Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Sports > Soccer > Sports Talk : Soccer (Locals)

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: 04-12-2016
Replies: 0
Views: 721
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 24,892
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 22,126
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 14-09-2011, 10:58 AM
TXT TXT is offline
CG Super Hardcore

TXT's Avatar

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2010
Location: miLan - KT - OT - KL
Posts: 218,060
Poster Rank: #1
Active Level
My Mood:
Default MAS wajar tumpu pembangunan bola sepak tempatan


PENGARAH Eksekutif MAS, Mohammed Rashdan Mohd. Yusof (tiga dari kanan) pengurus QPR, Neil Warnock (empat dari kanan) pada majlis penajaan MAS dan AirAsia sebagai penaja jersi QPR di London semalam.

PENGLIBATAN Malaysia Airlines (MAS) dan AirAsia bagi menaja jersi kelab Queens Park Rangers (QPR) dalam Liga Perdana England (EPL) dalam tempoh dua musim disambut baik oleh pelbagai pihak.

Ini kerana ia mampu melonjak- kan jenama kedua-dua syarikat penerbangan negara itu di peringkat global.

Namun bagi bekas Naib Presi- den Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), Datuk Seri Raja Ahmad Zainuddin Raja Omar (gambar kecil), beliau secara peribadi berharap MAS yang juga salah se- buah syarikat berkaitan kerajaan (GLC), perlu mula memainkan peranan dengan lebih aktif dalam pembangunan bola sepak tempatan.

Katanya, langkah yang diambil MAS itu mengejutkan sesetengah pihak memandangkan penglibatan syarikat tersebut selaku penaja jersi pasukan yang bertanding dalam EPL memerlukan perbelanjaan yang besar.

"Kita menyokong kesediaan MAS bersama AirAsia membuat tajaan yang tentunya menguntungkan jenama dan mengukuhkan kedudukan perkhidmatan yang ditawarkan mereka.

"Tetapi kita juga boleh memper- soalkan kewajaran pelaburan sedemikian sedangkan MAS sebelum ini kurang memberi perhatian kepada tajaan terhadap pembangunan bola sepak tempatan," katanya selepas menghadiri majlis Aidilfitri Pertubuhan Peladang Batu Kurau, Selama, Perak semalam.

Raja Ahmad berkata, sepanjang pembabitan bersama FAM sejak lebih sedekad lalu, beliau mengakui MAS pernah membuat tajaan, namun dalam skala kecil.

"Dengan penglibatan MAS dalam EPL, apakah yang dapat dilakukan GLC itu terhadap (pemba- ngunan) bola sepak negara?

"Kita seboleh mungkin mahu MAS memberi peluang yang sama, mungkin menaja pasukan bola sepak tempatan tertentu atau sekurang-kurangnya menubuhkan akademi bola sepaknya sendiri," katanya.

Apa yang lebih penting, Raja Ah- mad Zainuddin yang kini masih aktif dalam FAM berkata, MAS harus memberi justifikasi sewajar- nya penglibatannya dalam penajaan pasukan bola sepak.

"Kita tidak mahu kelak ramai mempertikaikan penajaan MAS, bahkan kita juga tidak mahu pemi- nat tempatan mempersoalkan mengapa mereka melabur di EPL, sedangkan di sini (Malaysia), GLC itu tidak berbuat apa-apa," kata- nya.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 14-09-2011, 11:01 AM
saxxon saxxon is offline
Active Plus

saxxon's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Feb 2008
Posts: 3,754
Poster Rank: #1143
Active Level
Default

bukan kah MAS telah mengalami kerugian
Reply With Quote
  #3  
Old 14-09-2011, 11:04 AM
TXT TXT is offline
CG Super Hardcore

TXT's Avatar

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2010
Location: miLan - KT - OT - KL
Posts: 218,060
Poster Rank: #1
Active Level
My Mood:
Default

bgs la kalo MAS taja Liga M lak
Reply With Quote
  #4  
Old 14-09-2011, 11:09 AM
spellbinder spellbinder is offline
Active Plus

spellbinder's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2011
Posts: 3,607
Poster Rank: #1199
Active Level
Default

FAM nak jugak tu...
Reply With Quote
  #5  
Old 14-09-2011, 11:11 AM
TXT TXT is offline
CG Super Hardcore

TXT's Avatar

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2010
Location: miLan - KT - OT - KL
Posts: 218,060
Poster Rank: #1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by spellbinder View Post
FAM nak jugak tu...
FAM x reti cari dana sendiri ke
Reply With Quote
  #6  
Old 14-09-2011, 11:16 AM
Zero_M Zero_M is offline
Active Member

Zero_M's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2011
Posts: 2,079
Poster Rank: #2097
Active Level
My Mood:
Default

taja QPR ok..
tp perlu la juga taja team liga malaysia gak.. yelah anak d rumah..
aku paham utk penjenamaan cam fly emirates tu..
__________________
Forza Azzurri
Reply With Quote
  #7  
Old 14-09-2011, 11:21 AM
Dobit127 Dobit127 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,847
Poster Rank: #1540
Active Level
Default

taja QPR ok... Untuk jenama...

Tapi menaja nak duit... mane dapat duit untuk menaja..padahal umum baru ni rugi beratus juta....
Reply With Quote
  #8  
Old 14-09-2011, 11:25 AM
THX THX is offline
Active Plus

THX's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Nov 2008
Location: Melaka
Posts: 3,729
Poster Rank: #1152
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Dobit127 View Post
taja QPR ok... Untuk jenama...

Tapi menaja nak duit... mane dapat duit untuk menaja..padahal umum baru ni rugi beratus juta....
diorang bisnes ratus/ribu juta, setakat 18juta apa lar sangat. lagipun ini pun dah masuk kos marketing jugak, rugi atau untung tunggu lar 2 tahun lagi, berkesan atau tidak penajaan ni.
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 14-09-2011, 11:30 AM
TXT TXT is offline
CG Super Hardcore

TXT's Avatar

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2010
Location: miLan - KT - OT - KL
Posts: 218,060
Poster Rank: #1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Zero_M View Post
taja QPR ok..
tp perlu la juga taja team liga malaysia gak.. yelah anak d rumah..
aku paham utk penjenamaan cam fly emirates tu..
Liga M mmg perlu kan penaja skrg ni
Reply With Quote
  #10  
Old 14-09-2011, 11:30 AM
emasmoden emasmoden is offline
Super Active

emasmoden's Avatar
 
Trader Rating: (16)
Join Date: Aug 2007
Posts: 7,373
Poster Rank: #523
Active Level
Default

jeles lah pulak, huhu..
dah adat org bisnes, yg mana leh dpt byk untung kat situlah org sanggup invest.
__________________
0174240927
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +8. The time now is 02:06 AM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you