Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Religious Talk

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 03-10-2007, 10:25 PM
gween gween is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2007
Location: ....DAMN the "BANGKAI AYAM"....
Posts: 11,704
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Petua Hilang Mengantuk

Buat semua kengkawan muslimin/muslimat CG...

Semua orang, apabila memandu kereta terutama untuk perjalanan jauh spt balik kampung berhariraya, travelling kerana tugas rasmi dsbnya, akan merasa mengantuk yg teramat sangat ketika memandu. Hal ini boleh mengundang padah kerana hanya sedetik shj anda terlelap ketika memandu, kemungkinan untuk anda ditimpa kemalangan adalah 99% kerana ketika terlelap itu, otak anda tidak lagi berfungsi dan sedar, mata tertutup dan anggota tangan dan kaki tidak lagi dpt mengawal kenderaan yg dipandu. Berdasarkan pengalaman saya, sepotong ayat Al Quran di dalam Ayat Qursi boleh dijadikan penawar untuk menghilangkan rasa mengantuk ini. Potongan ayat tersebut berbunyi...

" LA TAKKHUDZUHU SINATUW WALA NAUM..."

(maknanya: "[DIA - ALLAH] TIDAK MENGANTUK DAN TIDAK TIDUR")

Selain itu, amalan mustajab untuk mengelak berlakunya kemalangan adalah dengan membaca Ayat Qursi 3x sebelum memasukkan gear pertama mahu memulakan perjalanan anda ditambah dengan ayat

"BISMILLAHIL LADZI LA YADHURUHU MA'ASMIHI SYAIUN FIL ARDHI WALA FISSAMAA' WAHUWASSAMIUN 'ALIIMM" 3X.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 03-10-2007, 10:30 PM
biliswira biliswira is offline
Super Active

biliswira's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Nov 2006
Location: Penang - Sg Petani - Bangi - Old Trafford
Posts: 7,228
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Thanks bro

akan aku amal kan sentiasa
__________________
Mari Berkurus!!!
Reply With Quote
  #3  
Old 03-10-2007, 10:31 PM
sifuku sifuku is offline
Regular

sifuku's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2007
Posts: 383
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

bagus ni..insyaallah boleh kurangkan kes kemalangan di malaysia sekiranya setiap orang islam mengamalkannya...
Reply With Quote
  #4  
Old 03-10-2007, 10:33 PM
dino dino is offline
Super Active

dino's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2007
Location: Kuantan-Old Trafford,Manchester United
Posts: 7,650
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Yuppp..........
tq gween,ni nak balik kg ni,kita sama2 pakat amalkan..insya-Allah

Sapa2 yg balik naik kenderaan awam tu,suh driver tu amal kan (kalau driver tu Islam laaa),utk keselamatan semua penumpang gak.....
__________________
GLORY-GLORY MANCHESTER UNITED!!!

Reply With Quote
  #5  
Old 03-10-2007, 10:43 PM
gween gween is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2007
Location: ....DAMN the "BANGKAI AYAM"....
Posts: 11,704
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

InsyAllah...mudah-mudahan semuanya selamat....
Reply With Quote
  #6  
Old 06-10-2007, 12:23 PM
HangTuah HangTuah is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2007
Posts: 212
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

bagus jugak boleh amalkan.aku selalu travel jauh2.
Reply With Quote
  #7  
Old 06-10-2007, 12:48 PM
pedagang cyber pedagang cyber is offline
Active Plus

pedagang cyber's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2007
Location: <<Kota Bharu >>
Posts: 2,951
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by HangTuah View Post
bagus jugak boleh amalkan.aku selalu travel jauh2.
kalau mengatuk gak gigit la cili merah tu
Reply With Quote
  #8  
Old 06-10-2007, 01:00 PM
adamma adamma is offline
CG Top Poster Club

adamma's Avatar
 
Trader Rating: (71)
Join Date: Mar 2007
Location: SMS 0192278312
Posts: 23,446
Thanks (Received): 39
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

gigit cili merah, nnti mrh la plak
__________________
Quote:
| VIMAX ORI / PL Super Spray PLUS / Hydromax X30 EXTREME|
Minyak Belacak + Lintah Gunung - Kuat|Garang|Besar|Tahan Lama

| ONEXOX RM10 jer pun - FREE 28 Months Validity |
PM / TPM / Whatsapp / SMS 0192278312
Reply With Quote
  #9  
Old 06-10-2007, 01:03 PM
awek_goku awek_goku is offline
Active Plus

awek_goku's Avatar

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2006
Location: de_dust 2 dekat bombsite B
Posts: 3,872
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

petua kau kalau ngantuk aku nyanyi lagu medley dikir barat + engliosh tambah lagu peter pan
Reply With Quote
  #10  
Old 09-10-2007, 02:12 AM
STSE STSE is offline
Regular

STSE's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2007
Posts: 138
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Insyallah bagus boleh amalkan.Terima kasih
__________________
The LV-Group Private Investment-Simply PM for Info
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump