Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Insurance Offers, Agents > Q&A, Discussion, Info

Q&A, Discussion, Info Q&A section for agents & clients related to any types of available insurance

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 18-08-2011, 12:28 PM
linda the Octoberist linda the Octoberist is offline
Regular

linda the Octoberist's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2008
Posts: 719
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Mencari insuran yg sesuai utk anak

Salam sume. Saya sekarang ni tengah tercari2 apa produk insuran yg sesuai utk anak saye. Ada macam2 produk kt luar sana dan ni buat saya confused ler sesangat. Ada yang kata amik life insurance, ade yg suggest amik yg utk education dia supaya nnt kalau dia ade rezeki masuk U tade ler terpakse berhutang dgn PTPTN nnt. Kalau boleh nak cari insuran yg tidak ler membebankan sangat untuk dibayar nnt. Oh yer, btw anak saya berumur 7 bulan. Hihihihi. Any suggestions?
__________________
i wish you love
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 18-08-2011, 12:32 PM
sconsult sconsult is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (100)
Join Date: Dec 2007
Posts: 22,700
Thanks (Received): 653
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

ambil yg basic je....murah!
Reply With Quote
  #3  
Old 18-08-2011, 12:40 PM
rumahemas4u rumahemas4u is online now
Super Active

rumahemas4u's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jan 2009
Location: Dealer ONEXOX / Ins&Rtax Murah
Posts: 5,469
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Default

nak amik bajet sebulan berapa RM?, saya cadangkan amik yg ada tambah dengan unit trust sekali atau takaful link, sebab duit bulanan yg kita bayar tiap2 bulan sama cuma unit akan bertambah mengikut harga takaful link yg kita amik, untuk anak2 sesuai plan yg macam ni sebab jangka panjang, lagi bagus ikut bajet puan, takaful ikhlas ada, pru bsn takaful ada, pilih lah syarikat takaful sebab ada pulangan mudharabah terima kasih.
Reply With Quote
  #4  
Old 18-08-2011, 12:45 PM
bintang4 bintang4 is offline
Super Active

bintang4's Avatar
 
Trader Rating: (35)
Join Date: Mar 2007
Location: 私の部屋の自
Posts: 8,520
Thanks (Received): 330
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Aku insurankn anak aku dgn Pru Bsn takaful..esok dah habis SPM..
usahkan sambung blaja dia bleh bayar sendiri, bawak myvi gi kolej pun boleh..
__________________
Somos dueños de lo que creamos y esclavos de lo que destruimos.
Reply With Quote
  #5  
Old 18-08-2011, 12:50 PM
profsyukri profsyukri is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Posts: 451
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
Default

kalau nak aku tolongkan boleh...
email aku
[email protected]
Reply With Quote
  #6  
Old 18-08-2011, 12:52 PM
SiRentap SiRentap is offline
Super Active

SiRentap's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Location: Borneo Island
Posts: 6,616
Thanks (Received): 369
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

semoga puan jumpa insuran yg sesuai dgn anak puan
Reply With Quote
  #7  
Old 18-08-2011, 12:52 PM
gombakman gombakman is offline
Active Plus

gombakman's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: May 2009
Location: SRI GOMBAK
Posts: 3,545
Thanks (Received): 508
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Ambik la PRU BSN takaful. Pakej lengkap medical + education + (PA)accident + investment - semua RM 100 jer sebulan...hehe

PM saya kalu berminat...
Reply With Quote
  #8  
Old 18-08-2011, 01:01 PM
dudin dudin is offline
Active Member

dudin's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,147
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by linda the Octoberist View Post
Salam sume. Saya sekarang ni tengah tercari2 apa produk insuran yg sesuai utk anak saye. Ada macam2 produk kt luar sana dan ni buat saya confused ler sesangat. Ada yang kata amik life insurance, ade yg suggest amik yg utk education dia supaya nnt kalau dia ade rezeki masuk U tade ler terpakse berhutang dgn PTPTN nnt. Kalau boleh nak cari insuran yg tidak ler membebankan sangat untuk dibayar nnt. Oh yer, btw anak saya berumur 7 bulan. Hihihihi. Any suggestions?
depend pd plan mcm mana yg puan nak...

yg terbaik plan yg komprehensif..

contoh plan prubsn takafulink ada protection + medical + saving (investment)

better amik dari sekarang sbb anak masih kecil...

premium rendah, saving pun akan lebih banyak esok...

ada ramai agen dalam ni...boleh contact agen bdekatan puan..

kalau area jb saya boleh tolong service utk puan..
__________________
PruBsn Takaful Wealth Planner
Din 016 444 85 81
Johor Bahru
Reply With Quote
  #9  
Old 18-08-2011, 01:09 PM
sarialong sarialong is offline
Active Plus

sarialong's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Apr 2009
Posts: 3,113
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

cari yg ada medical kad skali..
__________________
Quote:
JIKA DOAMU DI MAKBULKAN ALLAH, TANDA ALLAH MENYAYANGIMU.JIKA DOAMU LAMBAT DI MAKBULKAN, TANDA ALLAH MAHU MENGUJIMU.JIKA DOAMU TIDAK DI MAKBULKAN, TANDA ALLAH MERANCANG YANG TERBAIK UNTUKMU
kucing2 aku..jemputlah tengok yer
http://posts.fanbox.com/1p1r4
Reply With Quote
  #10  
Old 18-08-2011, 01:27 PM
sabduke sabduke is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 32
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

As salam Linda, first of all tahniah cos x ramai org yg nak adakan insurance utk anak dia...saya faham ramai org (melayu) terkeliru tentang perihal insurance ni. Sebanarnya ianya adalah satu plan masa depan yg penting,ada beberapa pekara yg perlu diambil tahu. untuk anak Linda yg baru berumur 7 bulan tiada masalah pada premium bulanan cos lagi muda pemegang polisi tu lagi murah premiumnya dan lebih tinggi pelaburan dan perlindungannya.Antara Life insurance plan dan education plan kedua-duanya ada pelaburan and of course life plan lebih pada perlindungan biasanya cover max 80 thn berbanding dgn education plan hanya basic perlindungan biasanya cover max 25 thn but pelaburannya lebih le. Apa pun yg penting kemampuan pembayar polisi tu dan yg lebih elok lagi ambillah yg berlandaskan takaful kerana didalamnya ada "Roh Islam". Need more info call saya. SAB- 018-2050808
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold