Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 24,123
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 54,747
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 42,095
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 05-01-2008, 02:57 PM
sylarempire sylarempire is offline
Well-Known
Member

sylarempire's Avatar
 
Trader Rating: (48)
Join Date: Nov 2007
Location: www.buahlangit.com
Posts: 8,115
Poster Rank: #379
Thanked 290 Times
Active Level
My Mood:
Default Sistem Fertigasi Lengkap Untuk Tanaman Cili

salam semua..syarikat milik aku baru2 ni nak berjinak2 dalam penanaman cili. aku ada wat survey harga sistem fertigasi untuk cili..an aku tertarik ngan offer satu syarikat yang menyediakan sistem fertigasi ni..ciri2 sistem tersebut ada kat bawah ni..so nak minta tolong saper2 yang power fertigasi ni, atau tahu info2 tentang fertigasi cili harap dapat membantu siket2..uhuhu..

kalau ada saper2 yang tau harga yang lagi murah dari bawah ni ley r gtau aku..ehehe..

kalau ikut rate bawah ni..1000 unit pokok perlukan tanah seluas 0.3 ekar..agak2 korang yang power2 ni camaner?ada x yang lg best dr offer bawah ni?

Quote:

SISTEM FERTIGASI LENGKAP 1000 Unit.

RM7,500

- Drippers = 1000 unit
- Adapter = 1000 unit
- Tubing = 1000 unit
- Poly bag + Stim Paddy Husk = 1000 unit
- System complete for 1000 unit
- Main Pipe
- Joint
- Control Valve
- Silver Shine (for 1000 unit)
- Baja A & B
- Pump 1 h.p
- Water Storage tank 600 Gallon (1 unit)
- Fertilizer Storage Tank 50 L (2 unit)
- Anak Benih = 1000 unit
- Panduan Mudah Pemasangan Sistem Fertigasi

* Pelanggan diminta menyediakan bekalan air dan elektrik. Sebaiknya pelan tapak projek dihantar kepada kami untuk memudahkan pemasangan.

Harga Tambahan (Pilihan)

- Installation of system = RM2000

- Transport + Handling = RM2000 (Seluruh Semenanjung Malaysia Sahaja)

- “Spare Part” Cili Fertigasi 1 unit pokok (Poly bag + Cocopet + Stim Paddy Husk + Anak Benih) = RM5

* Semua penghantaran 30 hari dari tarikh Pesanan Kerja / Purchase Order / Confirmation Order. Semua Pesanan Kerja/Purchase Order perlu dijelaskan wang pendahuluan sebanyak 50%.
so kalau aku nak usahakan 1 ekar, aku perlukan 3 unit pakej ni..1 ekar=3000 unit pokok cili
kos=(7500+2000+2000)x3=RM34,500..


agak2 kowang sumer camaner??minta tulun saper2 yang pakar fertigasi ni..uhuhu
Attached Images
File Type: jpg header_top_bg.jpg (23.8 KB, 3043 views)
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 05-01-2008, 03:20 PM
sylarempire sylarempire is offline
Well-Known
Member

sylarempire's Avatar
 
Trader Rating: (48)
Join Date: Nov 2007
Location: www.buahlangit.com
Posts: 8,115
Poster Rank: #379
Thanked 290 Times
Active Level
My Mood:
Default

xder saper yang bley tolong ker??
Reply With Quote
  #3  
Old 05-01-2008, 03:50 PM
duskcircle duskcircle is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2007
Location: ipoh,kuala kangsar
Posts: 1,018
Poster Rank: #3468
Thanked 67 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sylarempire View Post
xder saper yang bley tolong ker??
check laman web sabakagro. dengar kata murah juga utk barang2 fertigasi
__________________
cadar anda tak best??nak yg best??cuba sini!!
Reply With Quote
  #4  
Old 05-01-2008, 06:27 PM
sylarempire sylarempire is offline
Well-Known
Member

sylarempire's Avatar
 
Trader Rating: (48)
Join Date: Nov 2007
Location: www.buahlangit.com
Posts: 8,115
Poster Rank: #379
Thanked 290 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by duskcircle View Post
check laman web sabakagro. dengar kata murah juga utk barang2 fertigasi
alamat web dia aper eh??
Reply With Quote
  #5  
Old 06-01-2008, 12:56 AM
areep areep is offline
Normal Member

areep's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Nov 2007
Posts: 281
Poster Rank: #8066
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

Aku rasa dah murah tu kot. Sbb dulu masa aku amik kursus fertigasi, dia nak RM 30k untuk 1000 pokok lengkap semuanya. Tapi tu masa 2 tahun lepas la. Tapi bagi aku la, RM 7500 tu dah kira murah dah rasanya. Tapi harga tu termasuk rumah tempat pokok tu skali ker tak?
Reply With Quote
  #6  
Old 06-01-2008, 03:09 AM
sylarempire sylarempire is offline
Well-Known
Member

sylarempire's Avatar
 
Trader Rating: (48)
Join Date: Nov 2007
Location: www.buahlangit.com
Posts: 8,115
Poster Rank: #379
Thanked 290 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by areep View Post
Aku rasa dah murah tu kot. Sbb dulu masa aku amik kursus fertigasi, dia nak RM 30k untuk 1000 pokok lengkap semuanya. Tapi tu masa 2 tahun lepas la. Tapi bagi aku la, RM 7500 tu dah kira murah dah rasanya. Tapi harga tu termasuk rumah tempat pokok tu skali ker tak?
rumah tempat pokok tu camaner?khemah lindungan ujan ker?yg dia bg cuma list kat atas tu je r bro??kira murah r eh??
Reply With Quote
  #7  
Old 06-01-2008, 09:07 AM
duskcircle duskcircle is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2007
Location: ipoh,kuala kangsar
Posts: 1,018
Poster Rank: #3468
Thanked 67 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sylarempire View Post
rumah tempat pokok tu camaner?khemah lindungan ujan ker?yg dia bg cuma list kat atas tu je r bro??kira murah r eh??
ok..saya dah check web agiagro tu. Kira murah lah tu utk barang fertigasi..., boleh la nak beli...TQ
__________________
cadar anda tak best??nak yg best??cuba sini!!
Reply With Quote
  #8  
Old 06-01-2008, 07:01 PM
areep areep is offline
Normal Member

areep's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Nov 2007
Posts: 281
Poster Rank: #8066
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

ha'ah. Tempat lindungan hujan tu. Aku rasa harga tu dah kira ok dah tu. Teruskan usaha bro. Aku pernah buat lawatan kat ladang sorang pakcik ni, dia tanam cili merah guna fertigasi, 1000 pokok. Kebetulan masa aku pegi tu dia tengah kutip hasil. Ko bayangkan la setiap hari hasil lebih 100 kg.
Reply With Quote
  #9  
Old 06-01-2008, 07:44 PM
mfadhlan mfadhlan is offline
Active Member

mfadhlan's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2008
Posts: 1,921
Poster Rank: #2041
Thanked 7 Times
Active Level
My Mood:
Default

go go...jadikan pertanian suatu pendapatan lumayan...
__________________
Reply With Quote
  #10  
Old 06-01-2008, 09:09 PM
rosha rosha is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 2
Poster Rank: #52860
Thanked 0 Times
Active Level
Default cili fertigasi

dear sylar,

saya berminat utk menjalankan business cili ini...macamane nak contact dan harga seperti di dalam quotation itu....nett price ker atau masih boleh negotiate.

tq.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 02:29 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE