Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, TECHNOLOGY, INTERNET & COMMUNICATIONS > Computers > PC Hardwares

PC Hardwares Let us discuss anything about hardware including any products that can bring peak performance for our PC's

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 5,637
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 29,694
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 22,064
More...
  #1  
Old 08-11-2007, 03:23 AM
kudut kudut is offline
Active Member

kudut's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2007
Posts: 585
Poster Rank: #4985
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default walkie talkie

salam... aku tak sure btol tak ruangan nie... aku dah cr bhg gadget.. tp tak jumpa... so nk tanya ler otai2 sini.. harap2 leh membantu...

aku nk cari walkie talkie yg range dia melebihi 60km...
dan ada gak kwn aku yg kata walkie talkie mmg takleh melebihi range nie... dia syorkan aku utk transmobile...
tp bila aku tanya pokcik google... dia pon takleh jwb soalan apa tuh transmobile... ponin dah aku... mintak tlg ek..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 08-11-2007, 09:28 AM
DanielAriffin DanielAriffin is offline
Well-Known
Member


 
Trader Rating: (8)
Join Date: Jan 2007
Location: Penang and penisular mesia
Posts: 6,890
Poster Rank: #465
Blog Entries: 1
Thanked 22 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kudut View Post
salam... aku tak sure btol tak ruangan nie... aku dah cr bhg gadget.. tp tak jumpa... so nk tanya ler otai2 sini.. harap2 leh membantu...

aku nk cari walkie talkie yg range dia melebihi 60km...
dan ada gak kwn aku yg kata walkie talkie mmg takleh melebihi range nie... dia syorkan aku utk transmobile...
tp bila aku tanya pokcik google... dia pon takleh jwb soalan apa tuh transmobile... ponin dah aku... mintak tlg ek..
Hell geng...
ooo yg itu ke bro.. kena ada lesen tu!!! amatur mobile tu... macam walkie talkie jugak,jauh tu buleh sembang sesama members
__________________
YM:rolmaldo_2by2
Bila anda nak ada insurance dan saving?? nak tunggu susah?? dont gamble your life,contact 017.495.3709 for consult.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-11-2007, 10:17 PM
acumen acumen is offline
Normal Member

acumen's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2007
Posts: 334
Poster Rank: #7085
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

kalau yg free tu walkie-talkie motorolla 1 by 1 tapi range dlm 10km jer..

kalau awek kat sebelah umah bleh la pakai ni, takyah telipon2 save duit..
Reply With Quote
  #4  
Old 09-11-2007, 07:28 PM
ratusanRM ratusanRM is offline
CG Top Poster Club

ratusanRM's Avatar

 
Trader Rating: (70)
Join Date: Apr 2007
Location: 0231.541'N 10223.457'E
Posts: 21,024
Poster Rank: #74
Thanked 339 Times
Active Level
My Mood:
Default

kalu nak walkie talkie yg coverage meluas, pakai PTT maxis je

coverage satu malaysia, selagi ade line maxis!!
Reply With Quote
  #5  
Old 09-11-2007, 07:52 PM
anbusan anbusan is offline
Well-Known
Member

anbusan's Avatar
 
Trader Rating: (26)
Join Date: Jan 2006
Location: muar johor
Posts: 6,417
Poster Rank: #532
Thanked 55 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ratusanRM View Post
kalu nak walkie talkie yg coverage meluas, pakai PTT maxis je

coverage satu malaysia, selagi ade line maxis!!
tu klu enset support PTT le huhu klu x support masak gak nih hehe tp ok la sebulan RM15 jek tuk PTT ni klu ade awek pastu banyak borak mmg syok pakai mende ni
Reply With Quote
  #6  
Old 10-11-2007, 04:09 AM
kudut kudut is offline
Active Member

kudut's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2007
Posts: 585
Poster Rank: #4985
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by anbusan View Post
tu klu enset support PTT le huhu klu x support masak gak nih hehe tp ok la sebulan RM15 jek tuk PTT ni klu ade awek pastu banyak borak mmg syok pakai mende ni
masaalah nyar nie bukan nk sembang ngan awek...
nie utk office use...
office aku bisnes kuari... kuari dia kat daerah pendalam kat kayu itam... tp HQ kat aloq staq... range dlm 60 km lebih... aku ada wat survey and email walkie talkie nyar distributor... depa jwb kena guna land mobile radios... apa yg aku nampak... cam sama jar ngan walkie talkie cuma dia ada additional device such as repeater... tp aku penin... bila aku check ngan pokcik google... ada banyak lak jenis dia... camna aku nk tau jenis yg perlu aku guna??? ponin dah eden
Reply With Quote
  #7  
Old 10-11-2007, 05:52 AM
DanielAriffin DanielAriffin is offline
Well-Known
Member


 
Trader Rating: (8)
Join Date: Jan 2007
Location: Penang and penisular mesia
Posts: 6,890
Poster Rank: #465
Blog Entries: 1
Thanked 22 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kudut View Post
masaalah nyar nie bukan nk sembang ngan awek...
nie utk office use...
office aku bisnes kuari... kuari dia kat daerah pendalam kat kayu itam... tp HQ kat aloq staq... range dlm 60 km lebih... aku ada wat survey and email walkie talkie nyar distributor... depa jwb kena guna land mobile radios... apa yg aku nampak... cam sama jar ngan walkie talkie cuma dia ada additional device such as repeater... tp aku penin... bila aku check ngan pokcik google... ada banyak lak jenis dia... camna aku nk tau jenis yg perlu aku guna??? ponin dah eden
Hello geng...
dah try ke macam aku cakap tu... radio amatur tu??? setkan pada 5@6 frekuensi so buleh bercakap dalam 5@6 org jugak la... tapi kalau berdaftar setiap org dapat code calling2... macam dulu cikgu aku pakai 9W2AR...
__________________
YM:rolmaldo_2by2
Bila anda nak ada insurance dan saving?? nak tunggu susah?? dont gamble your life,contact 017.495.3709 for consult.
Reply With Quote
  #8  
Old 10-11-2007, 09:12 AM
anbusan anbusan is offline
Well-Known
Member

anbusan's Avatar
 
Trader Rating: (26)
Join Date: Jan 2006
Location: muar johor
Posts: 6,417
Poster Rank: #532
Thanked 55 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kudut View Post
masaalah nyar nie bukan nk sembang ngan awek...
nie utk office use...
office aku bisnes kuari... kuari dia kat daerah pendalam kat kayu itam... tp HQ kat aloq staq... range dlm 60 km lebih... aku ada wat survey and email walkie talkie nyar distributor... depa jwb kena guna land mobile radios... apa yg aku nampak... cam sama jar ngan walkie talkie cuma dia ada additional device such as repeater... tp aku penin... bila aku check ngan pokcik google... ada banyak lak jenis dia... camna aku nk tau jenis yg perlu aku guna??? ponin dah eden
hehe tu aku ckp tuk yg berawek la, klu tok opis2 ni cam dorang2 ckp pakai radio amatur jek kot sbb x silap aku walkie talkie ni range die mmg dekat2 jek x silap. ko cuba la carik kedai2 yg jual alat2 camni tanye dorang senang sket sbb dorang lebih memahami semua ni huhu. selalu kat metro tu ade gak iklan pasal mende2 camni leh try call kot tanye2
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 05:12 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE