Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Kuala Lumpur Stock Exchange (KLSE) > Stocks General Discussion

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,695
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,372
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,549
More...
Reply
 
Thread Tools
  #51  
Old 09-09-2008, 05:17 PM
cyborg cyborg is offline
Super Active Member

cyborg's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 2,814
Poster Rank: #1391
Thanked 11 Times
Active Level
My Mood:
Default

Mana broker boleh offer 30minit & 1 hour candlestick chart ??
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #52  
Old 03-01-2009, 02:11 PM
senang-senang senang-senang is offline
Normal Member

senang-senang's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Location: Dungun, Trg
Posts: 445
Poster Rank: #6208
Thanked 13 Times
Active Level
My Mood:
Default

salam semua..
aku baru lagi terlibat dgn Share di BSKL.

aku register dgn Alliance Investment Bank..
mudah & Murah..
modal permulaan hanya RM10 utk open CDS number..
then dia org bagi aku credit limit RM5000 utk trading..
1+3 days utk make payment kalu aku nak hold share tu bila dibeli..

semua chart, news/announcement, ada dlm https://www.eallianceshare.com.my/aibbecos/default.asp..
just login..

dr situ customer/trader boleh Sell/Buy share thru internet.

dgn internet. Brokerage Fee lebih murah dr kita call remiser utk sell/beli share...

wasalam..
http://se6se6.blogspot.com
Reply With Quote
  #53  
Old 05-01-2009, 09:12 AM
levitezz levitezz is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Posts: 59
Poster Rank: #17918
Thanked 1 Time
Active Level
Default

Mmm....good info.......
Reply With Quote
  #54  
Old 07-11-2009, 04:25 AM
thegreat thegreat is offline
Well-Known
Member

thegreat's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Nov 2007
Posts: 6,458
Poster Rank: #564
Thanked 31 Times
Active Level
My Mood:
Default

habis gak aku baca tapi still tak jumpa lagi cara nak blajat TA..... kena cari kat tempat lain plak ni
__________________
LIVERPOOL FC ** リヴァプールFC ** 리버풀 FC ** fc ลิเวอร์พูล ** एफसी, **
Reply With Quote
  #55  
Old 07-11-2009, 04:06 PM
thetu5 thetu5 is offline
Active Member

thetu5's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Nov 2007
Location: segamat/johor-u.k/silver >"1malaysia"<
Posts: 1,472
Poster Rank: #2593
Thanked 26 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by thegreat View Post
habis gak aku baca tapi still tak jumpa lagi cara nak blajat TA..... kena cari kat tempat lain plak ni
TA/technical analysis is-the study of market action,through the use of chart for the purpose of forecasting future price trends..

harap dapat membantu..

http://www.zaner.com/3.0/education/T...alAnalysis.pdf

chart pattern

http://www.chartpattern.com/understa..._patterns.html

golden rules

http://www.chartpattern.com/10_golden_rules.html

TA byk nk kne cover sbnrnya..
termasuk :-

1.charting
a)bar chart,
b)candlesticks,
c)points & figure,
d)etc.

2.support and resistance
a)support
b)resistance
c)support becomes resistance
d)trading strategies at support & resistance

3.trend and trading range
a)uptrend/bull
b)downtrend/bear
c)sideway/corrections
d)etc

4.chart pattern
2 types-continuation and reversal

1.reversal pattern
a)head and shoulder
b)double tops and bottoms
c)saucers/rounded tops and bottoms
d)V-formation,spikes,and islan reversal

2.continuation pattern

a)flags
c)triangles
d)wedges and pennant
e)cup with handle

5.gaps
a)commons gap
b)runaway gaps
c)breakaway gaps
d)exhaustion gaps
e)continuation gaps

6.indicators
a)moving averages(MA)-SMA/EMA/etc
b)moving averages convergences divergences(MACD)
c)bollinger bands
d)relatives strength indix(RSI)
e)etc

tu just basic at least kita kne tau..blum masuk lagi

1.trading strategies
2.money management
3.mental preparation
4.etc

klu dah tau TA,ape juga market blh masuk xkira Forex,Stock/equity,future market/etc.
better ko amik personal coach..klu amik short course yg broker/remiser organised,mau 3-5K kne byr utk 1-3 hari course pdhl bnda basic sama je.bnda2 basic blh dpt kt internet tapi sure ko xphm..try PM PUTRA78,tye dia ade wat class x..

dah phm basic,bru blh develop own trading strategies psl ia bergantung pada invdividu,samada nk trade intraday/scalper,hold post,swing,etc..setiap trader/investor xsama strategies bergantung pada diri individu masing2..

pastu boleh develop money management(MM),base pada modal yg kita ade dan trading strategies kita..smua dh complete,boleh masuk market.pilih market base pada risk yg kita berani ambil/tanggung.

cth high risk/high liquidity mcm futures market(CPO) dan currencies market (FOREX).klu nk slow ckit boleh amik market mcm equity/stock plak..tapi,profit xmcm futures/forex psl ni cme one one market xsama cam futures/forex-2 ways market(long and short)

boleh bg soalan.Insyaallah klu aku xmmpu,ramai lagi traders yg boleh bg pendapat/cadangan/jawapan/etc..

anyway-good luck
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to thetu5 For This Useful Post:
thegreat (08-11-2009)
  #56  
Old 07-11-2009, 06:21 PM
Sony_Boy Sony_Boy is offline
Well-Known
Member

Sony_Boy's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2007
Location: This is Anfield
Posts: 7,291
Poster Rank: #455
Thanked 179 Times
Active Level
My Mood:
Default

macam time nak SPM dulu la.. ada yg boleh belajar sendiri, atau buat group discussion, tak pun mak bapak antar pegi tuition.. kena tengok jugak kemampuan diri masing2.. ada orang kata, membazir jer duit gi seminar/course..

dulu masa aku pegi mana2 seminar, kebanyakan bangsa lain yg penuh kat situ.. kenapa yer? sebab diaorang banyak duit boleh bayar ke, or seminar tuh buat dlm english, or memang bangsa kita dah terror bab2 financial nih, etc..?

one step at a time.. ada org baca skali leh paham, ada yg 2-3 kali baru paham, ada yg kena baca berkali2 baru nak paham, ada yg tak paham langsung, parah tuh.. memang banyak TA resources dlm internet tapi paham ke kita nak baca? so kenalah invest kat diri masing2 dulu.. pegi FREE seminar dulu.. kekadang coach nih ada yg cakap berbelit2, ada yg bagi clear presentation so survey dulu.. Chartnexus selalu buat, http://www.chartnexus.com/events/index.php... kekadang broker house pun ada buat course TA utk client, CIMB, RHB, OSK, etc.. dlm The Star pun ada iklan company lain buat course/seminar masing2.. Good luck!

Technical Analysis Training Program Preview ( Kuala Lumpur )

Date : 11 Nov 2009 (Wednesday)
Time : 7:30pm - 9:30pm
Venue : ChartNexus Learning Centre
903,Block A,
Phileo Damansara 1,
Jalan 16/11,Sek 16
46350 PJ,Selangor
Malaysia

Learn More
Do you have a clear strategy on how to trade when the market is range-bound or is trending upward or downward? These three courses will introduce the participants to effective trading strategies based on technical analysis concepts applied effectively to the different market conditions. With over 1000 graduates from 3 countries, we have translated the difficult technical analysis concepts into simple trading strategies that anyone from all walks of life can easily understand. During this preview, our trainer will introduce to you the trading strategies that are going to be covered in these 3 courses and the way they are applied to find high-probability trading opportunities



http://www.straitsindex.com/webasp/eevents.asp
0/11/09 (Tue) 8:00 pm - 10:00pm
Market Language with Technical and Fundamental Analysis
- Technical Analysis Explained
- The Market and You
- Formation of Trends and Chart Patterns
- WinChart Way
- Individual Counter Case Studies
Members and invited guests are welcome.

56M & 56A, Jalan SS 21/58, Damansara Utama 47400 Petaling Jaya

Last edited by Sony_Boy; 07-11-2009 at 06:45 PM..
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Sony_Boy For This Useful Post:
thegreat (08-11-2009)
  #57  
Old 19-05-2010, 10:51 AM
soleq soleq is offline
Active Member

soleq's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,484
Poster Rank: #2574
Thanked 10 Times
Active Level
My Mood:
Default

salam..
T.A dan F.A ni bagus..
tp market malaysia xikut sangat pada teknikal,,
sume depent pada rumours saja,,
tp bile kita ada ilmu pasal T.A n F.A..
kita da ada panduan sama ada stok itu btol2 bole go for the long term @ spaculate jer..
sy pun budak lg dalm share ni..
tp insyaallah nak amik CFA n MSTA..
pada otai2,,,
sila beri tunjuk ajar..
Reply With Quote
  #58  
Old 19-05-2010, 04:49 PM
rahzaron rahzaron is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2008
Posts: 114
Poster Rank: #13285
Thanked 1 Time
Active Level
Default

Long Black Candle today on KLCI any komen from traders
Reply With Quote
  #59  
Old 23-05-2010, 07:55 PM
chtan82 chtan82 is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 48
Poster Rank: #19525
Thanked 0 Times
Active Level
Default

thank you for sharing
Reply With Quote
  #60  
Old 14-06-2010, 04:04 PM
remisierRM remisierRM is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 101
Poster Rank: #14172
Blog Entries: 1
Thanked 30 Times
Active Level
My Mood:
Default

Seminar Jutawan Saham - membongkar RAHSIA pelaburan di Bursa Malaysia... dengan 100% dalam Bahasa Melayu, nota-nota yang lengkap dan dianjurkan oleh PUABUMI (Persatuan Perunding Unit Amanah Bumiputera Malaysia) dengan kerjasama Timbalan Presiden PRIBUMI (Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia)dan Pakar Analisis Teknikal EON Bank. Maklumat lanjut di http://**************************
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 04:47 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE