Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE

You will be expecting smooth & fast browsing by early this morning till now as we have fixed some lagging issues that had caused unpleasant browsing since last Sunday. Thank you for your great support into this great community :))


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Multi Level Marketing / Partnership / Business Opportunities > MLM Local Registered Companies (With AJL)

MLM Local Registered Companies (With AJL) Registered ROC & ROB companies with AJL certificate attached.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: Today
Replies: 1
Views: 856
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 24,975
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 22,195
More...
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 12-07-2011, 02:51 AM
Raykie Raykie is offline
Super Active

Raykie's Avatar
 
Trader Rating: (47)
Join Date: Sep 2010
Location: ★ Syukur Alhamdulillah ★
Posts: 6,884
Poster Rank: #579
Post Thanks / Like
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by aquawave1 View Post
ok... kita sama2 buat market... u kat area mana?
saya henjut area utara buat masa sekarang ni. kebanyakkan owner petrol pump yang suka i-power ni. baru2 ni bos petronas ada call tanya saya tentang i-power ni. then dia tak percaya kononnya produk i-power ni sama dengan produk kat luar sana.

bila tanya bil petrol pump dia berapa sebulan, dia kata sebelum tarif letrik naik, RM6k jugak sebulan. tengok gaya dia tak berminat, saya tinggalkan bisnes card. sekarang, sudah pasang. dia senyum je.
__________________
OUR EYES ARE PLACED IN FRONT
BECAUSE ITS MORE IMPORTANT
TO LOOK AHEAD THAN LOOK BACK
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #12  
Old 12-07-2011, 09:01 PM
aquawave1 aquawave1 is offline
Active Member

aquawave1's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Location: Selangor
Posts: 2,037
Poster Rank: #2138
Post Thanks / Like
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Raykie View Post
- jangka hayat 5~10 tahun
- warranty 12 bulan
- insurance cover usd500,000

setakat ni tiada lagi customer yang pasang i-power ni kat kediaman atau restoran, atau tempat2 seperti kilang dan sebagainya beri respon yang negative.

semuanya senyum sebab penjimatan berlaku 10% sehingga 50%. rekod penjimatan tertinggi adalah sebanyak 71%. bukan cakap kosong yer.
Saya baru nak menapak... Sila beri tunjuk ajar... saya lepak area Putrajaya, Seremban... Putrajaya-Selangor-Kuala Lumpur-Negeri Sembilan...

Saya dah try iiii-Power.... ada gak lah save 100Kwh (baru 10 hari pakai)....

Skrg tgh kumpul testimonel kedai potostat, kedai runcit, kedai dobi....
__________________
Call-010.542.9709(Fiz)
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #13  
Old 12-07-2011, 10:04 PM
aquawave1 aquawave1 is offline
Active Member

aquawave1's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Location: Selangor
Posts: 2,037
Poster Rank: #2138
Post Thanks / Like
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by afiqahkaya View Post
good idea..mmng menarik..
Yes..... memang produk menarik...
__________________
Call-010.542.9709(Fiz)
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #14  
Old 13-07-2011, 02:26 AM
Raykie Raykie is offline
Super Active

Raykie's Avatar
 
Trader Rating: (47)
Join Date: Sep 2010
Location: ★ Syukur Alhamdulillah ★
Posts: 6,884
Poster Rank: #579
Post Thanks / Like
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by aquawave1 View Post
Saya baru nak menapak... Sila beri tunjuk ajar... saya lepak area Putrajaya, Seremban... Putrajaya-Selangor-Kuala Lumpur-Negeri Sembilan...

Saya dah try iiii-Power.... ada gak lah save 100Kwh (baru 10 hari pakai)....

Skrg tgh kumpul testimonel kedai potostat, kedai runcit, kedai dobi....
hahahah, tadi baru lepas balik dari restoran melayu yang beroperasi 24jam. tarikh pasang i-power pada 31/5/2011. masa tu bil dia RM19XX.00

tadi 12/7/2011 restoran dia baru terima bil elektrik. check tengok bil dia adalah sebanyak RM18XX.00.

awal bulan 6 tarif elektrik naik. kalau diikutkan bil restoran melayu tu mesti akan naik dalam lingkungan RM100~RM300 pada bulan 7 ni. dan bil dia kalau tak pakai i-power mesti dalam RM21XX.00 ~ RM23XX.00

dan penggunaan kWh dia pula masa bulan 6 punya bil adalah sebanyak 46XX++. lepas pasang i-power, penggunaan kWh dia turun sebanyak 4333 ! tunggu esok saya tepek gambar bil dia.

dan yang paling best sekali, Penalti untuk bil bulan 7 dia tak kena. selalunya bil-bil restoran dia yang lepas mesti penalti tambah dalam jumlah bil bulanan. bila pasang i-power, penalti tiada dalam bil.

ohh, 1 lagi, rumah pekerja dia atas restoran tu bil bulan 6 adalah sebanyak RM174 (lebih kurang). tapi bila tadi dapat bil bulan 7, bil rumah pekerja dia naik sebanyak RM196. sebab apa naik?? sebab tak pasang i-power. ini menunjukkan tarif elektrik memang naik.

rumah kawan saya bil dari RM70~RM90 sudah naik bulan ni sebanyak RM120++. so, kepada tauke kilang, tauke kedai makan, tauke hotel dan pemilik-pemilik rumah yang bil agak tinggi dan inginkan penjimatan elektrik yang sangat baik, pilihlah i-power.

P/S : produk i-power ni di rekemen sendiri oleh pihak TNB. bukan cakap kosong.
__________________
OUR EYES ARE PLACED IN FRONT
BECAUSE ITS MORE IMPORTANT
TO LOOK AHEAD THAN LOOK BACK
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #15  
Old 13-07-2011, 02:31 AM
Raykie Raykie is offline
Super Active

Raykie's Avatar
 
Trader Rating: (47)
Join Date: Sep 2010
Location: ★ Syukur Alhamdulillah ★
Posts: 6,884
Poster Rank: #579
Post Thanks / Like
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

ohh, sedikit penambahan info tentang produk i-power ni. kalau anda baru pakai sebulan produk i-power ni di rumah atau bangunan anda, penjimatan elektrik akan pergi sampai 10% sehingga 30% (ini untuk awal bulan).

selepas anda sudah pakai lebih dari 3 bulan atau setahun, penjimatan elektrik akan dapat pergi sehingga 50% sehingga 70%. (ini sudah terbukti!)

rumah pasangan Jutawan Cikgu Hj.Amir & Pn.Ros sudah pakai lebih dari 3 tahun. dan penjimatan yang mereka dapat adalah sebanyak 70% untuk rumah mereka. tak percaya? tak apa. sebab tak suruh anda percaya pun. dah pakai, bil turun, masa tu baru nak percaya atau tidak.
__________________
OUR EYES ARE PLACED IN FRONT
BECAUSE ITS MORE IMPORTANT
TO LOOK AHEAD THAN LOOK BACK
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #16  
Old 13-07-2011, 08:40 PM
aquawave1 aquawave1 is offline
Active Member

aquawave1's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Location: Selangor
Posts: 2,037
Poster Rank: #2138
Post Thanks / Like
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Raykie View Post
ohh, sedikit penambahan info tentang produk i-power ni. kalau anda baru pakai sebulan produk i-power ni di rumah atau bangunan anda, penjimatan elektrik akan pergi sampai 10% sehingga 30% (ini untuk awal bulan).

selepas anda sudah pakai lebih dari 3 bulan atau setahun, penjimatan elektrik akan dapat pergi sehingga 50% sehingga 70%. (ini sudah terbukti!)

rumah pasangan Jutawan Cikgu Hj.Amir & Pn.Ros sudah pakai lebih dari 3 tahun. dan penjimatan yang mereka dapat adalah sebanyak 70% untuk rumah mereka. tak percaya? tak apa. sebab tak suruh anda percaya pun. dah pakai, bil turun, masa tu baru nak percaya atau tidak.
X kiralah percaya atau tidak... pelaburan yg beratus hanya sekali tp kenaikan akan berlaku berkali2... jgn tunggu bil melambung tinggi baru nak beli... rugi... rugi...
__________________
Call-010.542.9709(Fiz)
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #17  
Old 14-07-2011, 12:45 AM
aquawave1 aquawave1 is offline
Active Member

aquawave1's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Location: Selangor
Posts: 2,037
Poster Rank: #2138
Post Thanks / Like
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Cth kesan penjimatan:
Attached Images
File Type: jpg MXB i-Power Slide Presentation and Proporser Folder 1.jpg (85.6 KB, 12 views)
__________________
Call-010.542.9709(Fiz)
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #18  
Old 18-07-2011, 12:22 AM
aquawave1 aquawave1 is offline
Active Member

aquawave1's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Location: Selangor
Posts: 2,037
Poster Rank: #2138
Post Thanks / Like
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Bawah ni Bill letrik rumah aku... tp aku nak share dr segi kegunaan shj dulu... memang jimat walau baru guna 10 hari...

tp dr segi harga memang x leh jimat lg sbb rate letrik baru...
Attached Images
File Type: jpg Bill Letrik.jpg (1.41 MB, 5 views)
__________________
Call-010.542.9709(Fiz)
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #19  
Old 19-07-2011, 10:29 PM
aquawave1 aquawave1 is offline
Active Member

aquawave1's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Location: Selangor
Posts: 2,037
Poster Rank: #2138
Post Thanks / Like
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Sesiapa berminat dgn iiii-Power ni boleh lah calling2...
number ada kat siggy.... Saya ada dipersekitaran Putrajaya...
__________________
Call-010.542.9709(Fiz)
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #20  
Old 22-07-2011, 11:03 PM
aquawave1 aquawave1 is offline
Active Member

aquawave1's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Location: Selangor
Posts: 2,037
Poster Rank: #2138
Post Thanks / Like
Likes (Given): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Given): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Masih ragu2... tetapi ramai yg sedang mengalami penjimatan.... tarif makin meningkat... anda leh nilai sendiri...
Attached Images
File Type: jpg TNB_0008.jpg (25.5 KB, 21 views)
__________________
Call-010.542.9709(Fiz)
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +8. The time now is 07:32 PM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you