Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 25-04-2011, 12:51 PM
darkkiller darkkiller is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,312
Thanks (Received): 573
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default Mematikan bunyi alarm dan menghidupkan enjin kereta

Salam
Ceritanya macam ni,kunci aku totally hilang..tak jumpa..so aku panggil tukang buat kunci buka kereta dan buat kunci...dah buat dah..tapi enjin kereta Waja aku masih takleh nak dihidupkan sebab aku gunakan alarm...

Korang ada pengalaman tak macam mana nak mematikan alarm dan menghidupkan enjin kereta??

Akunye remote alarm aku dah hilang dah jangan tanya cari kuncinya dulu ...

Please urgent
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 25-04-2011, 12:54 PM
hafietz hafietz is offline
Regular

hafietz's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Feb 2010
Posts: 494
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

salam tt.. kt cable btrry (+) ada fius? try bukak fius 2 nk join dg wire...
Reply With Quote
  #3  
Old 25-04-2011, 12:55 PM
satria_girl satria_girl is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2010
Posts: 1,318
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

bro kena cari tukang pasang alarm pulak ni..suruh depa mai tgk..
Reply With Quote
  #4  
Old 25-04-2011, 12:57 PM
zamreda zamreda is offline
CG Top Poster Club

zamreda's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Sep 2008
Posts: 31,390
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 0
Active Level
Default

klau cari box alarm tu kasi pintaskan wayar starter tu..ataupon cari satu wayar yng konet dgn starter tu kasi pintaskan kat bateri...ade berani??


aku ade pengalaman nie..tapi kancillah..alarmnya asyik berbunyi bunyi ajer...dah pemiliknya pening kapla sbb takleh start..

aku setel kejap..cari alarm box tu..tanggalkan wayar2 tu suma..dan pasang balik..lps tu alhamdulilah boleh start..

Last edited by zamreda; 25-04-2011 at 12:59 PM..
Reply With Quote
  #5  
Old 25-04-2011, 01:00 PM
sawamura sawamura is offline
Legendary Member

sawamura's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2010
Location: Trading EJ Sampai Kaye..!!
Posts: 12,481
Thanks (Received): 927
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

bukak manual kereta waja tuh.. carik kt mana dia letak fius utk alarm..

pastuh bukak hood n bukak kotak fius.. (bergantung sesetengah keter kotak fius alarm ada kt sebelah bateri, ada kereta fius alarm dia kt dalam peti dashboard..).. dah jumpa fius tuh cabut jer.. kalo keter teman fius 20A warna merah dua dari atas..

pasal pintu xleh bukak, mmg xleh nk tolong laa.. either jolok pakai pembaris (kantoi kalo tt ada pasang bracket), xpon smash window jer.. pastuh matikan alarm..

nk lagi senang.. smash window, bukak hood, pastuh cabut bateri.. setel.. pastuh tunggu pomen datang..
__________________
WTS: Cadar Cotton Patchwork - Nice Design

A Fine Line Between 'Trading' and 'Gambling' Is Called Discipline..
- I Open Each Trade Not Because I Want To.. But Because I Know I Need To..
Reply With Quote
  #6  
Old 25-04-2011, 01:01 PM
GASTER123 GASTER123 is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (59)
Join Date: May 2008
Posts: 15,828
Thanks (Received): 445
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by zamreda View Post
klau cari box alarm tu kasi pintaskan wayar starter tu..ataupon cari satu wayar yng konet dgn starter tu kasi pintaskan kat bateri...ade berani??

adakah satu letupan kecil akan berlaku??
Reply With Quote
  #7  
Old 25-04-2011, 01:08 PM
zamreda zamreda is offline
CG Top Poster Club

zamreda's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Sep 2008
Posts: 31,390
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by GASTER123 View Post
adakah satu letupan kecil akan berlaku??
tu kalau berani lah..aku pernah buat..mmg susah nak kasi kontek point2 tu..
tapi enjin skg susah nak seluk...klau enjin wira magma ker saga magma boleh lagi..
Reply With Quote
  #8  
Old 25-04-2011, 01:10 PM
aygabg aygabg is offline
Active Member

aygabg's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2007
Posts: 1,826
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

cuba buang fius alarm/power window/centre locking..cabut bateri dia tetap bunyi juga bila pasang balik bateri tu...kalau nk selamat panggil mekanik yg ada alat reset ecu,takut nanti penyakit lain datang...kalau kancil atau saga lama tk kisah nk wat sesuka hati..waja ni sensitf skit..
Reply With Quote
  #9  
Old 25-04-2011, 01:15 PM
zamreda zamreda is offline
CG Top Poster Club

zamreda's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Sep 2008
Posts: 31,390
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by aygabg View Post
cuba buang fius alarm/power window/centre locking..cabut bateri dia tetap bunyi juga bila pasang balik bateri tu...kalau nk selamat panggil mekanik yg ada alat reset ecu,takut nanti penyakit lain datang...kalau kancil atau saga lama tk kisah nk wat sesuka hati..waja ni sensitf skit..
btul tu...ade hubungkait ecu tu yang payah..last2 dtg penyakit ecu polak..
Reply With Quote
  #10  
Old 25-04-2011, 01:18 PM
elmyda elmyda is offline
Super Active

elmyda's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Jan 2007
Posts: 9,552
Thanks (Received): 159
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

semua kete br ni pakai ecu..

dlm kunci tu sebenarnya ada code, kalau sama dgn ecu br bole start. kalau main buat duplicate je sampai kiamat pn tkkn bole start enjin..

diingatkan semua kete2 br sebenarnya kunci kete tuh ada link code dgn ecu kete. bkn mcm kete lama2 senang2 nk duplicate..

jln paling selamat bwk kunci tu g pengeluar kete..
__________________
neverendinghate..
41,800 New Iraqi Dinar Collector's Set
SwissCash (Swiss Mutual Fund) http://www.swisscash.net
AMF Brokerage Limited Investment http://www.amf1989.com
SNG Private Investment Club http://snginvest.com/
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump