Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Computers > PC Softwares, Applications > Antivirus, Firewall, Security Tools

Antivirus, Firewall, Security Tools All types of computer security tools likes antivirus, anti-spyware, firewall, and etc.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



View Poll Results: Berapa lama anda duduk di depan komputer?
2 jam 27 6.55%
4 jam 54 13.11%
6 jam 69 16.75%
8 jam 61 14.81%
10 jam 38 9.22%
Lebih daripada itu 163 39.56%
Voters: 412. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 13-09-2007, 01:56 PM
hairie88 hairie88 is offline
Junior

hairie88's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2007
Posts: 59
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Cara membuang Virus secara Manual

Salam sejahtera, sy nak tanya kepada semua warga CG bagaimana cara membuang virus secara manual dan software ape yg baik untuk digunakan.Kalau boleh toloh\ng ajarkan sbb sy nak tahu la cara dia...
Kwn sy dia tahu nak buat tp dia kedekut ilmu skit.. so klau ada yg terer tlg la ye...
Reply With Quote
Thanks N/A, yussys, haziq thanked for this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 14-09-2007, 03:34 PM
noOb noOb is offline
Active Plus

noOb's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Aug 2007
Location: Bt.Pahat~Maluri~Jln.Ipoh
Posts: 3,004
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hairie88 View Post
Salam sejahtera, sy nak tanya kepada semua warga CG bagaimana cara membuang virus secara manual dan software ape yg baik untuk digunakan.Kalau boleh toloh\ng ajarkan sbb sy nak tahu la cara dia...
Kwn sy dia tahu nak buat tp dia kedekut ilmu skit.. so klau ada yg terer tlg la ye...
hmm..ape simptom2 virus tu..cerite la skit..
__________________
~YNWA~
Reply With Quote
  #3  
Old 14-09-2007, 03:39 PM
adamma adamma is offline
CG Top Poster Club

adamma's Avatar
 
Trader Rating: (71)
Join Date: Mar 2007
Location: SMS 0192278312
Posts: 23,392
Thanks (Received): 39
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

apa kaitan poll ngn topik ni bro?hehehe
__________________
Quote:
| VIMAX ORI / PL Super Spray PLUS / Hydromax X30 EXTREME|
Minyak Belacak + Lintah Gunung - Kuat|Garang|Besar|Tahan Lama

| ONEXOX RM10 jer pun - FREE 28 Months Validity |
PM / TPM / Whatsapp / SMS 0192278312
Reply With Quote
  #4  
Old 16-09-2007, 02:13 PM
art art is offline
Active Member

art's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2006
Location: Banting
Posts: 1,629
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

la kesiannya...
ko pulaukan je member ko yg kedekut ilmu tu...
baru dia tau...huhuhu
Reply With Quote
  #5  
Old 16-09-2007, 02:14 PM
Fisher Fisher is offline
Regular

Fisher's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2006
Location: Inside Intel
Posts: 872
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hairie88 View Post
Salam sejahtera, sy nak tanya kepada semua warga CG bagaimana cara membuang virus secara manual dan software ape yg baik untuk digunakan.Kalau boleh toloh\ng ajarkan sbb sy nak tahu la cara dia...
Kwn sy dia tahu nak buat tp dia kedekut ilmu skit.. so klau ada yg terer tlg la ye...
Format komputer anda
__________________
|Jack Of All Trades|
Reply With Quote
  #6  
Old 16-09-2007, 07:08 PM
derwelten derwelten is offline
Newbie

derwelten's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2007
Posts: 21
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kenape nak buang manual? antivirus sedia ada tak automatik buang ke?
boleh nak buang, tapi kalo tersalah buang, tak betul lah windows anda jadinya.. hehe..
Reply With Quote
  #7  
Old 16-09-2007, 07:10 PM
awek_goku awek_goku is offline
Active Plus

awek_goku's Avatar

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2006
Location: de_dust 2 dekat bombsite B
Posts: 3,872
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

haha format comp 1 cara bai..
cara nye adalah
anda buka window task manager..
g kat process.. dari situ boleh cam mana prog yg mmg bukan virus atau x... tgk la..camne nak ajar a..tp nak cari dia kat situ la... xpon anda scan je pc anda.. untuk protection pakai AVG , untuk mengesan the best adalah norton.. bes kesan tp x pandai remove.. aku nak buka pose nnt aku sambung peace
Reply With Quote
Thanks Adika, Niyang thanked for this post
  #8  
Old 16-09-2007, 07:11 PM
awek_goku awek_goku is offline
Active Plus

awek_goku's Avatar

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2006
Location: de_dust 2 dekat bombsite B
Posts: 3,872
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by derwelten View Post
kenape nak buang manual? antivirus sedia ada tak automatik buang ke?
boleh nak buang, tapi kalo tersalah buang, tak betul lah windows anda jadinya.. hehe..
boleh beb.. make sure seting system restore point,..papehal jadi restore saja..segala masalah selesai emph2
Reply With Quote
  #9  
Old 16-09-2007, 07:23 PM
RMteam RMteam is offline
Legendary Member

RMteam's Avatar

 
Trader Rating: (35)
Join Date: Nov 2006
Location: DEALER ONEXOX SARAWAK
Posts: 19,568
Thanks (Received): 87
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default em

Quote:
Originally Posted by hairie88 View Post
Salam sejahtera, sy nak tanya kepada semua warga CG bagaimana cara membuang virus secara manual dan software ape yg baik untuk digunakan.Kalau boleh toloh\ng ajarkan sbb sy nak tahu la cara dia...
Kwn sy dia tahu nak buat tp dia kedekut ilmu skit.. so klau ada yg terer tlg la ye...
format jer... sekali lagi...
__________________
Dah Pencen.
With CG Since 2006
Reply With Quote
  #10  
Old 16-09-2007, 07:35 PM
awek_goku awek_goku is offline
Active Plus

awek_goku's Avatar

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2006
Location: de_dust 2 dekat bombsite B
Posts: 3,872
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

format tu kejam beb.. boleh rosakkan hardisk.. em camni geng.. satu cara ialah.. kalau ko dapat kesan virus tu jenis apa kan.. contoh virus buring.exe.. ko cube cari cara nak delete dia ... besenya kalau ada famous ... ada org share cara nak delete ..samada melalui
command prompt atau pon cara lain.. kalau las las x dpt jugak baru format bro.. emph2
Reply With Quote
Thanks Adika thanked for this post
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump