Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Insurance Offers, Agents

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 18-11-2007, 08:19 PM
Etiqa Takaful Etiqa Takaful is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2007
Posts: 206
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by duskcircle View Post
berita terkini..., bakal akan keluar medical card dari etiqa takaful....,

ape lagi tuan/puan, mai2 amik medical card milik etiqa [email protected] nasional...,
Assalamualaikum....

uikkssss.... awainya promote. ....... tunggu launching dulu...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 18-11-2007, 08:37 PM
kuhik kuhik is offline
CG Top Poster Club


 
Trader Rating: (14)
Join Date: Jun 2007
Location: Bumi Tuhan
Posts: 39,156
Thanks (Received): 1066
Likes (Received): 38
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Etiqa Takaful View Post
Assalamualaikum....

uikkssss.... awainya promote. ....... tunggu launching dulu...
bila launching medical card Etiqa? TI nyer 3 Disember nie..
Reply With Quote
  #13  
Old 18-11-2007, 08:45 PM
Etiqa Takaful Etiqa Takaful is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2007
Posts: 206
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kuhik View Post
bila launching medical card Etiqa? TI nyer 3 Disember nie..
Saya pun kurang pasti bila akan launching. Sepatutnya launching bersama dengan new branding pada 15/11/2007 lepas, tapi on hold kejap. Dari maklumat yang saya perolehi dalam masa yang terdekat tetapi tak tahu pulak tarikhnya.
Reply With Quote
  #14  
Old 18-11-2007, 08:52 PM
kuhik kuhik is offline
CG Top Poster Club


 
Trader Rating: (14)
Join Date: Jun 2007
Location: Bumi Tuhan
Posts: 39,156
Thanks (Received): 1066
Likes (Received): 38
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Etiqa Takaful View Post
Saya pun kurang pasti bila akan launching. Sepatutnya launching bersama dengan new branding pada 15/11/2007 lepas, tapi on hold kejap. Dari maklumat yang saya perolehi dalam masa yang terdekat tetapi tak tahu pulak tarikhnya.
wokes, time kasih atas maklumbalas

saya sebelum ni pernah pegi taklimat Medical Card TN..ada sebarang perubahan tak pada produk Medical Card tersebut? atau ada update?
Reply With Quote
  #15  
Old 18-11-2007, 08:59 PM
Etiqa Takaful Etiqa Takaful is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2007
Posts: 206
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kuhik View Post
wokes, time kasih atas maklumbalas

saya sebelum ni pernah pegi taklimat Medical Card TN..ada sebarang perubahan tak pada produk Medical Card tersebut? atau ada update?
Sehingga kini tiada perubahan. Saya rasa saya tahu apa dalam fikiran tuan mengenai perubahan yang mungkin dalam medical card TN.
Reply With Quote
  #16  
Old 18-11-2007, 09:38 PM
kuhik kuhik is offline
CG Top Poster Club


 
Trader Rating: (14)
Join Date: Jun 2007
Location: Bumi Tuhan
Posts: 39,156
Thanks (Received): 1066
Likes (Received): 38
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Etiqa Takaful View Post
Sehingga kini tiada perubahan. Saya rasa saya tahu apa dalam fikiran tuan mengenai perubahan yang mungkin dalam medical card TN.
emmm...saya sebenarnya takde terfikirkan apa-apa pun..tapi maaflah jika menimbulkan sebarang syak wasangka yer

saya dah biasa dah
Reply With Quote
  #17  
Old 18-11-2007, 09:57 PM
Etiqa Takaful Etiqa Takaful is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2007
Posts: 206
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kuhik View Post
emmm...saya sebenarnya takde terfikirkan apa-apa pun..tapi maaflah jika menimbulkan sebarang syak wasangka yer

saya dah biasa dah
Salamm....

Saya tak syak sebarangan. Tetapi, kalau tuan mengkaji product Medical Card pengedali Takaful/Insuran yang lain dan pernah menghadiri Training medical card TN, tentu tuan rasakan ada beberapa perubahan yang mungkin perlu untuk medical card TN. Kalau saya salah faham, saya pun mintak maaf.
Reply With Quote
  #18  
Old 18-11-2007, 10:17 PM
kuhik kuhik is offline
CG Top Poster Club


 
Trader Rating: (14)
Join Date: Jun 2007
Location: Bumi Tuhan
Posts: 39,156
Thanks (Received): 1066
Likes (Received): 38
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Etiqa Takaful View Post
Salamm....

Saya tak syak sebarangan. Tetapi, kalau tuan mengkaji product Medical Card pengedali Takaful/Insuran yang lain dan pernah menghadiri Training medical card TN, tentu tuan rasakan ada beberapa perubahan yang mungkin perlu untuk medical card TN. Kalau saya salah faham, saya pun mintak maaf.
saya hanya menghadiri taklimat produk jer. itupun dijemput oleh rakan ejen saya dari TN beberapa bulan lalu. saya juga ada simpan software presentation tersebut.

so, saya cuma nak tahu jer ada perubahan ke tak...saya refer kepada kenyataan en.ET mengenai Kad TN kena tahan oleh BNM..saya tak tau pasal kena tahan..so just want to know more about lah
Reply With Quote
  #19  
Old 19-11-2007, 01:44 AM
Etiqa Takaful Etiqa Takaful is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2007
Posts: 206
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kuhik View Post
saya hanya menghadiri taklimat produk jer. itupun dijemput oleh rakan ejen saya dari TN beberapa bulan lalu. saya juga ada simpan software presentation tersebut.

so, saya cuma nak tahu jer ada perubahan ke tak...saya refer kepada kenyataan en.ET mengenai Kad TN kena tahan oleh BNM..saya tak tau pasal kena tahan..so just want to know more about lah
Setakat ni tiada apa-apa perubahan. Saya pun tak tahu kenapa Etiqa Takaful (TN) masih lagi menangguhkan perlancaran Medical Cardnya. Tak sabar rasanya nak bertarung bila adanya Medical Card ni.

[email protected]
Pegawai Perunding Takaful
Etiqa Takaful Bhd.
Reply With Quote
  #20  
Old 19-11-2007, 11:14 AM
duskcircle duskcircle is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2007
Location: ipoh,kuala kangsar
Posts: 1,018
Thanks (Received): 67
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

takpe war-war dulu, dah kuar nanti just citer je la...,

tentang kelewatan pelancarannya, sebab ada teknikal dari segi management organization, sebab dulu mula2 TN apply utk MC ni belum lg under maybank, so bila dah masuk maybank, BNM kena recheck balik then ada lah mende2 yg tersangkut...., ke2 nya, kes utk juvana atau education plan yg nak dijadikan rider pd plan sediada pun dikaji oleh BNM, jadi lewat kuar result, so kena hold juga.kalau tak dah boleh challange ngan MC lain...,

saya pun, tak bape prefer sgt MC ni kalau ada client nak, sebab ape, sakit pada saya nih, kena didik org ramai tentang kesihatan, bukan bila dah kena!!

lg satu, saya nak sentuh bab MC ni..., pengalaman pak mentua saya sendiri, ada patutkah sakit batu karang, nak kena bedah, padahal batunye kecik,pastu, bukannya menyembunhkan pun, masih ada lg batu yg sampai lani. saya takut ialah, masalah yg akan berlaku pd pemegang Mc ni, bab mengaut keuntungan pihak hospital tanpa memikirkan beban kesakitan pesakit, part ni lah yg saya amat2 takut... sebab dah jadi kat pak mentua saya, sorry la pd agen yg nak wat sale Mc nih...,

So, bila nak bayar caruman utk MC ni, dah kurang dr manfaat utk hilang upaya diri, kekal ilat menyeluruh, kematian...,

tanyalah pada mana2 company, inilah kekurangan yg ada pd MC, tambah lg skrg nih dah banyak perubatan alternatif yg boleh mengubat penyakit2 kritikal....,

sorry yer!!!
__________________
cadar anda tak best??nak yg best??cuba sini!!
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold