Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, riadah, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 23,065
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 53,663
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 41,099
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 06-07-2011, 08:49 PM
versa versa is offline
Super Active Member

versa's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2010
Posts: 3,147
Poster Rank: #1222
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default Nak tumpang tanya - successful!!

aku nak tumpang tya,
aku nak beli tiket firefly..
tapi aku takde kredit kad..
aku hanya ada maybank kad cerry..
boleh guna tak utk beli tiket firefly...???

Last edited by versa; 06-07-2011 at 10:24 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 06-07-2011, 09:03 PM
versa versa is offline
Super Active Member

versa's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2010
Posts: 3,147
Poster Rank: #1222
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

takde yg tahu ker???
Reply With Quote
  #3  
Old 06-07-2011, 09:13 PM
hafyz1984 hafyz1984 is offline
Super Active Member

hafyz1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2011
Location: Unknown and Undetected
Posts: 4,782
Poster Rank: #777
Blog Entries: 7
Thanked 688 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by versa View Post
aku nak tumpang tya,
aku nak beli tiket firefly..
tapi aku takde kredit kad..
aku hanya ada maybank kad cerry..
boleh guna tak utk beli tiket firefly...???
Kalo tak silap aku maybank kad cerry yang ko maksudkan tu adalah kad debit kan?

Kad debit ni fungsinya lebih kurang sama macam kad kredit! Boleh shopping n then bayar guna kad jer...

Cuma bezanya dgn kad kredit ialah kad kredit ni hutangnya dikumpul n then sampai hujung bulan baru bayar! Kad debit pulak perbelanjaan ko terhad dengan jumlah wang yang ada dalam akaun maybank ko sahaja!

Jadi menjawab soalan ko tu, bagi aku BOLEH!

Cuma, ko kena aktifkan akaun maybank2u.com.my la... Baru kad debit ko boleh digunakan secara online!

Jadi, esok pergi maybank yang berdekatan dan aktifkan akaun maybank2u ko..
__________________
Surah Yasin ayat 12, bermaksud:-
"Sesungguhnya Kami menghidupkan orang-orang mati
dan Kami menuliskan apa yang telah mereka kerjakan dan bekas-bekas yang mereka tinggalkan.
Dan segala sesuatu Kami kumpulkan dalam Kitab Induk yang nyata (Loh Mahfuz)".
Reply With Quote
  #4  
Old 06-07-2011, 09:17 PM
hafyz1984 hafyz1984 is offline
Super Active Member

hafyz1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2011
Location: Unknown and Undetected
Posts: 4,782
Poster Rank: #777
Blog Entries: 7
Thanked 688 Times
Active Level
My Mood:
Default

Aku buat!

Cuma nak guna maybank kad cerry or debit kad ni ko kena pastikan akaun maybank ko sentiasa ada duit la..

Pasal setiap kali ko shopping n bayar guna kad debit, on the spot dia tolak duit dalam akaun... Kalo tak cukup duit, transaction ko failed!

Aku kadang2 bayar duit petrol isi minyak keta masa kat shell or petronas guna kad debit...

Memang boleh guna kad tu... First of all, activate dulu akaun maybank2u ko..
__________________
Surah Yasin ayat 12, bermaksud:-
"Sesungguhnya Kami menghidupkan orang-orang mati
dan Kami menuliskan apa yang telah mereka kerjakan dan bekas-bekas yang mereka tinggalkan.
Dan segala sesuatu Kami kumpulkan dalam Kitab Induk yang nyata (Loh Mahfuz)".
Reply With Quote
  #5  
Old 06-07-2011, 09:22 PM
versa versa is offline
Super Active Member

versa's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2010
Posts: 3,147
Poster Rank: #1222
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hafyz1984 View Post
Kalo tak silap aku maybank kad cerry yang ko maksudkan tu adalah kad debit kan?

Kad debit ni fungsinya lebih kurang sama macam kad kredit! Boleh shopping n then bayar guna kad jer...

Cuma bezanya dgn kad kredit ialah kad kredit ni hutangnya dikumpul n then sampai hujung bulan baru bayar! Kad debit pulak perbelanjaan ko terhad dengan jumlah wang yang ada dalam akaun maybank ko sahaja!

Jadi menjawab soalan ko tu, bagi aku BOLEH!

Cuma, ko kena aktifkan akaun maybank2u.com.my la... Baru kad debit ko boleh digunakan secara online!

Jadi, esok pergi maybank yang berdekatan dan aktifkan akaun maybank2u ko..
thanks bebanyak bro,
aku mmg ada maybnk2u..
cuma tak pernah pulak beli tiket firefly ni..
klu airasia ada button debit kad dan button kredit kad..
aku call firefly operator india ckp only kredit kad..
itu yang mendatangkan kekeliruan aku..huhu
Reply With Quote
  #6  
Old 06-07-2011, 09:26 PM
hafyz1984 hafyz1984 is offline
Super Active Member

hafyz1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2011
Location: Unknown and Undetected
Posts: 4,782
Poster Rank: #777
Blog Entries: 7
Thanked 688 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by versa View Post
thanks bebanyak bro,
aku mmg ada maybnk2u..
cuma tak pernah pulak beli tiket firefly ni..
klu airasia ada button debit kad dan button kredit kad..
aku call firefly operator india ckp only kredit kad..
itu yang mendatangkan kekeliruan aku..huhu
Eh..?? Eh..??

Ha.. Aku pulak yang keliru kat sini...

Tengok ayat ko bro,

Quote:
klu airasia ada button debit kad dan button kredit kad.
Pastu..

Quote:
aku call firefly operator india ckp only kredit kad..
Ada ONLY di situ.. Jadi, tak semena-mena aku pulak yang keliru kat sini..

Tapi, aku ingat boleh la..

Takkan maybank buat debit kad tapi tak ada function kan?

Ah, mesti boleh la!

Malaysia Boleh!
__________________
Surah Yasin ayat 12, bermaksud:-
"Sesungguhnya Kami menghidupkan orang-orang mati
dan Kami menuliskan apa yang telah mereka kerjakan dan bekas-bekas yang mereka tinggalkan.
Dan segala sesuatu Kami kumpulkan dalam Kitab Induk yang nyata (Loh Mahfuz)".
Reply With Quote
  #7  
Old 06-07-2011, 09:28 PM
hafyz1984 hafyz1984 is offline
Super Active Member

hafyz1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2011
Location: Unknown and Undetected
Posts: 4,782
Poster Rank: #777
Blog Entries: 7
Thanked 688 Times
Active Level
My Mood:
Default

Insya-Allah boleh!

Apa-apa hal cuba dulu... Baru tau!

Tak paham, tepon operator!

Operator Maybank or Firefly!

Moga ko berjaya!

Peace!
__________________
Surah Yasin ayat 12, bermaksud:-
"Sesungguhnya Kami menghidupkan orang-orang mati
dan Kami menuliskan apa yang telah mereka kerjakan dan bekas-bekas yang mereka tinggalkan.
Dan segala sesuatu Kami kumpulkan dalam Kitab Induk yang nyata (Loh Mahfuz)".
Reply With Quote
  #8  
Old 06-07-2011, 09:30 PM
versa versa is offline
Super Active Member

versa's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2010
Posts: 3,147
Poster Rank: #1222
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

Bro, dah cuba..tak boleh
debit kad 16 digit..kat siti dia mintak 15 digit
mcm mn nak buat???
Reply With Quote
  #9  
Old 06-07-2011, 09:43 PM
hafyz1984 hafyz1984 is offline
Super Active Member

hafyz1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2011
Location: Unknown and Undetected
Posts: 4,782
Poster Rank: #777
Blog Entries: 7
Thanked 688 Times
Active Level
My Mood:
Default

Aku bukak official website fireflyz jap tadi..

Tak jumpa pun aku button debit or credit card...

Pastu, transaction bank yang ada Bank Islam and Ambank!

Aku ingat baik ko email customer care dia la..
__________________
Surah Yasin ayat 12, bermaksud:-
"Sesungguhnya Kami menghidupkan orang-orang mati
dan Kami menuliskan apa yang telah mereka kerjakan dan bekas-bekas yang mereka tinggalkan.
Dan segala sesuatu Kami kumpulkan dalam Kitab Induk yang nyata (Loh Mahfuz)".
Reply With Quote
  #10  
Old 06-07-2011, 09:50 PM
versa versa is offline
Super Active Member

versa's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2010
Posts: 3,147
Poster Rank: #1222
Thanked 3 Times
Active Level
My Mood:
Default

aduhaiiii..
dia mintak ni 'Verified by VISA Password'
mn nak dapat?
jammed kat sini 'Verified by VISA Password'..huhu

Last edited by versa; 06-07-2011 at 09:57 PM..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:41 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE