Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Historical, Myth, Legend

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 30-07-2011, 04:52 PM
sanz sanz is offline
Super Active

sanz's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jul 2008
Location: KL / Seremban
Posts: 5,906
Thanks (Received): 481
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default Kehidupan orang Eskimo di kutub bumi

Eskimo adalahistilah yang dipakaiuntuk menyebut orang-orang yang menghuni daerahkutub bumi. Kewujudanmereka tersebar di sebahagian besar daerah Siberia(Rusia), Alaska(Amerika Syarikat), Kanada, dan Greenland. Pada masa initercatat ada dua sukubangsa Eskimo yang menghuni kawasan-kawasantersebut.


Bangsa Eskimo yang hidup di kawasan atas kutub utara memiliki sebuahrumah unik yang bernama Igloo, di katakan unik kerana seluruh bahagianrumah diperbuat daripada ais dan bentuknya setengah bulat( Dome ) danberpintu masuk seperti silinder. Seperti keperluan rumah manusia lainnya,orang orang eskimo juga mempunyai alasan membuat Igloo untuk berlindungdari udara sejuk, binatang buas ( binatang buas kutub seperti beruang ).

Hidup di -45F tidak menjadikan mereka berdiam diri untuk menghangatkanbadan mereka!!! setidaknya mereka juga melakukan aktiviti dalamkehidupan kutub mereka yang jauh dari peradaban tekhnologi canggih

Pengangkutan



Tempat tinggal mereka di bina seadanya.

Petempatan





Satu satunya rumah yang elok:




Kerja mereka hanyalah berburu dan berburu!! kerana itulah yang bolehdijalankan untuk hidup!

Kumpulan pemburu Polar Bear:



Hasil Buruan Polar Bear:



Hasil Buruan yang lain:




Kalau ada salah seorang warga yang meninggal dunia, ternyata merekakuburkan di dalam ais

kemungkinan mayat-mayat masih utuh, kerana tidak ada bakteria hidup didaerah bersuhu negatif!!

Kubur Eskimo:



Ladang perburuan ikan :



Kalau yang ini boleh disebut sebagai tempat bersantai atau tempatrekreasi

Pemandangan Laut Eskimo:



Sebahagian besar dari mereka adalah penduduk ALASKA [Amerika]dan RUSIA

Wajah Asli Penduduk Eskimo:





Tak ada tilam yang empuk,apa sahaja boleh jadialas tempat untuk bermalam atau istirehat

Cara Tidur Penduduk Eskimo


__________________
Di Malaysia terdapat pulau yang Top-10 dalam dunia... Betul ke???
Keselamatan keluarga dan rumah anda amatlah penting... CCTV Murah
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 30-07-2011, 04:52 PM
sanz sanz is offline
Super Active

sanz's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jul 2008
Location: KL / Seremban
Posts: 5,906
Thanks (Received): 481
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

teringat kartun avatar. ice nation.
__________________
Di Malaysia terdapat pulau yang Top-10 dalam dunia... Betul ke???
Keselamatan keluarga dan rumah anda amatlah penting... CCTV Murah
Reply With Quote
  #3  
Old 30-07-2011, 04:54 PM
Bro_Izantie Bro_Izantie is offline
Legendary Member

Bro_Izantie's Avatar
 
Trader Rating: (91)
Join Date: Mar 2009
Location: Setiawangsa KL
Posts: 17,053
Thanks (Received): 922
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

best thread ni
Reply With Quote
  #4  
Old 30-07-2011, 04:56 PM
zerovirus zerovirus is offline
CG Super Hardcore

zerovirus's Avatar

 
Trader Rating: (26)
Join Date: Jan 2009
Posts: 179,818
Thanks (Received): 58
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

mcm mana cara hidup dalam keadaan sejuk je
Reply With Quote
  #5  
Old 30-07-2011, 04:57 PM
kiddd2 kiddd2 is offline
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 16,617
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1366
Active Level
My Mood:
Default

bro.. maner gambar igloo??

xder pun..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
  #6  
Old 30-07-2011, 05:10 PM
skYnEt-gEnIUs skYnEt-gEnIUs is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (32)
Join Date: Aug 2010
Location: aBcdEfgH!jkLmNOpQr$tUvWxyZ 123456789101001000
Posts: 23,978
Thanks (Received): 501
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

huhu best....
__________________
[CENTER][SIGPIC][/SIGPIC][/CENTER][CENTER][B][SIZE="3"][COLOR="DarkOrchid"]ladyelena_11[/COLOR][/SIZE]
[SIZE="3"][/SIZE][SIZE="3"][URL="http://goo.gl/HbZZQ"][COLOR="Purple"]Servis Pemasangan Paip Meter SYABAS[/COLOR][/URL][/SIZE]
[SIZE="3"][COLOR="Red"][B]stop ganggu suami org,insaf2 la buat perangai jijik tu,hodoh wajah sehodoh keji hati kau wahai sihodoh[/B][/SIZE][/COLOR][/B][/CENTER]
Reply With Quote
  #7  
Old 30-07-2011, 05:11 PM
mzak mzak is offline
Legendary Member

mzak's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2009
Location: Alamat Tidak Lengkap
Posts: 15,881
Thanks (Received): 152
Likes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

Tak silap aku kadang2 die orang nie tak akan jumpa malam utk beberapa bulan dalam tempoh2 tertentu..

Betol ker???
Reply With Quote
  #8  
Old 30-07-2011, 05:19 PM
qayyum2009 qayyum2009 is offline
Regular

qayyum2009's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Nov 2009
Posts: 584
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

mesti best dok sana kan..xyah pikir nk byar loan rumah,loan kereta,loan hitu loan hinii...klau pki kereta pn xyah pikir nk road tax huhuhu bumi terbentang luas...
Reply With Quote
  #9  
Old 31-07-2011, 12:10 AM
akuslamberjer akuslamberjer is offline
Super Active

akuslamberjer's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2008
Posts: 5,288
Thanks (Received): 102
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

cemana nak mandi wajib pagi2 sebelum subuh ni..
__________________
.. Jgnlah kamu dilalaikan oleh(urusan) harta benda kamu & anak-pinak kamu drpd mengingati Allah ...(Al-Munafiqun)
Reply With Quote
  #10  
Old 31-07-2011, 12:15 AM
insyiİ insyiİ is offline
CG Top Poster Club

insyiİ's Avatar
 
Trader Rating: (41)
Join Date: Mar 2008
Location: <<dkt umah backstabber>>
Posts: 28,116
Thanks (Received): 177
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by akuslamberjer View Post
cemana nak mandi wajib pagi2 sebelum subuh ni..

adesss...ke situ plak dia....

good sharing ni TT
__________________
JOM SLIM DENGAN NEUMAXX PLUS |BLOG CANTIK!!! AS BEAUTY ORIGINAL DARI PENGEDAR JAJAHAN SAH! - PM / SMS 016-253 9422 |[/COLOR]
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump