Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 28-02-2011, 01:00 PM
TXT TXT is offline
CG Super Hardcore

TXT's Avatar

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2010
Location: miLan - KT - OT - KL
Posts: 234,747
Thanks (Received): 4884
Likes (Received): 1440
Blog Entries: 47
Active Level
My Mood:
Default Laman Web Bayar Trafik Secara Dalam Talian Sibuk

KUALA LUMPUR, 28 Feb (Bernama) -- Beberapa laman web utama yang menawarkan perkhidmatan membayar saman trafik secara dalam talian sibuk dilayari orang ramai yang ingin membayar saman dan mendapatkan diskaun saman yang berakhir hari ini.

Tinjaun Bernama ke tiga laman web iaitu laman Polis Diraja Malaysia, laman Myeg, dan laman rangkaian interaktif laman elektronik kerajaan, Rilek eService mendapati 'trafik' sibuk sehinggakan pengguna tidak boleh akses.

Keadaan ini berlaku sejak awal pagi tadi dan dijangka berterusan sehingga 5 petang ini dalam usaha pesalah trafik membayar trafik secara dalam talian menggunakan kad kredit atau debit akaun mereka.

Laman web itu tertera, "PDRM servers are running at maximum capacity. If you are facing difficulties checking your summons details, please check after 6pm.

Turut dipaparkan "Please be informed that the PDRM Online Summons Payment servers are running at maximum capacity and temporarily under urgent maintenance. Sorry for any inconvenience.

Pengguna yang membayar secara dalam talian ini mengambil sikap membayar lewat dan terpaksa menggunakan perkhidmatan dalam talian bagi mengelak untuk beratur di kaunter pembayaran saman seperti di kaunter trafik polis dan pejabat pos.

Orang awam yang dikenakan saman atau kompaun sebelum 1 Dis layak mendapat kadar potongan munasabah sehingga 50 peratus.

Hari ini adalah hari terakhir bagi orang ramai menjelaskan pembayaran saman mereka sebelum tindakan senarai hitam diambil kerana gagal berbuat demikian, dikuatkuasakan semula pada esok.

Sumber
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 28-02-2011, 01:06 PM
fendyx fendyx is offline
Active Member

fendyx's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Feb 2008
Posts: 1,345
Thanks (Received): 21
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku nak login cimb clicks pun pblm gak hr ni...
__________________
Terkandung Tuah Dan Maruah, Tuahnya Selilit Kepala, Maruahnya Selilit Pinggang, Tersembunyi Dalam Mata, Tersimpan Dalam Pamor, Tersorok Dalam Sepuhan, Terselindung Dalam Besi, Terpateri Dalam Baja, Terpegang Dalam Hulu, Terlekat Dalam Sarung...
Reply With Quote
  #3  
Old 28-02-2011, 01:08 PM
haudli haudli is offline
CG Top Poster Club

haudli's Avatar
 
Trader Rating: (139)
Join Date: Jul 2009
Location: EXNESS-Broker Scalping Terbaik
Posts: 47,282
Thanks (Received): 427
Likes (Received): 4
Blog Entries: 10
Active Level
My Mood:
Default

seb baik semalam malam aku da setel semua..road tax mati tgh bulan mac..
Reply With Quote
  #4  
Old 28-02-2011, 01:10 PM
TXT TXT is offline
CG Super Hardcore

TXT's Avatar

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2010
Location: miLan - KT - OT - KL
Posts: 234,747
Thanks (Received): 4884
Likes (Received): 1440
Blog Entries: 47
Active Level
My Mood:
Default

alhamdulillah setakat ni masih lom ada saman
Reply With Quote
  #5  
Old 28-02-2011, 01:13 PM
suaji suaji is offline
Super Active

suaji's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2010
Posts: 6,086
Thanks (Received): 116
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fendyx View Post
aku nak login cimb clicks pun pblm gak hr ni...
same laa dgn aku.. nak topup hp pun susah.. haiz..
yg aku tau, cimb leh byr saman dgn Rilek eService..
Reply With Quote
  #6  
Old 28-02-2011, 01:18 PM
ayie206 ayie206 is offline
Legendary Member

ayie206's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2008
Location: Kuala Lumpur
Posts: 16,428
Thanks (Received): 107
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

dah menyetelkan 40 saman..
__________________
JANGAN DITANYA BERAPA HASILNYA SEKARANG
TAPI TANYALAH BAGAIMANA IA BERMULA
Reply With Quote
  #7  
Old 28-02-2011, 01:32 PM
levitez levitez is offline
Legendary Member

levitez's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: May 2007
Location: Sarawak <> Brunei <> Sabah
Posts: 14,139
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

nasib baik aku takda saman JPJ...
saman polis trafik ada rasanya...
biar lah...masih sikit tuu..
__________________
Quote:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=(◣_◢)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
>> DESKTOP WALLPAPER, AVATAR LIVERPOOL CG CLICK SINI <<
LIVERPOOL DIE HARD FAN ! ONCE REDS, FOREVER REDS!
Reply With Quote
  #8  
Old 28-02-2011, 01:35 PM
mokhaini mokhaini is offline
Active Plus

mokhaini's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Location: BUMI BERTUAH
Posts: 3,094
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

org bayar las minit pasal ..... bulan lepas ... ramai org yang keluar duit belanja untuk byr sekolah anak anak ... sekolah agama lagi lepas tu nak bayar saman pulak lagi ..... org biasanya tunggu gaji baru nak byr saman ....
__________________
ApA AdA DaLaM CeRmIn DePaN kItA, IaNyA TeMpAt NyAtA kItA
Reply With Quote
  #9  
Old 28-02-2011, 01:38 PM
TXT TXT is offline
CG Super Hardcore

TXT's Avatar

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2010
Location: miLan - KT - OT - KL
Posts: 234,747
Thanks (Received): 4884
Likes (Received): 1440
Blog Entries: 47
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ayie206 View Post
dah menyetelkan 40 saman..
byk tui hang nya saman tu
Reply With Quote
  #10  
Old 28-02-2011, 01:44 PM
Cynical_Cakcibor Cynical_Cakcibor is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 1,636
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ayie206 View Post
dah menyetelkan 40 saman..
banyak nye yob ... ni mesti ko drive supercar ni ... aku dah settle sume tapi last2 minit gak sebab nya ada saman2 lapuk muncul kembali
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump