Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Webmaster, Blogger Discussion > Blogger

Blogger A place for bloggers to discuss everything about BLOG. DO NOT PROMOTE BLOG HERE.

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 2,176
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 11,121
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 19,916
More...
  #561  
Old 21-12-2010, 02:08 AM
skyroom skyroom is offline
Regular

skyroom's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Location: google.com
Posts: 487
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

wow, good thread, newbie macam nih, dapat banyak info
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #562  
Old 21-12-2010, 02:44 AM

amy@promatt's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jul 2009
Location: www.lelongbank.com
Posts: 19,964
Thanks (Received): 446
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by skyroom View Post
wow, good thread, newbie macam nih, dapat banyak info
btol 2 aku pun newbie gak...harap2 dpt la byk ilmu kat cnie....
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #563  
Old 21-12-2010, 06:43 AM
skyroom skyroom is offline
Regular

skyroom's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Location: google.com
Posts: 487
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by [email protected] View Post
btol 2 aku pun newbie gak...harap2 dpt la byk ilmu kat cnie....
so, lets learning bersama...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #564  
Old 27-12-2010, 10:10 PM
waklu waklu is offline
Newbie

waklu's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Posts: 30
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

tq bro for sharing.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #565  
Old 27-12-2010, 10:18 PM
REMEDY KARUNG GUNI REMEDY KARUNG GUNI is offline
CG Top Poster Club

REMEDY KARUNG GUNI's Avatar
 
Trader Rating: (168)
Join Date: Feb 2008
Location: https://facebook.com/MURAHKOMPUTER
Posts: 33,425
Thanks (Received): 401
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to REMEDY KARUNG GUNI
Default

kepada yang masih tercari-cari teknik menambah trafik ke blog/website/landingpage/fanpage bolehlah cuba guna teknik RDS.

Teknik ini ialah teknik blogwalking cara pantas dan sistematik...anda boleh target pengunjung dari negara mana, golongan umur, perempuan atau lelaki...

amat mudah digunakan
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #566  
Old 05-01-2011, 09:53 PM
wahida ibrahim wahida ibrahim is offline
Junior

wahida ibrahim's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 81
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

saya baru jumpa teknik dan rahsia terbaru untuk tingkatkan traffic ke blog secara drastik..cukup mudah..tapi ada formula sket..fahamkan betul2 formula tersebut ye..kalau silap formula x menjadi jugak..anda juga yang rugi..x faham tanya ye..

KLIK DI SINI..
FORMULA TINGKAT TRAFFIC KE BLOG SECARA DRASTIK
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #567  
Old 05-01-2011, 10:22 PM
powell powell is offline
Active Plus

powell's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Sep 2009
Posts: 4,399
Thanks (Received): 70
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

tt..td try nk donload..cm da kna remove jek.. acu ce try test tgk kan balik..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #568  
Old 07-01-2011, 01:12 AM
rez313 rez313 is offline
Regular

rez313's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2010
Posts: 128
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Cara tingkatkan trafik dengan mudah<<<BERKESAN!!!
Salam...di sini saya ingin berkongsi suatu tips yang baru saya dapat...Tips pasal meningkatkan trafik ke blog dengan cara membina backlink...
Sila baca post ni dipetik dari blog saya>>>>INI BLOG SAYA<<<<


Trafik Percuma!-Backlink--

Trafik atau pengunjung merupakan satu faktor utama jika anda menjalankan bisnes, tak kira samada dilakukan online, mahupun secara offline. Untuk mendapat traffic atau kunjungan potensi pelanggan, terdapat pelbagai cara. Salah satu daripadanya ialah mendapatkan backlink. Apa kata kita ikuti cara ini:

FORMULA TINGKAT TRAFFIC DI BLOG DENGAN MUDAH
Perkara yang harus anda lakukan adalah mengikuti langkah-langkah berikut:-
1. Tulis posting artikel seperti posting saya ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yg menarik.
2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.


1.Jogja-Blogger

2.tutorial blogging/internet bisnis online

3.pVidia Blog

4. Stop Dreaming Start Action(Jonru)

5. Bisnis di Internet

6. Blogging-Surfer

7. Tintalughahwi

8. Igauan

9. Ad-dai'

10. Segalanya tentang bisnes

11.http://rajacopypaste.blogspot.com/

12.http://www.azizbos.com

13. Iklan Percuma

14. Movies and me

15. http://richrez313shoppe.blogspot.com/


PERATURAN 1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

2. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu.
Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut,maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,62

YA LEBIH DARI 6 JUTA BACKLINK !!!

Bayangkan jika ini boleh berjalan dengan sempurna maka anda akan mendapatkan backlink maksimum 6,103,515,62 dari berbagai blog yang anda tidak akan pernah membayangkan sebelumnya.Jika ada pengunjung ke blog anda dari Link List yang disebutkan di atas maka anda akan secara automatik mendapatkan lalu lintas ke web / blog anda juga.

Ingat! Aturan permainan,link blog anda harus mulai dari urutan (No.15), sehingga hasil anda dapat Maksimum backlink. Jangan salahkan saya jika anda tidak mengikuti formula ini dengan betul dan link anda tiba-tiba berada di urutan No.1 dan menghilang di daftar link.
Jadi mulai urutan adalah di bahagian bawah (No.15).Jujurlah agar kita sama-sama berjaya
OK..SELAMAT MENCUBA..SEMOGA SAMA-SAMA BERJAYA
__________________
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #569  
Old 07-01-2011, 11:15 AM
khg khg is offline
Active Member

khg's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,631
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

ok..aku nak cuba
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #570  
Old 07-01-2011, 11:50 AM
REMEDY KARUNG GUNI REMEDY KARUNG GUNI is offline
CG Top Poster Club

REMEDY KARUNG GUNI's Avatar
 
Trader Rating: (168)
Join Date: Feb 2008
Location: https://facebook.com/MURAHKOMPUTER
Posts: 33,425
Thanks (Received): 401
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to REMEDY KARUNG GUNI
Default

Quote:
Originally Posted by rez313 View Post
Cara tingkatkan trafik dengan mudah<<<BERKESAN!!!
Salam...di sini saya ingin berkongsi suatu tips yang baru saya dapat...Tips pasal meningkatkan trafik ke blog dengan cara membina backlink...
Sila baca post ni dipetik dari blog saya>>>>INI BLOG SAYA<<<<


Trafik Percuma!-Backlink--

Trafik atau pengunjung merupakan satu faktor utama jika anda menjalankan bisnes, tak kira samada dilakukan online, mahupun secara offline. Untuk mendapat traffic atau kunjungan potensi pelanggan, terdapat pelbagai cara. Salah satu daripadanya ialah mendapatkan backlink. Apa kata kita ikuti cara ini:

FORMULA TINGKAT TRAFFIC DI BLOG DENGAN MUDAH
Perkara yang harus anda lakukan adalah mengikuti langkah-langkah berikut:-
1. Tulis posting artikel seperti posting saya ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yg menarik.
2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.


1.Jogja-Blogger

2.tutorial blogging/internet bisnis online

3.pVidia Blog

4. Stop Dreaming Start Action(Jonru)

5. Bisnis di Internet

6. Blogging-Surfer

7. Tintalughahwi

8. Igauan

9. Ad-dai'

10. Segalanya tentang bisnes

11.http://rajacopypaste.blogspot.com/

12.http://www.azizbos.com

13. Iklan Percuma

14. Movies and me

15. http://richrez313shoppe.blogspot.com/


PERATURAN 1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

2. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu.
Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut,maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,62

YA LEBIH DARI 6 JUTA BACKLINK !!!

Bayangkan jika ini boleh berjalan dengan sempurna maka anda akan mendapatkan backlink maksimum 6,103,515,62 dari berbagai blog yang anda tidak akan pernah membayangkan sebelumnya.Jika ada pengunjung ke blog anda dari Link List yang disebutkan di atas maka anda akan secara automatik mendapatkan lalu lintas ke web / blog anda juga.

Ingat! Aturan permainan,link blog anda harus mulai dari urutan (No.15), sehingga hasil anda dapat Maksimum backlink. Jangan salahkan saya jika anda tidak mengikuti formula ini dengan betul dan link anda tiba-tiba berada di urutan No.1 dan menghilang di daftar link.
Jadi mulai urutan adalah di bahagian bawah (No.15).Jujurlah agar kita sama-sama berjaya
OK..SELAMAT MENCUBA..SEMOGA SAMA-SAMA BERJAYA
bagus ni boleh cuba...lebih kurang concept farm link ni
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Tags
meningkatkan traffic

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 01:27 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you