..cam penah dgr nama tu..die kater sport rim kat situ mmg cun cun..very rare..tp kalo org2 baru biasa die sembelih sampai 3k ..huhu..ape pon..tq bro..ko dah bg direction aku leh start gi riki sana minggu nih..


Quote:
Originally Posted by SedBen View Post
mun lee tak bole pakai
lu lak biasa gi kedai mana bro? leh suggest??
Reply With Quote
  #7  
Old 08-01-2008, 12:07 AM
M.Scofield M.Scofield is offline
Junior

M.Scofield's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2007
Posts: 72
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by PaRaNoRMaL View Post
dan kalau kat klang ko pegilaa kedai papan tu....tp skarang nie dah jadi kedai oren 3pintu... kat shah alam aku tak jumpe lagi kedai yang menarik...
dah maju nampak yek kedai tuh..aku tak penah gi pon..tp mmg dah biasa sgt dengar kat klang sure carik kedai papan..mmg dah top btul kedai tu..
tp ko rasa tul ke kedai tu dah start nak sembelih? sepupu aku la citer..
Reply With Quote
  #8  
Old 08-01-2008, 12:07 AM
SedBen SedBen is offline
Super Active

SedBen's Avatar
 
Trader Rating: (16)
Join Date: Sep 2006
Location: Territory of Silent Trader
Posts: 6,935
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by M.Scofield View Post
lu lak biasa gi kedai mana bro? leh suggest??
cube usha kat batu 3 jalan gombak..kat trefik lite simpang 3 yg nak ke sentul tu ade kedai sportrim baru & 2nd
Reply With Quote
  #9  
Old 08-01-2008, 12:09 AM
M.Scofield M.Scofield is offline
Junior

M.Scofield's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2007
Posts: 72
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by SedBen View Post
cube usha kat batu 3 jalan gombak..kat trefik lite simpang 3 yg nak ke sentul tu ade kedai sportrim baru & 2nd
waaaa...cun cun..cantik arr broo..god info...aku try gi riki esok gak nih..huhuh..lari2 jap mase lunch

ade soalan lagi nih..rase2 ade tak kedai2 rim ni yg melayu bukak? penah nampak?
Reply With Quote
  #10  
Old 08-01-2008, 12:12 AM
SedBen SedBen is offline
Super Active

SedBen's Avatar
 
Trader Rating: (16)
Join Date: Sep 2006
Location: Territory of Silent Trader
Posts: 6,935
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by M.Scofield View Post
ade soalan lagi nih..rase2 ade tak kedai2 rim ni yg melayu bukak? penah nampak?
yg ni aku tak penah jumpe lak
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump