Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Movies, TV Shows, Music

Movies, TV Shows, Music Latest movies live on cinemas. TV dramas, spectres and all talks for movies fans.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-08-2011, 11:17 PM
OKwhat OKwhat is offline
Super Active

OKwhat's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jul 2011
Posts: 5,431
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default Rock Ooo-[ROCK 2]~Siapa dah tonton?




kumpulan Malaikat maut

“ROCK Ooo…” merupakan sambungan daripada filem ROCK yang pernah ditayangkan di seluruh negara pada 2005 dan kemudiannya di kaca televisyen. Rata-rata penonton yang telah menyaksikan filem tersebut memberikan pujian dan komen yang positif.

Disebabkan penerimaan yang baik daripada penonton, Grand Brilliance dan Mamat Khalid kembali bersatu setelah 6 tahun terpisah untuk menerbitkan susulan dari filem tersebut yang akan diberi judul “ROCK Ooo…” khas untuk peminat-peminat filem.

Masih mengekalkan pengarah otainya Mamat Khalid, filem “ROCK Ooo…” akan menjadi kesinambungan generasi peminat rock yang dipaparkan dalam filem terdahulu.

Kembali mengekalkan Que Haidar dan Khir Rahman, filem “ROCK Ooo…” bakal di”gempak”kan lagi dengan penampilan pelakon baru berbakat besar seperti Sofi Jikan dan Pekin Ibrahim.

Seperti yang kita sudah sedia maklum, pelakon Que Haidar yang membintangi filem ROCK telah pun mengumumkan hasratnya untuk bersara dari persada seni tanahair.

Namun demikian disebabkan kerinduan pelakon itu terhadap watak Amy dan juga potensi serta kewibawaannya dalam filem tersebut, membuatkan Mamat berjaya memujuk pelakon itu agar melupakan hasratnya untuk bersara seketika dan menerima pelawaan pengarah itu untuk melakonkan watak Amy selaku bintang utama filem “ROCK Ooo…”.

Menurut Tengku Iesta Tengku Alaudin selaku Pengurus Besar, Filem & Drama, Primeworks Studios Sdn. Bhd., filem “ROCK Ooo…” dijangka akan ditayangkan kepada umum sempena musim Hari Raya Aidilfiltri tahun 2012.

Mengulas pemilihan Mamat Khalid, pengarah yang pernah mencipta fenomena tersendiri apabila berjaya mengumpul kutipan panggung sebanyak RM8 juta menerusi filem Hantu Kak Limah Balik Rumah. Ibaratkan sirih pulang ke ganggang, Mamat Khalid diangkat kembali bagi meneruskan perjalanan pengarahan bersama Grand Brilliance serta dengan kejayaan sebelum ini mampu meyakinkan pihak kami untuk bekerjasama semula dengannya. Mamat juga mampu menghasilkan filem yang bukan sahaja komersial malah filem yang bergenrekan ‘art’ seperti Kala Malam Bulan Mengambang.

Tambahnya lagi, “Dengan barisan pelakon yang mantap, pengarah yang berkaliber, idea skrip dan jalan cerita yang menarik, sokongan daripada penonton dan kempen promosi rock yang menyeluruh, kami yakin filem “ROCK Ooo…” ini bakal mengembalikan nostalgia zaman kegemilangan muzik rock dan dihasilkan sebagai tanda penghargaan kepada pemuzik generasi tersebut.”

Telah menjalani penggambaran di Kg Terong, Taiping dan kini diteruskan dengan penggambaran di sekitar pusat Bandaraya Ipoh dan Taiping, Perak.

Mengenai “ROCK Ooo…”

Filem ‘ROCK Ooo…’ merupakan kesinambungan Rock (2005) yang memaparkan kisah kehidupan kumpulan Rimba Bara yang telah berpecah dan kini bersatu semula atas azam dan kata-kata semangat Amy Mat Piah (Que Haidar) : “Pantang anak petani moden mengundur kalah.”

Semangat ahli kumpulan Rimba Bara terpupuk semula dan mereka bertekad untuk meneruskan perjuangan di ibukota dan di kampung. Mereka harus mencari jalan penyelesaian untuk setiap rintangan yang datang bagi merealisasikan impian mereka untuk menjadi kumpulan rock yang terkenal di persada seni tanahair. Apakah kelainan yang bakal ditonjolkan oleh Mamat Khalid menerusi filem “ROCK Ooo…” dan adakah filem ini lebih menyengat dari yang asal? “ROCK Ooo…” turut dibintangi Khir Rahman, Sofi Jikan dan Pekin Ibrahim.

Temubual & Behind The Scenes Filem Rock Oo Mamat Khalid


[Malay] Rock (2005) DVDRip MKV

http://www.youtube.com/watch?v=4sWxFTEIIKc

INFO
Code:
INFO ::: :::
File Name: The Rock (2005) DVDRip MKV 
Encoder: Man 
IMDB Link: http://www.imdb.com/title/tt0495624 
Ratings: 08/04/10 from 8 users 
Genre: Comedy | Drama | Musical 
Runtime: 107 min 
Country: Malaysia 
Language: Malay 
Subtitle: NONE
sinopsis: ”Rock” is the story about a group of young kids in the 80s who wanted to make it big in the rockmusic scene. Thus you have Zack and his friends Jijo (bass), Black (drum) and Amy (vocals) who have to go through all sorts of obstacles and comedic mishaps as they try to fulfil their dreams..





SCREENSHOT





DOWNLOAD
NETLOAD SINGLE LINK

OR
RAPIDGATOR SINGLE LINK

OR
CYBERLOCKER SINGLE LINK

OR
UPLOADCORE SINGLE LINK


Quote:
Rock (2005) [Malay] SDTV Mkv

INFO
Code:
INFO ::: :::
Release Date: Year 2005 
| Country: Malaysia 
| Language: Malay 
| Genres: Comedy,Drama 
| Subtitle: None 
| Size: 475MB Mkv
sinopsis: ”Rock” is the story about a group of young kids in the 80s who wanted to make it big in the rockmusic scene. Thus you have Zack and his friends Jijo (bass), Black (drum) and Amy (vocals) who have to go through all sorts of obstacles and comedic mishaps as they try to fulfil their dreams..





SCREENSHOT





DOWNLOAD

UPLOADCORE SINGLE LINK

OR

PROJECT SINGLE LINK

OR

BILLIONUPLOADS SINGLE LINK

OR

UPLOADED SINGLE LINK

Last edited by OKwhat; 03-03-2013 at 10:41 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 10-08-2011, 11:18 PM
OKwhat OKwhat is offline
Super Active

OKwhat's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jul 2011
Posts: 5,431
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

FILEM NI ADALAH FILEM SAMBUNGAN ROCK(2005) DULU.....abih la kulit bangku Bas..ha ha ha ha
Reply With Quote
  #3  
Old 10-08-2011, 11:21 PM
OKwhat OKwhat is offline
Super Active

OKwhat's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jul 2011
Posts: 5,431
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

http://www.youtube.com/watch?v=-Uxm-vFHyu4
Reply With Quote
  #4  
Old 10-08-2011, 11:22 PM
[email protected] amy@promatt is offline
Legendary Member

amy@promatt's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jul 2009
Location: www.lelongbank.com
Posts: 19,966
Thanks (Received): 446
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

khir rahman berlakon filem nie.....erkk...geli aku...hahahaha...
Reply With Quote
  #5  
Old 10-08-2011, 11:30 PM
OKwhat OKwhat is offline
Super Active

OKwhat's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jul 2011
Posts: 5,431
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Kalau ada Awie...AC...JOZAn..gerenti meletop......aku sarankan Mamat Khalid buat movie Maharaja lawak The Movie..amacam?
Reply With Quote
  #6  
Old 16-08-2011, 10:49 PM
OKwhat OKwhat is offline
Super Active

OKwhat's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jul 2011
Posts: 5,431
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

x sabo tunggu Husin,Mon dan jin pakai toncet..
Reply With Quote
  #7  
Old 19-08-2011, 02:34 PM
dreamstone dreamstone is offline
Regular

dreamstone's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2010
Posts: 374
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ni yg aku xsabar ni...bagi aku A!!!
Reply With Quote
  #8  
Old 22-12-2012, 07:46 PM
OKwhat OKwhat is offline
Super Active

OKwhat's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jul 2011
Posts: 5,431
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Bulan Feb ni rasanya 23 Feb movie ni keluar..selepas Usin..Mon dan Jin Pakai Toncit
Reply With Quote
  #9  
Old 23-12-2012, 01:03 AM
OKwhat OKwhat is offline
Super Active

OKwhat's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jul 2011
Posts: 5,431
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

AKU...filem filem melayu ni x kuasa nak menonton kat pawagam..cukupla Mael Lambong tu dulu dgn aweks WD..hehehehe..tapi kalah arahan Mamat Khalid..mmg aku nonton..no Rock 2 ni byk lagu masa aku kecik kecik dulu..
Reply With Quote
  #10  
Old 23-12-2012, 01:09 AM
ameant ameant is offline
Super Active

ameant's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Mar 2007
Posts: 5,830
Thanks (Received): 28
Likes (Received): 28
Active Level
My Mood:
Default

Filem wajib tonton di pawagam . ...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold