Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Trading Zone > General Stuff & Products

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 28-04-2011, 09:12 AM
Rishhana Rishhana is offline
Active Member

Rishhana's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2009
Posts: 2,274
Thanks (Received): 36
Likes (Received): 1
Active Level
Default Meningkatkan Kuasa Enjin Kenderaan Anda

Apa itu karbon?

Bagi enjin petrol atau gas, enapan karbon ini boleh dilihat pada palam pencucuh. Biasanya palam pencucuh perlu ditukar setiap 20,000km, ini kerana enapan karbon akan mengganggu percikan api, yang akan menyebabkan pembakaran tidak sempurna.

Bagi enjin disel, gangguan enapan karbon nampak ketara apabila ekzos mula mengeluarkan asap hitam. Pembakaran bahanapi adalah tidak sempurna, prestasi enjin akan mula menurun sementara penggunaan bahanapi pula semakin meningkat.




Bahan Asas Solvent Bahan "solvent" tidak melekit dan lebih praktikal berbanding bahan asas minyak.
Buatan Malaysia
Harga lebih berpatutan berbanding sesetengah jenama impot.
Tiada Kesan Negatif Tidak memberikan kesan sampingan negatif kepada komponen enjin.
Memang Terbukti Dengan pelbagai testimoni daripada para pelanggan

Kebaikan ProfessoR
Kesan Serta-merta
Memulihkan Kuasa Enjin
Menjimatkan Bahanapi
Kurangkan Asap Hitam
Tidak Perlu Modifikasi
Tanpa ‘Overhaul’
Untuk Enjin Biasa
Untuk Enjin Turbo
Untuk Enjin Supercharger
Untuk Enjin Petrol/Diesel
Teruji & Terbukti Berkesan
Jimat Masa & Jimat Belanja

Agent di alu alukan

Stokis dan outlet diperlukan diseluruh Malaysia


019-6415927 - rishhana
017-6290991 (sms sahaja)


Syarikat Oilyman Technology (SA0013037-V) dahulu dikenali sebagai Diti Marketing Services, telah mula beroperasi sejak tahun 2000 lagi. Pada peringkat awal, Oilyman memasarkan produk minyak pelincir jenama "RADZONE", minyak enjin berkualiti.



Pada tahun 2004, Oilyman mula memperkenalkan produk pembersih karbon enjin jenama "DR.CARBON". Tahun 2005, satu formula baru pembersih karbon yang lebih berkuasa telah dipasarkan. Jenama "PROFESSOR" adalah pembersih karbon terkini keluaran Oilyman. Manakala jenama "DR.CARBON" telah dihentikan penjualannya.



Atas permintaan pelanggan, Oilyman turut memperkenalkan produk aditif perlindungan enjin (metal treatment) jenama "DOSE", tambahan kepada minyak pelincir untuk lebih prestasi dan perlindungan enjin. Harga berpatutan.



Sepanjang aktif dalam dunia automotif, Oilyman turut terlibat secara langsung dalam penajaan beberapa pasukan perlumbaan bagi memperkuatkan imej produk. Bermakna, produk-produk kami bukan sahaja terbukti di jalan biasa, malah untuk kegunaan ekstrem seperti perlumbaan juga boleh berfungsi dengan cemerlang.



Untuk membuktikan produk kami berkualiti, ia turut dihantar ke pusat pemeriksaan berkomputer yang bebas dan profesional seperti Speedworks dan Puspakom (dengan kerjasama Sirim QAS).



Semua jenama yang tersebut di atas telah didaftarkan (Trade Mark) oleh Oilyman Technology. Sila maklumkan jika anda tahu ada pihak lain yang menggunakan jenama ini tanpa kebenaran. Kerjasama anda amat dihargai.


019-6415927 - rishhana
017-6290991 (sms sahaja)

Last edited by Rishhana; 03-05-2011 at 03:22 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 29-04-2011, 08:26 AM
Rishhana Rishhana is offline
Active Member

Rishhana's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2009
Posts: 2,274
Thanks (Received): 36
Likes (Received): 1
Active Level
Default

bump untuk hari nie....

jika carbon banyak di dalam kereta anda pakailah alat penjimat minyak pun pasti tidak memberi hasil..
Alhamdulillah formula ini telah mengambil masa yg lama untuk dibuat kajian.
dulu dikenali dgn DR. CARBON.

yg penting ianya dapat mengelakkan dari top overhaul bagi enjin yg belum leaking lagi ler... dah leaking pakai apa pun tak leh


http://www.youtube.com/watch?v=mAjEYXN29zI
http://www.youtube.com/watch?v=Qgpq3tWrGbY
http://www.youtube.com/watch?v=YRRKqfyYIRg
Quote:
How to clean throttle body and at the same time Decarbonise engine using ProfessoR (xpress decarbonizer) from Oilyman Technology. Can use for any car, not only Naza Kia
http://www.youtube.com/watch?v=OQbfyWex5QA

http://www.youtube.com/watch?v=BLVcSTKRHoM



Decarbonise engine using ProfessoR (xpress decarbonizer) from Oilyman Technology.

Some people call this carbon cleaner. We are using "solvent based" NOT the "oil based" decarbonizer.

Last edited by Rishhana; 03-05-2011 at 03:30 PM..
Reply With Quote
  #3  
Old 29-04-2011, 09:13 AM
boey boey is offline
Legendary Member

boey's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2007
Posts: 15,490
Thanks (Received): 54
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

guna enjin sangkut le..
Reply With Quote
  #4  
Old 29-04-2011, 09:15 AM
zamreda zamreda is offline
CG Top Poster Club

zamreda's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Sep 2008
Posts: 31,398
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 0
Active Level
Default

ait..mcm serbuk fab ker?>..
Reply With Quote
  #5  
Old 29-04-2011, 09:20 AM
Rishhana Rishhana is offline
Active Member

Rishhana's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2009
Posts: 2,274
Thanks (Received): 36
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by zamreda View Post
ait..mcm serbuk fab ker?>..
formula solvent based dari ESSO
teknologi ESSO nie.
kami beli solvent based dari ESSO dan campuran adalah mengikut formula kami.

InsyaAllah tidak memberi kesan buruk pada enjin kereta,motor dan lori. kapal terbang pun leh pakai...(tapi biasanya kapalterbang diorang akan full check engine, so diorang tak pakai solvent based nie )

salah satu dari campuran solvent based nie adalah RON118
biasanya kita nak jimat so pakai minyak murah RON 95 ( RON RON lain pun tetap boleh membentuk enapan karbon, tapi ianya tidak secepat RON 95 )
dgn menggunakan RON 95 enapan karbon akan terjadi sedikit demi sedikit kerana lebihan minyak RON 95 yg tidak habis dibakar boleh membuatkan karbon terbentuk.
karbon inilah yg buat sistem enjin menjadi slow dan knocking.
kerana apabila karbon ada di sekitar valve system, piston dan palam pencucuh ianya dapat menyebabkan percikan api terbatas secara tidak langsung karbon itu menjadi penebat pada sistem percikan api dari palam pencucuh.


Jika dilihat di mana mana bengkel kereta,
mekanik akan rendam piston dan valve dalam minyak petrol sebelum digosok untuk membuang karbon yg melekat di atas piston dan sekeliling valve. so tiada bezanya dgn formula OILYMAN nie.


Quote:
Cara mudah & murah membuat fuel saver atau penjimat minyak sendiri (diy) menggunakan
1) Ceramic Ball (Batu Akuarium)
2) Filtered Water (Air Bertapis)


http://www.youtube.com/watch?v=udF8Ww7sNx8

Last edited by Rishhana; 03-05-2011 at 03:29 PM..
Reply With Quote
  #6  
Old 29-04-2011, 04:08 PM
arul57 arul57 is offline
Super Active

arul57's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jul 2008
Posts: 5,508
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 10
Active Level
Default

kena guna dua botol ker baru terasa perbezaannya ...
brp puluh ribu mileage yg sesuai utk guna bahan ni...
Reply With Quote
  #7  
Old 29-04-2011, 04:14 PM
xtraez xtraez is offline
Active Member

xtraez's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jul 2007
Location: Bumi Allah
Posts: 1,516
Thanks (Received): 26
Likes (Received): 2
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

TT berapa harga benda nih?
Reply With Quote
  #8  
Old 29-04-2011, 05:00 PM
vbnoob vbnoob is offline
Regular

vbnoob's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2010
Posts: 976
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 3
Active Level
Default

sama fungsi cam d'carbo ke?
d'carbo tu lepas guna mmg okay...pastu dlm beberapa bulan karbon tu ada.
kejap jerk.
kalau nak bersih, kena jugak buat top/full overhaul.
baru tahan lama.

ada bukti R&D?

tq.
Reply With Quote
  #9  
Old 30-04-2011, 01:21 AM
Rishhana Rishhana is offline
Active Member

Rishhana's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2009
Posts: 2,274
Thanks (Received): 36
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by vbnoob View Post
sama fungsi cam d'carbo ke?
d'carbo tu lepas guna mmg okay...pastu dlm beberapa bulan karbon tu ada.
kejap jerk.
kalau nak bersih, kena jugak buat top/full overhaul.
baru tahan lama.

ada bukti R&D?

tq.
so far tiada complaint dari customer kami.

d,carbo pakai apa? pihak kami pakai solven based.
boleh cuba dulu.. lepas tu boleh check kat bengkel untuk tengok piston.
saya tidak mahu bertaruh apa apa.. tapi setakat nie memang tiada complaint dari customer kerana memang kami ada test report dari SIRIM dan Puspakom tentang kadar karbon yg dihapuskan dari sistem enjin....

saya tak mahu kondem produk orang lain, D'carbo mungkin ada kelebihan mereka. wallahhualam
Reply With Quote
  #10  
Old 30-04-2011, 01:29 AM
Rishhana Rishhana is offline
Active Member

Rishhana's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2009
Posts: 2,274
Thanks (Received): 36
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by arul57 View Post
kena guna dua botol ker baru terasa perbezaannya ...
brp puluh ribu mileage yg sesuai utk guna bahan ni...
untuk kereta baru selepas 20km

tapi jika kereta dah cecah 80km boleh buat 2 botol untuk bulan pertama dan 2 botol lagi 2-4 bulan seterusnya .
InsyaAllah 2 botol pertama akan terasa perbezaannya.

untuk myvi,vios,camry baru,hyundai baru, dan kereta yang ada sistem vvti. saya kena tengok mileage dulu. coz membazir je beli 2 botol kalau mileage rendah, lagipun sistem VVTI nie pun dah mengawal karbon tetapi tetap ada juga enapan karbon cuma tak sebanyak enjin yg tidak menggunakan sistem vvti
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold