Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Consumers > Consumer Complaints

Consumer Complaints This section is for serious poster (as a consumer) who like to share their unsatisfying of using products or services by reporting all misconducts, errors, flaws & failures. Attaching some images or videos are recommended.

Recommended Brokers

Forex Chart
CG Sponsors



Closed Thread
 
Thread Tools
  #1  
Old 24-04-2011, 06:22 PM
Bro_Izantie Bro_Izantie is offline
Legendary Member

Bro_Izantie's Avatar
 
Trader Rating: (91)
Join Date: Mar 2009
Location: Setiawangsa KL
Posts: 17,046
Thanks (Received): 922
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Send a message via Skype™ to Bro_Izantie
Default Roti Canai Mamak - Patut la sedap....

Assalamualaikum,

Tiada niat mengganggu anda semua sedang bekerja sempena musim gaji awal & minggu bonus pasti ceria semua..
cuma saya ingin berkongsi apa yg saya lihat dengan mata kepala sendiri.

Kejadian Pertama: (Ia berlaku jumaat lepas)
Kebiasaannya wife akan sediakan sarapan & bekalan untuk anak2 ke sekolah seawal 4.30pagi. Oleh kerana di suatu pagi
Jumaat hujan renyai2 pula, sy bangun 5.15am dan bercadang nak beli roti telor & roti boom untuk sarapan & bekalan anak sekolah
saya ke kedai mamak 24jam "restoran _______ korner"
disebabkan cuaca sejuk, saya guna la toilet restoran tu..bila keluar toilet yg bersebelahan stor bawang tepung gandum susu
terdengar orang gelak2...saya pun menolak lah pintu papan plywood stor tu...alangkah terkejut saya 2 lelaki mamak ni sedang
memijak-mijak tepung bercampur telur dgn susu dalam sebuah besen aluminium berkaki ayam berkain sarong putih
(anda mungkin pernah tengok ASTRO macam mana anggur dipijak ramai di Francis untuk jadikan arak)
saya tegur " apa u bikin"
sorang tu boleh cakap melayu pelat 'esok pagi punya'
saya tanya lagi " itu untuk apa'
dia jawab 'roti canai'
saya pun blaa coz awal pagi tokeh dia xder...bila saya cerita pada kawan yg juga tuan punya kedai tomyam pandan indah..
kawan saya jawab 'yg pijak dengan kaki tu lah bangsa kita suka makan pagi-pagi siap minta banjir/tampal'
Aduan telah dibuat tetapi restoran tu masih beroperasi lagi maklum lah MPAJ milik siapa...sedangkan berpuluh-puluh rumah urut
disko pub tumbuh macam cendawan di Pandan Indah inikan kes tepung di uli dgn kaki...


Kejadian Kedua
Ini pengalaman dgn mata kepala adik lelaki saya di sebuah restoran mamak _________ gelas besar di Cheng, Melaka.
lepas dia tengok bola Chelsea lewat 5pagi, dia pun pergi belakang restoran untuk ambil kereta coz masa game tu
parking penuh...kata adik saya, dia ternampak 3 lelaki mamak ni memijak2 tepung roti canai juga dalam besen

Kejadian Ketiga
Ini cerita dr sahabat saya ahad lepas dia terserempak di restoran ________ bandar tasik selatan
Juga mamak memijak pijak tepung roti canai di bahagian dapur belakang yg berkepungkan kerusi2 plastik yg bersusun..
kata kawan sy...mereka siap gesel-geselkan tepung tu dengan tumit dan betis.

Saya berharap anda teliti dulu ...jika boleh...

Saya suka bersantai di Mamak coz skrin besar, luas, pekerja dia xmasuk campur apa sahaja urusan kita xmacam restoran
tomyam yg xboleh santai lama-lama.

[email protected]



p/s: Aku Copaste dari email...
Paid Advertisement
  #2  
Old 24-04-2011, 06:24 PM
VeilSupra VeilSupra is offline
Regular

VeilSupra's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2011
Location: Miri - KL
Posts: 911
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

wahh.. pttla roti canai mamak sedap. kalau bangsa lain buat xsedap.
  #3  
Old 24-04-2011, 06:26 PM
gengjawa gengjawa is offline
CG Top Poster Club
XM Official
Introducing Broker

gengjawa's Avatar

 
Trader Rating: (54)
Join Date: Dec 2006
Location: www.signalsmsforex.com
Posts: 33,092
Thanks (Received): 200
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to gengjawa
Default

kat banting pun ada mcm nie
dah pernah kena rush
wak pun dah xmau makan roti canai kedai mamak lagi
better cari restoren melayu jer
  #4  
Old 24-04-2011, 06:26 PM
Bro_Izantie Bro_Izantie is offline
Legendary Member

Bro_Izantie's Avatar
 
Trader Rating: (91)
Join Date: Mar 2009
Location: Setiawangsa KL
Posts: 17,046
Thanks (Received): 922
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Send a message via Skype™ to Bro_Izantie
Default

Quote:
Originally Posted by VeilSupra View Post
wahh.. pttla roti canai mamak sedap. kalau bangsa lain buat xsedap.
bagi aku melayu gak buat yg sedap...
  #5  
Old 24-04-2011, 06:27 PM
Bro_Izantie Bro_Izantie is offline
Legendary Member

Bro_Izantie's Avatar
 
Trader Rating: (91)
Join Date: Mar 2009
Location: Setiawangsa KL
Posts: 17,046
Thanks (Received): 922
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Send a message via Skype™ to Bro_Izantie
Default

Quote:
Originally Posted by gengjawa View Post
kat banting pun ada mcm nie
dah pernah kena rush
wak pun dah xmau makan roti canai kedai mamak lagi
better cari restoren melayu jer
betol tu wak...dan kat KL ni bersepah2 kedai mamak kapir yg gantung ayat2 Quran....
  #6  
Old 24-04-2011, 06:29 PM
VeilSupra VeilSupra is offline
Regular

VeilSupra's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2011
Location: Miri - KL
Posts: 911
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

adoi.. kalo terbyg dgn kaki diorg.. pastu diorg ni mmg jenis jrg mandi.
  #7  
Old 24-04-2011, 06:29 PM
gengjawa gengjawa is offline
CG Top Poster Club
XM Official
Introducing Broker

gengjawa's Avatar

 
Trader Rating: (54)
Join Date: Dec 2006
Location: www.signalsmsforex.com
Posts: 33,092
Thanks (Received): 200
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to gengjawa
Default

Quote:
Originally Posted by Bro_Izantie View Post
bagi aku melayu gak buat yg sedap...
betol tu
org melayu punya roti canai lagi sedap
  #8  
Old 24-04-2011, 06:30 PM
Ahmad07 Ahmad07 is offline
Super Active

Ahmad07's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2007
Posts: 9,391
Thanks (Received): 404
Likes (Received): 50
Active Level
My Mood:
Default

banyak gak aku dengar bende2 cenggini sblum ni...
  #9  
Old 24-04-2011, 06:32 PM
gengjawa gengjawa is offline
CG Top Poster Club
XM Official
Introducing Broker

gengjawa's Avatar

 
Trader Rating: (54)
Join Date: Dec 2006
Location: www.signalsmsforex.com
Posts: 33,092
Thanks (Received): 200
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to gengjawa
Default

Quote:
Originally Posted by Ahmad07 View Post
banyak gak aku dengar bende2 cenggini sblum ni...
diaorg kata letih nk uli pakai tangan
so pakai kaki ler..
  #10  
Old 24-04-2011, 06:32 PM
Bro_Izantie Bro_Izantie is offline
Legendary Member

Bro_Izantie's Avatar
 
Trader Rating: (91)
Join Date: Mar 2009
Location: Setiawangsa KL
Posts: 17,046
Thanks (Received): 922
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Send a message via Skype™ to Bro_Izantie
Default

Quote:
Originally Posted by VeilSupra View Post
adoi.. kalo terbyg dgn kaki diorg.. pastu diorg ni mmg jenis jrg mandi.
masa pijak pakai kain sarong....eeiiiii...cuba bayangkan...korang kalau nak kepastian, email kat brader tu...
Sponsored Links
Closed Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 12:03 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you