Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 08-09-2011, 07:07 AM
TrafficRobbers TrafficRobbers is offline
Active Member

TrafficRobbers's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Dec 2008
Posts: 1,668
Thanks (Received): 55
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Kalau Owner Kereta Tukar Enjin, Boleh Lepas Tak PUSPAKOM?

salam semua,

katakan kita nak beli kereta second hand,tapi owner kereta tu tukar enjin kereta proton ke enjin mitsubishi

boleh lepas PUSPAKOM tak?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 08-09-2011, 07:30 AM
wak sepul wak sepul is offline
Active Member

wak sepul's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2010
Location: dalam bilik
Posts: 1,187
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 5
Active Level
Default

no enjin mesti x sama dlm geran, tentu x lepas kot... hehehhe
Reply With Quote
  #3  
Old 08-09-2011, 07:33 AM
mint mint is offline
Super Active

mint's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Apr 2009
Posts: 5,432
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by TrafficRobbers View Post
salam semua,

katakan kita nak beli kereta second hand,tapi owner kereta tu tukar enjin kereta proton ke enjin mitsubishi

boleh lepas PUSPAKOM tak?


bole lepas bro..

aku pernah pakai wira 1.5 convert GSR(T) auto dulu jual ok aje..

ada 2 cara, sama ada owner dah endorse dulu sblm jual,

atau nak jual baru gi endorse kat puspakom..

tp pd aku baik suruh owner lama endorse dulu, senang ckit kerja ko bila nak tukar nama nanti.

dgn syarat tak melebihi 25% kuasa enjin asal..

maknanya, 1.3 boleh convert max 1.6

1.5 max convert 1.8

1.6 dan 1.8 max convert 2.0

klau tak pakai cable aje..hehehe..
__________________
We search for the truth as we can die upon the tooth.We're ship without a storm, we're cold inside the warm,we're the laugh without tear,we're the smile without the mirror
Reply With Quote
  #4  
Old 08-09-2011, 07:34 AM
Cynical_Cakcibor Cynical_Cakcibor is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 1,636
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Suruh owner tu settle dulu ngan JPJ untuk tukar no engine dalam geran tu sebelum beli...
Reply With Quote
  #5  
Old 08-09-2011, 07:35 AM
Cynical_Cakcibor Cynical_Cakcibor is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 1,636
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mint View Post
bole lepas bro..

dgn syarat tak melebihi 25% kuasa enjin asal..

maknanya, 1.3 boleh convert max 1.6

1.5 max convert 1.8

1.6 dan 1.8 max convert 2.0

klau tak pakai cable aje..hehehe..
sekarang lebih 25% boleh lagi ke? kalo pakai cable brp? dulu rm 1k je
Reply With Quote
  #6  
Old 08-09-2011, 07:38 AM
mint mint is offline
Super Active

mint's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Apr 2009
Posts: 5,432
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Cynical_Cakcibor View Post
sekarang lebih 25% boleh lagi ke? kalo pakai cable brp? dulu rm 1k je
masih kekal lg law tu..

tp klau pakai cable, bergantung pada tahap convert enjin tu..

klau wira 1.3 masuk evo, mmg dekat rm2k juga..

member aku pernah buat, iswara 1.3 masuk vr4, pakai cable dkt rm 1.8k juga..hehe
__________________
We search for the truth as we can die upon the tooth.We're ship without a storm, we're cold inside the warm,we're the laugh without tear,we're the smile without the mirror
Reply With Quote
  #7  
Old 08-09-2011, 07:41 AM
Cynical_Cakcibor Cynical_Cakcibor is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 1,636
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mint View Post
masih kekal lg law tu..

tp klau pakai cable, bergantung pada tahap convert enjin tu..

klau wira 1.3 masuk evo, mmg dekat rm2k juga..

member aku pernah buat, iswara 1.3 masuk vr4, pakai cable dkt rm 1.8k juga..hehe
oooo tak betui la rumours yang kata sekarang ni dah tak boleh 25% .. sebab baru2 ni kawan aku nk buat tapi dibagitau dah tak boleh...
Reply With Quote
  #8  
Old 08-09-2011, 08:09 AM
xalimx xalimx is offline
Super Active

xalimx's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,921
Thanks (Received): 60
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

roadtax semua kira kat cc enjin baru laa ya?
Reply With Quote
  #9  
Old 08-09-2011, 08:52 AM
hemorrhage hemorrhage is offline
Active Member

hemorrhage's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,399
Thanks (Received): 68
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by TrafficRobbers View Post
salam semua,

katakan kita nak beli kereta second hand,tapi owner kereta tu tukar enjin kereta proton ke enjin mitsubishi

boleh lepas PUSPAKOM tak?
bole sgt...
janji ikot prosedur n law yg ditetapkan...
tk pon bak kate bro mint...
bole gune kabel...
maen duit under table...

Quote:
Originally Posted by Cynical_Cakcibor View Post
oooo tak betui la rumours yang kata sekarang ni dah tak boleh 25% .. sebab baru2 ni kawan aku nk buat tapi dibagitau dah tak boleh...
kalo ikot buku law jpj n puspakom...
mmg la tk bole...
tp mcm kate bro mint...
kalo ade kabel...
janji sggp bayo...
seme bole...
ngeeeeeeeeeee ~

Quote:
Originally Posted by xalimx View Post
roadtax semua kira kat cc enjin baru laa ya?
once dh endorsed...
ye bos...
seme kire kt cc baru...
cuz itu yg dh di register pada geran...
Reply With Quote
  #10  
Old 08-09-2011, 08:58 AM
-RIZUAN- -RIZUAN- is offline
CG Top Poster Club

-RIZUAN-'s Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Mar 2008
Location: Galaxy............................................
Posts: 20,955
Thanks (Received): 636
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

1.3-18...dh 5 thn pakai buta jer...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump