Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Mobile, Smartphone, PDA, Tablet

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 23,012
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 53,608
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 41,044
More...
View Poll Results: Berminat beli iPhone 6?
Ya 97 60.63%
Tidak 63 39.38%
Voters: 160. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 08-06-2014, 11:10 AM
myroadtax.com myroadtax.com is offline
Super Active Member

myroadtax.com's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2014
Posts: 4,158
Poster Rank: #905
Thanked 188 Times
Active Level
My Mood:
Arrow Adakah Anda Akan Beli iPhone 6?

1. Boleh baca dahulu lampiran dibawah ada sedikit info mengenai iPhone sekarang ni.
2. Boleh buat undian di atas.
3. Kalau nak post, sila tuliskan tuan/puan guna HP atau smartfon apa sekarang ini.




Ramai peminat produk Apple dan iOS tertanya-tanya bilakah iPhone 6 akan keluar dan semestinya masuk pasaran Malaysia secara sah.

Kegagalan produk iPhone 5s dan iPhone 5c di pasaran dunia beberapa tahun lepas menyebabkan para penggemar Apple ternanti-nanti keluaran iPhone 6 ini.

Manakala smartfon jenama OEM Android yang lain bercakaran merebut bahagian pasaran masing-masing tetapi diungguli oleh OS Android dan jenama Samsung.



OS Android menunjukkan peningkatan yang sangat positif di carta dunia semenjak pelancarannya pada tahun 2009 sehingga hujung tahun 2013.

Manakala iOS ada tanda atau trend penurunan semenjak akhir tahun 2011 kerana kegagalan produk yang menggunakan iOSnya.



Manakala carta jenama dunia pilihan juga sudah dirampas oleh Samsung. Perbezaan jualan Apple dan Samsung adalah sebanyak 50% pada setiap bulan.

Apple hanya dapat meningkatkan jualannya pada bulan Disember 2013 sempena jualan sambutan X-Mas selepas itu jualan jatuh merudum semula.

Oleh itu pihak pengurusan Apple tengah menggigit jari mengharap mereka dapat meningkatkan semula jualan smartfon mereka. Cita-cita untuk merampas kembali kuasa menjadi smartfon #1 dunia amat tipis setelah tewas kepada Samsung dengan OS Android.

Hanya pimpinan inovasi dan kreativiti mendiang Steve Jobs yang dapat mengubah semula kedudukan Apple. Pihak pengurusan Apple sekarang hanya menumpukan sepenuh tenaga untuk memegang tampuk #1 di USA dan menjadi juara kampung.



Walaupun sistem operasi iOS tewas dengan sistem operasi OEM Android, tetapi Apple masih memegang pasaran untuk jenama #1 di Amerika seperti yang ditunjukkan pada carta di atas untuk awal tahun 2014.

Oleh itu Apple akan terus mengemaskini iOS supaya ia berdaya saing dengan Android, tetapi masih memastikan bahawa iOS barunya itu serasi dengan gajet-gajet lama dipasaran.



Keserasian iOS 8 hanya untuk iPhone 4S dan ke atas. Pemilik iPhone 4 pasti kecewa. Manakala cuma iPod generasi ke-5 sahaja yang disokong oleh iOS 8.



iOS 8 pula serasi untuk semua iPad generasi ke 2 dan ke atas.

Bilakah pelancaran sistem operasi dan smartfon terbaru Apple ini?

Dijangkakan seperti setiap pelancaran produk baru Apple, iPhone 6 ini akan dilancarkan pada bulan September 2014 yang akan datang, serasi dengan kemaskini iOS 8 yang terbaru.

Pada kebiasaannya semua pengguna Apple iOS akan menerima kemaskini sistem operasi baru selepas pelancaran rasmi.

Sumber: http://trendingmalaysia.blogspot.com...#axzz33facBXM0
__________________

Isi Borang Online renew.MYroadtax.com
WhatsApp 0192839090 MYroadtax <nama penuh><no mykad><no kereta><jenama model><tahun buat>
Promosi produk & servis percuma di www.iklanLAHpercuma.com

Last edited by myroadtax.com; 08-06-2014 at 11:18 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 08-06-2014, 11:14 AM
FaZiL^aFiZi FaZiL^aFiZi is offline
Legendary Member

FaZiL^aFiZi's Avatar
 
Trader Rating: (48)
Join Date: Nov 2011
Location: multipair trading
Posts: 15,036
Poster Rank: #135
Blog Entries: 1
Thanked 60 Times
Active Level
My Mood:
Default

Beli je...
Reply With Quote
  #3  
Old 08-06-2014, 11:15 AM
myroadtax.com myroadtax.com is offline
Super Active Member

myroadtax.com's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2014
Posts: 4,158
Poster Rank: #905
Thanked 188 Times
Active Level
My Mood:
Default

Baru pertama kali nak test guna sistem public poll CG, kerana tu banyak kali kemaskini
__________________

Isi Borang Online renew.MYroadtax.com
WhatsApp 0192839090 MYroadtax <nama penuh><no mykad><no kereta><jenama model><tahun buat>
Promosi produk & servis percuma di www.iklanLAHpercuma.com
Reply With Quote
  #4  
Old 08-06-2014, 11:20 AM
tomie tomie is offline
CG Hardcore

tomie's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Dec 2006
Location: Sedaka, Yan
Posts: 61,522
Poster Rank: #7
Blog Entries: 1
Thanked 7,789 Times
Active Level
My Mood:
Default

dok bentuk tu je..tak cemuih ke?
Reply With Quote
  #5  
Old 08-06-2014, 12:09 PM
SmartBrain™ SmartBrain™ is offline
Active Member

SmartBrain™'s Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2013
Location: Cosmic Era
Posts: 1,161
Poster Rank: #3122
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

aku rasa dgn persaingan sengit brand2 baru dr China ni dari segi harga dan teknologi... Brannd Apple mahu pun Samsung akan bungkus 1 hari nnt. Cth yg paling baik adalah Xiaomi dan Lenovo. Aku pernah pakai Samsung n Apple mgkn aku akan beralih ke Xiaomi Redmi Note 5.5 pasni.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-06-2014, 12:16 PM
boyz371 boyz371 is offline
CG Top Poster Club

boyz371's Avatar
 
Trader Rating: (52)
Join Date: Aug 2010
Location: Kelantan - Ganu - KL
Posts: 24,295
Poster Rank: #58
Thanked 219 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by SmartBrain™ View Post
aku rasa dgn persaingan sengit brand2 baru dr China ni dari segi harga dan teknologi... Brannd Apple mahu pun Samsung akan bungkus 1 hari nnt. Cth yg paling baik adalah Xiaomi dan Lenovo. Aku pernah pakai Samsung n Apple mgkn aku akan beralih ke Xiaomi Redmi Note 5.5 pasni.
Samsung mungkin sebab menggunakan os android yg sama seperti brand lain,kekuatan Iphone adalah menggunakan iOS,nilah satu sebab aku suka guna Iphone

Btw kalau ada duit lebih ingat nak upgrade iphone 6
Reply With Quote
  #7  
Old 08-06-2014, 12:32 PM
kiddd2 kiddd2 is offline
Well-Known
Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 7,338
Poster Rank: #446
Thanked 37 Times
Active Level
My Mood:
Default

Sejak Aku pakai Sony..

Hanya sekali jem..

Kalo pakai Samsung..

Seminggu ada 3 4 Kali..

Cemuih dah ngan Samsung..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
  #8  
Old 08-06-2014, 12:41 PM
myroadtax.com myroadtax.com is offline
Super Active Member

myroadtax.com's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2014
Posts: 4,158
Poster Rank: #905
Thanked 188 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by SmartBrain™ View Post
aku rasa dgn persaingan sengit brand2 baru dr China ni dari segi harga dan teknologi... Brannd Apple mahu pun Samsung akan bungkus 1 hari nnt. Cth yg paling baik adalah Xiaomi dan Lenovo. Aku pernah pakai Samsung n Apple mgkn aku akan beralih ke Xiaomi Redmi Note 5.5 pasni.
Samalah kita bro
__________________

Isi Borang Online renew.MYroadtax.com
WhatsApp 0192839090 MYroadtax <nama penuh><no mykad><no kereta><jenama model><tahun buat>
Promosi produk & servis percuma di www.iklanLAHpercuma.com
Reply With Quote
  #9  
Old 08-06-2014, 12:44 PM
myroadtax.com myroadtax.com is offline
Super Active Member

myroadtax.com's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2014
Posts: 4,158
Poster Rank: #905
Thanked 188 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by boyz371 View Post
Samsung mungkin sebab menggunakan os android yg sama seperti brand lain,kekuatan Iphone adalah menggunakan iOS,nilah satu sebab aku suka guna Iphone

Btw kalau ada duit lebih ingat nak upgrade iphone 6
iOS ni memang paling best game dia. Siap ada game macam GTA apa entah namanya tak ingat.

Game atas Android masih game genre asas, lepas tu tak habis penuh dengan banner. Yang berbayar pun pelik masih ada banner.
__________________

Isi Borang Online renew.MYroadtax.com
WhatsApp 0192839090 MYroadtax <nama penuh><no mykad><no kereta><jenama model><tahun buat>
Promosi produk & servis percuma di www.iklanLAHpercuma.com
Reply With Quote
  #10  
Old 08-06-2014, 12:46 PM
say-p say-p is offline
Active Member

say-p's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2009
Posts: 1,894
Poster Rank: #2058
Thanked 6 Times
Active Level
My Mood:
Default

Stakat ak beralih ke iphone5, mcm semua ok.xprnh jem lg stakat ini.jatuh pn ntah da brapa kali.siap jatuh atas jalan tar masa turun dr kreta tp alhamdulillah, masih elok.da stahun lbh pki tp lom ad apa2 mslh tp gf ak pki s2, da 3 thn.slalu la jem tp tahan jgk.bateri pn masih elok cam baru beli.

Ak tertunggu ios8 :-)
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 01:33 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE