Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CRIMES, SCAMS, CONSUMERS, ILLEGAL ACTIVITES > Consumers > Consumer Info, Discussion

Consumer Info, Discussion Share useful information to other consumers. Discuss to get more clearer picture of some brand of products & services

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 ISIS - Topik Yang Tidak Dibenarkan
Last Post: haQ
Posted On: Today
Replies: 0
Views: 125
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 27,183
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 57,794
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 23-04-2011, 01:19 AM
haizalr haizalr is offline
Normal Member

haizalr's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Posts: 107
Poster Rank: #13797
Thanked 26 Times
Active Level
Default JUTAWAN MALAYSIA : Datuk Haji Lambak Mohamad..Pengasas Kicap Kipas Udang..

Sumber dari blog KISAHJUTAWAN

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Hari ini hari Jumaat, seperti biasa, masa rehat dan makan tengahhari yg lebih panjang dari biasa ini saya manafaatkan untuk makan tengahhari dikawasan berdekatan dengan mesjid dan menjadi rutin saya akan makan tengahhari di restoren kegemaran saya. Nasik campur di restoren tersebut memang "perghhh"...pendek kata, macam makan nasik kat rumah lauk dia...

Saya adalah pengemar kicap...nasik berlauk saya mesti saya sertakan dengan kicap kegemaran saya, Kicap apa lagi kalau bukan..cap cap cap...cap kipas udang..hehe..Teringat saya iklan kicap tersebut yg melekat disanubari rakyat Malaysia. Siapa yg tidak tahu jenama unggul kicap dari Malaysia ini.

Pengasas disebalik jenama kicap ini adalah Datuk Hj Lambak Mohamad. Beliau memulakan perniagaan beliau kira-kira 25 tahun yg dahulu apabila menubuhkan Zara Foof Industries secara kecil-kecilan dengan menyewa sebuah kilang dan memasarkan jenamanya kicapnya disekitar banda Johor Baharu..

Memulakan perniagaan dengan bermodalkan RM40,000, beliau tidak menoleh kebelakang bagi memastikan jenama Kicap kipas udang meniti dibibir rakyat Malaysia. Kawalan kualiti product yg baik serta komitmen pekerja-pekerja syarikat beliau yg sama-sama berkongsi visi yg sama, beliau mencatat jualan bulanan sebanyak RM120,000 sebulan.

Beliau tidak kedekut untuk melabur kembali keuntungan syarikat kepada mempromosikan jenama beliau dan menambahbaikkan kualiti produk beliau. Beliau berani mengambil langkah drastik dan besar dalam mempromosikan jenama beliau di Television. Penambahbaikan juga dapat dilihat dari proses pembungkusan jenama kicap tersebut yg terdapat pada penutup botol kicap tersebut yg semakin moden dan selamat.

Kini, jualan bulanan Kicap kipas udang berjumlah RM6Juta sebulan dan merangkumi kepada kepelbagaian produk seperti sos,kaya dan lain-lain lagi. Jenama kipas udang ini juga telah melangkau jauh ke Asia Barat dan Negara-negara Asean. Dengan jualan syarikat mencecah RM82juta setahun, syarikat ini melangkah setapak lagi dengan penubuhan bangunan syarikat yg bernilai RM35juta di bandar perindustrian Larkin.

Kesungguhan untuk berkembang juga dapat dilihat dengan pelaburan RM10 juta dalam meningkatkan teknologi dalam penghasilan barangan pengguna selain makanan.Ini akan meliputi barangan pengguna seperti minuman isotonik,bahan pencuci pakaian dan ubat gigi.

Siapa sangka, hanya menjual kicap..syarikat ini sekarang bernilai puluhan JUtaaan ringgit...Yang penting, selagi ada keperluan dan kehendak, disitu ada peluang...


Salam Jutawan dari saya

Haizal Ramdzan
__________________
LONJAKKAN HARGA EMAS MEMBUKA MATA RAMAI PIHAK,PULANGAN SEKITAR 30-35% SETAHUN MAMPU MENYELAMATKAN ANDA DARI INFLASI, JOM BELI EMAS DI WWW.EMAS4ALL.COM
Reply With Quote
The Following 15 Users Say Thank You to haizalr For This Useful Post:
amzeid (08-01-2014), Deen27 (08-01-2014), dme30 (07-01-2014), emoney (07-01-2014), firehand (02-02-2014), flygrow (14-02-2014), habibyana (07-01-2014), hafyz1984 (07-01-2014), kamal_kampong (07-01-2014), kassim_baba (07-01-2014), lejen kampung (08-01-2014), OrgMinyak (07-01-2014), otaida00taj (14-02-2014), rissa (17-01-2014), safa69 (08-01-2014)
Paid Advertisement
  #2  
Old 23-04-2011, 01:31 AM
tokputih tokputih is offline
CG Top Poster Club

tokputih's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Apr 2008
Posts: 22,449
Poster Rank: #71
Blog Entries: 4
Thanked 523 Times
Active Level
My Mood:
Default

tak silap formula kicap ni dicipta oleh rakyat singapura... setiap bulan dia datang kat zara food mintak royalty... perasan tak kat label ada nama habhal's tula penciptanya..

__________________

.::Vending Mechine TERRRRMURAH dipasaran.. Klik Disini::.
BulkSMS Murah RM45-Free 250sms

Kasihi Isteri Dengan Jiwamu Bukan Dengan Nafsu

Last edited by tokputih; 23-04-2011 at 01:36 AM..
Reply With Quote
  #3  
Old 23-04-2011, 01:43 AM
istaroo istaroo is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Posts: 123
Poster Rank: #12836
Thanked 0 Times
Active Level
Default

aku minat gila kicap nie......tapi sekarang dah mahal......
Reply With Quote
  #4  
Old 23-04-2011, 02:30 AM
azam575 azam575 is online now
Experienced Trader
Forex System Developer

azam575's Avatar
 
Trader Rating: (60)
Join Date: Jul 2007
Location: Tanjung Puteri BAhru
Posts: 35,872
Poster Rank: #25
Thanked 695 Times
Active Level
My Mood:
Default

Skang pilihan aku JALEN hehehe... keluaran Muslim jugak

Tukar kicap sejak anak aku alergik ngan kicap kipas udang ... huhuhuhuhu
__________________
SUNLIGHTVPN-ByPass B$T@R!NT/$TR@MYX(KLIK SINI)-*DOA*USAHA*ILMU*TAWAKAL*
- UTK DEPOSIT USD KE AKAUN INSTAFOREX SILA CALL/SMS 0199112018(sedanfx)
AUTOMATIK PIPS REBET + WELCOME BONUS KE AKAUN ANDA BILA REGISTER AKAUN INSTAFX DENGAN SAYA!!!
Reply With Quote
  #5  
Old 23-04-2011, 02:36 AM
RajaDiamond RajaDiamond is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2008
Posts: 5,692
Poster Rank: #641
Thanked 8 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tokputih View Post
tak silap formula kicap ni dicipta oleh rakyat singapura... setiap bulan dia datang kat zara food mintak royalty... perasan tak kat label ada nama habhal's tula penciptanya..

aku jarang makan kicap...
__________________
[B][COLOR="DarkRed"][SIZE="3"][CENTER][URL="http://www.spypen2u.com"]PANAS!!! KOLEKSI KAKI SKODENG TERBONGKAR!!![/URL][/CENTER][/SIZE][/COLOR][/B]
Reply With Quote
  #6  
Old 23-04-2011, 03:24 AM
Bionik Bionik is offline
Well-Known
Member

Bionik's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Nov 2009
Location: Mars
Posts: 6,882
Poster Rank: #509
Thanked 38 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by RajaDiamond View Post
aku jarang makan kicap...
ada aku kisah....
Reply With Quote
  #7  
Old 23-04-2011, 03:29 AM
Overclock Overclock is offline
Legendary Member

Overclock's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Dec 2006
Location: CG Control Panel
Posts: 14,061
Poster Rank: #161
Thanked 42 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Bionik View Post
ada aku kisah....
wahahaa..
__________________
Belia Benci Dadah & Amno
* Parti BlackBerry Se-Malaysia
* Blog 3G Melayu

-OC-
Reply With Quote
  #8  
Old 23-04-2011, 09:58 AM
green_maskman green_maskman is offline
Super Active Member

green_maskman's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2010
Posts: 4,693
Poster Rank: #818
Thanked 165 Times
Active Level
My Mood:
Default

cap2 cap kipas udang....
Reply With Quote
  #9  
Old 23-04-2011, 10:17 AM
arin_gis arin_gis is offline
Super Active Member

arin_gis's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Feb 2006
Location: Bangi
Posts: 4,926
Poster Rank: #754
Thanked 111 Times
Active Level
My Mood:
Exclamation

Makan kicap boleh tapi jangan selalu diamalkan. Hari itu melawat kawan aku kena leukimia kebetulan doktor pakar meyarankan jangan mengambil kicap dan makanan dalam tin sebagai makanan rutin kerana ia adalah agen kepada kanser darah.
Reply With Quote
  #10  
Old 23-04-2011, 10:32 AM
Avista Avista is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2010
Posts: 2,655
Poster Rank: #1495
Thanked 17 Times
Active Level
Default

Haizal Ramdzan

aku ingat dia ni yg jutawan.Setakat menulis kejayaan org lain.Tepu dah
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:35 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE