Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Seram, Misteri, Hantu, Ngeri, Pelik

Recommended Brokers

Forex Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 15-09-2011, 06:48 PM
skillway skillway is offline
Active Member

skillway's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: May 2008
Posts: 1,690
Thanks (Received): 214
Likes (Received): 2
Active Level
Default

Salam tuan Marzuki dan semua, hamba follow...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 16-09-2011, 02:02 AM
Strange-One Strange-One is offline
Regular

Strange-One's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2011
Posts: 364
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Salam Jumaat Penuh Berkat.

Ya, Salam Buat Tuan PemBuka Topik Dan Warga CG, hamba Follow Juga.

Salam Selamat Kaya Manfaat.
Reply With Quote
  #13  
Old 16-09-2011, 03:24 AM
betik_busuk betik_busuk is offline
Regular

betik_busuk's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 568
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

salam semuo.. patut la den polik bona..
yang lamo tak sempat nak copy paste ke blog.. ada sedikit jo yang den sompat letak di blogilmubatin.blogspot.com
tetibo jo ilang..

ni den nak posan jola..
maso solat..
lopeh al fatihah baco ayat kursi.. cubolah yo..
Reply With Quote
  #14  
Old 16-09-2011, 04:06 AM
marzuki0202 marzuki0202 is offline
Regular

marzuki0202's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2009
Posts: 985
Thanks (Received): 50
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to marzuki0202
Default

Quote:
Originally Posted by betik_busuk View Post
salam semuo.. patut la den polik bona..
yang lamo tak sempat nak copy paste ke blog.. ada sedikit jo yang den sompat letak di blogilmubatin.blogspot.com
tetibo jo ilang..

ni den nak posan jola..
maso solat..
lopeh al fatihah baco ayat kursi.. cubolah yo..
Thanks Betik.

, selamat kembali member-member semua.
InsyaAllah, ilmu Allah amat luas, mana-mana
ilmu dari tread yang lepas, kita akan letak
balik, moga-moga bermanfaat buat semua.

Ni sedikit amalan untuk kecemasan ketika dalam
hutan, kalau kena patuk ular berbisa.

Bacakan Surah Al-Asr,
Amik air liur kt lelangit guna ibu jari,
Kemudian baca kembali Surah Al-Asr,
Sapukan kt tempat kena patuk tadi,
InsyaAllah, serta-merta bisa hilang,
terus bole wat keje macam biasa,
Amalan ni telah dibuktikan mujarab.
__________________
"Dan janganlah syaitan menghalang kamu (daripada menurut jalan yang benar); sesungguhnya syaitan itu musuh yang nyata bagi kamu". Surah Az-Zukhruf : Ayat [62]
Reply With Quote
  #15  
Old 16-09-2011, 04:07 AM
marzuki0202 marzuki0202 is offline
Regular

marzuki0202's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2009
Posts: 985
Thanks (Received): 50
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to marzuki0202
Default

Quote:
Originally Posted by skillway View Post
Salam tuan Marzuki dan semua, hamba follow...
Wasalam..selamat menimba ilmu...hehe
__________________
"Dan janganlah syaitan menghalang kamu (daripada menurut jalan yang benar); sesungguhnya syaitan itu musuh yang nyata bagi kamu". Surah Az-Zukhruf : Ayat [62]
Reply With Quote
  #16  
Old 16-09-2011, 04:24 AM
marzuki0202 marzuki0202 is offline
Regular

marzuki0202's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2009
Posts: 985
Thanks (Received): 50
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to marzuki0202
Default

Quote:
Originally Posted by lautbiru View Post
Alhamdullillah

Terima kasih Tuan Marzuki..

Semoga Allah memberi keberkatan atas kebaikan Tuan dan pahala yg berpanjangan atas Ilmu yg Tuan sampaikan...amin....Sudilah Tuan doakan saya juga


Saya nak sampaikan suatu Ilmu perubatan....Yg diajarkan Allahyarham Ayah Mertua saya iaitu Dato' Mohd Noor Dahan ( dia bekas ADUN ulu Perak zaman dulu...hehe 60 an dulu...asal keterunan dia org Patani...jadi dia kerap berguru dgn org org Alim Patani...selatan Siam- hehee...kengkawan dia ada yg gelar dia Gabnor Yala...)...


Masa tu...anak kedua saya berumur 3 tahn..perempuan...dia tiba tiba tumbuh biji biji berair mcm demam pelentung...tapi..biji air tu hanya di belakang leher ..penuh di belakang leher & sampai belakang....& berubat hospital..tak baik...kesian..sakit...berair dan berdarah..


Jadi...dia ajarkan saya cara pengunbatannya begini...

1. Ambil sediki beras...basuh & letakkan dalam piring

2. Sediakan semangkuk air bersih.

3. Seperti biasalah...ambil wuduq..kalo rajin buatlah solat hajat dulu...lepas tu saya buat atas sejadah...mulakan dgn solawat 3 x...& saya hadiahkan fatihah utk ayah & guru guru dia..

4. Baca Surah Al FIL
sampai hujung surah...serentak dgn ayat akhir tu..jemput sedikit beras tu..dan percik kedalam mangkuk air sambil hembus (seperti meludah) ke air dlm mangkuk tu..

Ulang no. 4 ni 7 kali...



Alhamdullillah...selepas saya buat...saya gunakan air tu utk cairkan bedak sejuk dan tempel di tempat sakit tu...sebagian air lagi saya simpan dalam jug & bagi dia minum..

Alhamdullillah...sakit dia yg tak baik baik tu hilang dalam masa 2 hari je! & tak berulang dah..
(anak saya yg tu SPM tahun ni)





Bebarapa tahun lepas..
Anak Imam Masjid Negeri..Ustaz Azam...anak dia jadi di betis...sama jugak bendanya..berair & berdarah...dah bawah specialis..tak baik....Alhamdullillah....sembuh selepas rawtan ni..



Begitu juga anak jiran saya..
Dia jadi di pipi (umur dlm setahun)...dah 3 minggu...sampai sakit hati bila Dr kata kena jaga kebersihan! (dia mengadu...nak jaga kebersihan mcmana lagi!.. )...saya buatkan ubat ni...Alhamdullillah...Tak sampai seminggu..sembuh...


RUAM HALUS
Saya juga pernah cuba guna kaedah yg sama pada anak saudara saya yg baru lahir... dia tumbuh ruam yg halus...saya cuba juga kaedah yg sama....Hari kedua...Anak saudara saya tu jadi makin teruk !...risau saya...tapi...Alhamdullilah...hari ke 3 terus baik!..legaaa...
(Munkin Tuan Marzuki boleh tolong ulas yg ni...adakah ni Healing crisis..teruk sebelum nak baik.. ...



Alhamdullillah...Pada sesiapa yg nak amalkan...silalah..saya beri Ijazah Umum utk sesiapa sja yg nak amalkan...

Moga moga sampai pahalanya juga buat Allahyarham Ayahanda saya...amin..
Amiiinn, terima kasih berkongsi amalan kt sini.
Pasal ruam halus tak dapek den nak rungkai, bole jadi
jugak berlaku dimana keadaan tubuh jadi lebih teruk
sebelum pulih, tapi apa yang penting.
Alhamdulillah, rawatan tuan mujarab.Kekuatan Surah Al-Fiil...
__________________
"Dan janganlah syaitan menghalang kamu (daripada menurut jalan yang benar); sesungguhnya syaitan itu musuh yang nyata bagi kamu". Surah Az-Zukhruf : Ayat [62]
Reply With Quote
  #17  
Old 16-09-2011, 04:33 AM
marzuki0202 marzuki0202 is offline
Regular

marzuki0202's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2009
Posts: 985
Thanks (Received): 50
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to marzuki0202
Default

Quote:
Originally Posted by gombakman View Post
Siapa yg pernah dengar tentang zikir "Kunci Khazanah Langit Dan Bumi"

Nak amalkan zikir ni perlu diijazahkan dulu ke?

Hadis berkenaan zikir ni adakah hadis sahih, hasan, dhaif atau palsu?

Can anybody help me...
Kalau sedara ada amalan ni,
sila lah dikongsi disini, kerna amalan
ni tak perlu ijazah khusus, boleh
diamalkan semua. Hadis berkaitan khasiat
zikir ni hamba tak pasti. Tapi zikirnya
InsyaAllah boleh diamalkan. Ada lagi sesiapa
yang nak tolong sedara kita ni.Silakan...
__________________
"Dan janganlah syaitan menghalang kamu (daripada menurut jalan yang benar); sesungguhnya syaitan itu musuh yang nyata bagi kamu". Surah Az-Zukhruf : Ayat [62]
Reply With Quote
  #18  
Old 16-09-2011, 04:53 AM
astrowan astrowan is offline
CG Top Poster Club

astrowan's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Aug 2009
Location: saya anak malaysia
Posts: 22,310
Thanks (Received): 248
Likes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to astrowan Send a message via Skype™ to astrowan
Default

ilmu thread lama dah hilang ka???? huhuuhuhuhuh apa kes tak apa sambung semua disini..
__________________
:)paid
Reply With Quote
  #19  
Old 16-09-2011, 04:55 AM
astrowan astrowan is offline
CG Top Poster Club

astrowan's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Aug 2009
Location: saya anak malaysia
Posts: 22,310
Thanks (Received): 248
Likes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to astrowan Send a message via Skype™ to astrowan
Default

tt leh cita tak benda ni secara basic keseluruhannya dia camna??saya zero..nak tau gak..dah awal2 thread saya nak tau A to Z ehehehheh

kalau tak menyusahkan la
__________________
:)paid
Reply With Quote
  #20  
Old 16-09-2011, 09:54 AM
skillway skillway is offline
Active Member

skillway's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: May 2008
Posts: 1,690
Thanks (Received): 214
Likes (Received): 2
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by astrowan View Post
tt leh cita tak benda ni secara basic keseluruhannya dia camna??saya zero..nak tau gak..dah awal2 thread saya nak tau A to Z ehehehheh

kalau tak menyusahkan la

Hehe seb baik banyak jugak yg sempat copy & paste ke word sblm kena delete....
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 07:15 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you