Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Trading Zone > Health, Beauty, Wellness Products

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 5,310
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 29,279
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 21,632
More...
  #1  
Old 16-10-2013, 02:02 PM
sahron sahron is offline
Normal Member

sahron's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2008
Posts: 380
Poster Rank: #6558
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default Tahu tak mana nak cari kasturi kijang

KASTURI KIJANG! TERBAIK DARI NEPAL
Mengikut rujukan pengarang Kitab Iq Al-Alqaa dan juga Kitab Jaami Karaamat Al-Aliyaa, sesungguhnya ketika Nabi Adam A.S diturunkan ke bumi,baginda telah diziarahi oleh seekor kijang betina,lalu Nabi Adam A.S telah menghadiahkan kijang tersebut secebis daun dari syurga,dengan izin Allah SWT menjadikan kijang itu berbau harum seharum kasturi.
Pada hari ini,keturunan/nasab kijang tersebut telah menghasilkan wangian kasturi yang tumbuh di bahagian bawah perut kijang jantan dipanggil bintil kasturi (musk deer gland/pods).
manusia memproses kasturi tersebut untuk dijadikan minyak wangi dan ubat-ubatan.
Kasturi daripada Kijang merupakan hasil daripada haiwan yang paling mahal di dunia.
RUJUKAN KHASIATNYA http://aura-hikmah.blogspot.sg/2013/...ri-kijang.html
HUBUNGI SAYA!
Attached Images
File Type: jpg 2013-10-14 11.34.35.jpg (832.4 KB, 28 views)
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 16-10-2013, 02:59 PM
skYnEt-gEnIUs skYnEt-gEnIUs is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (32)
Join Date: Aug 2010
Location: aBcdEfgH!jkLmNOpQr$tUvWxyZ 123456789101001000
Posts: 23,741
Poster Rank: #57
Thanked 505 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sahron View Post
KASTURI KIJANG! TERBAIK DARI NEPAL
Mengikut rujukan pengarang Kitab Iq Al-Alqaa dan juga Kitab Jaami Karaamat Al-Aliyaa, sesungguhnya ketika Nabi Adam A.S diturunkan ke bumi,baginda telah diziarahi oleh seekor kijang betina,lalu Nabi Adam A.S telah menghadiahkan kijang tersebut secebis daun dari syurga,dengan izin Allah SWT menjadikan kijang itu berbau harum seharum kasturi.
Pada hari ini,keturunan/nasab kijang tersebut telah menghasilkan wangian kasturi yang tumbuh di bahagian bawah perut kijang jantan dipanggil bintil kasturi (musk deer gland/pods).
manusia memproses kasturi tersebut untuk dijadikan minyak wangi dan ubat-ubatan.
Kasturi daripada Kijang merupakan hasil daripada haiwan yang paling mahal di dunia.
RUJUKAN KHASIATNYA http://aura-hikmah.blogspot.sg/2013/...ri-kijang.html
HUBUNGI SAYA!
cube tanye di thread ni http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=316063
__________________
[CENTER][SIGPIC][/SIGPIC][/CENTER][CENTER][B][SIZE="3"][COLOR="DarkOrchid"]ladyelena_11[/COLOR][/SIZE]
[SIZE="3"][/SIZE][SIZE="3"][URL="http://goo.gl/HbZZQ"][COLOR="Purple"]Servis Pemasangan Paip Meter SYABAS[/COLOR][/URL][/SIZE]
[SIZE="3"][COLOR="Red"][B]stop ganggu suami org,insaf2 la buat perangai jijik tu,hodoh wajah sehodoh keji hati kau wahai sihodoh[/B][/SIZE][/COLOR][/B][/CENTER]
Reply With Quote
  #3  
Old 16-10-2013, 08:58 PM
sahron sahron is offline
Normal Member

sahron's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2008
Posts: 380
Poster Rank: #6558
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

kat CG tak der orang jual ker?
Reply With Quote
  #4  
Old 16-10-2013, 09:15 PM
wesker wesker is online now
Active Member

wesker's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Oct 2012
Posts: 1,098
Poster Rank: #3134
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

pernah dgr gak cerita dari brader tabligh yg jual minyak wangi kasturi ni.terperanjat bila dia kata minyak kasturi ni dihasilkan dari bintil kijang.rasa mcm tak percaya pun ada mula2.
__________________
Amat victōria cūram
Reply With Quote
  #5  
Old 16-10-2013, 09:37 PM
sahron sahron is offline
Normal Member

sahron's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2008
Posts: 380
Poster Rank: #6558
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

kalau kat Pakistan harganya pun bole tahan
Reply With Quote
  #6  
Old 16-10-2013, 10:04 PM
wak man wak man is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 434
Poster Rank: #6041
Thanked 1 Time
Active Level
Default

Salam
bro gi masjid sri petaling esp hari jumaat...

wak man
Reply With Quote
  #7  
Old 17-10-2013, 12:27 AM
sahron sahron is offline
Normal Member

sahron's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2008
Posts: 380
Poster Rank: #6558
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

harga berapa bro??
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:53 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE