Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Gold

Gold A precious metal forum discussion. Diversify your investment portfolio smartly.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,188
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 55,922
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,081
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 06-12-2012, 03:07 PM
StaRz_V StaRz_V is offline
Super Active Member

StaRz_V's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Feb 2010
Posts: 2,852
Poster Rank: #1368
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default PENTING !!! Pelanggan Genneva (GMSB) Sila Ambil Perhatian!

Sy adalah salah seorg pelanggan Genneva yang masih memegang emas wafer @ bar Genneva. Tujuan sy buka post nie adalah untuk meminta pendapat dari pelanggan @ bkn pelanggan Genneva bgaimana untuk buat keuntungan dan jln pnyelesaian dari ape yg berlaku sekarang nie pada syarikat GMSB nie. Moga2 ade jln pnyelesaian dan pendapat yang bole diguna pkai. Kalo ade cdgn yg kreatif yg bole buat untung dr emas wafer nie pn cantik jgak tue. Dari nk tggu jwpn BNM alamat dapur xberasap laa sbb kalo siasatan 3 thn mmg xlari kot. Byk lg kes2 yg x abes hadap lg kt mahkamah tue. kecuali kalo PM kte yg berwibawa tue suh release cpt lain la cte nye. Jd drpd bergantung harap kt BNM baik laa tny pndapat CGrianz yg bijak pandai kt cni lg bgs.

Info tambahan : Emas dlm tgn 250 gm jer.



P/s : Sy pn salah seorg konsultan GMSB gak. Sbnrnye nk cari penyelesaian utk diri sendri dan klien2 sy. Juga utk kwn2 konsultan yg lain beserta pelanggan2 mereka./.
Harap sudi membantu.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 06-12-2012, 03:08 PM
StaRz_V StaRz_V is offline
Super Active Member

StaRz_V's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Feb 2010
Posts: 2,852
Poster Rank: #1368
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

JALAN PENYELESAIAN 1..

Satu pnyelesaian dari rakan CG..

Quote:
Originally Posted by hex7 View Post
Saya nak cadangkan 1 cara...
Apa kata jual semua gold yang ada dan dari separuh duit yang dapat boleh beli beberapa kilogram Silver , yang separuh lagi buat bisnes2 lain serta buat simpanan.






_______________________________________________

Cara Mudah Nak Dapat Tablet Android 7 PERCUMA"

Last edited by StaRz_V; 07-12-2012 at 12:46 PM..
Reply With Quote
  #3  
Old 06-12-2012, 03:08 PM
StaRz_V StaRz_V is offline
Super Active Member

StaRz_V's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Feb 2010
Posts: 2,852
Poster Rank: #1368
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

Jalan Penyelesaian 2..


Quote:
Originally Posted by putra1234 View Post
jangan bertuan tuan dengan den bro. Tak lalu dengarnya.

hari tu ada den post tempat lebur emas kat cg ni. Nantilah den cari, kalau ada kesempatan.

Skrg ni emas ada dgn bro ke kat ar-rahnu?

Yang den boleh nampakla kan, untuk condition no.1,

a)bro jual emas tu.
B)try nego dgn bank, untuk buat full settlement bro, dgn nego penalti, paling tidak, penalti buat instalment. Penalty dalam 3%-5% je.
C)kalau bank tak jalan, pergi akpk, minta bantuan diaorang, supaya bank boleh terima full settlement, dan masa yang sama, penalti buat instalment dalam setahun.

Pastikan, bro pergi bank dan akpk dulu minta bantuan diaorang sebelum jual emas tu. Cakap kat diaorang, bro nak setelkan loan, tapi penalti instalment 12bulan. Itu je.

Kalau bank dgn akpk takleh nak bantu, ada pilihan kedua. Tapi ni, banyak kerja, leceh, kommitmen yang sangat tinggi dan paling penting, emas kena ada kat tangan. Syarat lain, kumpul seberapa ramai yang boleh, yang nama takde problem untuk loan. Katalah ada 10orang, dgn emas terkumpul 1kilo. Lagi banyak jumlah kilo lagi bagus.

Pergi punb. Punb ada tawarkan skim pinjaman kedai emas. Dapatkan info seberapa yang boleh. Kalau boleh folo, buat sdn. Bhd. Dan buat loan dgn punb. Lepas tu, jual emas masing2 ke syarikat baru. 1/2 masuk dalam company, untuk rolling, 1/2 siap2 untuk bayar loan. Lepas tu, buat bisnes emas dgn serius.

Pilihan no.2 ni, memang sangat33x melecehkan dgn ambik masa lama. Tapi, worth to try la bro, sebab bro pun nak berniaga emas kan.

Apapun, ini pandangan jelah. Anggap je cakap2 kosong. Setakat ikhtiar. Mungkin ada lagi idea yang lebih baik dari forummers lain. My 1cent worth of advise, jauhila skim2 camni masa depan.

Goodluck bro.

Last edited by StaRz_V; 07-12-2012 at 12:49 PM..
Reply With Quote
  #4  
Old 06-12-2012, 03:09 PM
StaRz_V StaRz_V is offline
Super Active Member

StaRz_V's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Feb 2010
Posts: 2,852
Poster Rank: #1368
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

Reserved utk jln penyelesaian 3..
Reply With Quote
  #5  
Old 06-12-2012, 03:15 PM
shah_ae shah_ae is offline
Well-Known
Member

shah_ae's Avatar
 
Trader Rating: (95)
Join Date: Oct 2008
Location: K.L dan kwsn yg sewaktu dgnnye
Posts: 8,133
Poster Rank: #380
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

klau dah kene dgn BNM bertahun2 la kes mahkamah... xkan dpt release cepatnye... itupun klau boleh release...

gadai kat ar ranhu le,tp ade teknik2 die... klau tak pandai simpan je emas tu... sy pun tak pandai...
Reply With Quote
  #6  
Old 06-12-2012, 03:43 PM
Poziabb Poziabb is offline
Super Active Member

Poziabb's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Aug 2009
Location: __________
Posts: 3,486
Poster Rank: #1091
Thanked 5 Times
Active Level
My Mood:
Default

bookmark untuk timba ilmu2 berguna

dari otai2 GMSB

dan lain2 otai EMAS


Reply With Quote
  #7  
Old 06-12-2012, 03:44 PM
StaRz_V StaRz_V is offline
Super Active Member

StaRz_V's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Feb 2010
Posts: 2,852
Poster Rank: #1368
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by shah_ae View Post
klau dah kene dgn BNM bertahun2 la kes mahkamah... xkan dpt release cepatnye... itupun klau boleh release...

gadai kat ar ranhu le,tp ade teknik2 die... klau tak pandai simpan je emas tu... sy pun tak pandai...
tp kalo ar-rahnu die xamik kan kalo wafer.. ker ade yg amik? ade sesape bole tlg?
Reply With Quote
  #8  
Old 06-12-2012, 03:45 PM
StaRz_V StaRz_V is offline
Super Active Member

StaRz_V's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Feb 2010
Posts: 2,852
Poster Rank: #1368
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Poziabb View Post
bookmark untuk timba ilmu2 berguna

dari otai2 GMSB

dan lain2 otai EMAS


bookmark? cmne nk bookmark? ade cdgn x tuan utk jln pnyelesaian?
Reply With Quote
  #9  
Old 06-12-2012, 03:47 PM
StaRz_V StaRz_V is offline
Super Active Member

StaRz_V's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Feb 2010
Posts: 2,852
Poster Rank: #1368
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

Sebarang idea dan pendapat akan di letak kan pd bhgian reserved 1,2 dan 3.. kalo dpt membantu dpt ganjaran.. pahala.. hehe..
Reply With Quote
  #10  
Old 06-12-2012, 03:50 PM
Poziabb Poziabb is offline
Super Active Member

Poziabb's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Aug 2009
Location: __________
Posts: 3,486
Poster Rank: #1091
Thanked 5 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by StaRz_V View Post

bookmark? cmne nk bookmark? ade cdgn x tuan utk jln pnyelesaian?


mintak maaf boh

sy otak beku byk makan budu

xde apa nk kasi cadangan

ps: klu sy... simpan je la, jual nanti bila harga berbaloi ntuk dijual
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:48 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE