Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Consumers > Consumer Complaints

Consumer Complaints This section is for serious poster (as a consumer) who like to share their unsatisfying of using products or services by reporting all misconducts, errors, flaws & failures. Attaching some images or videos are recommended.

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 3,643
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 13,689
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 20,900
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 06-08-2011, 01:29 PM
badawidollah2 badawidollah2 is offline
Active Plus

badawidollah2's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2009
Posts: 4,237
Thanks (Received): 33
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default di tipu YUN NAM rawatan penumbuh rambut

aritu dapat promotion yun nam ni
RM10 untuk buat 1 kali consultation masalah rambut, 1 bottle tonic 120ml, plus pakej rawatan penumbuh rambut.

1. bayar RM10 untuk pakej promotion
2. call cawangan untuk buat appointment
3. datang ke cawangan yun nam untuk ambik pakej promotion tu

then aku pun pegi sana
sampai sana, dorang periksa rambut saya untuk memecahkan masalah kesihatan rambut, then buat treatment...
on the way treatmen tu, saya dipanggil manager dia untuk ikut dorang punya pakej rawatan rambut (RM9,+++) untuk 6 bulan rawatan 1x/week
diminta untuk buat 2 tahun rawatan

tak nak ikut, tapi dia paksa jugak (setengah paksa)
risau rambut dibagi toxic, terpaksa cari jalan lain,
aku cakap yang aku tunggu confirmation husband, pasal cost mahal.

manager tu paksa jugak,
last sekali, ikut dia beli satu set product dia tu RM660, tapi 3 product tu dia cakap jangan guna...
pastu di minta saya secara paksa (sikit) untuk ikut setengah pakej rawatan RM4,9++

dia ada tanya, harga ada masalah ke?
sy jawab je takde, tapi kena ada permission daripada husband
dia jawab ok,

then rawatan rambut di lanjutkan
dah habis rawatan, dia panggil semula

then sign 2 borang
1 paper untuk pembelian dan 1 pakej rawatan
1 paper lagi semacam "agreement" pakej rawatan yang RM4,9++ tu

manager yun nam tu cakap, sign tu bukan confirmation,
nanti boleh buat perubahan.

rasa macam agreement untuk ikut rawatan dia


===========================

aku tengok half client dia macam tak puas hati
muka takde senyum, meski pekerja dia ajak borak
half client tak layan
rasanya dorang antara mangsa YUN NAM ni

6 bulan rawatan, dorang tunjuk client dorang yang dah hilang masalah scalp je
bukan settle rambut boleh tumbuh
__________________
Cheap Vps only 5USD/month kat cni
“Apabila dikatakan kepada mereka: "Marilah kamu (pemimpin UMNO) kepada hukum (HUDUD) yang Allah telah diturunkan dan kepada hukum Rasul", niscaya kamu lihat orang-orang munafik menghalangi (manusia) dengan sekuat-kuatnya dari (mendekati) kamu (dengan mengatakan hukum ALLAH tak sesuai untuk masyarakat malaysia).” (QS An-Nisa’: 61)

Last edited by badawidollah2; 06-08-2011 at 01:40 PM..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #2  
Old 06-08-2011, 01:32 PM
Bro_Izantie Bro_Izantie is offline
Legendary Member

Bro_Izantie's Avatar
 
Trader Rating: (91)
Join Date: Mar 2009
Location: Setiawangsa KL
Posts: 17,030
Thanks (Received): 922
Likes (Received): 3
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Skype™ to Bro_Izantie
Default

''dia ada tanya, harga ada masalah ke?
sy jawab je takde, tapi kena ada permission daripada husband
dia jawab ok'',


perempuan..perempuan...hubby ko jugak la yg kayap!!!
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #3  
Old 06-08-2011, 01:34 PM
RuthlessFairy RuthlessFairy is offline
CG Top Poster Club

RuthlessFairy's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2009
Location: Lost in Paradise, Kingdom of Broken Heart.
Posts: 27,508
Thanks (Received): 113
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 147
Active Level
My Mood:
Default

TT.. baru aku tahu kau ialah perempuan
__________________
IF U HAVE A PROBLEM WITH ME - CALL ME.
if u dont hv my number then that means u dont know me well enuff to have a problem.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #4  
Old 06-08-2011, 01:34 PM
RuthlessFairy RuthlessFairy is offline
CG Top Poster Club

RuthlessFairy's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2009
Location: Lost in Paradise, Kingdom of Broken Heart.
Posts: 27,508
Thanks (Received): 113
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 147
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Bro_Izantie View Post
''dia ada tanya, harga ada masalah ke?
sy jawab je takde, tapi kena ada permission daripada husband
dia jawab ok'',


perempuan..perempuan...hubby ko jugak la yg kayap!!!
kata nak bini cantek.. rambut selembut sutera...

kan?


bayar arr!
__________________
IF U HAVE A PROBLEM WITH ME - CALL ME.
if u dont hv my number then that means u dont know me well enuff to have a problem.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #5  
Old 06-08-2011, 01:34 PM
Scorpions10 Scorpions10 is offline
Legendary Member

Scorpions10's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2010
Location: Subang Jaya
Posts: 16,347
Thanks (Received): 57
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

haha..dh terkena la tuh..terbang la duit laki mu..huhu
__________________
DAPATKAN SIMKAD ATAU DAFTAR SUBDEALER ONEXOX DISINI
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #6  
Old 06-08-2011, 01:35 PM
badawidollah2 badawidollah2 is offline
Active Plus

badawidollah2's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2009
Posts: 4,237
Thanks (Received): 33
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

silap thread
sepatutnya masuk complain / scam
mod tolong pindahkan thread ni
__________________
Cheap Vps only 5USD/month kat cni
“Apabila dikatakan kepada mereka: "Marilah kamu (pemimpin UMNO) kepada hukum (HUDUD) yang Allah telah diturunkan dan kepada hukum Rasul", niscaya kamu lihat orang-orang munafik menghalangi (manusia) dengan sekuat-kuatnya dari (mendekati) kamu (dengan mengatakan hukum ALLAH tak sesuai untuk masyarakat malaysia).” (QS An-Nisa’: 61)
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #7  
Old 06-08-2011, 01:37 PM
badawidollah2 badawidollah2 is offline
Active Plus

badawidollah2's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2009
Posts: 4,237
Thanks (Received): 33
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Scorpions10 View Post
haha..dh terkena la tuh..terbang la duit laki mu..huhu
hiks hiks
duit ni bukan duit hubby
tapi duit ni duit family
__________________
Cheap Vps only 5USD/month kat cni
“Apabila dikatakan kepada mereka: "Marilah kamu (pemimpin UMNO) kepada hukum (HUDUD) yang Allah telah diturunkan dan kepada hukum Rasul", niscaya kamu lihat orang-orang munafik menghalangi (manusia) dengan sekuat-kuatnya dari (mendekati) kamu (dengan mengatakan hukum ALLAH tak sesuai untuk masyarakat malaysia).” (QS An-Nisa’: 61)
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #8  
Old 06-08-2011, 01:40 PM
Bro_Izantie Bro_Izantie is offline
Legendary Member

Bro_Izantie's Avatar
 
Trader Rating: (91)
Join Date: Mar 2009
Location: Setiawangsa KL
Posts: 17,030
Thanks (Received): 922
Likes (Received): 3
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Skype™ to Bro_Izantie
Default

Quote:
Originally Posted by RuthlessFairy View Post
TT.. baru aku tahu kau ialah perempuan

aku punnn
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #9  
Old 06-08-2011, 01:45 PM
playermmc playermmc is offline
Active Member

playermmc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 2,481
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

guna lah BAWANG hehe
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #10  
Old 06-08-2011, 01:49 PM
rimau_belang rimau_belang is offline
Active Member

rimau_belang's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,293
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to rimau_belang
Default

Quote:
Originally Posted by RuthlessFairy View Post
kata nak bini cantek.. rambut selembut sutera...

kan?


bayar arr!
bonggok arr ko nie
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:04 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you