Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!



Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 09-03-2011, 09:49 AM
KilangCetak KilangCetak is offline
Active Plus

KilangCetak's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Apr 2008
Posts: 4,448
Thanks (Received): 30
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to KilangCetak
Default Kakitangan Kerajaan Dalam Perniagaan

mungkin ada geng2 CG bekerja dengan GOV, apa pandangan anda, perlu ke anda berniaga? terbuka juga utk lain berkomen...

sedikit info yg saya google di internet:

Quote:
Pada dasarnya penjawat awam boleh menjalankan perniagaan sama ada secara online atau sebagainya dengan syarat hendaklah mendapat kebenaran bertulis terlebih dahulu daripada Ketua Jabatan. Peraturan ini dinyatakan di bawah peraturan 5, Peraturan-Peraturan Pegawai Awam (Kelakuan dan Tatatertib) 1993 iaitu mengenai pekerjaan luar.

Dari segi undang-undang mana-mana orang yang hendak menjalankan perniagaan perlu mendaftarkan syarikat atau perniagaan (enterprise). Berdasarkan peraturan, penjawat awam boleh mendaftarkan perniagaan (enterprise) untuk menjalankan perniagaan. Bagaimanapun jika melibatkan pendaftaran syarikat, terdapat larangan khusus yang dinyatakan di bawah perenggan 4 Pekeliling Perkhidmatan Bilangan 7 tahun 1982 iaitu kaki tangan Kerajaan tidak dibenarkan dilantik atas nama persendirian dalam lembaga pengarah bagi mana-mana syarikat. Ini bermaksud penjawat awam tidak dibenarkan memegang jawatan pengarah dalam syarikat.

Kesimpulannya, penjawat awam boleh mendaftarkan perniagaan (enterprise) untuk menjalankan perniagaan sama ada online atau selainnya dan hendaklah mendapat kebenaran Ketua Jabatan terlebih dahulu sebelum menjalankan perniagaan tertakluk kepada syarat di bawah peraturan 5, Peraturan-Peraturan Pegawai Awam (Kelakuan dan Tatatertib) 1993.
Reply With Quote
Thanks habibyana thanked for this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 09-03-2011, 09:52 AM
azmi_tshirt azmi_tshirt is offline
Super Active

azmi_tshirt's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2007
Posts: 5,625
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Guna nama isteri, abis cerita...
Reply With Quote
  #3  
Old 09-03-2011, 09:54 AM
wirajje wirajje is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 60
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

9/10 drpd punca rezki kan berniaga..
Reply With Quote
Thanks Sang Ratu thanked for this post
  #4  
Old 09-03-2011, 09:55 AM
azmi_tshirt azmi_tshirt is offline
Super Active

azmi_tshirt's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2007
Posts: 5,625
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

meniaga amat bagus, tapi kena sungguh2 dan rajin...
Reply With Quote
Thanks Sang Ratu thanked for this post
  #5  
Old 09-03-2011, 10:05 AM
KilangCetak KilangCetak is offline
Active Plus

KilangCetak's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Apr 2008
Posts: 4,448
Thanks (Received): 30
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to KilangCetak
Default

Quote:
Originally Posted by azmi_tshirt View Post
Guna nama isteri, abis cerita...
ade kes jugak bro, husband GOV, wife GOV, dua2 pegawai...



anak belum lepas 21 tahun..
Reply With Quote
  #6  
Old 09-03-2011, 10:07 AM
KilangCetak KilangCetak is offline
Active Plus

KilangCetak's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Apr 2008
Posts: 4,448
Thanks (Received): 30
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to KilangCetak
Default

Quote:
Originally Posted by wirajje View Post
9/10 drpd punca rezki kan berniaga..
kat malaysia bekerja dgn gov byk benefit pula...

senang buat loan/beli umah/kad kredit dsb...
Reply With Quote
  #7  
Old 09-03-2011, 10:09 AM
lelakiselamanya lelakiselamanya is offline
Active Member

lelakiselamanya's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2008
Posts: 2,442
Thanks (Received): 23
Likes (Received): 0
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to lelakiselamanya
Default

Quote:
Originally Posted by azcreative View Post
mungkin ada geng2 CG bekerja dengan GOV, apa pandangan anda, perlu ke anda berniaga? terbuka juga utk lain berkomen...

sedikit info yg saya google di internet:
akta taik kucing....larang utk org bawahan je....cuba betul2 cek org2 atasan camno
__________________
bitdefender anti virus = RM 20.00 (setahun)
bitdefender internet security = RM 25.00 (setahun)
Bitdefender Total Security = RM 30.00 (setahun)
nak av lain pm....kena intai2 stok dulu
no gst dunt worry!!!....ambil byk harga boleh runding.sms/whatspp/telegram 013 669 1225
Reply With Quote
Thanks Rizz one thanked for this post
  #8  
Old 09-03-2011, 10:12 AM
KilangCetak KilangCetak is offline
Active Plus

KilangCetak's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Apr 2008
Posts: 4,448
Thanks (Received): 30
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to KilangCetak
Default

Quote:
Originally Posted by lelakiselamanya View Post
akta taik kucing....larang utk org bawahan je....cuba betul2 cek org2 atasan camno
boleh jadi juga...

camne kalau org atasan yg suci hati nak register bisnes ye?

Reply With Quote
  #9  
Old 09-03-2011, 10:14 AM
ryuuko ryuuko is offline
Regular

ryuuko's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2006
Posts: 110
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to ryuuko
Default

ramai org gomen tak tau ni...meniaga bukannya salah..lg pun ada lesen yg sah..tp kalau diorang meniaga itu ini, bawa katalog mcm2 time opis hour tak salah pulak...yg org betul2 meniaga, siap amik lesen tu yg diorang bisingkan sedangkan waktu bekerja tak pernah pun dikacau dgn aktiviti bisnes..
Reply With Quote
  #10  
Old 09-03-2011, 10:26 AM
elan elan is offline
Active Plus

elan's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Apr 2007
Location: Bulan
Posts: 4,798
Thanks (Received): 34
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by lelakiselamanya View Post
akta taik kucing....larang utk org bawahan je....cuba betul2 cek org2 atasan camno
i'll like this answer... hahahhaa..... memang betul punnnn.... yang tak boleh kita yang kat bawah ni jer... yang kat atas tu semua boleh....
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold
Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
Disclaimer: All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you.