Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Trading Zone > Health, Beauty, Wellness Products

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Removal of User Title Status & Subforum
Last Post: Dann
Posted On: 02-02-2015
Replies: 0
Views: 1,605
0 ISIS - Topik Yang Tidak Dibenarkan
Last Post: haQ
Posted On: 28-11-2014
Replies: 0
Views: 5,461
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 30,308
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 17-04-2014, 12:10 PM
faizhamizaz faizhamizaz is offline
Active Member

faizhamizaz's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,684
Poster Rank: #2351
Thanked 2 Times
Active Level
Default [WTS] Minyak Habbatussauda

Saya dah pindah mai sini

http://carigold.com/portal/forums/sh...6#post20876536

Sini lagi banyak product kesihatan .

Welcome !

Assalamualaikum tuan / puan ,

Saya sini nak menjual Minyak Habbatussauda dan capsule .

Cara Makan : 1 Sudu Teh Pagi sebelum makan dan 1 Sudu Teh Malam sebelum tido.
Boleh juga kita campur dengan Madu @ Air .

Boleh juga minum 1 X Sehari .

Rasa : Pahit sikit dihujung tekak dan pedas-pedas rempah dihujung lidah .

Untuk 60ML Habbatussauda boleh tahan dalam 2 bulan jika minum 1 Sudu 2 X Sehari .

Sebarang pertanyaan boleh PM atau Whatsapp 016-3378443 (Faiz)


Cara Pemprosesan Kami

Produk minyak habbatussauda kami yang 'raw' lagi 'fresh'.
Minyak Habbatussauda kami diambil daripada biji yang sangat berkualiti dan dihasilkan melalui proses perahan sejuk (cold-press) yang mana dengan itu khasiat yang ada pada biji habbatussauda tersebut tidak akan hilang ataupun terganggu. Berbeza dengan proses perahan-panas (hot-press), ianya akan menyebabkan hilangnya pelbagai manfaat dan nutrient yang terdapat di dalamnya.


Harga dan product boleh refer gambar di bawah (Harga Tak Termasuk Postage Fees) .






Last edited by faizhamizaz; 25-10-2014 at 10:46 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 17-04-2014, 12:19 PM
faizhamizaz faizhamizaz is offline
Active Member

faizhamizaz's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,684
Poster Rank: #2351
Thanked 2 Times
Active Level
Default

THE NUTRIENTS
Di samping pengkhabaran yang benar daripada Nabi kita Muhammad berkenaan dengan khasiat habbatussauda ini, ia juga telah pun diakui oleh pengkaji pengkaji dunia bahawasanya habbatussauda, terutama minyaknya yang dihasilkan melalui proses perahan-sejuk adalah sebuah ubat yang dapat menguatkan dan membantu sistem ketahanan tubuh kita. Maka tidak hairanlah kita melihat bangsa bangsa lain selain islam seperti bangsa cina, india dan bahkan bangsa eropah contohnya, mereka mengamalkan pengambilan minyak habbatussauda ini setiap pagi dan malam. Semua itu adalah kerana pengetahuan mereka tentang khasiat minyak habbatussauda ini.

================================================== =====

Khasiat Minyak Habbatussauda:

1. Menguatkan Sistem Kekebalan Tubuh. Jintan hitam (Habbatussauda) dapat meningkatkan jumlah sel-sel yang baik untuk meningkatkan sel-sel pembunuh. Keberkesanannya sehingga 72% jika dibandingkan dengan plasebo hanya 7%. Dengan begitu, mengambil habbatussauda dapat meningkatkan sistem kekebalan tubuh. Pada tahun 1993, Dr. Basil Ali dengan rakan sekerjanya dari College of Medicine, di Universiti King Faisal menyiarkannya di dalam jurnal Pharmasetik Saud bahawasanya kemampuan ekstrak Habbatussauda diakui oleh Prof . G Reitmuller, Pengarah Institut Immonologi dari Universiti Munich dan ianya dapat meningkatkan sistem kekebalan tubuh dan dapat digunakan oleh bioregulator. Dengan demikian, Habbatussauda dapat dijadikan ubat untuk penyakit yang menyerang kekebalan tubuh, seperti kanser dan AIDS.

2. Meningkatkan daya ingatan, daya penumpuan, dan daya kewaspadaan. Dengan kandungan asam linoleat (omega 6) dan asam linoleat (omega 3), Habbatussauda merupakan nutrisi bagi sel otak untuk meningkatkan daya ingatan dan kecerdasan. Habbatussauda juga memperbaiki mikro (peredaran darah) ke otak dan sangat sesuai diberikan kepada anak pada usia pertumbuhan dan juga kepada warga tua.

3. Meningkatkan bioaktiviti hormon. Hormon adalah zat aktif yang dihasilkan oleh kelenjar endokrin yang masuk ke dalam peredaran darah. Dalam tubuh manusia terdapat berbagai jenis hormon di ataranya hormon reproduksi yang berhubungan dengan ghairah seksual. Salah satu kandungan Habbatussauda adalah setrol yang berfungsi sebagai sintesa dan bioaktiviti hormon.

4. Meneutralkan racun di dalam tubuh. Racun dapat menganggu metabolisme dan menurunkan fungsi organ organ penting seperti hati, paru-paru dan otak. Gejala ringan keracunan dapat berupa cirit birit, muntah, pening kepala, gangguan pernafasan dan menurunkan daya penumpuan. Habbatussauda mengandungi saponin yang dapat meneutralkan dan membersihkan racun di dalam tubuh.

5. Mengatasi gangguan tidur dan stress. Sapion yang terdapat pada Habbatussauda mempunyai fungsi seperti kortikosteroid yang dapat mempengaruhi karbohidrat, protein dan lemak serta mempengaruhi fungsi jantung, ginjal, otot tubuh dan saraf. Sapion berfungsi untuk mempertahankan diri daripada perubahan lingkungan, gangguan tidur dan dapat menghilangkan stress.Anti histamin. Histamin adalah sebuah zat yang dilepaskan oleh jaringan tubuh yang memberikan reaksi alergi seperti pada asthma bronkial. Minyak yang dibuat dari Habbatussauda dapat mengasingkan dithimoquinone. Minyak ini sering disebut nigellone yang berasal dari volatile nigella. Pemberian minyak ini memberi kesan yang positif terhadap pesakit asthma bronkial.Penelitian yang dilakukan oleh Nirmal Chakravaty MD pada tahun 1993 membuktikan kristal dari negelone memberi efek suppresive. Kristal-kristal ini dapat menghambat protemkinasi C, sebuah zat yang memicu pelepasan histamin.Penelitian lain juga membuktikan hal serupa. Kali ini dilakukan oleh Dr. Med. Peter Schleincher, ahli immonologi dari Universitas Munich. Yang melakukan pengujian terhadap 600 orang yang menngalami sakit alergi. Hasilnya cukup meyakinkan, 70 % yang menderita alergi debu, serbuk, jerawat dan asthma sembuh setelah diberi minyak nigella (Habbatussauda). Dalam amalannya, Dr. Schleincher memberikan resepi Habbatussauda kepada pesakitnya yang mengalami sakit influenza.

6. Memperbaiki saluran pencernaan dan anti bakteria. Habbatussauda mengandungi minyak atsiri dari minyak volatif yang telah diketahui manfaatnya untuk memperbaiki sistem pencernaan. Secara tradisional minyak atsiri digunakan untuk mengubati sakit cirit birit. Pada tahun 1992, Jurnal Farmasi Pakistan membuat hasil penelitian yang membuktikan minyak volatile lebih berkesan membunuh ketegangan bakteri V Cholera dan E Coli dibandingkan dengan antibiotik seperti ampicilin dan tetrasiklin.

7. Melancarkan air susu ibu. Gabungan bahagian lemak yang tidak jenuh dan struktur hormon yang terdapat dalam minyak Habbatussauda dapat melancarkan air susu ibu. Penelitian ini kemudian dimuat dalam literatur penelitian Universitas Potchetstroom tahun 1989.

8. Tambahan nutrisi pada ibu hamil dan kanak kanak kecil. Pada masa pertumbuhan, kanak-kanak memerlukan nutrisi untuk meningkatkan sistem kekebalan tubuh, terutama pada musim hujan, anak sangat mudah terkena selesema. Kandungan Omega 3, Omega 6 dan Omega 9 yang terdapat pada Habbatussauda merupakan nutrisi yang membantu perkembangan jaringan otak.

9. Memberikan nafas baru pada sel-sel kulit dan menunda proses penuaan. Kulit merupakan salah satu organ tubuh luar yang terpenting. Fungsinya adalah untuk melindungi tubuh daripada pertembungan fisik dan kuman. Habbatussauda sangat baik untuk menjaga kelembapan, kehalusan dan kemuda-an kulit.

10. Nutrisi bagi warga tua dan food supplement. Minyak habbatussauda adalah sangat kaya dengan kandungan nutrisi sebagai tambahan energi. ianya sangat ideal untuk orang yang berusia lanjut, terutama untuk menjaga daya tahan tubuh dan revitalitas sel otak agar tidak cepat nyanyuk. Habbatussauda mengandungi 15 jenis asam animo yang menyusun isi protein termasuk di dalamnya 9 asam amino esensial. Asam amino tidak dapat diproduksi oleh tubuh dalam jumlah yang cukup, oleh kerana itu ianya harus diperolehi daripada bahan makanan.Prinsip-prinsip anti ketumbuhan pada Kongres Kanser Internasional di New Delhi pada musim luruh yang lalu, minyak Habbatussauda diperkenalkan oleh ilmuan kanser Immonobiologi Laboratory dari Carolina Selatan. Habbatussauda dapat merangsang sumsum tulang dan sel-sel kekebalan. Interferonnya menghasilkan sel-sel normal terhadap virus yang merosak sekaligus menghancurkan sel-sel ketumbuhan dan meningkatkan antibody.

Sumber: http://cintaherbal.wordpress.com/200...ajinten-hitam/ diedit sebatas keperluan sehingga mudah difahami di dalam Bahasa Melayu tanpa mengubah makna asalnya.


================================================== ===============

Antara Hadis-hadis Nabi tentang HABBATUS SAUDA'

Hadis yang diriwayatkan oleh Aisyah ra. Beliau pernah mendengar Rasulullah bersabda:

"Sesungguhnya Al- Habbatus Sauda' boleh menyembuh segala penyalit kecuali Al-Sam". Aku bertanya "Apakah Al-Sam itu?. Baginda menjawab, " Al-Sam itu ialah maut". (Riwayat Bukhari)

Daripada Buraidah katanya: Rasulullah SAW bersabda: "Pada HABBATUS SAUDA' terdapat ubat segala penyakit kecuali mati".

Hadis ini diriwayatkan oleh Abu Nu'aim dalam kitab Al-Tibb dalam himpunan hadis-hadis sahih no. 1819.

Daripada Abu Hurairah, beliau pernah mendengar Rasulullah SAW bersabda: "Pada HABBATUS SAUDA" terdapat ubat bagi segala jenis penyakit kecuali Al-Sam yakni maut".

Hadis ini diriwayatkan oleh Bukhari (10:118-119);Muslim(7:25);Ibnu Majah(2:342);Termizi(2:3 pada edisi Bulaq);dan Ahmad(2:241) menerusi riwayat Sufyan bin `Uyainah daripada Al-Zuhri dan Abu Salamah.

Last edited by faizhamizaz; 17-04-2014 at 01:56 PM..
Reply With Quote
  #3  
Old 17-04-2014, 12:33 PM
giigaa giigaa is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2014
Posts: 1,321
Poster Rank: #2906
Thanked 1 Time
Active Level
Default

cara pengambilan nye mcm mane

tt tepek la testimoni byk sikit

effect die mcm mane
dgr2 rasa pening pas ambik ni
__________________
Bolos saja dinding itooooooooooo.....!!!
Reply With Quote
  #4  
Old 17-04-2014, 12:38 PM
faizhamizaz faizhamizaz is offline
Active Member

faizhamizaz's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,684
Poster Rank: #2351
Thanked 2 Times
Active Level
Default

Testimoni

..............

Last edited by faizhamizaz; 17-04-2014 at 01:59 PM..
Reply With Quote
  #5  
Old 17-04-2014, 12:50 PM
giigaa giigaa is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2014
Posts: 1,321
Poster Rank: #2906
Thanked 1 Time
Active Level
Default

rasa ape
mksunye flavour madu ke oren ke mcm mane
pening2 lama ke
takut juge kang pening melarat xleh wat koje
__________________
Bolos saja dinding itooooooooooo.....!!!
Reply With Quote
  #6  
Old 17-04-2014, 01:11 PM
faizhamizaz faizhamizaz is offline
Active Member

faizhamizaz's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,684
Poster Rank: #2351
Thanked 2 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by giigaa View Post
rasa ape
mksunye flavour madu ke oren ke mcm mane
pening2 lama ke
takut juge kang pening melarat xleh wat koje

1. flavour dia habbatussauda. hehehehe

2. Pening x melarat pun tuan , insyaallah . x pun tuan try makan before tido dulu untuk 1st try . saya masa first try makan sebelum tido . pagi besoknya tu ada pening sikit . sat saja . lepas tu minum air ok la .

Last edited by faizhamizaz; 19-04-2014 at 08:23 AM..
Reply With Quote
  #7  
Old 17-04-2014, 02:05 PM
giigaa giigaa is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2014
Posts: 1,321
Poster Rank: #2906
Thanked 1 Time
Active Level
Default

oooo.....
harga include postage ke tt..
nak cube aa
__________________
Bolos saja dinding itooooooooooo.....!!!
Reply With Quote
  #8  
Old 17-04-2014, 02:14 PM
faizhamizaz faizhamizaz is offline
Active Member

faizhamizaz's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,684
Poster Rank: #2351
Thanked 2 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by giigaa View Post
oooo.....
harga include postage ke tt..
nak cube aa

Postage buat masa nie + RM 6.00

kalau nk try boleh try yang kecik dulu . 60ml tu pun boleh tahan 2 bulan .
Reply With Quote
  #9  
Old 17-04-2014, 02:37 PM
giigaa giigaa is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2014
Posts: 1,321
Poster Rank: #2906
Thanked 1 Time
Active Level
Default

ok sy pm............
__________________
Bolos saja dinding itooooooooooo.....!!!
Reply With Quote
  #10  
Old 18-04-2014, 10:56 PM
faizhamizaz faizhamizaz is offline
Active Member

faizhamizaz's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,684
Poster Rank: #2351
Thanked 2 Times
Active Level
Default

Bring Up My Post
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:32 AM.


Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE