Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > HIGH RISK SECTION - READ FORUM DISCLAIMER CAREFULLY BEFORE JOIN ! > JV / Partnership / Investor > JV/Partnership announced as PROBLEMATIC/UNSUCCESSFUL

JV/Partnership announced as PROBLEMATIC/UNSUCCESSFUL All threads originally created under subforum "JV / Partnership / Investor now moving here as problematic or unsuccessful by investors or probably scam.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 21,792
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 52,427
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 39,903
More...
  #1171  
Old 26-02-2012, 11:07 PM
andaraya andaraya is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Dec 2010
Posts: 2,034
Poster Rank: #1911
Thanked 10 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by dreg_rm View Post
Salam dan Salam Sejahtera kepada semua CGrian,

Pilihan 1 - Projek Jangka Pendek (Short Term - ST)

Saya telah 3 tahun menjalankan projek pembinaan antaranya ubahsuai kedai OKU melalui geran kerajaan dan juga membina rumah persendirian.

Sekarang saya menawarkan peluang Joint Venture kepada anda dengan RISIKO 0% dan Keuntungan antara 7% - 25% ke atas modal anda + Modal Dipulangkan. Tempoh projek adalah bergantung kepada tempoh projek siap.

Tempoh Pembayaran bagi projek tu adalah dicampur Tempoh Siap Projek + Tempoh LO dibayar oleh PTJ (pusat pembayar kerajaan), bayaran terus ke akaun kontraktor dan terus di bank in kepada pelabur. (Bagi Projek Dari Geran Kerajaan)

Contoh Projek Renovate Kedai A berjumlah RM34,000,
Kos Upah + Barang dan Ubahsuai Kedai = RM24,000
Dan Untung Kasar dapat RM10,000 untuk projek ni.
Ada 4 orang melabur RM6,000, jadi setiap seorang akan dapat untung RM2,500 untung beserta modal balik RM6,000, jadi mereka dapat RM8,500 selepas 37 hari (Contoh Tempoh Projek).

Modal Dijamin dan pelabur boleh Minta Modal Balik pada bila-bila masa cuma jika modal diminta sebelum siap projek, tiada keuntungan akan dibayar.
Modal Minima RM1,000 - Maksimum RM15K setiap seorang.

Projek Start : Sepanjang tahun, sila PM/YM untuk maklumat serta tarikh projek.


Projek Jangka Pendek ST 29 Februari 2012(Geran Kerajaan) - BUKA

Tarikh Akhir Join : 29 FEBRUARI 2012

Kuota Tinggal : RM 38,000.00
Dah Join : 0
Booking : 0


Nilai Projek : RM 45,000.00
Tempoh Projek : 45 Hari (Termasuk Claim LO)
Kos Kasar : RM 35,000.00 - RM 38,000.00
Untung Kasar : RM 7,000.00 - RM 10,000.00

Keuntungan Kasar setiap RM1000 dilabur akan mendapat lingkungan RM 184 - RM 285.
Keuntungan Kasar adalah bergerak dalam lingkungan 8% - 20% atas modal. Boleh join sebelum penuh. Untuk Pelabur Baru, jika berminat, sila SMS saya. Untuk Pelabur Tetap, boleh membuat booking. Terima kasih.





----------------------------------------------------------------------------------------------------
Pilihan 2: Projek Jangka Panjang - Long Term (LT) - DIBUKA


Projek Jangka Panjang Baru - Long Term (LT)

Projek adalah adalah penambahbaikan dari PJP-PB yang mana ianya bagi memaksimumkan keuntungan kepada pelabur setiap bulan. Ringkasan Projek LT adalah :

Long Term Project (LT) - Buka Kepada Semua Pelabur / Bakal Pelabur

1) Modal Minima RM 1,000 Maksimum Mengikut Kuota Semasa
2) Untung Dibayar setiap awal bulan antara 5% - 13% pada modal semasa, Keuntungan juga boleh melebihi peratus ini. Ianya menguntungkan untuk jangka masa panjang.
3) Pulangan Modal ditentukan oleh pihak syarikat. Untuk Kekal Modal juga dibenarkan.
4) Modal boleh minta balik pada bila-bila masa. Diminta memaklumkan kami antara 1 3 hari lebih awal.
5) Tiada kekangan masa, anda boleh melabur mengikut yang anda inginkan tetapi maksimum hanya 3 tahun sahaja. Jika tiada modal semasa, pelaburan anda dianggap tamat dengan sendiri dengan penyata akhir akan dihantar melalui emel.
6) Penyata Pelaburan akan dihantar secara ringkas melalui emel.
7) Bonus Tahunan akan diberi kepada pelabur yang masih mempunyai Modal Semasa dengan pihak syarikat mengikut jumlah yang dilabur.

Projek LT ini saya Buka kepada semua Terutama Pelabur Tetap yang mana mereka telah banyak membantu biz saya dari setahun yang lalu. Kepada Bakal Pelabur yang berminat, sila SMS saya di 011-12990140 atau YM saya di dregrm@yahoo.com
Penerangan ini diberi secara ringkas untuk lebih difahami oleh semua pelabur.



Projek Jangka Panjang Lama (PJP-PB - Tempoh : 12 Bulan) - Hanya Untuk Pelabur PJP-PB sahaja.

1) Keuntungan adalah 3% 10 % dari modal semasa pelabur setiap bulan. (Berubah mengikut Keuntungan Perniagaan dalam Bulan Tersebut)
2) Harga Unit Share ini akan sentiasa naik setiap bulan. Unit Share yang diberi setiap bulan adalah 4% - 9% dari Baki Modal Semasa. Jika Unit Share ini disimpan lama dan harga meningkat, Pelabur akan mendapat lebih banyak keuntungan. Unit Share ini diberi untuk menghargai kesetiaan pelabur meneruskan Pelaburan.
3) Modal Pelabur Dipulangkan Setiap Bulan sehingga 12 Bulan. Modal boleh dikeluarkan / withdraw pada bila-bila masa pada apa-apa jumlah dari Baki Modal Semasa. Pemulangan Modal mungkin lebih dari masa ke semasa.
4) Pembayaran Untung + Modal adalah bermula 30hb Bulan Semasa jika anda sertai sebelum 10 hb dan jika anda join 11 hb ke atas pembayaran bermula 30 hb Bulan Berikutnya.
5) UNIT SHARE : Tidak Automatik Dibayar Tunai, jika ingin Unit Share Ditunaikan, Para Pelabur Perlu SMS WITHDRAW (BERAPA UNIT) ke 011-12990140, dan tunai akan di bank in ke akaun pelabur dalam masa yang singkat.
6) JUMLAH KEUNTUNGAN mungkin melebihi 100% jika melabur sehingga setahun.
7) TOP UP MODAL : Pelabur Tetap yang masih kekal dengan PJP-PB boleh Top Up Modal dengan Kuota yang diberikan.

Kepada pelabur PJP-PB yang ingin Top Up untuk Plan ini, boleh terus SMS saya di 011-12990140..




Update : 21 Februari 2012

Baki Kuota LT : RM 30,000.00
Baki Kuota PJP-PB untuk Pelabur Tetap : RM 25,000.00

-Pelabur Sebelum Bulan November 2011-
Nilai Unit Share 1 : RM 0.47 per Unit


-Pelabur Bermula November 2011-
Nilai Unit Share 2 : RM 0.37 per Unit
(Unit Share ini untuk Pelabur baru yang join pada bulan November 2011 dan ke atas)





Senarai Projek dan Pembayaran Keuntungan :

Projek Jangka Pendek :

1) Projek 3 Mei 2011 - Pembayaran Untung Selesai kepada Semua Pelabur (Modal Dikembalikan)
2) Projek 17 Mei 2011 - Pembayaran Untung Selesai kepada Semua Pelabur (Modal Dikembalikan)
3) Projek 26 Mei 2011 - Pembayaran Untung Selesai kepada Semua Pelabur (Modal Dikembalikan)
4) Projek 14 Jun 2011 - Pembayaran Untung Selesai kepada Semua Pelabur (Modal Dikembalikan)
5) Projek 22 Jun 2011 - Pembayaran Untung Selesai kepada Semua Pelabur (Modal Dikembalikan)
6) Projek 12 Julai 2011 - Pembayaran Untung Selesai kepada Semua Pelabur (Modal Dikembalikan)
7) Projek 27 Julai 2011 - Pembayaran Untung Selesai kepada Semua Pelabur (Modal Dikembalikan)
8) Projek 5 Ogos 2011 - Pembayaran Untung Selesai kepada Semua Pelabur (Modal Dikembalikan)
9) Projek 26 Ogos 2011 - Pembayaran Untung Selesai kepada Semua Pelabur (Modal Dikembalikan)
10) Projek 15 September 2011 - Pembayaran Untung Selesai kepada Semua Pelabur (Modal Dikembalikan)
11) Projek 29 September 2011 - Pembayaran Untung Selesai kepada Semua Pelabur (Modal Dikembalikan)
12) Projek 12 Oktober 2011 - Pembayaran Untung Selesai kepada Semua Pelabur (Modal Dikembalikan)
13) Projek 24 Oktober 2011 - Pembayaran Untung Selesai kepada Semua Pelabur (Modal Dikembalikan)
14) Projek 31 Oktober 2011 - Pembayaran Untung Selesai kepada Semua Pelabur (Modal Dikembalikan)
15) Projek 21 November 2011 - Pembayaran Untung Selesai kepada Semua Pelabur (Modal Dikembalikan)
16 Projek ST Aset 2 Disember 2011 (3 LO) - Pembayaran Untung Selesai kepada Semua Pelabur (Modal Dikembalikan)
17) Projek 15 Disember 2011 (Swasta) - Pembayaran Untung Selesai kepada Semua Pelabur (Modal Dikembalikan)
18) Projek 18 Disember 2011 (Swasta) - Pembayaran Untung dan Modal akan bermula 10 - 13 Februari 2012
19) Projek 25 Disember 2011 (Swasta) - Pembayaran Untung dan Modal bermula pada 21 - 23 Feb 2012. Terima kasih kerana melabur.
20) Projek 8 Januari 2012 - Tunggu LO Clear
21) Projek 29 Januari 2012 - Dalam Pembinaan
22) Projek 14 Februari 2012 - Dalam Pembinaan
23) Projek 29 Februari 2012 - Dibuka



Projek Jangka Panjang Lama (PJP) dan Baru (PJP-PB)

1) MEI 2011 - Pembayaran Telah Selesai kepada semua pelabur PJP & PJP-PB

2) JUN 2011 - Pembayaran Telah Selesai kepada semua pelabur PJP & PJP-PB

3) JULAI 2011 - Pembayaran Telah Selesai kepada semua pelabur PJP & PJP-PB

4) SEPTEMBER 2011 - Pembayaran Telah Selesai kepada semua pelabur PJP & PJP-PB

5) OGOS 2011 - Pembayaran Telah Selesai kepada semua pelabur PJP & PJP-PB

6) SEPTEMBER 2011 - Pembayaran Telah Selesai kepada semua pelabur PJP & PJP-PB

7) OKTOBER 2011 - Pembayaran Telah Selesai kepada semua pelabur PJP & PJP-PB

8) NOVEMBER 2011 - Pembayaran Telah Selesai kepada semua pelabur PJP & PJP-PB

9) DISEMBER 2011 - Pembayaran Telah Selesai kepada semua pelabur PJP & PJP-PB

10) JANUARI 2012 - Pembayaran Telah Selesai kepada semua pelabur PJP & PJP-PB

11) FEBRUARI 2012 - Pembayaran Bermula 1 Mac 2012



Pengumuman Terbaru dan Pembayaran Untung :

Kepada Semua Pelabur / Bakal Pelabur,

1) Projek ST 29 Februari 2012 - Telah dibuka untuk melabur. Selamat Melabur.

2) Projek ST 25 Disember 2012 - Pembayaran Untung dan Modal telah bermula. Selamat Melabur.

3) Pelaburan Jangka Panjang - Long Term (LT) - Penyertaan telah dibuka. Selamat melabur. Sila join sebelum Kuota Penuh.

4) Biz Dagangan 2 Minggu untuk PJP-PB Pusingan 2 : Penyertaan Untuk Sesi ini akan dimaklumkan kemudian

5) Kepada pelabur yang mempunyai pertanyaan boleh terus SMS saya di 011-12990140, Di forum ni saya tak akan ceritakan detail mengenai projek ini kerana ini FORUM UMUM, harap maklum.

6) Pelabur Projek ST dan PJP-PB tidak DIBENARKAN untuk POST PERCENT % Keuntungan mereka di sini, Ianya adalah untuk makluman anda sahaja. Terima kasih di atas sokongan anda.

Selamat Melabur..


Bukti Pembayaran Untung dan Modal di PAGE 13, PAGE 14, PAGE 15, PAGE 21, PAGE 22, PAGE 28, PAGE 44, PAGE 48, PAGE 49


Berminat? Boleh PM atau YM : dregrm
SMS : 011-12990140

kalau benda macam ni kira mengambil deposit juga ke??????
sajalah bertanya... aku ni bukan tau sgt pasal undang2 dan hal2 guaman ni
__________________
[URL="http://www.lampinborong.com/"][B][SIZE="3"][COLOR="Purple"][U]Lampin pakai buang ([COLOR="Lime"] lampin bayi & dewasa[/COLOR] )-HARGA BORONG KILANG[/U][/COLOR][/SIZE][/B][/URL]
[SIZE="3"][URL="http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?p=14396693"][B][COLOR="Red"]Beriklan di fanpage fb [COLOR="Blue"]++72ribu[/COLOR] like HANYA RM10[/COLOR][/B][/URL][/SIZE]
[SIZE="3"][COLOR="Black"][B]Kumpulan Liteforex Sabak Bernam [/B][/COLOR] [url]http://www.liteforex.com/?uid=1632329882[/url][/SIZE]
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #1172  
Old 26-02-2012, 11:36 PM
adiwira adiwira is offline
Active Member

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Feb 2011
Posts: 1,152
Poster Rank: #3126
Thanked 135 Times
Active Level
Default

iya andaraya.. cam deposit haram gak tapi... tapi. . tapi... haram disisi undang2 sedia ada saja...

sama juga sistem kutu di opis antara rakan seofis, pekedai dgn pekedai runcit, pasar mlm, tokey2.. cuma tiada byrn keuntungan..

disini tt beri keuntungan atas jasa baik pendeposit menyerahkan modal mereka utk digunakan...
cthnya cam bapa saudaraa andaraya memerlukan modal untuk jlnkan pmbinaan sbg kontraktor, kami sanggup keluarkan modal sedikit sorang utk rolling bisnesnya.. maka bila bisnes kencang, bapa sedara andaraya twlah beri sedikit imbuhan kpd kami.. itu saja..

BNM jgn tau sudah.. naya la kalu aset dibekukan
__________________
jangan takut miskin karena sedekah dan jangan takut sedekah kerana miskin! Kaya memang penting, tapi sedekah jauh lebih penting dari kaya. Jangan pernah menunggu kaya baru bersedekah, tapi bersedekahlah maka Anda akan bertambah kaya. Sedekah membawa Berkah!!
Reply With Quote
  #1173  
Old 27-02-2012, 01:08 PM
zamans98 zamans98 is offline
Super Active Member

zamans98's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Dec 2005
Posts: 4,193
Poster Rank: #888
Thanked 75 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by andaraya View Post
kalau benda macam ni kira mengambil deposit juga ke??????
sajalah bertanya... aku ni bukan tau sgt pasal undang2 dan hal2 guaman ni
saudara baru je berforum ? yang pegi quote page 1 tu pa kes?

Nak jawab, segala2x nya tak sah di sisi undang2x. Contoh kes lain : amek downPayment untuk deposit kete import. downpayment untuk pool beli gadget (cam kes MUS).

Terpulang kepada individu. Kalau rasa tak sesuai, bole je jangan join.
Reply With Quote
  #1174  
Old 27-02-2012, 03:04 PM
dreg_rm dreg_rm is offline
Super Active Member

dreg_rm's Avatar
 
Trader Rating: (36)
Join Date: Jan 2011
Posts: 3,709
Poster Rank: #1020
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ptgk88 View Post
Ok booking projek ini ST 29.Feb dan akan tt kelak...

Terima kasih, saya dah reply sms..
__________________
Email : dregrm@yahoo.com / SMS : 017-9057443
Reply With Quote
  #1175  
Old 27-02-2012, 03:05 PM
dreg_rm dreg_rm is offline
Super Active Member

dreg_rm's Avatar
 
Trader Rating: (36)
Join Date: Jan 2011
Posts: 3,709
Poster Rank: #1020
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Tamindari View Post
masih boleh join ker tt
Boleh terus sms saya ke 011-12990140 untuk info selanjutnya..
__________________
Email : dregrm@yahoo.com / SMS : 017-9057443
Reply With Quote
  #1176  
Old 27-02-2012, 03:06 PM
dreg_rm dreg_rm is offline
Super Active Member

dreg_rm's Avatar
 
Trader Rating: (36)
Join Date: Jan 2011
Posts: 3,709
Poster Rank: #1020
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by bahas18 View Post
sy xdpt plak update sms tu..

BTW dah sms tt..pls check
Dah reply sms anda. Terima kasih..
__________________
Email : dregrm@yahoo.com / SMS : 017-9057443
Reply With Quote
  #1177  
Old 27-02-2012, 03:07 PM
dreg_rm dreg_rm is offline
Super Active Member

dreg_rm's Avatar
 
Trader Rating: (36)
Join Date: Jan 2011
Posts: 3,709
Poster Rank: #1020
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tjbumi View Post
TT, Projek 8 Jan tu tgh tunggu LO clear. Kalau modal dari projek tu nak guna utk Projek 29 Feb nie boleh ke.. walau pun payment tak dapat lagi. Update sikit.
Boleh jika nak forward modal sekiranya projek telah siap seperti Projek 8 Januari telah siap dan dibolehkan forward modal. tq..
__________________
Email : dregrm@yahoo.com / SMS : 017-9057443
Reply With Quote
  #1178  
Old 27-02-2012, 03:09 PM
dreg_rm dreg_rm is offline
Super Active Member

dreg_rm's Avatar
 
Trader Rating: (36)
Join Date: Jan 2011
Posts: 3,709
Poster Rank: #1020
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by andaraya View Post
kalau benda macam ni kira mengambil deposit juga ke??????
sajalah bertanya... aku ni bukan tau sgt pasal undang2 dan hal2 guaman ni

Hehe ye ke bro Andaraya ni, ni bro andaraya yang handle Outsource Foreign Worker ke?
__________________
Email : dregrm@yahoo.com / SMS : 017-9057443
Reply With Quote
  #1179  
Old 27-02-2012, 03:12 PM
dreg_rm dreg_rm is offline
Super Active Member

dreg_rm's Avatar
 
Trader Rating: (36)
Join Date: Jan 2011
Posts: 3,709
Poster Rank: #1020
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by adiwira View Post
iya andaraya.. cam deposit haram gak tapi... tapi. . tapi... haram disisi undang2 sedia ada saja...

sama juga sistem kutu di opis antara rakan seofis, pekedai dgn pekedai runcit, pasar mlm, tokey2.. cuma tiada byrn keuntungan..

disini tt beri keuntungan atas jasa baik pendeposit menyerahkan modal mereka utk digunakan...
cthnya cam bapa saudaraa andaraya memerlukan modal untuk jlnkan pmbinaan sbg kontraktor, kami sanggup keluarkan modal sedikit sorang utk rolling bisnesnya.. maka bila bisnes kencang, bapa sedara andaraya twlah beri sedikit imbuhan kpd kami.. itu saja..

BNM jgn tau sudah.. naya la kalu aset dibekukan

Betul tu, istilah dia meminjam modal dari rakan kongsi di sini seperti dari bro adiwira untuk projek renovate dan divide untung..
__________________
Email : dregrm@yahoo.com / SMS : 017-9057443
Reply With Quote
  #1180  
Old 27-02-2012, 03:21 PM
dreg_rm dreg_rm is offline
Super Active Member

dreg_rm's Avatar
 
Trader Rating: (36)
Join Date: Jan 2011
Posts: 3,709
Poster Rank: #1020
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zamans98 View Post
saudara baru je berforum ? yang pegi quote page 1 tu pa kes?

Nak jawab, segala2x nya tak sah di sisi undang2x. Contoh kes lain : amek downPayment untuk deposit kete import. downpayment untuk pool beli gadget (cam kes MUS).

Terpulang kepada individu. Kalau rasa tak sesuai, bole je jangan join.
Betul tu bro..
__________________
Email : dregrm@yahoo.com / SMS : 017-9057443
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 03:18 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE