Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Other Classifieds

Other Classifieds Any classifieds that not suits the selling of products or services.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 5,238
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 29,221
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 21,568
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 19-02-2011, 03:02 PM
cikgusimple cikgusimple is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (10)
Join Date: Sep 2010
Posts: 2,746
Poster Rank: #1352
Thanked 555 Times
Active Level
My Mood:
Default Bisnes Nangka Madu memang Lumayan- http://nangkamadu916.blogspot.com/

Salam CGrian sekalian..

Saya nk share sikit dan mohon juga pendapat/pandangan atau idea bernas dari anda.kalau ada pengalaman untuk dikongsikan bagus juga..

Saya ada usahakan perniagaan buah-buahan yang memfokuskan nangka madu sebagai item utama..

selebihnya ada juga saya masukkan buah lain mcm jambu,belimbing dan sdg menunggu bekalan buah tembikai dan mempelam.

Gerai ini baru sgt dibuka..iaitu semalam..selepas 3 minggu mengumpul maklumat dan mencari pembekal..

akhirnya dptla beroperasi secara sepenuhnya semalam..

sbnrnya lama dah suami sy berminat dgn perniagaan nangka madu ni..tp hasratnya terbantut sekejap..nk tau kenapa..nnt sy cite..

alhamdulillah..setelah berjaya mmpunyai market dlm biz emas..kini melangkah setapak lagi ke perniagaan buah-buahan..

nnt sy akan share modal yg sy dan suami guna utk mulakan biz ni dan kalau ada sesiapa ada info atau contact pembekal nangka madu dgn hrga cntik..blhla share di sini..

update :

Blog : http://nangkamadu916.blogspot.com/

email :selodimohdghazali@gmail.com

hp :fazilah 019-9708897 atau eddy 019-9656636

beberapa persoalan yang sering ditanya :

Pengenalan :

Di mana anda boleh nikmati nangka yang segar dan siap dikupas…

Hanya yang terbaik di Gerai Nangka Madu 916

Kami menjual nangka madu mastura siap dikupas dan per biji serta menerima tempahan untuk pelbagai majis, kenduri dan persendirian.Harga yang ditawarkan amat berpatutan.


Sesuai sebagai :

1)Snek berkhasiat

2)Pencuci Mulut

3)Pengat/bubur

4)Buah tangan untuk orang tersayang,saudara mara dan sahabat handai

5)Majlis,kenduri dan pelbagai acara
__________________
[CENTER][COLOR="Red"][B]Simpanan Emas Public Gold /GCP :[COLOR="Navy"][B]Membeli[/B][/COLOR],[COLOR="Navy"][B]Menjual[/B][/COLOR] dan [COLOR="Navy"][B]Mendaftar Dealer[/B][/COLOR][/B][/COLOR]
[COLOR="Black"][B][COLOR="DarkGreen"][COLOR="Black"][B][B][COLOR="DarkGreen"]Bimbingan dan Panduan [/COLOR]Disediakan[/B][/COLOR][/B][/COLOR][/B][/COLOR]
[COLOR="Blue"][B][url]http://****************/[/url][/B][/COLOR]
[COLOR="DarkRed"][B]TT(Table Talk)@FB :Nor Fazilah Abd Mohd / [COLOR="Red"][B]HOTLINE :019-9708897[/B][/COLOR][/B][/COLOR][/CENTER]

Last edited by cikgusimple; 15-12-2011 at 03:32 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 19-02-2011, 03:07 PM
mrsmoney mrsmoney is offline
Super Active Member

mrsmoney's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2009
Posts: 3,405
Poster Rank: #1069
Thanked 102 Times
Active Level
My Mood:
Default

Tahniah Cikgu. Melangkah setapak lagi ke hadapan dalam perniagaan.

Saya mmg suka makan nangka madu. Tapi biasanya saya beli direct kepada peniaga Cina yg saya dah kenal.

Sebab biasanya dia hanya ambil nangka madu yg masak atas pokok je. Bukan yg peram punye.

Mmg sedap..!!
__________________
AMERICAN COTTON FABRIC 100% IMPORTED DIRECTLY FROM USA.
ADD
"Marissa Islam" TO VIEW ON facebook.
https://www.facebook.com/marissa.islam?ref=tn_tnmn
Reply With Quote
  #3  
Old 19-02-2011, 03:10 PM
locos locos is offline
Active Member

locos's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Apr 2008
Posts: 1,646
Poster Rank: #2218
Thanked 26 Times
Active Level
Default

kerepek nangka madu fuhhh.. mmg tersangat best..
Reply With Quote
  #4  
Old 19-02-2011, 03:23 PM
-RIZUAN- -RIZUAN- is online now
Legendary Member

-RIZUAN-'s Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Mar 2008
Location: Galaxy............................................
Posts: 16,772
Poster Rank: #109
Thanked 583 Times
Active Level
My Mood:
Default

mcm ni cikgu...kalau cikgu nak guna nasihat saya cikgu terima la seadanya,,,,,kalau tk nak pun tkpe..

dlm perniagaan ni tk kira la jual tin kosong ker,kotak ker,,apa2 je la..yg penting berani tanggung risiko...tkder apa perniagaan dlm duni ni '0' risiko atau untung berterusan..

bg saya perniagan yg cikgu cadangkan ini mmg benar2 lumayan..tp nak sampai ke tahap lumayan bukan jarak masa yg singkat..

salah sorang kawan saya sudah menjalankan perniagaan ini bertahun2 dan saya tahu apa maksud sebenar risiko di sebaliknya..tapi Alhamdulillah disebabkan dia insan tdk mengenal putus asa perniagaan dia mmg cemerlang,,,sapa2 yg tau Abg Syam di bentong pahang mgkn tau mcmana perniagaan dia..


banyak lagi cerita best psl hasil perniagaan dia tp slow2 kayuh...goodluck sis
Reply With Quote
  #5  
Old 19-02-2011, 03:29 PM
BasicCX BasicCX is offline
Well-Known
Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2008
Posts: 6,165
Poster Rank: #557
Thanked 166 Times
Active Level
Default

Kebanyakkan yang jual warga indon... tapi kalau aku dah ayah aku lebih suka tanam sendiri nangka ni buat jual.
__________________
Nama Domain & Web Hosting Mampu Milik - Hanya Dari RM 30/setahun!!
Shared, Reseller, Unmanaged and Managed VPS Hosting, Dedicated Server Dijual!
Cubiex.com 2007-2014 - Follow @Cubiex on Twitter Now!
Reply With Quote
  #6  
Old 19-02-2011, 04:09 PM
cikgusimple cikgusimple is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (10)
Join Date: Sep 2010
Posts: 2,746
Poster Rank: #1352
Thanked 555 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mrsmoney View Post
Tahniah Cikgu. Melangkah setapak lagi ke hadapan dalam perniagaan.

Saya mmg suka makan nangka madu. Tapi biasanya saya beli direct kepada peniaga Cina yg saya dah kenal.

Sebab biasanya dia hanya ambil nangka madu yg masak atas pokok je. Bukan yg peram punye.

Mmg sedap..!!
Terima kasih mrs..nk mencuba-cuba meniaga..

yg sy beli ni pun mmg kami ambik sndiri dri ladang..baru petik punya..tp bukan ladang sendiri la..ambik dgn org..

stkat ni 2 supplier..satu direct dri owner..dpt murah sikit beli byk2..

satu lagi ambik dgn org tgh..mahal sikit..

masih mencari pembekal yg blh tawarkan harga menarik dan kualiti buah yang baik
__________________
[CENTER][COLOR="Red"][B]Simpanan Emas Public Gold /GCP :[COLOR="Navy"][B]Membeli[/B][/COLOR],[COLOR="Navy"][B]Menjual[/B][/COLOR] dan [COLOR="Navy"][B]Mendaftar Dealer[/B][/COLOR][/B][/COLOR]
[COLOR="Black"][B][COLOR="DarkGreen"][COLOR="Black"][B][B][COLOR="DarkGreen"]Bimbingan dan Panduan [/COLOR]Disediakan[/B][/COLOR][/B][/COLOR][/B][/COLOR]
[COLOR="Blue"][B][url]http://****************/[/url][/B][/COLOR]
[COLOR="DarkRed"][B]TT(Table Talk)@FB :Nor Fazilah Abd Mohd / [COLOR="Red"][B]HOTLINE :019-9708897[/B][/COLOR][/B][/COLOR][/CENTER]
Reply With Quote
  #7  
Old 19-02-2011, 04:16 PM
cikgusimple cikgusimple is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (10)
Join Date: Sep 2010
Posts: 2,746
Poster Rank: #1352
Thanked 555 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Berubah la woi View Post
mcm ni cikgu...kalau cikgu nak guna nasihat saya cikgu terima la seadanya,,,,,kalau tk nak pun tkpe..

dlm perniagaan ni tk kira la jual tin kosong ker,kotak ker,,apa2 je la..yg penting berani tanggung risiko...tkder apa perniagaan dlm duni ni '0' risiko atau untung berterusan..

bg saya perniagan yg cikgu cadangkan ini mmg benar2 lumayan..tp nak sampai ke tahap lumayan bukan jarak masa yg singkat..

salah sorang kawan saya sudah menjalankan perniagaan ini bertahun2 dan saya tahu apa maksud sebenar risiko di sebaliknya..tapi Alhamdulillah disebabkan dia insan tdk mengenal putus asa perniagaan dia mmg cemerlang,,,sapa2 yg tau Abg Syam di bentong pahang mgkn tau mcmana perniagaan dia..


banyak lagi cerita best psl hasil perniagaan dia tp slow2 kayuh...goodluck sis
terima kasih atas pandangan yg bernas ni..

blhla sy share sbb apa suami sy pernah putus asa masa nk mula dulu..

ceritanya..kat tmpat kami ni ada usahawan nangka madu ni..kami jumpa dia utk bncg..igt nk ambik dgn dia..kira mcm francais la..

dia menolak dgn alasan sama highway..kalau nk bukak..bukakla kat daerah lain..(simboliknya-dia risau nnt perniagaan dia tk jalan..)

utk pengetahuan..lokasi kami buka tu jauh juga dri dia tu tp sama laluan..

suami sy dh putus asa..tp sy bg semangat kat dia..

sy kata 'buat apa nk hrp kat dia..dia dulu pun kecik je gerai dia..skrg dia dh berjaya..dia tk nk ada pesaing..kita pun blh jd mcm dia'

akhirnya kami buat sendiri semua..dan ibarat kami ni nk bermula dri bwah la ni..tnpa bimbingan sesiapa pun..

try and error je..

siapa org tu..

org itu ialah yg saudara sebut dlm post kat atas tu..

tp ..sy redha je..andai kata sy dh berjaya..sy nk bukak francais dan bg peluang kat org lain..

rezeki Allah yg bagi..

pengajaran dari apa yg dh berlaku

p/s:kalau saudara sudi share ilmu kat sini,sy amat menghargainya...
__________________
[CENTER][COLOR="Red"][B]Simpanan Emas Public Gold /GCP :[COLOR="Navy"][B]Membeli[/B][/COLOR],[COLOR="Navy"][B]Menjual[/B][/COLOR] dan [COLOR="Navy"][B]Mendaftar Dealer[/B][/COLOR][/B][/COLOR]
[COLOR="Black"][B][COLOR="DarkGreen"][COLOR="Black"][B][B][COLOR="DarkGreen"]Bimbingan dan Panduan [/COLOR]Disediakan[/B][/COLOR][/B][/COLOR][/B][/COLOR]
[COLOR="Blue"][B][url]http://****************/[/url][/B][/COLOR]
[COLOR="DarkRed"][B]TT(Table Talk)@FB :Nor Fazilah Abd Mohd / [COLOR="Red"][B]HOTLINE :019-9708897[/B][/COLOR][/B][/COLOR][/CENTER]

Last edited by cikgusimple; 19-02-2011 at 04:23 PM..
Reply With Quote
  #8  
Old 19-02-2011, 04:22 PM
-RIZUAN- -RIZUAN- is online now
Legendary Member

-RIZUAN-'s Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Mar 2008
Location: Galaxy............................................
Posts: 16,772
Poster Rank: #109
Thanked 583 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cikgusimple View Post
terima kasih atas pandangan yg bernas ni..

blhla sy share sbb apa suami sy pernah putus asa masa nk mula dulu..

ceritanya..kat tmpat kami ni ada usahawan nangka madu ni..kami jumpa dia utk bncg..igt nk ambik dgn dia..kira mcm francais la..

dia menolak dgn alasan sama highway..kalau nk bukak..bukakla kat daerah lain..(aimboliknya-dia risau nnt perniagaan dia tk jalan..)

utk pengetahuan..lokasi kami buka tu jauh juga dri dia tu tp sama laluan..

suami sy dh putus asa..tp sy bg semangat kat dia..

sy kata 'buat apa nk hrp kat dia..dia dulu pun kecik je gerai dia..skrg dia dh berjaya..dia tk nk ada pesaing..kita pun blh jd mcm dia'

akhirnya kami buat sendiri semua..dan ibarat kami ni nk bermula dri bwah la ni..tnpa bimbingan sesiapa pun..

try and error je..

siapa org tu..

org itu ialah yg saudara sebut dlm post kat atas tu..

tp ..sy redha je..andai kata sy dh berjaya..sy nk bukak francais dan bg peluang kat org lain..

rezeki Allah yg bagi..

pengajaran dari apa yg dh berlaku
ooo...saudari org bentong gak yer..hehe..mmg tu jer satu sikap dia yg saya pun tk boleh terima sama skali..sbb tk bg buka dlm area bentong ni...sy tau sbb saya dh lalui dulu.mmg dia stokis terbesar buat masa skang..tkper cikgu..rezeki di mana2..boleh saya tau mn satu gerai cikgu.
Reply With Quote
  #9  
Old 19-02-2011, 04:27 PM
cikgusimple cikgusimple is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (10)
Join Date: Sep 2010
Posts: 2,746
Poster Rank: #1352
Thanked 555 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Berubah la woi View Post
ooo...saudari org bentong gak yer..hehe..mmg tu jer satu sikap dia yg saya pun tk boleh terima sama skali..sbb tk bg buka dlm area bentong ni...sy tau sbb saya dh lalui dulu.mmg dia stokis terbesar buat masa skang..tkper cikgu..rezeki di mana2..boleh saya tau mn satu gerai cikgu.

aah..sy org bentong..gerai sy ni kalau dri bentong-raub(jln baru)..selepas simpang masuk lebu..depan sikit sebelah kanan..

ada signboard..

kalau sudi share ilmu yg saudara ada..bagus jugak..

mmg untung meniaga nangka madu ni..

tk mustahil sy atau sesiapa sahaja blh jd mcm dia kan..
__________________
[CENTER][COLOR="Red"][B]Simpanan Emas Public Gold /GCP :[COLOR="Navy"][B]Membeli[/B][/COLOR],[COLOR="Navy"][B]Menjual[/B][/COLOR] dan [COLOR="Navy"][B]Mendaftar Dealer[/B][/COLOR][/B][/COLOR]
[COLOR="Black"][B][COLOR="DarkGreen"][COLOR="Black"][B][B][COLOR="DarkGreen"]Bimbingan dan Panduan [/COLOR]Disediakan[/B][/COLOR][/B][/COLOR][/B][/COLOR]
[COLOR="Blue"][B][url]http://****************/[/url][/B][/COLOR]
[COLOR="DarkRed"][B]TT(Table Talk)@FB :Nor Fazilah Abd Mohd / [COLOR="Red"][B]HOTLINE :019-9708897[/B][/COLOR][/B][/COLOR][/CENTER]
Reply With Quote
  #10  
Old 19-02-2011, 04:34 PM
cikgusimple cikgusimple is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (10)
Join Date: Sep 2010
Posts: 2,746
Poster Rank: #1352
Thanked 555 Times
Active Level
My Mood:
Default

kami bermula dgn bermodalkan 3 dinar..

sambutan menggalakkan juga..risau jugak bekalan habis..

sy ada link dgn fama..tu yg dpt kenal dgn pembekal kedua..tp dia bukan tanam sendiri..dia meniaga buah juga..di daerah berdekatan..

npk gayanya perlu ada senarai pembekal supaya tk putus bekalan..

pembekal pertama cari sendiri..hrga cntik..tp dpt 200kg + je..

pembekal kedua dpt 100kg+..

buat permulaan
__________________
[CENTER][COLOR="Red"][B]Simpanan Emas Public Gold /GCP :[COLOR="Navy"][B]Membeli[/B][/COLOR],[COLOR="Navy"][B]Menjual[/B][/COLOR] dan [COLOR="Navy"][B]Mendaftar Dealer[/B][/COLOR][/B][/COLOR]
[COLOR="Black"][B][COLOR="DarkGreen"][COLOR="Black"][B][B][COLOR="DarkGreen"]Bimbingan dan Panduan [/COLOR]Disediakan[/B][/COLOR][/B][/COLOR][/B][/COLOR]
[COLOR="Blue"][B][url]http://****************/[/url][/B][/COLOR]
[COLOR="DarkRed"][B]TT(Table Talk)@FB :Nor Fazilah Abd Mohd / [COLOR="Red"][B]HOTLINE :019-9708897[/B][/COLOR][/B][/COLOR][/CENTER]
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:15 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE