Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Vehicles Sale/Rent

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 21,811
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 52,441
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 39,917
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 14-07-2011, 08:22 AM
agrofutures agrofutures is offline
Active Member

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Apr 2009
Posts: 920
Poster Rank: #3735
Thanked 0 Times
Active Level
Default Kereta untuk dijual dan sambung bayar (Semenanjung)

Kereta sambung bayar kini utk semenanjung sahaja, bukan hanya di johor..mana2 peminat di KL tu..silakan..

Pasal gambar maaf saya xboleh upload..atas faktor tertentu seperti ada tunggakan dengan bank.

Deposit yang diminta oleh owner adalah utk clearkan bayaran di bank..pembeli amik dengan tiada hutang..duit yg di bayar oleh pembeli akan di ambil oleh PIHAK KAMI, KAMI yang akan settlekan hutang owner di bank, bakinya diberikan pada owner..dan ada juga kereta yang tak ada masalah dengan bank..

Jika minat sila PM keta yg korang minat, saya akan check dengan owner..biasanya kalo dah lebih seminggu keta dah xde..


Pembeli dan Penjual akan sign S&P dengan lawyer, dimana geran akan automatik boleh diambil oleh pembeli bila habis pembayaran nanti..dah xpayah jumpa owner..


Salam 1 Malaysia semua,

Saya ada beberapa kereta di mana owner nak cari orang sambung bayar dan ada juga yang nak jual, Listnya seperti berikut :



Kerata Sambung Bayar


Quote:
1. Perdana 2.0 V6, Auto, 2004, Warna meroon, roadtax masih hidup, Bulanan RM550, Hutang lagi 6 tahun, Owner nak RM7k

Quote:
2. Iswara (kereta kebal), Manual, 2004, Warna hitam, Bulanan RM300, Hutang lagi 4 tahun, Owner nak RM4.3k

Quote:
3. Wira Aerobek 1.3, Manual, 2001, Warna grey, Bulanan RM420, Hutang lagi 18 bulan,roadtax hidup lagi,Plat Penang, Owner nak RM4.3k

Quote:
4. Honda Ferio 1.5, Manual, 1994, Warna silver, bulanan RM450, Hutang lagi 3 tahun, Owner nak RM5.5k

Quote:
5. Waja 1.6, Auto, 2005, Warna gold, roadtax hidup, sportrim, bulanan RM720, Hutang lagi 2 tahun, Owner nak RM6.5k

Quote:
6. Wira A/B 1.3, Auto, 2003, Warna silver, roadtax hidup, sportrim, bulanan RM354, Hutang lagi 4 tahun, Owner nak RM4.5k

Quote:
7. BMW M SPORT 3.0, Auto, 1997, Warna merah, bulanan RM1200, Hutang lagi 2 tahun, Owner nak RM10k

Quote:
8. GEN 2, Auto, 2007, Warna hitam, bulanan RM633, Hutang lagi 4 tahun, Owner nak RM4.5k

Quote:
9. Viva 850, manual, 2009, warna putih, roadtax hidup lagi, bulanan RM380, hutang lagi 7 tahun, owner nak RM4.5k

Quote:
10. Myvi, manual, 2005, warna hijau, roadtax hidup lagi, ada sportrim, bulanan RM430, hutang lagi 5 tahun, owner nak RM5.6k

Kereta Jual Cash



Quote:
1. Kancil 850, Manual, 1998, Warna putih, Cash RM6.8k

Quote:
2. Kancil 660, Manual, 1997, Warna putih,ada sportrim, sudah test PUSPAKOM, Cash RM6.8k

Quote:
3. Kancil 850, Manual, 1999, Warna hitam,ada sportrim, roadtax hidup, Cash RM7.8k

Quote:
4. Wira 1.3, Cash RM6.8k

Quote:
5. Proton Saga A/B, warna meroon, Cash RM3.7k

Quote:
6. Wira 1.5, manual,Tahun 1996, warna biru, Cash RM8.5k
Siapa minat PM lah, aku nak kena check keta dengan owner..masih available atau dah jual..kekeke

Dulu hanya untuk JOHOR sahaja, kini 1 MALAYSIA (semenanjung sahaja)

Last edited by agrofutures; 28-07-2011 at 10:54 AM.. Reason: update new list
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 14-07-2011, 08:23 AM
agrofutures agrofutures is offline
Active Member

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Apr 2009
Posts: 920
Poster Rank: #3735
Thanked 0 Times
Active Level
Default

reserved for later update
Reply With Quote
  #3  
Old 14-07-2011, 11:14 AM
agrofutures agrofutures is offline
Active Member

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Apr 2009
Posts: 920
Poster Rank: #3735
Thanked 0 Times
Active Level
Default

up2..xde yg minat ke..
Reply With Quote
  #4  
Old 14-07-2011, 02:10 PM
fbiuc24 fbiuc24 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Posts: 1,165
Poster Rank: #3101
Thanked 0 Times
Active Level
Default

estima ada?

black & white camner?
Reply With Quote
  #5  
Old 14-07-2011, 02:21 PM
easyone easyone is offline
Currently marked as Scammer
(until issue resolved)

easyone's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2008
Location: Kuala Lumpur
Posts: 192
Poster Rank: #9962
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by agrofutures View Post
up2..xde yg minat ke..
x dapek nolong... "johor sahaja "...........
__________________
"Your Friendly Financial Advisor"
Talian hayat Anda

silentsniperoum@yahoo.com

+60166076106 /+6282122180609
Reply With Quote
  #6  
Old 14-07-2011, 05:01 PM
agrofutures agrofutures is offline
Active Member

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Apr 2009
Posts: 920
Poster Rank: #3735
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by easyone View Post
x dapek nolong... "johor sahaja "...........
johor je bang, malas nak urus negeri lain..kalo nak turun tengok kat johor..tak kisah jer..hitam putih nanti kita sediakan lah..
estima xde kekeke..
Reply With Quote
  #7  
Old 15-07-2011, 07:26 AM
wmrn1 wmrn1 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,291
Poster Rank: #2861
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Exora ada tak? D/P 4K, bulanan RM700. Kalau ada sms 0137202037. Tq
Reply With Quote
  #8  
Old 15-07-2011, 07:30 AM
Aura Dhuha Aura Dhuha is offline
Active Member

Aura Dhuha's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2011
Posts: 2,124
Poster Rank: #1838
Thanked 94 Times
Active Level
My Mood:
Default

tt, nak tanye, kalau kata orang yang sambung bayar tu tak bayar macam mana? sebab servis macam ni sedia maklum risoko dia kan. so nak minta pendapat tt la
__________________
Allahuakbar! La ila ha ilallah!
Reply With Quote
  #9  
Old 15-07-2011, 08:54 AM
agrofutures agrofutures is offline
Active Member

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Apr 2009
Posts: 920
Poster Rank: #3735
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Aura Dhuha View Post
tt, nak tanye, kalau kata orang yang sambung bayar tu tak bayar macam mana? sebab servis macam ni sedia maklum risoko dia kan. so nak minta pendapat tt la
erm kalo bank call owner, then owner bawa la sedara mara dia g amik balik keta tuh..keke..silap2 org sambung bayar tu kena lempang..keke..gurau jer..ada hitam putih nanti..biasa nya hitam putih ni pun xleh pakai..kalo bank call..owner akan amik keta dan bayar pakai deposit yg dia amik tu lah..

Quote:
Originally Posted by wmrn1 View Post
Exora ada tak? D/P 4K, bulanan RM700. Kalau ada sms 0137202037. Tq
Kalo ada saya update yea.
Reply With Quote
  #10  
Old 15-07-2011, 04:35 PM
agrofutures agrofutures is offline
Active Member

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Apr 2009
Posts: 920
Poster Rank: #3735
Thanked 0 Times
Active Level
Default

up kat atas balik lah
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 07:42 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE