Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 14-07-2011, 03:11 AM
hab81020 hab81020 is offline
Active Plus

hab81020's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2010
Location: ALAM CYBER
Posts: 4,932
Thanks (Received): 131
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Thumbs up Pemuda tunjuk cara jadikan komputer seperti iPad

BEIJING - Seorang lelaki di China, Liu Xinying menunjukkan cara-cara memasang sendiri komputer tablet menyerupai gajet popular keluaran Apple, iPad tetapi melibatkan kos yang lebih murah.

Dalam klip video 20 minit di laman perkongsian video China, Youku, lelaki itu menunjukkan cara bagaimana untuk memasang komputer tablet mirip iPad itu dengan menggunakan beberapa peralatan komputer, sebuah skrin sentuh bersama sebuah sarung serta papan kekunci.

Pada penghujung klip video berkenaan yang berjudul DIY IPAD 3, Xinying menunjukkan komputer tablet berkenaan yang sudah siap dipasang.

Komputer tablet pasang sendiri itu agak tebal dan berfungsi seperti iPad tetapi ia dijana sistem operasi Windows keluaran Microsoft.

Berita mengenai kehebatan lelaki itu seterusnya tersebar di beberapa laman web luar negara dan laman teknologi China selain laman jaringan sosial tempatan, Weibo.

Apabila dihubungi, pemuda berusia 21 tahun dari wilayah Shandong, timur China itu berkata, sejak klip video itu disiarkan di Youku pada bulan lalu dia terpaksa menolak lebih 12 permintaan orang ramai yang mahukannya membuat komputer pasang siap tersebut.

"Saya membuat komputer pasang sendiri ini untuk keseronokan sahaja," kata Xinying yang bekerja di sebuah kedai komputer di bandar raya Jinan.

"Kos untuk membuat komputer ini bersamaan 2,000 yuan (RM933)," tambahnya.

Kos tersebut adalah jauh lebih murah berbanding versi iPad 2 termurah di China yang dijual pada harga sekitar 3,688 yuan (RM1,721) manakala model iPad 64 gigabit iaitu yang paling mahal di negara berkenaan pula berharga 5,288 yuan (RM2,467). - AFP


http://www.youtube.com/watch?v=I6TAguL2nFU

http://www.youtube.com/watch?v=pk7vO7uDjeI

Last edited by hab81020; 14-07-2011 at 03:13 AM..
Reply With Quote
Thanks zookambing thanked for this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 14-07-2011, 03:36 AM
zaimi2 zaimi2 is offline
Legendary Member

zaimi2's Avatar
 
Trader Rating: (34)
Join Date: Mar 2008
Location: Mountain Of GOLD
Posts: 15,045
Thanks (Received): 389
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

mantapppppppppppppppp aku nak!!!!!!
Reply With Quote
  #3  
Old 14-07-2011, 04:00 AM
surya 16 surya 16 is offline
Active Member

surya 16's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 1,574
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

betul2 best

mcm ne nak dpt ne
__________________
Berani buat , berani tanggung akibat,,,
Reply With Quote
  #4  
Old 14-07-2011, 04:07 AM
KLVIPER KLVIPER is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2008
Location: NOT SURE.............
Posts: 15,340
Thanks (Received): 105
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Apasal video tak boleh tengok?
Reply With Quote
  #5  
Old 14-07-2011, 04:09 AM
silverchair959 silverchair959 is offline
Legendary Member

silverchair959's Avatar
 
Trader Rating: (22)
Join Date: Dec 2005
Location: ilhamabadi.my
Posts: 15,711
Thanks (Received): 48
Likes (Received): 1
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

terbaek huhuhuh
Reply With Quote
  #6  
Old 14-07-2011, 04:10 AM
NEMO NEMO is offline
CG Super Hardcore

NEMO's Avatar

 
Trader Rating: (242)
Join Date: Jan 2007
Location: 10-30% bulanan tanpa gagal..berminat?
Posts: 108,406
Thanks (Received): 1026
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

kreatif......
Reply With Quote
  #7  
Old 14-07-2011, 05:27 AM
z3r0 z3r0 is offline
Regular

z3r0's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2009
Posts: 229
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

so geniuss
Reply With Quote
  #8  
Old 14-07-2011, 05:43 AM
AuraSuccess_88 AuraSuccess_88 is offline
CG Hardcore

AuraSuccess_88's Avatar
 
Trader Rating: (159)
Join Date: Apr 2010
Posts: 69,874
Thanks (Received): 178
Likes (Received): 5
Blog Entries: 7
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by KLVIPER View Post
Apasal video tak boleh tengok?
Aku ok jer..
kena block kot..
Reply With Quote
  #9  
Old 14-07-2011, 06:25 AM
Bionik Bionik is online now
Super Active

Bionik's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Nov 2009
Location: Mars
Posts: 8,117
Thanks (Received): 38
Likes (Received): 9
Active Level
Default

iPad pakai OS Windows...
__________________
~~0ut of™
"It's work like mAgic. You want more money, you need to give more", Robert Kiyosaki.
Reply With Quote
  #10  
Old 14-07-2011, 06:40 AM
akukurt akukurt is online now
Legendary Member

akukurt's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Feb 2010
Location: GBP/USD
Posts: 10,597
Thanks (Received): 59
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

memang gempak lah china... kualiti video pun superb walau tengok dalam 240p
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold