Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, TECHNOLOGY, INTERNET & COMMUNICATIONS > Webmaster, Blogger Discussion > Blogger

Blogger A place for bloggers to discuss everything about BLOG. DO NOT PROMOTE BLOG HERE.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,679
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,362
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,542
More...
View Poll Results: Siapa Pemimpin yg anda rasa LAYAK untuk jadi ketua CG Ads?
zolympus 7 21.88%
Syed_Ikhwan 11 34.38%
Permaicat 12 37.50%
haQ 2 6.25%
Voters: 32. You may not vote on this poll

Closed Thread
 
Thread Tools
  #351  
Old 03-02-2008, 07:34 PM
zalnet zalnet is offline
Super Active Member

zalnet's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2006
Posts: 4,573
Poster Rank: #835
Thanked 270 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kaizen View Post
Salam..sori tumpang lalu kawan-kawan

Penah dengar MindValley.com tak?

Mengikut kefahaman saya tu adalah company yg buat internet marketing secara team work macam Google, Yahoo etc. Yang menariknya MindValley ni salah sorang mastermind dia org Malaysia jugak.

Jadi saya yang tak femes kat CG ni nak cadangkan la sket alang-alang nak buat company biar sampai tahap macam tu. Maksudnya bukan just tekankan kpd satu produk sahaja seperti yg dibincangkan iaitu agen pengiklanan spt Nuffnang dan Advertlets. Tetapi kita boleh bukak 1 company dan first product kita adalah benda macam Nuffnang dan Advertlets. Then mungkin next product kita benda macam Youtube..next maybe benda macam ImageShack dan macam2 lagi lah

Oleh kerana company belum start lagi, jadi konsep tu penting kena biar jelas.

Err..korang faham ke ape yg aku melalut ni..muahahaha
Idea yang baik tu bro, tapi kalau kita lihat yahoo dan google, mereka bermula dengan satu produk iaitu "emel percuma!". Melainkan korang ada bajet besar atau satu team yang besar, korang boleh buat banyak dalam satu masa, itupun mesti kena launch produk satu2. Jadi lebih baik kita fokus pada satu project dahulu then bila dah dapat rentak baru boleh fikirkan next projek.

Psst: The 1st step is always harder then the rest step.

Just my 2 cents!
Paid Advertisement
  #352  
Old 03-02-2008, 07:37 PM
dino dino is offline
Well-Known
Member

dino's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2007
Location: Kuantan-Old Trafford,Manchester United
Posts: 7,587
Poster Rank: #426
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Good,teruskan bg idea semua....
Nnt aku pun nak expose kan aku nyer idea
bila masa dah sesuai nnt.....
__________________
GLORY-GLORY MANCHESTER UNITED!!!

  #353  
Old 03-02-2008, 09:06 PM
permaicat permaicat is offline
Active Member

permaicat's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2006
Location: s.s kuantan E.C.E.R
Posts: 1,976
Poster Rank: #2002
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zalnet View Post
Idea yang baik tu bro, tapi kalau kita lihat yahoo dan google, mereka bermula dengan satu produk iaitu "emel percuma!". Melainkan korang ada bajet besar atau satu team yang besar, korang boleh buat banyak dalam satu masa, itupun mesti kena launch produk satu2. Jadi lebih baik kita fokus pada satu project dahulu then bila dah dapat rentak baru boleh fikirkan next projek.

Psst: The 1st step is always harder then the rest step.

Just my 2 cents!
betul apa yang bro perkatakan tu...

marilah kita bersama membincangkan apa2 yang perlu untuk dilakukan untuk kebaikan ahli2 nanti...
  #354  
Old 03-02-2008, 10:01 PM
permaicat permaicat is offline
Active Member

permaicat's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2006
Location: s.s kuantan E.C.E.R
Posts: 1,976
Poster Rank: #2002
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Syed_Ikhwan View Post
UPDATE:


Utk calon Graphic Designer, InsyaAllah dah jumpa candidate yg best. saya akan bagitau kat permaicat lepas sesi temuduga.
bro...

aku ada emailkan kat ko satu application kat ko...

so... ko tolong tengok2 kan ehh...
  #355  
Old 11-02-2008, 08:12 PM
titipanjang titipanjang is offline
Normal Member

titipanjang's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 346
Poster Rank: #7220
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

uihhhhh.....

apa crite nie? senyap jee?

apa update terbaru nie
  #356  
Old 11-02-2008, 09:41 PM
permaicat permaicat is offline
Active Member

permaicat's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2006
Location: s.s kuantan E.C.E.R
Posts: 1,976
Poster Rank: #2002
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

setakat nie lom ada apa2 brite terbaru...

saya masih menunggu keputusan dan berita terbaru dari rakan2 disini .
  #357  
Old 12-02-2008, 11:27 AM
knightdragon knightdragon is offline
Normal Member

knightdragon's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Location: Underground
Posts: 248
Poster Rank: #8698
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

tumpang lalu.

aku rasalah lbh baik mula di malaysia shja maksud aku semua pengiklan tu hanya utk pasaran malaysia shja.Kemudian wujudkan stu company mcm yahoo.com.Sediakan mcm2 kemudahan seorti email percuma,YM,forum dll kepada penggunaan.kat malaysia ni ramai pengusaha baru nak promote barang mereka so pergi cari mereka dan suruh di iklan kat website yg krg nak buat tu.insya-Allah berjaya.First target is Malaysialah
  #358  
Old 12-02-2008, 08:23 PM
permaicat permaicat is offline
Active Member

permaicat's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2006
Location: s.s kuantan E.C.E.R
Posts: 1,976
Poster Rank: #2002
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by knightdragon View Post
tumpang lalu.

aku rasalah lbh baik mula di malaysia shja maksud aku semua pengiklan tu hanya utk pasaran malaysia shja.Kemudian wujudkan stu company mcm yahoo.com.Sediakan mcm2 kemudahan seorti email percuma,YM,forum dll kepada penggunaan.kat malaysia ni ramai pengusaha baru nak promote barang mereka so pergi cari mereka dan suruh di iklan kat website yg krg nak buat tu.insya-Allah berjaya.First target is Malaysialah
terima kaseh diatas pandangan saudara tu...

diharap saudara boleh bersama2 dengan kami nanti.
  #359  
Old 12-02-2008, 11:00 PM
permaicat permaicat is offline
Active Member

permaicat's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2006
Location: s.s kuantan E.C.E.R
Posts: 1,976
Poster Rank: #2002
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

saya bercadang untuk mengadakan perjumpaan dalam jangka waktu terdekat ini.

diharap rakan2 yang berkenaan dapat memberikan cadangan dan waktu serta tempat yang sesuai untuk kita berbincang.

sila kemukakan disini.

terima kaseh.
  #360  
Old 22-02-2008, 02:36 PM
blitz5755 blitz5755 is offline
Active Member

blitz5755's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2007
Posts: 610
Poster Rank: #5076
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

bila nak mula nie...x sabar rasanya..
Sponsored Links
Closed Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 02:13 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE