Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Sports > Soccer > Sports Talk : Soccer (Locals)

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,316
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,043
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,198
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 14-09-2011, 10:58 AM
TXT TXT is offline
CG Super Hardcore

TXT's Avatar

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2010
Location: miLan - KT - OT - KL
Posts: 174,420
Poster Rank: #1
Thanked 4,649 Times
Active Level
My Mood:
Default MAS wajar tumpu pembangunan bola sepak tempatan


PENGARAH Eksekutif MAS, Mohammed Rashdan Mohd. Yusof (tiga dari kanan) pengurus QPR, Neil Warnock (empat dari kanan) pada majlis penajaan MAS dan AirAsia sebagai penaja jersi QPR di London semalam.

PENGLIBATAN Malaysia Airlines (MAS) dan AirAsia bagi menaja jersi kelab Queens Park Rangers (QPR) dalam Liga Perdana England (EPL) dalam tempoh dua musim disambut baik oleh pelbagai pihak.

Ini kerana ia mampu melonjak- kan jenama kedua-dua syarikat penerbangan negara itu di peringkat global.

Namun bagi bekas Naib Presi- den Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), Datuk Seri Raja Ahmad Zainuddin Raja Omar (gambar kecil), beliau secara peribadi berharap MAS yang juga salah se- buah syarikat berkaitan kerajaan (GLC), perlu mula memainkan peranan dengan lebih aktif dalam pembangunan bola sepak tempatan.

Katanya, langkah yang diambil MAS itu mengejutkan sesetengah pihak memandangkan penglibatan syarikat tersebut selaku penaja jersi pasukan yang bertanding dalam EPL memerlukan perbelanjaan yang besar.

"Kita menyokong kesediaan MAS bersama AirAsia membuat tajaan yang tentunya menguntungkan jenama dan mengukuhkan kedudukan perkhidmatan yang ditawarkan mereka.

"Tetapi kita juga boleh memper- soalkan kewajaran pelaburan sedemikian sedangkan MAS sebelum ini kurang memberi perhatian kepada tajaan terhadap pembangunan bola sepak tempatan," katanya selepas menghadiri majlis Aidilfitri Pertubuhan Peladang Batu Kurau, Selama, Perak semalam.

Raja Ahmad berkata, sepanjang pembabitan bersama FAM sejak lebih sedekad lalu, beliau mengakui MAS pernah membuat tajaan, namun dalam skala kecil.

"Dengan penglibatan MAS dalam EPL, apakah yang dapat dilakukan GLC itu terhadap (pemba- ngunan) bola sepak negara?

"Kita seboleh mungkin mahu MAS memberi peluang yang sama, mungkin menaja pasukan bola sepak tempatan tertentu atau sekurang-kurangnya menubuhkan akademi bola sepaknya sendiri," katanya.

Apa yang lebih penting, Raja Ah- mad Zainuddin yang kini masih aktif dalam FAM berkata, MAS harus memberi justifikasi sewajar- nya penglibatannya dalam penajaan pasukan bola sepak.

"Kita tidak mahu kelak ramai mempertikaikan penajaan MAS, bahkan kita juga tidak mahu pemi- nat tempatan mempersoalkan mengapa mereka melabur di EPL, sedangkan di sini (Malaysia), GLC itu tidak berbuat apa-apa," kata- nya.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 14-09-2011, 11:01 AM
saxxon saxxon is offline
Super Active Member

saxxon's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Feb 2008
Posts: 3,280
Poster Rank: #1174
Thanked 3 Times
Active Level
Default

bukan kah MAS telah mengalami kerugian
Reply With Quote
  #3  
Old 14-09-2011, 11:04 AM
TXT TXT is offline
CG Super Hardcore

TXT's Avatar

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2010
Location: miLan - KT - OT - KL
Posts: 174,420
Poster Rank: #1
Thanked 4,649 Times
Active Level
My Mood:
Default

bgs la kalo MAS taja Liga M lak
Reply With Quote
  #4  
Old 14-09-2011, 11:09 AM
spellbinder spellbinder is offline
Super Active Member

spellbinder's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2011
Posts: 3,429
Poster Rank: #1113
Thanked 23 Times
Active Level
Default

FAM nak jugak tu...
Reply With Quote
  #5  
Old 14-09-2011, 11:11 AM
TXT TXT is offline
CG Super Hardcore

TXT's Avatar

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2010
Location: miLan - KT - OT - KL
Posts: 174,420
Poster Rank: #1
Thanked 4,649 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by spellbinder View Post
FAM nak jugak tu...
FAM x reti cari dana sendiri ke
Reply With Quote
  #6  
Old 14-09-2011, 11:16 AM
Zero_M Zero_M is offline
Active Member

Zero_M's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2011
Posts: 1,875
Poster Rank: #2100
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

taja QPR ok..
tp perlu la juga taja team liga malaysia gak.. yelah anak d rumah..
aku paham utk penjenamaan cam fly emirates tu..
__________________
Signature
Reply With Quote
  #7  
Old 14-09-2011, 11:21 AM
Dobit127 Dobit127 is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,704
Poster Rank: #1450
Thanked 83 Times
Active Level
Default

taja QPR ok... Untuk jenama...

Tapi menaja nak duit... mane dapat duit untuk menaja..padahal umum baru ni rugi beratus juta....
Reply With Quote
  #8  
Old 14-09-2011, 11:25 AM
THX THX is offline
Super Active Member

THX's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Nov 2008
Location: Melaka
Posts: 3,485
Poster Rank: #1094
Thanked 39 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Dobit127 View Post
taja QPR ok... Untuk jenama...

Tapi menaja nak duit... mane dapat duit untuk menaja..padahal umum baru ni rugi beratus juta....
diorang bisnes ratus/ribu juta, setakat 18juta apa lar sangat. lagipun ini pun dah masuk kos marketing jugak, rugi atau untung tunggu lar 2 tahun lagi, berkesan atau tidak penajaan ni.
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 14-09-2011, 11:30 AM
TXT TXT is offline
CG Super Hardcore

TXT's Avatar

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2010
Location: miLan - KT - OT - KL
Posts: 174,420
Poster Rank: #1
Thanked 4,649 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Zero_M View Post
taja QPR ok..
tp perlu la juga taja team liga malaysia gak.. yelah anak d rumah..
aku paham utk penjenamaan cam fly emirates tu..
Liga M mmg perlu kan penaja skrg ni
Reply With Quote
  #10  
Old 14-09-2011, 11:30 AM
emasmoden emasmoden is online now
Well-Known
Member

emasmoden's Avatar
 
Trader Rating: (16)
Join Date: Aug 2007
Posts: 7,164
Poster Rank: #471
Thanked 22 Times
Active Level
Default

jeles lah pulak, huhu..
dah adat org bisnes, yg mana leh dpt byk untung kat situlah org sanggup invest.
__________________
0174240927
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 01:53 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE