Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Saving Investments

Recommended Brokers

CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 20-02-2011, 08:44 PM
gUeSs gUeSs is offline
Regular

gUeSs's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2008
Posts: 836
Thanks (Received): 33
Likes (Received): 0
Active Level
Send a message via Yahoo to gUeSs
Default Simpan 5 Tahun je.. Pastu Boleh Rileks!! dan dapat DOUBLE!!

As Salam

Kwn dok pikir2
nape ada org pening pasal ASB
buat loan byr smpai 20thn..
sedangkan ada option lain
yg lebih baik dr tu..
Sebagai PLAN PERSARAAN kita

Mcm ni lah..
kwn citer serba sedikit ya..

Nama plan ni ialah PruCash Double Reward
Pendek kata korang akan dpt double lah benefitnya

So, kwn pendekkn citer
kwn buat satu contoh ya..

Umur : 34thn
Term : 25thn (*sedang elok la korang bersara klu skrg umur 30)
Sum Assured : rm20k
Monthly : RM683.85 (lbh kurang mcm byr keta sebulan je)
Berapa lama: 5 tahun je bayar!

BENEFITNYA?
5 tahun pertama = tiap2 hujung tahun terima bonus RM600
tahun ke-6 hingga ke-25 = bonus jd Double iaitu korang akan terima RM1200 tiap2 hujung tahun.
sampai tempoh matang...
Nilai tunai yg korang akan dapat ialah RM56979

Skrg, cuba korang campurkn dengan bonus yg korang dpt tiap2 tahun dgn nilai tunai serahan tu..
Jumlahnya semua yg korang terima ialah RM83979
So, mcmana?? Berbaloi tak pelan persaraan ni klu compare dgn simpanan ASB yg anda buat??

Ada lagi benefit??
Ya, anda juga dilindungi..
simpanan selamat
kalau trjadi apa2 pada korang,
anak2 korang boleh terus dpt bonus tu..
Berbaloi takk???

tak ada medical card?? add on je..

**andaikata sy tak reply dlm thread ni lbh dr 10minit,
sila terus chat dgn sy k, BBM @ Gtalk

Last edited by gUeSs; 22-02-2011 at 01:13 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 20-02-2011, 08:48 PM
gUeSs gUeSs is offline
Regular

gUeSs's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2008
Posts: 836
Thanks (Received): 33
Likes (Received): 0
Active Level
Send a message via Yahoo to gUeSs
Default

kalau ada yg berminat
Detail kwn ada kat bwh nunn..

Pertanyaan anda akan dilayan sebaik mungkin
kwn sedia berkhidmat utk anda
Reply With Quote
  #3  
Old 20-02-2011, 08:52 PM
hafiz5009 hafiz5009 is offline
Active Plus

hafiz5009's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2008
Location: KB-KL-AMERIKA
Posts: 2,693
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

cuba explain ngn detail lg bro
Reply With Quote
  #5  
Old 20-02-2011, 08:59 PM
General Juhziz General Juhziz is offline
Super Active

General Juhziz's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Apr 2010
Location: Kuala Selangor
Posts: 8,666
Thanks (Received): 239
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by gUeSs View Post
As Salam

Kwn dok pikir2
nape ada org pening pasal ASB
nak buat loan bagai ya..
sedangkan ada option lain
yg lebih baik dr tu..

Mcm ni lah..
kwn citer serba sedikit ya..

Nama pakej ni ialah PruCash Double Reward
Pendek kata kalo saving akan dapat double lah

So, kwn pendekkn citer
kwn buat satu contoh ya.. Term 15thn*

Korang invest RM700 sebulan selama 5 tahun shj
Dalam masa yg sama, tiap2 tahun korang akan dpt RM600 setahun bonus selama 5 tahun pertama tu.
Mula tahun ke-6 je, korang dah tak payah invest apa2 lg dah..
rehat je gi buat keja lain.. korang tunggu je tiap2 tahun bonus RM1200 hingga tahun ke 15.
Amacam??

So, bila sampai je tempoh 15thn tu
saving anda akan jd double
maknanya jumlah yg anda laburkn lbh kurang RM42000 kan..
Dan skrg jumlah yg akan anda dpt pula ialah lbh kurang RM80k++ (campur dgn yg korang dh terima tiap2 tahun tu).

So, simpanan korang berganda,
dan korang pun mendapat protection insuran PRUDENTIAL..
tak ada medical card?? add on je..
den nk prubsn punye leh x?? 200 mampu lh, tp stahun 700 gle ar
__________________
Rafidah Rahim
CIMB Uni Malaya..013-4305669
(ASB & Home financing CIMB islamic)
Service Berdesup Door to Door !!
Reply With Quote
  #6  
Old 20-02-2011, 09:06 PM
gUeSs gUeSs is offline
Regular

gUeSs's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2008
Posts: 836
Thanks (Received): 33
Likes (Received): 0
Active Level
Send a message via Yahoo to gUeSs
Default

haha... yg penting ini bukan MLM ke apa yea..

Ini adalah option utk pelaburan
yg disediakan oleh PRUDENTIAL
sbg pilihan kpd sistem saving yang lain..
yg lebih baik dr yg sedia ada..

Ok, TERM utk investment ni minima ialah 15thn dan ke atas
dalam masa term tu, anda juga akan dilindungi
bermakna anda & saving anda berada dlm keadaan selamat
PruBsn pun ada, tapi nama je lain
TakafulCash Double Reward kalo tak silap

dari segi nilai investment pula
yg paling minima pun lbh kurang RM600++ (6ratus lebih) sebulan
kurang drp tu mmg takda..
kiranya kalo korang ada duit selepuk utk sekaligus ke
atau selepuk tiap2 tahun pun takpa..
just utk 5 tahun je.. then terus lepak nganga dpt duit je..
Reply With Quote
  #7  
Old 20-02-2011, 09:07 PM
sprinter sprinter is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2009
Posts: 937
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
Send a message via Yahoo to sprinter
Default

cube kasik pencerahan lbh detail lg bole x
__________________
Runner Hafkat/Kedai Potong
Kalau Nak Cari Barang2 JDM Dengan Harga Murah Boleh Klik Kat :
http://www.jdmstuff.blogspot.com
Lebih Murah Dari Biase
Reply With Quote
  #8  
Old 20-02-2011, 09:08 PM
gUeSs gUeSs is offline
Regular

gUeSs's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2008
Posts: 836
Thanks (Received): 33
Likes (Received): 0
Active Level
Send a message via Yahoo to gUeSs
Default

kalo bajet RM200
bro blh wat saving kat PruLink One
amik Medical card sekali
then balance drp insurans charges tu
akan masuk dlm saving direct..
so Total Cash Value Tuan pun akan jd lebih tinggi..
Reply With Quote
  #9  
Old 20-02-2011, 09:11 PM
gUeSs gUeSs is offline
Regular

gUeSs's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2008
Posts: 836
Thanks (Received): 33
Likes (Received): 0
Active Level
Send a message via Yahoo to gUeSs
Default

Quote:
Originally Posted by sprinter View Post
cube kasik pencerahan lbh detail lg bole x
kat bhg mana yg Tuan kurang jelas tu..
nanti kwn tlg cerahkan..
Reply With Quote
  #10  
Old 20-02-2011, 09:11 PM
hafiz5009 hafiz5009 is offline
Active Plus

hafiz5009's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2008
Location: KB-KL-AMERIKA
Posts: 2,693
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

yg investment tu mcmne bro..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 01:29 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you