Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Multi Level Marketing / Partnership / Business Opportunities > MLM Local Registered Companies (With AJL)

MLM Local Registered Companies (With AJL) Registered ROC & ROB companies with AJL certificate attached.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 21,878
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 52,519
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 40,004
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 06-06-2011, 03:24 PM
@dmin @dmin is offline
Active Member

@dmin's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jun 2011
Posts: 1,304
Poster Rank: #2836
Thanked 13 Times
Active Level
My Mood:
Default BumiDotCom Sdn. Bhd. (910276-P) (AJL931876) - bumidotcom.my

PENGENALAN SYARIKAT


Bangunan Utama BumiDotCom Sdn. Bhd. (Platinum Walk, Setapak, KL) - RM5juta

Pengalaman merupakan aset utama kepada sesebuah syarikat sekiranya memiliki kakitangan yang berpengalaman dan berpandangan dinamik. Mampu mengendalikan setiap tugas dengan baik dan mampu mencapai sasaran yang diperlukan oleh syarikat. Keupayaan setiap syarikat bukan sahaja dilihat daripada kredibiliti ia sebagai sebuah syarikat yang telah lama penubuhannya sahaja tetapi ia perlu dilihat dari sudut pengurusan, kewangan dan pemasaran yang mantap serta berdaya saing. Syarikat Bumidotcom Sdn. Bhd. ialah sebuah syarikat yang memasarkan produk-produk kesihatan dan kecantikan dengan mengamalkan perniagaan Pemasaran Berbagai Tingkat. Pihak pengurusan yang berkaliber dan berpengalaman luas di dalam bidang masing-masing hampir 20 tahun yang digabungkan menjadi 100 tahun pengalaman adalah tonggak utama dalam menjayakan misi dan visi syarikat.

Contoh terbaik yang boleh dijadikan motivasi ialah keupayaan menguruskan syarikat Dunia Herbs Sales & Marketing Sdn. Bhd. yang bermula dari sebuah syarikat Bumiputera sederhana dan kini mampu melebarkan perniagaan keperingkat global. Setelah melihat kejayaan dan potensi untuk bertambah maju, pihak syarikat telah mengorak langkah setapak kehadapan untuk melaksanakan satu lagi cabang perniagaan yang mampu memberi kebaikan dan kejayaan kepada pihak syarikat, para pelanggan beserta para usahawan yang ingin turut serta untuk mengecapi kejayaan dan kecermerlangan bersama-sama agar ia mampu mengubah dan mencorak kehidupan akan datang supaya lebih bermakna dan gemilang.

Hanya dengan perancangan jangka masa panjang dan sistematik mampu membantu menjana ekonomi dengan lebih memberangsangkan

Slogan BumiDotCom Sdn. Bhd.
Sesuai dengan slogan syarikat iaitu “Generasi Berinspirasi” ianya memberi satu motivasi kepada para ahli untuk lebih yakin menghadapi cabaran dunia Perniagaan Berangkaian. Dalam erti kata lain setiap individu mempunyai “kualiti kepimpinan” dan sentiasa berinovatif. Bumidotcom Sdn. Bhd. ingin melahirkan generasi yang berwawasan dan bekarisma agar setiap tindakan dan perkataan yang diucapkan memberi manafaat bersama.

Misi
Menjadikan produk syarikat sebagai pilihan utama setiap pengguna
Membimbing ahli menjadi warganegara sihat dari segi fizikal dan mental
Melahirkan ramai usahawan bergelar jutawan
Mencipta usahawan yang berwawasan dan dinamik
Meluaskan pasaran dan empayar syarikat ke peringkat global

Visi
Melahirkan warga sihat, cergas dan cemerlang dari hasil produk yang berkualiti dengan nilai yang mampu dinikmati oleh semua lapisan masyarakat. mempunyai pandangan jauh dari segi aspek perniagaan dan kerohanian akan menjadikan kami lebih teguh


BARISAN PENGURUSAN SYARIKAT





Sijil SSM



Lesen AJL


Bangunan Utama (Di bawah tajuk Pengenalan Syarikat) :-
http://bumidotcom.my/v3/wp-content/u...1/bangunan.png

Sijil SSM :-
http://bumidotcom.my/v3/wp-content/u...011/11/ssm.png

Lesen AJL:-
http://bumidotcom.my/v3/wp-content/u...011/11/ajl.png

Post #2.
Acai Cafe :-
http://bumidotcom.my/v3/wp-content/u.../acaicafes.png

Jack Night :-
http://bumidotcom.my/v3/wp-content/u...jacknights.png

Women Pro :-
http://bumidotcom.my/v3/wp-content/u.../womenpros.png

D-Less :-
http://bumidotcom.my/v3/wp-content/u...011/dlesss.png
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 06-06-2011, 04:02 PM
@dmin @dmin is offline
Active Member

@dmin's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jun 2011
Posts: 1,304
Poster Rank: #2836
Thanked 13 Times
Active Level
My Mood:
Default

PRODUK



S/M: RM 29.00 S/S: RM 34.00

Pertama seumpamanya dipasarkan di perniagaan MLM di Malaysia.
Kopi terbaik ini diadun khas bagi memberikan kelainan dan kesihatan maksima kepada pengguna.
Ianya boleh diminum oleh pelbagai lapisan masyarakat dan dwi-jantina.

Kelebihan-kelebihan lain Acai Cafe
:-
- Turunkan Berat Badan
- Tingkatkan Tenaga
- Bantu Pencernaan
- Tingkatkan kualiti tidur
- Tingkatkan Kesihatan Mental
- Sistem Imunisasi (Kekebalan) Yang Lebih Kuat
- Memelihara Kesihatan Kulit (Agar Lebih sihat)
- Awet muda Manafaat Detoksifikasi
- Membaiki Pengaliran Darah
- Memelihara Kesihatan Jantung

Kandungan
Krimer bukan tenusu, Gula, Kopi, malt segera, Agen Pembuih, Kaboxyllmetilsellulose (CMC), ekstrak Acai Berry dan Perasa Kopi




S/M: RM 54.00 / S/S: RM 59.00

Formulasi terbaik dalam pembentukan dan pembaikpulihan saraf, KHAS hanya untuk lelaki.
‘Jack Night’ merupakan gabungan 5 jenis herba yang baik untuk kesihatan dan keperkasaan lelaki.
Jangan biarkan malam-malam anda sayu dan sendu. Amalkan penggunaan ‘Jack Night’ sekarang.

Kelebihan-kelebihan lain Jack Night
:-
- Diformulakan secara tradisional untuk menambah tenaga
- Dapat meningkatkan hormon testosteron lelaki
- Meningkatkan tahap ejakulasi pra-matang
- Melancarkan perjalanan darah
- Melegakan sakit dan lenguh-lenguh pinggang selepas bersama
- Mengeratkan hubungan intim suami isteri
- Melawaskan kencing
- Kecergasan sepanjang hari

Terdiri dari herba-herba terpilih seperti :-
1. Radix Eurycoma Longifolia – (Tongkat Ali)
- Meningkatkan hormon testosteron. Membantu mengalirkan darah bersama-sama oksigen yang mencukupi dengan lebih sempurna.
2. Semen Piper Cubeba – (Lada Jawa)
- Piper Cubeba akan membuatkan nafas berbau wangi, menyembuh jangkitan kuman pada pundi kencing dan memakannya akan “menambah kenikmatan ketika mengadakan hubungan intim.
3. Semen Piper Nigrum – (Lada Hitam)
- Lada hitam juga membantu mengatasi masalah cirit birit dan melawaskan kencing. Kencing yang tidak lawas bermaksud samada rasa membakar di dalam pundi dan saluran kencing, sukar untuk kencing, atau pun apabila pundi kencing.




S/M: RM 83.00 S/S: RM 89.00

Kembali SUNTI selepas MELAHIRKAN anak dengan WOMEN PRO.
Menciptakan detik Malam Pertama setiap hari dengan ‘Women Pro’.
Elakkan dari suami punyai kekasih gelap dengan menghidangkan pengalaman yang luarbiasa pada setiap malam.
‘Women Pro’ dirumuskan oleh pakar perubatan herba dengan pelbagai jenis herba terpilih dan digunakan secara tradisional sejak turun temurun.

Kelebihan-kelebihan Lain Women Pro :-
- Mengatur semula kitaran haid,mengencangkan otot – otot peranakan dan faraj, rahim serta payu dara
- Melancarkan peredaran darah,mengeringkan faraj serta menambahkan rangsangan seksual
- Agen mencuci dan anti jangkitan kuman pada serta menghilangkan bau pada faraj.

Kandungan
Labisia Pothonia,Curcuma Xonthorrhiza (Temu Lawak), Cinamomum Zeylanicum & Rafflesia Hasselti.




S/M: RM 59.00 / S/S: RM 64.00

Masalah pembuangan tidak lagi menjadi mimpi ngeri kepada anda. ‘D’less’ dirumus khas dengan penggunaan herba-herba terpilih untuk membantu anda mengurangkan berat badan serta melawaskan pembuangan. Katakan TIDAK kepada SEMBELIT.

Kelebihan-kelebihan Lain D-Less
:-
- Merawat sembelit
- Memecahkan lemak dan selulit
- Rumusan semulajadi dan tiada kesan sampingan
- Melawaskan sistem pembuangan dan pencernaan
- Mengurangan berat badan dan mengempiskan perut
- Membuang angin dan melegakan lenguh-lenguh badan
- Menyingkirkan toksin dan merangsangkan peredaran darah

Kandungan
Garcinia Antroviridis (Asam Gelugor/ Keping), Cassia Angustifolia dan Cassia Alata (Sena) & Punica Granatum (Delima).


Dan banyak lagi produk-produk yang bermutu tinggi akan menyusul….nantikan kemunculannya!!
Reply With Quote
  #3  
Old 06-06-2011, 08:46 PM
@dmin @dmin is offline
Active Member

@dmin's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jun 2011
Posts: 1,304
Poster Rank: #2836
Thanked 13 Times
Active Level
My Mood:
Default

RINGKASAN PELAN PEMASARAN

Pelan Pemasaran Ringkas Menjamin Pendapatan Yang Lumayan!!
  1. Untung Runcit 20% – 30%
  2. Bonus Generasi Pengedar 23%
  3. Bonus Prestasi Pengedar 20%
  4. Bonus Kumpulan Pengurus 10%
  5. Bonus Kumpulan Pengarah 13%
  6. Perkongsian Keuntungan Syarikat 5%
  7. Bonus Insentif Pengarah Berwawasan 6%
  8. Bonus Insentif Pengarah Cemerlang 6%
  9. Komisen Stokis 10%


Untung Runcit (20% – 30%)

Contoh :

Harga Pengedar RM100

Harga Pelanggan RM125 (-)

Untung Runcit RM25 = 25%



Bonus Generasi Pengedar (23%)

Generasi 1 U (Anda) 6%
Generasi 2 A 5%
Generasi 3 A1 3%
Generasi 4 A2 3%
Generasi 5 A3 2%
Generasi 6 A4 2%
Generasi 7 A5 1%
Generasi 8 A6 1%

Syarat-syarat :-
  • PPV minima 100PV/Bulan dan PGPV minima 200PV/Bulan.
  • Sekiranya tidak memenuhi syarat di atas ianya akan dikompres ke penaja anda.
  • Semua pengedar yang memenuhi syarat layak mendapat bonus ini tanpa mengira pangkat.
  • Generasi 1, adalah bermula dengan ANDA.



Bonus Prestasi Pengedar (6% – 20%)

Berdasarkan pada PGPV terkumpul bermula dari bulan pertama.

PENGEDAR GANGSA – 100PV – 499PV = 6%
PENGEDAR PERAK – 500PV – 999PV = 10%
PENGEDAR EMAS – 1000PV – 1999PV = 15%
PENGURUS = 20% – 2000PV Dalam jangkamasa 3 bulan ATAU 3500PV Tanpa had masa

Syarat-syarat :-
  • PPV minima 100PV/Bulan
  • PGPV minima 200PV pada bulan kelayakan


*Untuk sambungan penerangan pelan pemasaran yang lebih terperinci, sila Hubungi Kami untuk maklumat lanjut.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-06-2011, 12:20 PM
@dmin @dmin is offline
Active Member

@dmin's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jun 2011
Posts: 1,304
Poster Rank: #2836
Thanked 13 Times
Active Level
My Mood:
Default

Untuk pengetahuan semua, sistem MLM Bumidotcom beroperasi secara dalam talian sepenuhnya (Online System).
Pengiraan bonus dilakukan secara automatik pada setiap hari.
Stokis Utama, Stokis Biasa & Stokis Mobile juga mempunyai 'Stockist Gateway System' mereka sendiri.
Sistem ini yang berharga puluhan ribu ringgit DIREKA KHAS untuk Bumidotcom Sdn. Bhd.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-06-2011, 09:33 PM
@dmin @dmin is offline
Active Member

@dmin's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jun 2011
Posts: 1,304
Poster Rank: #2836
Thanked 13 Times
Active Level
My Mood:
Default

Produk yang bakal mendapat sambutan hangat adalah Acai Berry Cafe & Jack Night...

Testimoni saya sendiri :-
Setelah hampir 2 bulan mengamalkan kopi Acai Berry Cafe setiap pagi, sakit2 dan lenguh2 pinggang dah beransur hilang..dulu kalau pergi solat Jumaat mesti nak cari tempat menyandar masa dengar khutbah..sekarang tak dah..boleh duduk kat mana2 je..Tidur pun nyeyak(dapat tidur yang berkualiti). Masalah kencing tak tos(lawas) pun hilang sekarang. Memang saya syorkan anda mencuba Acai Berry Cafe..rasa kopinya juga memang sedap!
Reply With Quote
  #6  
Old 11-06-2011, 11:57 AM
@dmin @dmin is offline
Active Member

@dmin's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jun 2011
Posts: 1,304
Poster Rank: #2836
Thanked 13 Times
Active Level
My Mood:
Default

Syarikat MLM baru...tidak ramai lagi yang menjadi ahli..ayuh kita sertai segera untuk menjadi antara ahli atau 'leader' yang terawal!!
Reply With Quote
  #7  
Old 11-06-2011, 02:03 PM
fms fms is offline
Legendary Member

fms's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Feb 2007
Posts: 15,318
Poster Rank: #130
Thanked 38 Times
Active Level
Default

mantapp guna acai..
__________________
Daftar percuma kedai online anda

Call/SMS 0162459013/0122106559
Reply With Quote
  #8  
Old 11-06-2011, 03:15 PM
gandaduit gandaduit is online now
Well-Known
Member

gandaduit's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Mar 2008
Posts: 8,255
Poster Rank: #362
Thanked 27 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fms View Post
mantapp guna acai..
ramai syarikat mLM guna acai...terbukti bagus..benda sama label je lain ,pelan pun lain...wakakakkaka
__________________
Khidmat Buat Laman ROI+BINARY/UNILEVEL/MATRIXBOARD
Autodownline/Cari downline&Affliate/Matrix 3x3[,Unilevel,
- 370 WEb dibuat termasuk agensi kerjaaan - ask me for details(0142129361)/www.xyphertech.com
Reply With Quote
  #9  
Old 11-06-2011, 08:29 PM
pearlisland pearlisland is offline
Normal Member

pearlisland's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2011
Posts: 278
Poster Rank: #8077
Thanked 1 Time
Active Level
Default

Mcm mana nak join ni.
Reply With Quote
  #10  
Old 12-06-2011, 10:21 PM
@dmin @dmin is offline
Active Member

@dmin's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jun 2011
Posts: 1,304
Poster Rank: #2836
Thanked 13 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by gandaduit View Post
ramai syarikat mLM guna acai...terbukti bagus..benda sama label je lain ,pelan pun lain...wakakakkaka
Tetapi ada kelainan sedikit, BDC adalah syarikat yang pertama di Malaysia mengeluarkan kopi berasaskan dari ekstrak Acai Berry..rasanya memang sedap sekali. Pelan pemasaran pun memang mantap, kalau rajin berusaha memang income MALATOP!!
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 12:51 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE