Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Trading Zone > Health, Beauty, Wellness Products

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 3,643
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 13,689
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 20,900
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 09-03-2011, 11:38 PM
akmal_tawau akmal_tawau is offline
CG Top Poster Club

akmal_tawau's Avatar
 
Trader Rating: (66)
Join Date: May 2009
Location: Fb #cerminmatamurahonline
Posts: 20,174
Thanks (Received): 239
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to akmal_tawau Send a message via Skype™ to akmal_tawau
Default Kedai CERMIN MATA online mampu milik. Serendah RM89 sepasang siap pos

[CENTER]

UPDATE 1/10'2014
Alhamdulillah, operasi niaga tempahan online cermin mata sudah boleh beroperasi seperti biasa.
Anda boleh juga usyar di blogspot sy, cerminmatamurah untuk latest update.

update 25/5/2014
Quote:
Originally Posted by akmal_tawau View Post
Pakej mampu milik tersedia seperti berikut:
1. Bingkai fancy & kanta anti silau emi uv400 index 1.56 - rm89
2. Bingkai fancy & kanta photocromic mc uv400 - rm149
3. Bingkai fancy & kanta dua pandangan uc - rm129
4. Bingkai fancy & kanta 3 pandangan uc - rm169
Poslaju rm9.
Untuk pakej lain masih ada dan harga boleh runding sekiranya tuan/puan nak bingkai tau kanta jenama tertntu.
Antara pilihan bingkai PAKEJ MAMPU MILIK




Tawaran pakej mampu milik sehingga stok masih ada...
Frame jenama Mizuno & kanta anti silau hanya rm269...


[COLOR="Red"][SIZE="3"][B]PAKEJ RM99 KHAS UTK CGRIANS, FRAME + LENS
SEHINGGA STOK MASIH ADA...

Alhamdulillah, terlaksana juga hasrat saya buka kedai Optik Online kat CG.
Lama juga timbang-timbang memikirkan untuk jual cermin mata berkanta secara online sebab memikirkan beberapa kesukaran kerana lebih mudah dan praktikal terus pergi ke kedai-kedai cermin mata berhampiran. Namun, oleh sebab secara online saya boleh jimat kos-kos overhead (sewa kedai, gaji pekerja dan bil-bil utiliti), boleh lah saya offer best price for best value!
Memandangkan saya sudah menceburi bidang ini (kedai kt Tawau, Sabah) sejak tahun 2004 hingga kini boleh lah berkongsi sedikit sebanyak info-info dan pengalaman aka khidmat nasihat tentang cermin mata.
Untuk memudahkan, saya hanya akan mebawa beberapa pakej bingkai dan cermin mata untuk pilihan anda semua.

SENARAI PEMBELI DARI CG...
Quote:
Originally Posted by atlantis View Post
cermin mata dah sampai. 1st time jumpa multifocal yg boleh pandang sisi tanpa masalah.
Pembeli frame+kanta transition rm600. di bayar guna 25 pcs dirham...sdr hafiz dari kk.
Quote:
Originally Posted by starvsx View Post
Sy baru sahaja berurusniaga dgn TT, hasilnya begitu memuaskan dari service dan barangnya serta penghantarannya. Semoga TT teruskan usaha dan maju jaya. TQVM
Quote:
Originally Posted by bahas18 View Post
testimoni..

dah order sepasang spek dgn tt..
brg dalam keadaan baik..
sekali order produk sutra TT..
byk freegift..
berbaloi

thumb up..
maap lambat buat testi..
bz yg amat..
Quote:
Originally Posted by culain99 View Post
servis terbaik dari tt,
kanta murah, cepat siap, servis bagus

Pakej BUDJET
Bingkai OFFER dan Kanta (EMI)/Komputer Lens = RM129
(Bingkai Jenama Cyber Eywork, Playboy, Levelnine = RM259)
POSLAJU RM9
p/s powewr range (SPH PL to -4.00, CYL PL to +/-2.00

Pakej ADA GAYA
Bingkai OFFER dan Kanta Sunactive (Berubah warna mengikut cahaya)= RM219
(Bingkai Jenama Cyber Eywork Playboy, Levelnine = RM329)
POSLAJU RM9
p/s powewr range (SPH PL to -4.00, CYL PL to +/-2.00

Memandangkan pilihan bingkai di kedai saya sekitar 1000 pcs dan jenis-jenis kanta dari pelbagai jenama/pengeluar dan stok sentiasa update, saya hanya beri pakej-pakej basic khas untuk mereka-mereka yang ingin berjimat dan mudah (Setakat ini 2 Pakej). Dari masa ke masa saya akan masukkan item-item yang mendapat permintaan ramai. Bagi yang berminat untuk mendapatkan bingkai-bingkai lain dan kanta-kanta jenis lain boleh hubungi saya dan saya akan respond kepada permintaan anda.
Berikut Antara Pilihan Bingkai-bingkai OFFER yang termasuk dalam pakej-pakej di atas.


Berikut Antara Pilihan Bingkai jenama Cyber Eyework, Playboy, Levelnine. Pilihan-pilihan lain akan di update dari masa ke masa






KAEDAH BELIAN
1. Berikan Presciption anda seperti CONTOH berikut:
SPH CYL AXIS ADD VA
Right Side -1.00 -0.50 180 - 6/6
Left Side -1.25 -0.25 85 - 6/6
*Berikan juga saiz PD anda.
Prescription ini anda boleh dapatkan secara percuma di hospital-hospital kerajaan dan ada sesetengah kedai cermin mata. Sesetengah kedai kenakan bayaran, jadi elok anda tanya dulu samada pemeriksaan mata percuma atau tidak. Prescription yang saya maksudkan BUKAN dari pemeriksaan mata berkomputer-sebab ianya bukan bacaan tepat. Ianya perlu dilakukan di dalam bilik refraction room.
2. Saya akan cek availabilty stok kanta mengikut prescription. Jika tiada stok/kehabisan saya akan maklumkan berapa lama stok kanta akan sampai. Jika ada, anda boleh membuat pilihan bingkai mengikut saiz, jenis dan fesyen pilihan.
3. Setelah selesai proses pemilihan dan tempahan, Anda boleh membuat bayaran kepada saya.
Jangan lupa berikan detail bayaran, nama, no phone dan alamat penghantaran.
4. Cermin mata anda akan diposlaju pada keesokan hari setelah bayaran diterima.
5. Maklumkan kepada saya setelah cermin mata diterima. Hubungi saya jika ada apa-apa masalah berbangkit/perlukan panduan.
Terima Kasih Sokongan Semua...

Last edited by akmal_tawau; 19-10-2015 at 02:50 PM.. Reason: UPDATE info
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 09-03-2011, 11:38 PM
akmal_tawau akmal_tawau is offline
CG Top Poster Club

akmal_tawau's Avatar
 
Trader Rating: (66)
Join Date: May 2009
Location: Fb #cerminmatamurahonline
Posts: 20,174
Thanks (Received): 239
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to akmal_tawau Send a message via Skype™ to akmal_tawau
Default

reserve untuk new item...
Reply With Quote
  #3  
Old 09-03-2011, 11:39 PM
akmal_tawau akmal_tawau is offline
CG Top Poster Club

akmal_tawau's Avatar
 
Trader Rating: (66)
Join Date: May 2009
Location: Fb #cerminmatamurahonline
Posts: 20,174
Thanks (Received): 239
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to akmal_tawau Send a message via Skype™ to akmal_tawau
Default

reserve untuk update info...
Reply With Quote
  #4  
Old 09-03-2011, 11:51 PM
bart72 bart72 is offline
Active Plus

bart72's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Aug 2007
Posts: 4,263
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

nak buat spec tuk anak nak tgok saiz camna
Reply With Quote
  #5  
Old 10-03-2011, 08:53 AM
akmal_tawau akmal_tawau is offline
CG Top Poster Club

akmal_tawau's Avatar
 
Trader Rating: (66)
Join Date: May 2009
Location: Fb #cerminmatamurahonline
Posts: 20,174
Thanks (Received): 239
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to akmal_tawau Send a message via Skype™ to akmal_tawau
Default

Quote:
Originally Posted by bart72 View Post
nak buat spec tuk anak nak tgok saiz camna
anak tn dah penah pakai spec x?...kalau ada blh tgk saiz kat kaki/tample frame tu...lepas tu dapatkan presciption seperti contoh berikut:
SPH CYL AXIS ADD VA
Right Side -1.00 -0.50 180 - 6/6
Left Side -1.25 -0.25 85 - 6/6
*Berikan juga saiz PD anak anda.

p/s untuk kanak2 elok dikendalikan di kedai cermin mata/terus ke hospital bahagian optometry sebab kadang agak sukar mendapatkan bacaan...
sedikit tips untuk buat cermin mata untuk kanak-kanak/anak sekolah:
1. beri bingkai separuh/bingkai penuh sebab anak2 lasak. elakkan beri bingkai rimless
2. beri kanta yang ada perlindungan uv400 supaya mata anak2 mendapat perlindungan sebaiknya. memang ada yang murah (uncoated dan multicoated) tapi fikirkan untuk kesihatan mata mereka...
Reply With Quote
  #6  
Old 10-03-2011, 06:24 PM
akmal_tawau akmal_tawau is offline
CG Top Poster Club

akmal_tawau's Avatar
 
Trader Rating: (66)
Join Date: May 2009
Location: Fb #cerminmatamurahonline
Posts: 20,174
Thanks (Received): 239
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to akmal_tawau Send a message via Skype™ to akmal_tawau
Default

Sedikit info beberapa jenis lens yang ada d pasaran...

Polycarbonate lenses. These eyeglass lenses are impact-resistant and are a good choice for people who regularly participate in sporting activities, work in a job environment in which their eyeglasses may be easily scratched or broken, and for children who may easily drop and scratch their eyeglasses. Polycarbonate lenses also provide ultraviolet protection.
Trivex lenses. Made from a newer plastic with similar characteristics of polycarbonate lenses. It is lightweight, thin, and impact-resistant and may result in better vision correction than the polycarbonate lenses in some people.
High index plastic lenses. Designed for people who require strong prescriptions, these eyeglass lenses are lighter and thinner than the standard, thick "coke bottle" lenses that may otherwise be needed.
Aspheric lenses. These eyeglass lenses are unlike typical lenses, which are spherical in shape. Aspheric lenses are made up of differing degrees of curvature over its surface, which allows the lens to be thinner and flatter than other lenses. This also creates an eyeglass lens with a much larger usable portion than the standard lens.
Photochromic lenses. Made from either glass or plastic, these eyeglasses change from clear to tinted when exposed to sunlight. This eliminates the need for prescription sunglasses. These eyeglass lenses may not darken in a car because the windshield could block the ultraviolet rays from the sun.
Polarized sunglasses. Light reflected from water or a flat surface can cause unwanted glare. Polarized lenses reduce glare and are useful for sports and driving. These lenses may cause the liquid crystal displays on the dashboard of cars to appear invisible.
Reply With Quote
  #7  
Old 14-03-2011, 07:26 PM
akmal_tawau akmal_tawau is offline
CG Top Poster Club

akmal_tawau's Avatar
 
Trader Rating: (66)
Join Date: May 2009
Location: Fb #cerminmatamurahonline
Posts: 20,174
Thanks (Received): 239
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to akmal_tawau Send a message via Skype™ to akmal_tawau
Default

sejak tahun 2005 buka kedai optik ni kesedaran masayrakat luar bandar/bandar kecil terhadap penjagaan mata semakin baik. lagipun soal harga kini dah makin kompetetif disebabkan banyak pilihan, termasuklah premis-premis bumiputera.
Reply With Quote
  #8  
Old 15-03-2011, 10:05 AM
akmal_tawau akmal_tawau is offline
CG Top Poster Club

akmal_tawau's Avatar
 
Trader Rating: (66)
Join Date: May 2009
Location: Fb #cerminmatamurahonline
Posts: 20,174
Thanks (Received): 239
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to akmal_tawau Send a message via Skype™ to akmal_tawau
Default

kawan2 yang nak minta suggestion / apa2 persoalan tentang spec blh ajukan. sy cuba bg sikit pencerahan jika di dalam pengetahuan sy...
Reply With Quote
  #9  
Old 18-03-2011, 02:51 PM
MHN MHN is offline
Regular

 
Trader Rating: (18)
Join Date: Apr 2010
Posts: 412
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

salam tt, sy nak minta padangan berkaitan kaca mata Assolute Eyes
Reply With Quote
  #10  
Old 19-03-2011, 06:23 PM
akmal_tawau akmal_tawau is offline
CG Top Poster Club

akmal_tawau's Avatar
 
Trader Rating: (66)
Join Date: May 2009
Location: Fb #cerminmatamurahonline
Posts: 20,174
Thanks (Received): 239
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to akmal_tawau Send a message via Skype™ to akmal_tawau
Default

Quote:
Originally Posted by MHN View Post
salam tt, sy nak minta padangan berkaitan kaca mata Assolute Eyes

maaf saya tiada info berkaitan...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:06 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you