Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, riadah, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 16,375
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 46,555
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 34,351
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 22-03-2011, 12:35 PM
Green Apple Green Apple is online now
Well-Known
Member

Green Apple's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2010
Posts: 5,143
Poster Rank: #697
Thanked 27 Times
Active Level
Default penapis air SWISSPRO katadyn terbaik di planet bumi

sape tahu pasal penapis air ni?
ari ahad baru ni aku terpaksa la layan salesman+budak praktikal..
berbuih mulut dia cite produk bagus..halal.produk lain tak bagus,takde kualiti.harga mahal pasal MLM..
sekali aku tanya swisspro tak MLM mesti murahkan?
RM3500++ MURAH BETUL..pasal produk paling terbaik didunia..semua syarikat besar guna.coca cola,mc'd,pepsi..hospital swasta.pasal ade sistem KATADYN xsilap.mmg betul ke harga camtu??..dia bodek punye bodek siap bg diskaun kalau ade barang elektrik lama..sebulan rm100 x 25bulan tanpa %..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 22-03-2011, 12:38 PM
renxu renxu is offline
Well-Known
Member

renxu's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2008
Posts: 6,592
Poster Rank: #525
Thanked 213 Times
Active Level
My Mood:
Default

tak pernah dengar pulok...
Reply With Quote
  #3  
Old 22-03-2011, 12:43 PM
Green Apple Green Apple is online now
Well-Known
Member

Green Apple's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2010
Posts: 5,143
Poster Rank: #697
Thanked 27 Times
Active Level
Default

aku pun baru hari tu tau..dia cakap produk swiss mmg terbaik..aku cakap tau jam swacth ngan rolex je..ha tu pasal la produk swiss terbaik..jam rolex x iklan kat tv.tapi kulaiti bagus..sama la cam penapis swisspro takde iklan tv tapi terbaik
Reply With Quote
  #4  
Old 22-03-2011, 12:43 PM
aygabg aygabg is offline
Active Member

aygabg's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2007
Posts: 1,790
Poster Rank: #2132
Thanked 10 Times
Active Level
My Mood:
Default

tk pernah dngr pun...cuba tanya org hai-o,cosway,coway,zhulian,elken dan lain2 semua claim produknya nombor satu didunia serta paling terbaik sekali dibumi ini
Reply With Quote
  #5  
Old 22-03-2011, 12:44 PM
noraini@azlan noraini@azlan is offline
Legendary Member

noraini@azlan's Avatar
 
Trader Rating: (22)
Join Date: Nov 2008
Location: penang & sp
Posts: 13,527
Poster Rank: #169
Thanked 13 Times
Active Level
My Mood:
Default

biasa la ayat salesman
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 22-03-2011, 01:21 PM
karapole karapole is online now
Normal Member

karapole's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 401
Poster Rank: #6503
Thanked 1 Time
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Green Apple View Post
aku pun baru hari tu tau..dia cakap produk swiss mmg terbaik..aku cakap tau jam swacth ngan rolex je..ha tu pasal la produk swiss terbaik..jam rolex x iklan kat tv.tapi kulaiti bagus..sama la cam penapis swisspro takde iklan tv tapi terbaik
apsal lak jam rolex tak de iklan kat tv...ada je aku tengok... roger federe jadi model iklan tu... nak mengencing je salesman tu... aku benci tul kalo org melayu suka tipu org melayu ni (kalo salesman tu melayu ler)...
Reply With Quote
  #7  
Old 22-03-2011, 01:43 PM
cekmeksu11 cekmeksu11 is offline
Active Member

cekmeksu11's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: May 2008
Location: tanah tumpah darahku
Posts: 2,295
Poster Rank: #1688
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default

mggu lps mak aku ada psg kt umah...
2pun sbb dia dtg round kg utk amik blk penapis air jenama tuuuttt...
sbb dia kata produk 2 guna tnda halal jakim y xdisahkn...

mak aku mula2 xnk...xlayan...
dia pun xpksa...elok dia nk blk...mak aku rsa nk tya lbh...
dia bg la kertas2 y bkaitan...n kisah psl produk jenama tutt kena serbu ngn jakim...dh dgr n puas ati last skali mak aku pn amik la...

dia amik penapis air y lama ngn harga rm1500...
so kita bayar balance je la rm1500 lg...bayar bln...
kalau kita xamik y swisspro pun dia ttp akn kutip penapis air y lama tp xde la bg blk rm1500 tu

swisspro ni guna garam pe tah...xmcm produk y lain..
aku pn xtau sgt psl2 ni...
aku blk mggu lps dh tgk produk 2...
so far aku tgk ok la.

Last edited by cekmeksu11; 22-03-2011 at 01:46 PM..
Reply With Quote
  #8  
Old 22-03-2011, 01:47 PM
copy left copy left is offline
Legendary Member

copy left's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Location: Wp->PJ->KL->SILAGOR->Malaya-->Malaysia
Posts: 18,614
Poster Rank: #98
Thanked 65 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Green Apple View Post
sape tahu pasal penapis air ni?
ari ahad baru ni aku terpaksa la layan salesman+budak praktikal..
berbuih mulut dia cite produk bagus..halal.produk lain tak bagus,takde kualiti.harga mahal pasal MLM..
sekali aku tanya swisspro tak MLM mesti murahkan?
RM3500++ MURAH BETUL..pasal produk paling terbaik didunia..semua syarikat besar guna.coca cola,mc'd,pepsi..hospital swasta.pasal ade sistem KATADYN xsilap.mmg betul ke harga camtu??..dia bodek punye bodek siap bg diskaun kalau ade barang elektrik lama..sebulan rm100 x 25bulan tanpa %..
dah namanye selesman mestilah dia promot produk dia matian2 punyer hahahaha.air jamban kat umah aku lagi baguslah hahahahaha
__________________
Kalau nak tora2 jangan kat sini
Reply With Quote
  #9  
Old 22-03-2011, 01:48 PM
PELIKAN PELIKAN is offline
Well-Known
Member

PELIKAN's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Posts: 7,029
Poster Rank: #467
Thanked 39 Times
Active Level
Default

Bang..
air yg dok ada tu ok dah...tapis ngan seramik aje..masak..dah...
klu ada lebih..beli sendiri yg basis ikut aturan pasang
'in'
1) seramik
2) pre carbon
3) carbon
4) sediment
'out'
air minum
modal tak sampai RM500 pun
Reply With Quote
  #10  
Old 22-03-2011, 01:49 PM
Green Apple Green Apple is online now
Well-Known
Member

Green Apple's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2010
Posts: 5,143
Poster Rank: #697
Thanked 27 Times
Active Level
Default

salesman orang melayu..elok balik aku kg perak..dia cakap la nak tlg sama melayu..dah kebetulan satu negeri .pasal duit belakang cerita..berapa encik boleh bg..aku mintak bayar cash rm100 x bg lak..rm1500 je ?murah la tu..sebelum balik dia pesan guna la satu pun tak kisah ape jenama..3 yg terbaik kat planet bumi.swisspro,cosway,elken x silap.yg lain dia bgtau takde kualiti,sparepart mahal.ehh ehh dia nak dari company mane lak.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 04:03 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE