Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Gossip, Celebrities

Gossip, Celebrities Right place for paparazzi :) . Share your info with our celebrities and gossip fans.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 28-09-2007, 10:00 AM
missdealova missdealova is offline
Regular

missdealova's Avatar

 
Trader Rating: (12)
Join Date: Dec 2005
Location: Any Place Where I'm Standing
Posts: 389
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Amaro Shake - Anak Datuk Shake

BUKAN saja perwatakan mereka tidak sama, malah kecenderungan minat seni juga berlainan. Itulah Amaro Isor Shake, anak kesayangan kepada penyanyi lagenda kita, Datuk Shake.

Pertama kali bertentang mata dengan Amaro yang mempunyai wajah mirip kepada pemuda Arab, ramai akan menganggap Amaro seorang yang tidak mesra dan sedikit sombong.

Namun setelah menghabiskan beberapa jam dengannya, ternyata itulah sikap Amaro yang sebenarnya. Bukan sombong cuma agak pendiam dan suka menyendiri.

Keperibadian Amaro yang tegas, tidak mudah tersenyum dan memilih perkataan dengan begitu berhati-hati memberi gambaran yang Amaro lebih dewasa dari usia sebenarnya iaitu 25 tahun.

Agak melucukan apabila Shake sendiri merasakan sikap Amaro lebih dewasa dari dia sendiri.

"Itulah sikap Amaro. Ramai orang ingat dia serius dan sombong tapi sebanrnye dia ni a thinker and philosopher. Kembarnya Nicholas lagi serius...," kata Shake selamba.

Amaro juga merupakan saudara kembar kepada Nicholas Shake, seorang pelakon yang sedang mencipta nama di Hollywood .

Jika Nicholas, seorang pelakon yang sedang meningkat naik di Hollwyood dan pernah membintangi filem National Lampoon's Dorm Daze 2, The Fallen, The Best dan 20/20, Amaro pula lebih kepada bidang pengarahan dan penulisan skrip.

"Saya meminati bidang pengarahan sejak berusia 16 tahun lagi. Ketika itu ramai pemuda seusia saya lebih minat berlakon tapi saya suka melakukan kerja-kerja di belakang tabir," kata Amaro yang mendapat pendidikan seni pengarahan filem dari LR Strasburg School di Amerika.

Menurut ibu Amaro, Datin Milena yang berada sama ketika sesi wawancara yang berlangsung di Premier Lounge, Hotel Seri Pacific Kuala Lumpur, tahap pencapaian untuk memasukki Beverley Hills High School agak berlainan.

Pengaruh dan wang ringgit tidak menjamin tempat di dalam sekolah tersebut. Yang penting minat dan keperibadian yang ditunjukkan oleh seseorang pelajar itu.

"Saya difahamkan, jawapan yang diberi oleh Amaro membuat pengetua sekolah itu memberi dia peluang untuk belajar di sekolah itu," kata Milena, model kelahiran Yugoslavia yang juga merupakan pelakon teater terkenal satu masa dulu.

Amaro, yang tekun mendengar penjelasan ibunya berkata,"Saya ditanya kenapa saya minat mengarah dan saya menjawab..."I'll be the best!"

Disebabkan ketekunan dan kerajinan daya usaha yang ditunjukkan oleh Amaro, dia merupakan pelajar terbaik dalam sekolahnya.

Bagi Shake, minat yang ditunjukkan oleh anak kembarnya, baik Nicholas dan Amaro, sudah dapat dijangka sedari kecil lagi.

"Saya dapat rasa yang mereka sudah bersedia melakukan sesuatu yang mereka mahu. Untuk berjaya dalam bidang seni, walau apa bidang sekalipun, kita perlu ada minat yang mendalam, keyakinan dan frame of mind. You mesti betul-betul minat dengan bidang ini kalau ingin berjaya. Selebihnya adalah nasib...," kata Shake yang kelihatan ceria sepanjang wawancara itu.

Kata Shake lagi, "Saya sendiri tahu anak-anak saya ni real atau tidak. Seandainya mereka tidak real, saya tidak akan mengalakkan mereka dalam bidang ini. Buat apa?."

Ketika menuntut di Beverley High Schools , Amaro terdedah dengan berbagai exposure dari bidang pengacaraan, penulisan skrip, berlakon dan mengarah. Pada ketika tertentu, personaliti atau pelakon terkenal Beverley Hills akan berkunjung ke sekolah mereka untuk memberi tunjuk ajar dalam bidang kemahiran masing-masing.

"Sekolah kami mempunyai TV channel kami sendiri, jadi apa saja projek atau tugasan yang diberikan akan disalurkan ke siaran ini." jelas Amaro lagi yang melanjutkan pelajarnnya di California Arts Institute ketika usianya 19 tahun.

Pembelajaran selama 3 tahun di sini banyak memberi pendedahan baru kepada Amaro dalam bidang fotografi, lighting, editing, lakonan teater, pengarahan dan banyak lagi aspek yang berkaitan.

Dorongan minat yang tebal dalam bidang pengarahan bagaikan memberi semangat baru kepada Amaro untuk mara setapak lagi.

"Saya terpaksa berkorban masa yang panjang di set penggambaran untuk mendapatkan hasil yang terbaik," jelas Amaro yang pernah menghasilkan sebuah filem pendek bertajuk Rex Buster di Festival Filem Cannes baru-baru ini.

Filem ini turut dibintangi oleh Nicholas dan dihasilkan oleh Twin Scorpion Production, milik kedua beradik ini.

Selain mengarah beberapa filem seperti The Best, The Fallen dan Rex Buster, Amaro juga banyak mengahsilkan video clip untuk beberapa penyanyi termasuklah untuk Datuk Shake sendiri.

Dua video klip yang telah dihasilkan Amaro untuk Shake adalah What Now My Love dan Demon et Merville (Talisman)

Ditanya bagaimana perasaan Amaro berkerja dengan ayahnya.

"Ayah saya seorang yang unik. Dia berbakat besar, free spirit dan tahu apa yang dia mahu. Sikap dan peribadinya jauh berbeza dengan saya. Disebabkan personaliti yang begitu, dia tidak makan tua.

Dari segi kerja, kami berdua amat profesional. Di set, dia akan melawak dan beramah mesra seperti biasa sedangkan saya serius dan tidak banyak bercakap," jelas pemuda kelahiran Paris ini.

Bulan hadapan, Amaro akan sibuk di lokasi untuk mengarah filem seram Hollywood .

"Saya tidak sabar untuk mengarah feature film pertama saya iaitu sebuah filem seram. Tajuknya saya tidak dapat beritahu. Walaupun sudah mengarah beberapa filem tapi inilah satu-satunya filem Hollywood yang menelan belanja yang besar dan saya amat teruja untuk membuktikan bakat saya," jelasnya lagi.

Amaro yang minat menonton filem-filem arahan M Night Shyamalan, Stanley Kubrick, Alfred Hitchcock dan JohnWoo bercita-cita untuk menjadi seorang pengarah filem yang disegani di rantau sini satu hari nanti.

"Walaupun dilahir dan dibesarkan di luar negara, saya tidak pernah menganggap diri saya asing di sini. Ayah banyak memberi pendedahan kepada saya agar jangan sekali-kali melupakan asal usul saya.

Ayah orang Malaysia dan ibu pula dari Yugoslavia . Saya tidka pernah lupakan kedua negara ini. Saya teringin menerbit dan mengarah sebuah filem Melayu nanti selepas saya mendapat pendedahan yang secukupnya di Hollywood .

"Industri perfileman berkembang dengan sihat di sini. Saya telah ditanya oleh Perdana Menteri, Abdullah Badawi tentang hasrat untuk membuat filem Melayu. Sudah tentu ia amat membanggakan kalau saya dapat menghasilkan filem Melayu itu.

Bagi Amaro, sesebuah filem itu akan tampak menarik sekiranya ia mempunyai beberapa kriteria tertentu.

"Bila membuat filem, kita kena tahu apa yang ingin kita sampaikan secara visual. Dan samada penyampaian kita itu sampai atau tidak. Sebab itulah saya boleh menonton apa jenis filem sekalipun sekiranya ia sebuah filem yang baik," katanya lagi.

Amaro yang juga telah banyak mengahsilkan skrip filem berkata dia lebih senang membuat interpretasi skrip orang dari skrip dia sendiri.

"Rasanya lebih senang dan lebih mencabar begitu. Saya suka menyelitkan elemen dramatik kepada filem-filem saya," kata Amaro yang mengakui dia seorang analytical.

Amaro berkata dia masih dalam proses mempelajari teknik pengarahan yang terbaik dan mencari-cari apa sebenarnya 'movie magic' itu. Oleh sebab itu jugalah, banyak masa Amaro dihabiskan untuk memerhati gelagat manusia tidak kira di mana dia berada.

"Saya juga seorang yang berhati-hati dan agak cerewet. Saya terlalu mengharapkan kesempurnaan (perfection) mungkin sebab itu saya serius," katanya lagi.

Amaro juga amat meminati filem-filem Bruce Lee dan apa saja budaya dari negeri Jepun.

"Entahlah mungkin sebab ianya unik. Bukan saja budaya Jepun, saya juga tertarik dengan filem Ninja dan Samurainya," kata Amaro lagi.

Hensem kan
Attached Images
File Type: jpg pic03548.jpg (15.0 KB, 1287 views)
File Type: jpg pic15006.jpg (12.5 KB, 1250 views)
File Type: jpg pic15350.jpg (17.3 KB, 1236 views)
File Type: jpg pic19629.jpg (19.8 KB, 1229 views)
File Type: jpg pic24370.jpg (10.8 KB, 1221 views)
File Type: jpg pic24393.jpg (20.4 KB, 1215 views)
File Type: jpg pic31101.jpg (15.8 KB, 1217 views)
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 28-09-2007, 10:46 AM
sri mawar sri mawar is offline
Active Member

sri mawar's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2007
Location: JB
Posts: 1,969
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Hmmm.. boley tahan gak mamat nih...
__________________
"Behind every great fortune there is a crime"
Reply With Quote
  #3  
Old 28-09-2007, 10:52 AM
awek_goku awek_goku is offline
Active Plus

awek_goku's Avatar

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2006
Location: de_dust 2 dekat bombsite B
Posts: 3,872
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

shake ni muslim ke... hhu
Reply With Quote
  #4  
Old 28-09-2007, 11:54 AM
zolympus zolympus is offline
Elite Member

zolympus's Avatar


 
Trader Rating: (5)
Join Date: Dec 2005
Location: Tampere, FI
Posts: 3,418
Thanks (Received): 235
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by awek_goku View Post
shake ni muslim ke... hhu
http://mstar.com.my/cms/content.jsp?...a5380-3ef07927

Quote:
"Kita perlu belajar untuk setia dengan pasangan kita. Lagipun mungkin jodoh saya. This is my love forever....," katanya sambil meminta izin beredar untuk pergi menunaikan solat Jumaat.
__________________
|| Berminat untuk memasang CCTV di premis kediaman atau perniagaan anda? Sila PM untuk keterangan lanjut !
Reply With Quote
  #5  
Old 28-09-2007, 11:57 AM
abas_6439 abas_6439 is offline
Legendary Member

abas_6439's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2007
Posts: 11,901
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by awek_goku View Post
shake ni muslim ke... hhu
abas baru nak tanye .... muslim ke brother tu
__________________
Buat DUIT RM 400+ seminggu dengan KERETA SENDIRI !
Call or Whatsapp : 019-3666 440
Agent etiqa Takaful
Reply With Quote
  #6  
Old 28-09-2007, 12:13 PM
NEMO NEMO is offline
CG Super Hardcore

NEMO's Avatar

 
Trader Rating: (242)
Join Date: Jan 2007
Location: 10-30% bulanan tanpa gagal..berminat?
Posts: 108,561
Thanks (Received): 1026
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

nama keluarga sume pelik..xmcm nama islam
Reply With Quote
  #7  
Old 28-09-2007, 12:13 PM
ErieAdn ErieAdn is offline
Legendary Member

ErieAdn's Avatar

 
Trader Rating: (53)
Join Date: Apr 2007
Location: Malaysia-Indonesia-Brunei-Singapore
Posts: 11,180
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by abas_6439 View Post
abas baru nak tanye .... muslim ke brother tu
Kan Admin kita dah tolong jawabkan tuu Abas..
Reply With Quote
  #8  
Old 28-09-2007, 12:19 PM
ExAvantz ExAvantz is offline
Legendary Member

ExAvantz's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Mar 2007
Posts: 12,022
Thanks (Received): 74
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

erm... doakan yg terbaik buat mereka.... amin...
Reply With Quote
  #9  
Old 28-09-2007, 12:38 PM
boblynn02 boblynn02 is offline
Active Plus

boblynn02's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Sep 2007
Posts: 3,456
Thanks (Received): 82
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku bimbangkan muslimnya...
Reply With Quote
  #10  
Old 28-09-2007, 12:40 PM
goldtrader goldtrader is offline
Super Active

goldtrader's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2005
Location: Shah Alam
Posts: 6,929
Thanks (Received): 49
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ehehehhe ...

Last edited by goldtrader; 28-09-2007 at 12:43 PM..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump