Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Trading Zone > Health, Beauty, Wellness Products

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 23,223
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 53,829
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 41,243
More...
  #1  
Old 18-09-2014, 06:39 AM
nationagainstzionist nationagainstzionist is offline
Active Member

nationagainstzionist's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 2,393
Poster Rank: #1647
Thanked 74 Times
Active Level
My Mood:
Default Patah Tulang Rusuk

Assalamu'alaikum CGrians

Nak tanya sini sape yg pena mengalami patah tulang rusuk, boleh bagi apa2 jer tips2 yg beguna utk saya..sbb hari ahad lalu sy terjatuh dr tangga jenis A ladder dlm ketinggian 3 meter pastu rusuk kanan sy landing kat tangga tu pergh..senak juga d buat nya..dah x-ray dan doc dah sahkan ada 2 tulang rusuk kanan sy patah..sy ok jer mungkin nasib saya pada hari tu tak baik mungkin..terima jer , apa yg blaku tu semua dari Allah..mungkin ada hikmahnya

Hari ni dah masuk 4 hari..doc bagi cuti 21 hari..lama tu..dia kata bagi tulang2 tu sambung balik, mmg payah la patah tulang rusuk ni..semua benda kita buat x selesa..smpai ada masanya kita sendri terjerit kesakitannya sbb x tahan masa buat sesuatu perbuatan tu..sy tpaksa kurangkan pengunaan tgn kanan sbb bila tgn kanan bgerak dgn secara automatis nya tulang rusuk yg patah tu mgeluarkan kesakitan pada batin ku..

Nak baring payah, nak bangun dr katil pun payah..mandi lagilah..apa lagi klu2 mandi air sejuk..guna shower lagi..abis sakit dada sbb laju bnafas..pastu mengigil lg satu hal, pakai baju lg satu hal..kena sangkut tangan kanan kat tempat tinggi..klu x bnyak kali lah ' pause' masa pakai/buka baju, tido biasa la kena mengiring sebelah kiri trus..klu sedar2 tido tlentang masa tu..pergh bebunyi2 tulang tu klu nak betulkan posisi mengiring sambil di iringi suara keras...

masa solat plak..kena buat secara slow motion , masa sujud tu betul2 kena slow..klu laju2 terdengar suara 'argh' skjap...so far x da bnyk masalh klu dlm bab solat selagimana klu kita buat perlahan2 & x memudaratkan..klu jd muazin masa ni sy tpaksa tolak sbb sakit dada masa melaungkan azan tu..nafas senak2

rugi rasanya jugak sy..sbb xdpt bmain dgn anak ku yg 2 thn tu..dgn maknya blum try lg..hehe..nak dukung anak pun x ble..naseb baek pegang hp boleh...hahhaha

so . Sapa2 yg lain ada pengalaman dan tip2 yg bguna kita kongsi la di sini klu boleh..In Shaa Allah ianya akan berguna kpd yg lain satu hari nnt..
__________________
support mujahideen, defeat & destroy israel !!!
In Shaa Allah kita akan bertemu kerana Allah dan berpisah kerana Allah
ta'waou radical islamic movement
Reply With Quote
Paid Advertisement
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 04:03 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE