Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, riadah, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 17,197
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 47,407
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 35,192
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 21-06-2011, 12:11 PM
lime_0110 lime_0110 is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2011
Posts: 8
Poster Rank: #36105
Thanked 0 Times
Active Level
Default Tips Interview LHDN - Pnolong Pgawai Pntaksiran Gred 31

Salam,

Kepda semua saudara n saudari semua.Sy nk tnya kan beberapa soalan kt sni.Kpd yg dah ada pngalaman bkrja dgn LHDN / ada saudara mara terdekat yg bkrja dgn LHDN / kwan2 silaa laa kongsi kan maklumat2 anda di sini.

Ok,Utk pngetahuan 12/7/2011 ini sy akan ada interview dgn LHDN di Jln duta sbg Penolong Pegawai Penaksiran Gred 31 .So boleh tak sape2 kongsi tntg jawatan ini?Dan juga bidang tugas nya secara details??apa yg patut dorang buat??

Dan apa pula soalan2 lazim yg biasa akan di tanya utk jawatan ini??Kebarangkalian utk dapat??Adakah bergantung kpd "cable" sma ada kuat ke x??


Sy memang 100% tak tahu tentang jawatan ini..Tambahan pula kerja sy skarang sbg job consltant di sbuah agnsi perkjaan.Ini pertama kali bg sy utk pg ke intervw gov.


So diharap saudara saudari semua dpt menolng dan bg tips2 yg bguna.

Thnks...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 21-06-2011, 03:19 PM
sakosx sakosx is offline
Normal Member

sakosx's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 457
Poster Rank: #6003
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

kawan penah citer yg aku ingat la dia kata;

>xleh pro atau kontra kerajaan. kena seimbang.
>hobi tu kena yg senonoh. xleh yg malas2.
>kena tau byk berita semasa dan komen.

gd luck!
Reply With Quote
  #3  
Old 21-06-2011, 03:29 PM
lime_0110 lime_0110 is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2011
Posts: 8
Poster Rank: #36105
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by sakosx View Post
kawan penah citer yg aku ingat la dia kata;

>xleh pro atau kontra kerajaan. kena seimbang.
>hobi tu kena yg senonoh. xleh yg malas2.
>kena tau byk berita semasa dan komen.

gd luck!


ape maksud nyee pro n contra?cth2 nyee semase interview??
boleh x terangkan sikit...

ohh yg pasal isu semase pnn kite kena bg komen ker??
Reply With Quote
  #4  
Old 22-06-2011, 01:14 PM
sniper_i7 sniper_i7 is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Oct 2010
Posts: 130
Poster Rank: #12261
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Asas yg kene tau
1) http://www.hasil.gov.my/goindex.php?...&unit=2&sequ=1

2) pegetahuan isu semasa..
Reply With Quote
  #5  
Old 22-06-2011, 01:20 PM
gmsatria gmsatria is offline
Well-Known
Member

gmsatria's Avatar
 
Trader Rating: (14)
Join Date: Sep 2009
Location: in front of YOU.....
Posts: 7,255
Poster Rank: #441
Thanked 6 Times
Active Level
My Mood:
Default

kena standby jawatan2 tertinggi kat LHDN...carta organisasi die kena alert...isu2 semasa yang tengah hot skrg kena ambil tahu...jawab dengan sopan dan confident,bukan dengan OVER confident...jangan mencelah masa diorg bercakap...jawab semua soalan,jangan xdpt jawab lak...cover line la kalau ko xtahu jawapannyer...yang penting cakap la ko ni aktif sama ada berpersatuan ke..sukan ke...tu advantage la...dan suka aku ingatkan kat sini,tiada istilah "CABLE-MENGCABLE" kat LHDN skrg nie...yang penting,requirement kena sesuai dgn jawatan yg dipohon..ape2 pun,tuah manusia x siapa yang tahu,juz do ur best bro!!!! tawakal jer...rezeki ada di mana2....peace!!!!!
Reply With Quote
  #6  
Old 22-06-2011, 01:27 PM
untitoxin untitoxin is offline
Active Member

untitoxin's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,909
Poster Rank: #2008
Thanked 89 Times
Active Level
My Mood:
Default

keje2 biase je tu..kje kt LHDN ni die pnye gaji ikot gred...unit die akn bg ko mane2 unit jer..kdg2 jage kaunter..kdg2 dduk wt kje dpan pc..kdg2 tax surveyer...

"
__________________
CariGold VideoGraphy Club! Sgt bahaye kalau x click.
#########################
Scalping 12pips every day. :D
Reply With Quote
  #7  
Old 23-06-2011, 06:15 PM
lime_0110 lime_0110 is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2011
Posts: 8
Poster Rank: #36105
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by gmsatria View Post
kena standby jawatan2 tertinggi kat LHDN...carta organisasi die kena alert...isu2 semasa yang tengah hot skrg kena ambil tahu...jawab dengan sopan dan confident,bukan dengan OVER confident...jangan mencelah masa diorg bercakap...jawab semua soalan,jangan xdpt jawab lak...cover line la kalau ko xtahu jawapannyer...yang penting cakap la ko ni aktif sama ada berpersatuan ke..sukan ke...tu advantage la...dan suka aku ingatkan kat sini,tiada istilah "CABLE-MENGCABLE" kat LHDN skrg nie...yang penting,requirement kena sesuai dgn jawatan yg dipohon..ape2 pun,tuah manusia x siapa yang tahu,juz do ur best bro!!!! tawakal jer...rezeki ada di mana2....peace!!!!!


Hadussss..nmpak mcm ssah jee...Hmm ade sape x yg boleh sher ape isu2 semase yg tgh hot skrg nii??
cth2 ape ekk??
Reply With Quote
  #8  
Old 27-06-2011, 09:37 AM
akurakyat akurakyat is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2011
Posts: 5
Poster Rank: #41983
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by lime_0110 View Post
Salam,

Kepda semua saudara n saudari semua.Sy nk tnya kan beberapa soalan kt sni.Kpd yg dah ada pngalaman bkrja dgn LHDN / ada saudara mara terdekat yg bkrja dgn LHDN / kwan2 silaa laa kongsi kan maklumat2 anda di sini.

Ok,Utk pngetahuan 12/7/2011 ini sy akan ada interview dgn LHDN di Jln duta sbg Penolong Pegawai Penaksiran Gred 31 .So boleh tak sape2 kongsi tntg jawatan ini?Dan juga bidang tugas nya secara details??apa yg patut dorang buat??

Dan apa pula soalan2 lazim yg biasa akan di tanya utk jawatan ini??Kebarangkalian utk dapat??Adakah bergantung kpd "cable" sma ada kuat ke x??


Sy memang 100% tak tahu tentang jawatan ini..Tambahan pula kerja sy skarang sbg job consltant di sbuah agnsi perkjaan.Ini pertama kali bg sy utk pg ke intervw gov.


So diharap saudara saudari semua dpt menolng dan bg tips2 yg bguna.

Thnks...
salam..

sama la kita bro cuma sya kena pd hujung bulan..apa2 pun buat la kajian pasai lhdn,tgk2 pa perubahan tax tahun semasa yg lain tu standard la soalan mcm jawatan gomen yg lain...gudluck
Reply With Quote
  #9  
Old 29-06-2011, 10:42 AM
lime_0110 lime_0110 is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2011
Posts: 8
Poster Rank: #36105
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by akurakyat View Post
salam..

sama la kita bro cuma sya kena pd hujung bulan..apa2 pun buat la kajian pasai lhdn,tgk2 pa perubahan tax tahun semasa yg lain tu standard la soalan mcm jawatan gomen yg lain...gudluck
Haduss..ape bnde nye "pa perubahan tax tahun semase"??
Ce cite sikit bro..Nrvous laa plak..
Ape lgi eh nk kena tahu..Then kt mane yee kite boleh dpt kn maklumat2 psal tu?
Reply With Quote
  #10  
Old 01-07-2011, 08:10 AM
akurakyat akurakyat is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2011
Posts: 5
Poster Rank: #41983
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by lime_0110 View Post
Haduss..ape bnde nye "pa perubahan tax tahun semase"??
Ce cite sikit bro..Nrvous laa plak..
Ape lgi eh nk kena tahu..Then kt mane yee kite boleh dpt kn maklumat2 psal tu?
relax bro..benda 2 ada jgak dalam laman web dia..x payah tau yg dulu2 xpa..janji tau yg semasa punya..nanti dia akan tnya jugak pasai tax...ni member da bagitau la...tp dia kata kena confident la jawab..kita dgn penemuduga agak jauh..member jugak pesan suruh masuk awal,kalau dah smpai terus register untuk temuduga.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 08:37 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE