Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Info, Debate

Info, Debate Perkongsian info bermanfaat untuk semua. Perdebatan mengenai sesuatu isu. Semuanya di sini. NO OFFTOPIC.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 20,231
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 50,814
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 38,372
More...
View Poll Results: Yang mana pilihan anda
YORK 6 100.00%
SHARP 0 0%
Voters: 6. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 22-02-2011, 11:10 AM
elan elan is offline
Super Active Member

elan's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Apr 2007
Location: Bulan
Posts: 4,491
Poster Rank: #832
Thanked 34 Times
Active Level
My Mood:
Default Aircond sharp atau york

seperti tajuk diatas... aku dah fening2 kepala nak pilih anatra 2 ni... kalau ikutkan memang banyak jenis aircond yang berada di pasaran.... tapi aku short listed 2 ni je... masing2 ada kelebihan dia... aku nak yang inverter jer... kalau ada tambahan dari inverter tu kira bonus le..

york
Inverter
sparepart murah
sparepart senang diperolehi
jenama memang terkenal dalam bidang aircond
ramai yang kata tahan.
aircond compreser bising (orang kata le)
Quote:
Inverter Y Series
(Horse Power) : 1.0 and 1.5 hp
Apatite - Improved Dissolution Efficiency
Long Air Throw
Outstanding Ranking in The World
Enhanced Titanium Apatite Filter (Titanium Oxide) (Photocatalytic (T102) deodorizing filter)
Fast Cooling
Minimum 50% Energy Saving
Neutralize Influenza Virus A & B
Inverter DC Compressor
Wide Capacity Range
Intelligent Fuzzy Logic Control



sharp
Inverter + plasmacluster
lain2 tak tau pasal aircond ni..
Quote:
SHP-AHXP10LV

RPP : RM 1,449.00
1 HP
Inverter Technology reduce energy consumption as high as 50%
Auto Restart Function
Quiet Operation
Anti Bacterial Air Purifying Filter
Powerful Jet Cooling Mode
9000BTU
*plasmacluster ni baik sebab anak aku hidung dia sensetif sikit...

minta pendapat otai2 dah yang telah guna aircond terutamanya sharp tu bagi komen sikit dari segi harga, maintenance dsb...

terima kasih...

Last edited by elan; 22-02-2011 at 01:46 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 22-02-2011, 11:15 AM
gengjawa gengjawa is offline
CG Top Poster Club
XM Official
Introducing Broker

gengjawa's Avatar

 
Trader Rating: (53)
Join Date: Dec 2006
Location: www.signalsmsforex.com
Posts: 32,975
Poster Rank: #32
Thanked 201 Times
Active Level
My Mood:
Default

wak dah lama guna panasonic
tokey aicond pun pakai panasonic
dia yg rekemen kat wak
Reply With Quote
  #3  
Old 22-02-2011, 11:20 AM
Ringgitman Ringgitman is offline
Active Member

Ringgitman's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2011
Location: Kuala Lumpur
Posts: 1,067
Poster Rank: #3328
Thanked 14 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by elan View Post
seperti tajuk diatas... aku dah fening2 kepala nak pilih anatra 2 ni... kalau ikutkan memang banyak jenis aircond yang berada di pasaran.... tapi aku short listed 2 ni je... masing2 ada kelebihan dia... aku nak yang inverter jer... kalau ada tambahan dari inverter tu kira bonus le..

york
Inverter
sparepart murah
sparepart senang diperolehi
jenama memang terkenal dalam bidang aircond
ramai yang kata tahan.
aircond compreser bising (orang kata le)

sharp
Inverter + plasmacluster
lain2 tak tau pasal aircond ni..

*plasmacluster ni baik sebab anak aku hidung dia sensetif sikit...

minta pendapat otai2 dah yang telah guna aircond terutamanya sharp tu bagi komen sikit dari segi harga, maintenance dsb...

terima kasih...
Kalau antara Sharp & York...saya rekemen York...dia mmg murah and lasak.... tapi kalau nak kualiti...Panasonic... Anak saya pon hidung sensitip.... lagipun Panasonic ni mmg senang nak mantain...xde problem...harga pon boleh tahan skarang....
Reply With Quote
  #4  
Old 22-02-2011, 11:24 AM
sonche sonche is offline
Well-Known
Member

sonche's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Nov 2006
Location: Money Machine at HOME
Posts: 8,286
Poster Rank: #359
Thanked 49 Times
Active Level
My Mood:
Default

aku pernah guna aircond sharp. Memang ok. Aku minat sebab ada display berapa suhu semasa dalam bilik.

York ni kompressor dia bising, x sesuai kat rumah. Tapi kalau x kisah pasal bunyi kompressor tu, bleh je guna York sebab tahan lasak.

kalau hidung sensitif tu, pilih yang ada function plasmacluster dan lain2 nama ikut brand.
__________________
FXPRIMUS Super Special Promotion : 100% Deposit Bonus!!!

FXNet - 100% Bonus Promotion
email: sonche79[at]gmail.com | Whatsapp/WeChat/Call/SMS: 01119792188
Reply With Quote
  #5  
Old 22-02-2011, 11:24 AM
elan elan is offline
Super Active Member

elan's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Apr 2007
Location: Bulan
Posts: 4,491
Poster Rank: #832
Thanked 34 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by gengjawa View Post
wak dah lama guna panasonic
tokey aicond pun pakai panasonic
dia yg rekemen kat wak
masalahnya aku dah survey kat google.... ramai yang kata panasonic dulu2 memang bagus dan tahan, tapi yang sekarang ni kurang sikit...

ada sapa2 boleh komen pasal aircon sharp plasmacluster tak?
aku nak beli aircond dalam masa terdekat ni...
Reply With Quote
  #6  
Old 22-02-2011, 11:48 AM
orga21 orga21 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,358
Poster Rank: #2720
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by elan View Post
masalahnya aku dah survey kat google.... ramai yang kata panasonic dulu2 memang bagus dan tahan, tapi yang sekarang ni kurang sikit...

ada sapa2 boleh komen pasal aircon sharp plasmacluster tak?
aku nak beli aircond dalam masa terdekat ni...
saya pakai sharp plasmacluster skrg..tapi tak ada inverter la.....pakai 6 bulan, motor rosak...tapi ada warranty, diaorang ganti baru....ok je sekarang

senyap? ...tak tau nak cakap sebab belum pernah pakai yang lain....tak dapat buat perbandingan...tapi anak aku tido nyenyak je sebab kalau bising sikit je, dia mesti terjaga...kira senyap la kot...
Reply With Quote
  #7  
Old 22-02-2011, 11:51 AM
bintang4 bintang4 is offline
Well-Known
Member

bintang4's Avatar
 
Trader Rating: (35)
Join Date: Mar 2007
Location: 私の部屋の自
Posts: 8,378
Poster Rank: #356
Thanked 308 Times
Active Level
My Mood:
Default

Naper tak try daikin?
Local company, spare part murah..harga murah..
__________________
Somos dueños de lo que creamos y esclavos de lo que destruimos.
Reply With Quote
  #8  
Old 22-02-2011, 11:59 AM
elan elan is offline
Super Active Member

elan's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Apr 2007
Location: Bulan
Posts: 4,491
Poster Rank: #832
Thanked 34 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by bintang4 View Post
Naper tak try daikin?
Local company, spare part murah..harga murah..
daikin tu kira no 3, sebab aku nak yang ada plasmaclauster... aku nak ambik 2 bijik... mungkin 1 yang ada plasma dan satu lagi yang tak de plasma..
Reply With Quote
  #9  
Old 22-02-2011, 12:01 PM
elan elan is offline
Super Active Member

elan's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Apr 2007
Location: Bulan
Posts: 4,491
Poster Rank: #832
Thanked 34 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sonche View Post
aku pernah guna aircond sharp. Memang ok. Aku minat sebab ada display berapa suhu semasa dalam bilik.

York ni kompressor dia bising, x sesuai kat rumah. Tapi kalau x kisah pasal bunyi kompressor tu, bleh je guna York sebab tahan lasak.

kalau hidung sensitif tu, pilih yang ada function plasmacluster dan lain2 nama ikut brand.
ramai yang kata york ni memang bising, tu yang sekarang ni pilihan aku berat ke sebelah sharp... tapi tak banyak review dari pengguna shart inverter + plasmaclauster ni...
Reply With Quote
  #10  
Old 22-02-2011, 12:02 PM
elan elan is offline
Super Active Member

elan's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Apr 2007
Location: Bulan
Posts: 4,491
Poster Rank: #832
Thanked 34 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by orga21 View Post
saya pakai sharp plasmacluster skrg..tapi tak ada inverter la.....pakai 6 bulan, motor rosak...tapi ada warranty, diaorang ganti baru....ok je sekarang

senyap? ...tak tau nak cakap sebab belum pernah pakai yang lain....tak dapat buat perbandingan...tapi anak aku tido nyenyak je sebab kalau bising sikit je, dia mesti terjaga...kira senyap la kot...
mcm mana dengan tahap sejuk dia? ok ke? maintenance mcm mana?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 05:39 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE