Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Multi Level Marketing / Partnership / Business Opportunities > MLM Local Registered Companies (With AJL)

MLM Local Registered Companies (With AJL) Registered ROC & ROB companies with AJL certificate attached.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 ISIS - Topik Yang Tidak Dibenarkan
Last Post: haQ
Posted On: 28-11-2014
Replies: 0
Views: 1,724
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 27,761
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 58,306
More...
Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 29-07-2011, 09:07 AM
sheila sheila is offline
Legendary Member

sheila's Avatar

 
Trader Rating: (108)
Join Date: Feb 2011
Posts: 14,853
Poster Rank: #149
Thanked 50 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by abunz View Post

what the heck .. lelaki nak pakai pad ..

sampai macam tu sekali promote iyer ...

yg aku heran apasal nak pasarkan guna MLM iyer kalau pad bagus sangat ... mesti claim pad nih lebih power boleh cegah macam2 penyakit kan. Biasa la produk MLM kelentong kelebihan produk sudah biasa... testimonial syok sendiri pun banyak ... hahhahah NGOK tol..

kotex,stayfree dah lama kat pasaran ... takder pun guna MLM ...

woit aku gurau2 je la ngan Nemo
Sebab aku tau dia laki & dia bkn serius pon nak jd pengedar
Maybe?
Sj je dia tu.

Yg aku tau, pelanggan aku rmi pompuan
Rmi pakai bila time period
Mmg betol pon aku sendiri dulu senggugut.
Sekarang dah ok
Kwn aku pon, dulu senggugut, keputihan, period x tetap
sekarang ok je lepas pki pad ni.

Ko bkn pompuan, so ko x tau.
Percayalah dkt blog aidid bulat2.
Knapa di pasarkan secara MLM.
Itu strategi syarikat masing2.
Brg baik, perlukan penerangan secara jelas.
So perlukan jurucakap.
Paham??
Tp apa pon, aku ni mls nak nak wat direct selling dah.
Aku letak kat minimart kolej aku je
Tanpa sapa2 promote pon dah ada pembeli.
Serius, aku x tipu ni.
Aku pon x sangka yg pad ni boleh jual.
Mula2 jd pengedar ambik scr consignment je, sbb tokey minimart kolej aku nak
Bila tgk laku, br aku beli harga pengedar.
Even brg ni brg MLM
Tgk cr aku jual
Mcm brg MLM x?
X kan.
Cuma klu aku wat direct selling mmg lg untung aku
Boleh dpt downline semua
Tp dah mls dah wat direct selling ni, juz promote kwn terdekat je.
Tu pon dorang juz jd pengguna tetap bkn pengedar.
__________________
REAL BISNES - BUKAN MONEY GAME
MODAL SERENDAH RM150 JANA INCOME RM1000/SEHARI - DAPAT PRODUK 1001 KEGUNAAN
BEST TAK, KALAU KITA BELI BARANG, KITA SUKA, KITA PROMOTE TERUS JANA INCOME LUMAYAN??
INFO LANJUT CIK KUCING - BERMINAT, PM JE
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 29-07-2011, 09:14 AM
sheila sheila is offline
Legendary Member

sheila's Avatar

 
Trader Rating: (108)
Join Date: Feb 2011
Posts: 14,853
Poster Rank: #149
Thanked 50 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by imp View Post
kenapa cara kira2 dya tak masuk akal?? haritu ada buat paperwork pasal pad pompuan ni sebab nk buat pad pompuan ni. ada lebih 10 brand pad pompuan, plus, 28juta bahagi dua?? tak masuk akal. sebab kena tolak yg dh menopause, tolak budak2, tolak orang yg guna pad brand lain, demographic lagi, niche market. buleh lah 0.0001% up and 0.1% down of overall pop in mlaysia. antara lain, faktor harga.
walau aku pengedar
tp aku x pernah pergi dia punya event
Tgklah siggy aku
Mcm2 aku jual
so x tau semua tu
tt ada penjelasan?


Kalau tanya pasal faktor harga.
try guna satu, br tau
Pad biasa tahan sebulan je.
Aku dulu setiap kali period.
Aku guna dlm 12 keping jugak pad.
Tp dgn pad avail ni
setiap kali period 5 pon cukup.
Jd harga lebih kurang dgn pad biasa je.
Sebab tu aku, kwn2 aku, pompuan lain
Setia je dgn pad ni.
Harga pad ni.
Klu di ikutkan
Lebih kurang harga pad pasaran.
Tp nak bukti, sila pakai dulu
Br tau betol ke x apa yg aku ckp
__________________
REAL BISNES - BUKAN MONEY GAME
MODAL SERENDAH RM150 JANA INCOME RM1000/SEHARI - DAPAT PRODUK 1001 KEGUNAAN
BEST TAK, KALAU KITA BELI BARANG, KITA SUKA, KITA PROMOTE TERUS JANA INCOME LUMAYAN??
INFO LANJUT CIK KUCING - BERMINAT, PM JE
Reply With Quote
  #23  
Old 29-07-2011, 09:22 AM
sheila sheila is offline
Legendary Member

sheila's Avatar

 
Trader Rating: (108)
Join Date: Feb 2011
Posts: 14,853
Poster Rank: #149
Thanked 50 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by abunz View Post
antara claim kegunaan PAD ini yang hahahahahahha buat aku golak sakan





Hahhaha sakit kepala tampal kat kepala. Nih siapa punya idea marketing FAILED ..

Compare Harga



Produk MLM biasalah harga mahal sebab nak bagi komisen bertingkat2 tuh
aku pon gelak jugak la
aku x buat pon semua mcm tu
cuma biar je lah
klu org nak buatkan
pasal keberkesanan aku x leh komen sebab aku pon x wat
cuma yg cbuk2 ni napa
ada dorang kcu korang
Yg penting mmg pd ni berguna untuk pompuan2 bila time period kan.


Pasal harga aku dah jelaskan kat atas
Itu yg aku rs tentang pad ni sebelum aku pakai.
Mahal!!
Aku ni dah la kedekut.
Kalau leh nak cr pad yg murah2 je
Ye lah benda pki buang
Tp bila aku dah pki
Pad ni x mahal pon
Semua mampu, termasuk student mcm aku ni
Sebab harga lebih kurang pad pasaran je
Jd napa x nak bertukar ke benda yg lebih baik
sedangkan pad ni lebih selesa pki, berkualiti
berbanding pad2 dekat pasaran
lu pk lah sendr
__________________
REAL BISNES - BUKAN MONEY GAME
MODAL SERENDAH RM150 JANA INCOME RM1000/SEHARI - DAPAT PRODUK 1001 KEGUNAAN
BEST TAK, KALAU KITA BELI BARANG, KITA SUKA, KITA PROMOTE TERUS JANA INCOME LUMAYAN??
INFO LANJUT CIK KUCING - BERMINAT, PM JE
Reply With Quote
  #24  
Old 29-07-2011, 10:44 AM
abunz abunz is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 2,845
Poster Rank: #1392
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Ko bkn pompuan, so ko x tau.
Percayalah dkt blog aidid bulat2.
Ok apa yg Aidid TIPU dalam blog dia pasal avail nih? Kau tolong listkan boleh. Kita boleh berbincang kat sini.

Masalah UTAMA korang dok pasarkan Produk MLM nih ialah korang MENIPU dalam menyatakan kelebihan product. Tengok la contoh, sampai boleh tempek pad kat kepala la dada la. Tak ker MENIPU itu disukai oleh SETAN.
Reply With Quote
  #25  
Old 29-07-2011, 11:23 AM
availbeauty4all availbeauty4all is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2011
Posts: 89
Poster Rank: #15121
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by abunz View Post
Ok apa yg Aidid TIPU dalam blog dia pasal avail nih? Kau tolong listkan boleh. Kita boleh berbincang kat sini.

Masalah UTAMA korang dok pasarkan Produk MLM nih ialah korang MENIPU dalam menyatakan kelebihan product. Tengok la contoh, sampai boleh tempek pad kat kepala la dada la. Tak ker MENIPU itu disukai oleh SETAN.
aku x marah kalo ko nk bg pendapat...tp bg aku,blog yg aidid tu yg bercakap ikut sesedap mulut tanpa fakta tu,die la yg auta,main ckp je...company ni dah ada kajian makmal & insurance utk cover semua pelanggan die...ko xperlu nk risau,kalau company ni menipu n customer dapat effect ape2,claim jer insurance dr company,byk tu RM3 juta... tp setakat ni,insurance tu x pernah di claim,maksudnye semua org yg pakai xpenah ade masalah....
Pasal tempek menempek kat dada & dahi tu,ape masalahnyer?? mmg nama die pad,tp kegunaan die byk...nk tmpek kat kepala,juz nk amik khasiat herba dari pad tu...jgn la pikir sempit..khasiat dari pad tu yg kite nk guna...kalau ko demam,migrain,sakit kepala,cuba try 1...pastu letak testomonial kt sini...
Reply With Quote
  #26  
Old 29-07-2011, 11:32 AM
sheila sheila is offline
Legendary Member

sheila's Avatar

 
Trader Rating: (108)
Join Date: Feb 2011
Posts: 14,853
Poster Rank: #149
Thanked 50 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by abunz View Post
Ok apa yg Aidid TIPU dalam blog dia pasal avail nih? Kau tolong listkan boleh. Kita boleh berbincang kat sini.

Masalah UTAMA korang dok pasarkan Produk MLM nih ialah korang MENIPU dalam menyatakan kelebihan product. Tengok la contoh, sampai boleh tempek pad kat kepala la dada la. Tak ker MENIPU itu disukai oleh SETAN.
Masalah utamanya aidi x pki
Ko paham


Aidid kata pad tu mahal berbanding pasaran
Kan aku dah bangkang.
Itu aku x tipu, serius pad tu boleh pakai 2 bulan
So ada x aku menipu?
Ko suruh je bini/awek/mak/kakak/adik pompuan ko pakai
Klu ko bkn pompuan, nak tgk aku menipu ke x
Dan lg satu
Sesetengah pompuan senggugut seksa beb.
Aku senggugut plg teruk ms aku form 3
Smpi rs nak pengsan sebab masa tu kena berdiri tgk cikgu wat eksperimen
Muka pon dah pucat, semua kwn2 yg tgk
Tegur...
Tu semua tu sebab senggugut la
Pernah ponteng sekolah, kelas, sebab senggugut
Kwn2 aku pon ada yg mcm tu
Sekarang bila aku dah pki pad ni
senggugut aku hilang
Kawan2 aku pon
Sesekali pernah waktu tertentu
Alat pompuan aku gatal
kena cr air panas,
Tu pon juz boleh melegkan je
Sekarang semua tu aku dah x alami
Lepas tu klu ko kata kami penjual ni menipu
Knapa pad tu aku juz letak kat kedai
Kat minimart IPTA aku
benda tu boleh jalan
Sedangkan x de sapa promote
Knapa? Knapa? Why? Why? Why?

Yg pasal tempek kat dahi tu aku x guna
So sapa yg ada pengalaman guna boleh cite
Coz benda ni
Hanya pengguna sahaja layak bercerita itu ini sebelom cop org MENIPU.
Apa pon pad adalah benda wajib untuk pompuan
Aku guna sebab benda ni wajib untuk aku
Dan bg aku pad ni harga lebih kurang harga pad pasaran je
Klu tgk mata kasar mmmg mahal
Tp dah guna x pon
Korang x percaya selagi x guna
Sekian Terima Kaseh
__________________
REAL BISNES - BUKAN MONEY GAME
MODAL SERENDAH RM150 JANA INCOME RM1000/SEHARI - DAPAT PRODUK 1001 KEGUNAAN
BEST TAK, KALAU KITA BELI BARANG, KITA SUKA, KITA PROMOTE TERUS JANA INCOME LUMAYAN??
INFO LANJUT CIK KUCING - BERMINAT, PM JE
Reply With Quote
  #27  
Old 29-07-2011, 11:35 AM
sheila sheila is offline
Legendary Member

sheila's Avatar

 
Trader Rating: (108)
Join Date: Feb 2011
Posts: 14,853
Poster Rank: #149
Thanked 50 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by availbeauty4all View Post
aku x marah kalo ko nk bg pendapat...tp bg aku,blog yg aidid tu yg bercakap ikut sesedap mulut tanpa fakta tu,die la yg auta,main ckp je...company ni dah ada kajian makmal & insurance utk cover semua pelanggan die...ko xperlu nk risau,kalau company ni menipu n customer dapat effect ape2,claim jer insurance dr company,byk tu RM3 juta... tp setakat ni,insurance tu x pernah di claim,maksudnye semua org yg pakai xpenah ade masalah....
Pasal tempek menempek kat dada & dahi tu,ape masalahnyer?? mmg nama die pad,tp kegunaan die byk...nk tmpek kat kepala,juz nk amik khasiat herba dari pad tu...jgn la pikir sempit..khasiat dari pad tu yg kite nk guna...kalau ko demam,migrain,sakit kepala,cuba try 1...pastu letak testomonial kt sini...
Tt naku ada untuk tolong ko
Sebab kita dah guna kan tt
Bukan org yg hanya tau berckp n nak kondem bisnes org
Lepas tu nak cop org menipu
__________________
REAL BISNES - BUKAN MONEY GAME
MODAL SERENDAH RM150 JANA INCOME RM1000/SEHARI - DAPAT PRODUK 1001 KEGUNAAN
BEST TAK, KALAU KITA BELI BARANG, KITA SUKA, KITA PROMOTE TERUS JANA INCOME LUMAYAN??
INFO LANJUT CIK KUCING - BERMINAT, PM JE
Reply With Quote
  #28  
Old 29-07-2011, 11:58 AM
availbeauty4all availbeauty4all is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2011
Posts: 89
Poster Rank: #15121
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by sheila View Post
Tt naku ada untuk tolong ko
Sebab kita dah guna kan tt
Bukan org yg hanya tau berckp n nak kondem bisnes org
Lepas tu nak cop org menipu
thanx la shiela...org yg xpenah guna xtau ape2 pasal produk ni...lebih suka terima ckp org..org ckp A,die setuju ngn A..org suh terjun lombong,ntah2 die pun terjun lombong...hehe
kite ni kalau nk bg pendapat,kalau ade fakta yg kukuh & pengalaman,br boleh suarakan pendapat tu..itu br betul..jgn main ckp sesedap mulut & rase jer...
kepada sesapa yg xsuke bisnes ni,xperlu la condem2,xbaik...
Reply With Quote
  #29  
Old 29-07-2011, 12:11 PM
sheila sheila is offline
Legendary Member

sheila's Avatar

 
Trader Rating: (108)
Join Date: Feb 2011
Posts: 14,853
Poster Rank: #149
Thanked 50 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by availbeauty4all View Post
thanx la shiela...org yg xpenah guna xtau ape2 pasal produk ni...lebih suka terima ckp org..org ckp A,die setuju ngn A..org suh terjun lombong,ntah2 die pun terjun lombong...hehe
kite ni kalau nk bg pendapat,kalau ade fakta yg kukuh & pengalaman,br boleh suarakan pendapat tu..itu br betul..jgn main ckp sesedap mulut & rase jer...
kepada sesapa yg xsuke bisnes ni,xperlu la condem2,xbaik...
Betol, betol, betol
Klu dah guna br ckp
Bg testimoni kat cni
Baik buruk kami terima tp x baik menipu tau

Aku x sokong semua bisnes MLM
Tp aku x bangkang semua bisnes MLM
Mcm pad avail ni
Antara MLM yg aku sokong
Lg satu bisnes topup aku
Sebab aku dah rs,
apa yg x best klu bisnes x suntik MLM langsung
Klu ada yg tanya sebab, br aku ckp napa
__________________
REAL BISNES - BUKAN MONEY GAME
MODAL SERENDAH RM150 JANA INCOME RM1000/SEHARI - DAPAT PRODUK 1001 KEGUNAAN
BEST TAK, KALAU KITA BELI BARANG, KITA SUKA, KITA PROMOTE TERUS JANA INCOME LUMAYAN??
INFO LANJUT CIK KUCING - BERMINAT, PM JE
Reply With Quote
  #30  
Old 29-07-2011, 12:29 PM
zerkz zerkz is offline
Super Active Member

zerkz's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jul 2009
Posts: 4,919
Poster Rank: #763
Thanked 33 Times
Active Level
My Mood:
Default

Salam...

nampaknyer ada yang tak paham pastu terkejut tengok cara penggunaanyer...

pad avail ni guna herba (bau dia macam koyop tampal tu).. kebanyakan herba2 cina.. sifat herba ini kebanyakan menarik/magnet.. so pantang dia satu jangan bagi orang mengandung pakai kerana dikhuatiri gugur... tapi lepas tu tuk keringkan darah nifas insya Allah memg cepat kering.

pembuatan dia 100%.. korang leh rujuk cara pembuatan kotek dan sewaktu dengannya adalah bukan kapas (boleh paca kat label paket).. kilang kotek ada kat kluang jalan mersing (tengok la dia buat gune ape..

ttg MLM tu yes memg aku tak setuju.. kerana MLM harga produk naik.. tapi produk ni ada banyak pilihan boleh guna yang murah dan yang mahal, so tak payah join kalau anti mlm.. cuba dulu semua jenama baru kekal dgn satu.. tepuk dada tanya selera...

tu je nak cakap.. memg Terkejut bgtau orang terutamanya lelaki kalau kate benda ni orang lelaki leh pakai.. biasa hadapi terus terangkan fakta2 then terpulang penerimaan dia nak terima atau tak..

apa2 pun benda ini dengan izin Allah.. ada yang makan penadol sebijik terus baik demam, ada yang makan 3-4 biji baru kebah(perumpamaan je)..

sori la kalau ada yang tersinggung.. nasib baik prapaid topup tak mlm lau tak jadik macam kes avail ni la.. sbb benda ini keperluan wanita kan..
__________________
-signature untuk di sewa-
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:58 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE