Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Seram, Misteri, Hantu, Ngeri, Pelik

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,404
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,130
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,297
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-12-2007, 10:44 AM
azroy azroy is offline
Active Member

azroy's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2007
Posts: 840
Poster Rank: #4023
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default Misteri: Bayang pencuri dalam air

Saya ingin berkongsi satu pengalaman pelik dan aneh yang berlaku ketika saya pulang ke rumah mertua di Kelantan baru-baru ini. Kebetulan pada suatu pagi, tok saudara yang rumahnya berada di sebelah rumah mertua mengalami kecurian wang tunai sebanyak RM 300.00.


Saya yang mendengar mereka ingin pergi berjumpa seorang tok bomoh di Pengkalan Kubur rasa sangat teruja apabila mendengar cerita bahawa tok bomoh tersebut boleh membuatkan bayang pencuri muncul di dalam air dalam gelas.

Kononnya jika kecurian itu berlaku pada waktu terdekat, bayangan tersebut menjadi lebih jelas. Kejadian berlaku dalam lingkungan pukul 4 pagi hingga 5 pagi hari tersebut. Saya pun menawarkan diri untuk menghantar mereka ke rumah tok bomoh dan kami pergi ke sana jam 2.00 petang.


Rumah tok bomoh hanya 3 minit dari Pekan Pangkalan Kubur dan terletak berhampiran jalan utama. Ketika kami datang seorang lelaki berusia 40an menyambut kami di muka pintu dengan berpakaian singlet dan seluar slack lusuh.

Saya merupakan seorang graduan dalam bidang sains teras di sebuah universiti tempatan.Berkemahiran serba sedikit dalam bidang komputer dan fotografi digital dan amat meminati Adobe Photoshop CS. Memikirkan kemungkinan boleh membantu jika gambar tersebut benar-benar wujud, saya membawa kamera digital fujifilm kesayangan bersama. Namun saya tidak menaruh apa-apa harapan tinggi pada asalnya kerana sebagai orang sains, biasalah kami dididik untuk berpegang pada prinsip dan hukum-hukum sains.


Kami berbual lama dengan tok bomoh yang agak mesra dan kelihatan seperti tipikal orang Melayu Kelantan. Sama-sama bercerita mengenai masalah kecurian dan keruntuhan akhlak muda-mudi serta kaedah pembasmian masalah tersebut secara perbandingan di Thailand dan di Kelantan. Seketika tiba-tiba dia bertanyakan nama tuan punya duit serta jumlah duit yang hilang lalu menuju ke sudut rumah sambil membelakangkan kami.

Dia mengadap satu mangkuk bara api yang telah disediakan oleh isterinya dan mengambil segelas air dari bawah satu meja kecil serta sehelai kain putih. Kami nampak perkara yang dilakukannya kerana jarak antara kami tak sampai dua meter walaupun dia membelakangkan kami. Saya perhatikan dia membakar kemenyan, mengusap gelas air tersebut dengan kain di atas bara api tersebut hampir 2-3 minit. Mula-mula dia menyatakan payah nak nampak..tetapi selepas beberapa minit kemudian dia mempelawa kami melihat bayang wajah di dalam air gelas tersebut.
Kami bawa gelas tersebut berhampiran pintu rumahnya dan meletakkan di atas muka pintu di bawah sinaran matahari petang.


Saya mengambil kesempatan menangkap beberapa keping gambar close up sementara tok sedara turut cuba mengenalpasti. Pada mulanya saya agak hairan bagaimana gambar bayang orang boleh kelihatan (Lelaki) tetapi macam bayang sahajalah. Saya pun berbisik dengan isteri dan adik ipar untuk memproses gambar tersebut di rumah menggunakan photoshop.


Mungkin kelihatan lebih jelas. Cuba perhatikan gambar-gambar di bawah. Saya tidak memanipulasikan sebarang objek menggunakan photoshop...saya cuma meningkatkan kesan zoom, ubahsuai lighting, auto levels, auto colors dan menggunakan kesan-kesan minimum. Perhatikan wajah aneh yang muncul..rupa-rupanya bayang itu bukan sekadar bayang sahaja..!


Terdapat 15 keping gambar asal..dan ini merupakan gambar-gambar yang terjelas.....Bersama-sama ini saya sertakan 3 keping gambar asal terbaik sebagai sisipan jika ada sesiapa yang boleh menolong menjelaskan lagi perkara ini. Sebagai orang yang berpendidikan sains, perkara ini benar-benar menghairankan saya.

sumber : isuhangat.blogspot.com

p/s: bukan saya

JaNgAn BiArKaN HiDuP AnDa Di SeLuBuNgI MiStErI
Attached Images
File Type: jpg 3.jpg (2.4 KB, 1947 views)
File Type: jpg 2.jpg (24.4 KB, 1927 views)
File Type: jpg 4.jpg (21.2 KB, 1919 views)

Last edited by azroy; 07-12-2007 at 11:11 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 07-12-2007, 10:49 AM
vtec vtec is offline
Active Member

vtec's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jun 2007
Posts: 503
Poster Rank: #5754
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

ganaih nieeee
Reply With Quote
  #3  
Old 07-12-2007, 10:50 AM
nofa nofa is offline
Super Active Member

nofa's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jul 2007
Location: kb-->kl<--kb
Posts: 2,689
Poster Rank: #1459
Thanked 8 Times
Active Level
My Mood:
Default Go

macam aku pernah pergi rumah tok bomoh tuuu
________
FORD STARLINER HISTORY

Last edited by nofa; 21-02-2011 at 11:00 AM..
Reply With Quote
  #4  
Old 07-12-2007, 10:51 AM
zCk zCk is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2007
Location: Lost in translation
Posts: 9,582
Poster Rank: #297
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

xphm..mcm toyol jer...
__________________
[url]www.zckdgreat.com[/url]
Reply With Quote
  #5  
Old 07-12-2007, 10:53 AM
pokcak pokcak is offline
Well-Known
Member

pokcak's Avatar

 
Trader Rating: (10)
Join Date: Jan 2006
Location: Masih Di Malaysia
Posts: 9,423
Poster Rank: #309
Thanked 86 Times
Active Level
My Mood:
Default

namo demo azroy?? hehehehe..
cite ni aku penah baca dalam 1 blog. Maybe tu blog ko ek?

p/s: aku nak xchange link ngan ko.
__________________


DAFTAR MAYZUS
JUAL BELI OKPAY | DAFTAR OKPAY
CALL: 013 981 6877 @ WHATSAPP: 012 968 7022

Reply With Quote
  #6  
Old 07-12-2007, 10:53 AM
sunway sunway is offline
Active Member

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2007
Posts: 1,436
Poster Rank: #2637
Thanked 9 Times
Active Level
Default

ini adik beradik dgn nujum pak belalang kot
Reply With Quote
  #7  
Old 07-12-2007, 10:54 AM
damreza damreza is offline
Super Active Member

damreza's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jul 2006
Location: <P@sIr TuMBoH><P@siR PutEH><GuO Mus@ng>
Posts: 2,862
Poster Rank: #1363
Thanked 13 Times
Active Level
My Mood:
Default yg penting

dpt tahu dah ker siape pencurinyer?
then duk mano tok bomoh nie,boleh pakat cari dio
Reply With Quote
  #8  
Old 07-12-2007, 10:56 AM
azroy azroy is offline
Active Member

azroy's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2007
Posts: 840
Poster Rank: #4023
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pokcak View Post
namo demo azroy?? hehehehe..
cite ni aku penah baca dalam 1 blog. Maybe tu blog ko ek?

p/s: aku nak xchange link ngan ko.
ni bukan dari blog aku..
aku rembat dari blog orang lain
Reply With Quote
  #9  
Old 07-12-2007, 10:56 AM
nofa nofa is offline
Super Active Member

nofa's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jul 2007
Location: kb-->kl<--kb
Posts: 2,689
Poster Rank: #1459
Thanked 8 Times
Active Level
My Mood:
Default Go

nak tanya gak ko bagi peng... keras ke kat tok bomoh tu?
________
Medical marijuana card

Last edited by nofa; 21-02-2011 at 11:00 AM..
Reply With Quote
  #10  
Old 07-12-2007, 10:59 AM
smileyjawa smileyjawa is offline
Super Active Member

smileyjawa's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Jan 2007
Location: Pusat Bumi
Posts: 3,522
Poster Rank: #1078
Thanked 25 Times
Active Level
My Mood:
Default

hehe ke itu gambo tok bomoh nye.. keh2.. mcm tipu pun ye..
__________________

Sistem Pemasaran Menggunakan SMS - Gunakan medium SMS sebagai strategi pemasaran anda!
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 03:01 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE